Close
Faqja 23 prej 23 FillimFillim ... 13212223
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 224 prej 224
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Perpiqu te mos gjykosh mbi besimin e tjetrit. Une nje gje te tille nuk e kam bere me ju dhe em askend tjeter.
    Tema ime ka qellim vetem te Krishterin dhe kishen e Perendise. NEse ti nuk je dakort ne shkrimet qe une shkruaj, perpiqu te argumentosh me fjalen e Perendise. Vetem keshtu biseda ka kuptim dhe ndertim.
    Sa per librat e hequr, te cilat nuk i ka hequr as M. Luter e as protestantet, kerkoj nga ty me vargje qe te me tregosh . se cfare gjeje sjellin ata libra, pa te cilat bibla nuk mund te beje?
    Vella AStriti te sqaroi arsyen e heqjes, dhe kush i hoqi ato, por ti nese i ke lexuar, me sill mesimin qe ato kane mbi orthodhoksine, jam ne pritje te shkrimti tend, ne lidhje me kete problem( e emgjithse ato i perkasin dhjates se vejter). Po keshtu dhe Judenjte nuk i kane te permbledhura keto libra ne shkrimet e tyre.
    MAtrix mesohu te repsktosh te tjeret, pa i fyer, dhe pa i gjykuar. Nese une besoj dhe mbeshtetem ne fjalen e Perendsie ne bibel, kjo eshte e drejta ime e besimit. Ashtu sic edhe per ty qe thua se, bibla nuk eshte fjale e Perendise. Pra edhe kjo eshte e drejta juaj.
    Qellimi im ne kete faqe te krishtere, eshte, te sjell njerzit tek Krsihti, dhe jo te bej politike fetare , religjionoze e traditash.Gal:6:2-4.
    Ne te gjitha shkrimet qe ti me kundershton , kam vene re se , ne asnje vend nuk mbeshtetsh ne mesashin dhe mesimin biblik. Ja pra perse ty te duken te gjitha shkrimet e mia si te pavlera, ku thua se, une nuk qenkam as pjesetar i trupti te Krishtit( fale o Zot per gjykimin e verber). Persa kohe qe ti nuk mbeshtetesh ne fjalen e Krishtit, dhene permes bibles, te siguroj se do ti shohesh gjerat jo ne sensin dhe mendimin e Perendise 1Kor:2:12-16.
    Periqu te mos gjykosh besimtarin, se me te njeten mase do te matesh edhe ti. Shgume njerez thone Dashuria, Krishti, Perendia, Kisha , e tjera por: Vetem kush do te QENDROJE ne FJALEN TIME , tha JEzusi, eshte dishepulli im. Te kerkova ne nje shkrimin tim me pare, qe te me tregosh konkretish se, ku eshte fjala e Krishtit ne te cilen ti Qendron. Bibla jo , sepse per te ke pohuar se ajo nuk eshte fjala e Zotit. Pra me trego ti fjalen e Krishtit, se si ajo te FLET, te MESON dhe te UDHEHEQ. Te thuash kam Krishtin ne zemer, detyrimisht qe Fjala duhet te jete ne zemer, por fjala flet dhe meson sepse eshte gjalle. Per nje te krishter, bibla eshte fjale perems se ciels Krishti e emson dhe nderton (ndersa per ty jo), por cila eshte atehere fjala?
    Dhe tjetera gje qe eshte shume e rendesishme: ki kujdes kur deshmon Trupin e Krishtit, sepse nese Ai tha ndalohet cdo lloj ikone njerzore, kafshe dhe krijese ne qiej dhe ne toke qe te adhurohet prej jush, nuk mund te hedhe poshte me pas, urdherin e tij. Te gjitha " Shtesat" qe ti perpiqesh ti futesh ne Trupin e Krishtit, bien plotesisht ne kundershtim me biblen e Perendise, prej se ciles marim mesimin e kulluar. Por fakti qe ti nuk pranon deshmine biblike , te pengon qe te kuptosh dhe te pranosh te verteten, prandja dhe flet ne kot.
    Ps. pepriqu te mos denigrosh temen per te cilen flasim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-05-2004 mė 23:23

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues

Une te konsideroj nje vella , ndonese ti nuk je anetar i Trupi te Krishtit. Kete e bej me cdo njeri, sepse cdo njeri eshte nje ikone e Krishtit, te cilen Ai erdhi ta restauroje.

Sidoqofte, ti kerkon qe une te te them se cfare kane ata libra qe Bibla nuk e ka dhe mua kjo me duket qesharake, sepse cdo liber i Bibles ka dicka qe librat e tjere nuk e kane. Bibla nuk eshte nje liber i vetem.

Astriti ka sjell ca shpjegime te pafaktuara. Une kam sjelle nje shkrim te argumentuar dhe asnje prej jush me sa duket, mqns nuk i intereson, nuk ka marre mundimin ta lexoje. Nejse, eshte e drejta juaj.

Me sa shoh, shkrimet e mia ty kane filluar te te bezdisin, ndaj une po te le te qete te vazhdosh.

E verteta mbi Krishtin dhe Kishen do fitoje, me ose pa pjesemarrjen time ne kete fitore...
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Vella Matrix!

Per Testamentin e Vjeter shiko Biblen e Judenjve sot, eshte e njejta me ate qe kane protestantet, ose ungjilloret. Izraeli asnjehere nuk eshte perjashtuar nga plani i Perendise, pjese e se ciles eshte edhe se atyre u eshte shpallur Ligji dhe ata e kane ruajtur te pandryshuar Testamentin e Vjeter. Kur them e kane ruajtur ata kam parasysh faktin se Rojtari kryesor eshte vete Perendia, por Zoti ka perdorur Izraelitet per ta ruajtur ate pjese te Fjales se Tij qe quhet Testamenti i Vjeter. Izraelitet akoma besojne se shpetim vjen nga veprat pra nga mbajtja e Ligjit, por ka edhe shume nga ata qe kane pranuar edhe rrugen e Hirit dhe kane njohur Mesian e tyre, Zotin e lavdishem Jezu Krisht. Ne po jetojme ne kohen prane fundit te Hirit dhe fillimit te gjykimit, ja disa nga shenjat qe profetizohen ne Bibel, si ne Testamentin e Vjeter ashtu edhe ate te Ri:

-- Izraeli pas me shume se 2000 vjetesh u kthye ne token e tij dhe po sulmohet cdo dite ashpersisht. Kjo gje eshte profetizuar ne pothuajse te gjithe profetet e medhenj dhe te vegjel, gjithashtu edhe tek Zbulesa. Por megjithe keto sulme te ashpra cuditerisht Izraeli po forcohet gjithnje e me shume dhe armiqte e tij vetem se kercellijne dhembet.
    -- Evropa po bashkohet ne nje shtet me nje monedhe dhe me nje politike te jashtme (globalizmi), dhe per habi Evropa eshte gjithmone kunder shtetit te Izraelit ne shume ceshtje dhe ne disa shtete bile e konsiderojne se rreziku kryesor qe i kanoset botes vjen nga Izraeli (ky ishte nje sondazh i bere kohet e fundit ne disa shtete Evropiane), nderkohe qe ne Bibel thuhet e kunderta. Zanafilla 12:3 "te ti do te jene te bekuara te gjitha familjet e tokes", fjalet e Jezu Krishtit tek Gjoni 4:22: "sepse shpetimi vjen nga judenjte." Gjithashtu eshte per tu theksuar se zanafillen Evropa e bashkuar e ka tek traktati i Romes ne vitin 1957 (ne mos gaboj per daten).
    -- Nje shenje e trete jane edhe perpjekjet per te bashkuar te gjitha fete ne nje nen emrin ekumenizem, dhe per habi thuajse te gjitha fete jane kunder Izraelit.

Megjitheketo gjera ne si te krishtere jemi thirrur qe te deshmojme per te verteten, ne jemi drita e botes (burimi i drites eshte Fjala e Perendise, Jezu Krishti) dhe ne duhet ta pasqyrojme kete drite sa ka kohe ende, sepse po vjen ora kur askush nuk mund te punoje me. Epoka e Kishes po mbaron dhe ajo do te rrembehet ne qiell me ardhjen e Jezu Krishtit dhe epoka e Izraelit po rifillon. Me rrembimin e Kishes ne qiell vetem Izraeli do te mbese ne toke si deshmitari i se vertetes, dhe te gjithe do te kthehen te bejne lufte kunder atij. Megjithese askush nuk e di oren dhe kohen e sakte se kur do te ndodhe rrembimi, Krishti tha shikoni shenjat, dhe shenjat e tregojne se ora po afrohet. Prandaj thote Krishti, "Rrini zgjuar!"

Zoti ju bekofte, vellezer dhe motra!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar Matrix.
    Diskutime me tendeca dhe me cinizem , nuk me pelqejne dhe nuk sjellin ndertim. Ti gabon ne nje gje qe eshte shume e rendesishme. Je se si ti me gjykon dhe thua:
    1: Ti nuk je pejse e trupti te Krishtit.
    2: Ti je megafon.
    3: ti je zedhenes i protestanteve.
    E plot gjera te tjera.
    Sa per te gjitha keto qe ti thua, nuk ben gje tjeter vecse tregon papjekurine tende si i krishtere. Mua aspak nuk me mbetet qefi ne ate se cfare mendon njeriu per mua. ME e rendesishme eshte: cfare mendon Perendia. Por une te pyes: Mos valle ti ke njohurine e Perendise, dhe je plotesisht ne gjendje qe te shohesh nese une jam apo nuk jam pjese e truptit te Krishtit?
    ME trego ti se sa nejrzve ju ke shpallur ungjillin? Sa njerezes ke udhehequr te vijne ne Krishti? Sa nejrez ke ndihmuar, kur atyre ju mungojne te nevojshmet? SA here ke dale per ungillizim ne qytet e ne fshatra? Sa here je perbuzur dhe perndjekur per Krishtin?Sa here ke pritur vellezer e motra dhe sa here e ke hapur deren e shtepise per puntoret e Zotit? Sa here mbildhen nejrezit ne shtepine tende per te adhuruar Perendine, dhe per tu lutur se bashku?
    Ja pra si mundet ti, ( qe nuk di asgje rreth personti tim dhe sherbeses time ne Trupin e Krishtit) te besh nje gjykim te shtrember dhe pa njohuri ne te verteten? Une te kam falur, sepse jam i krishtere. Por ti duhet te rritesh ne bese dhe njohuri. Gjaja e pare qe meson kur rritsh dhe fillon te piqesh ne Krisht, eshte: te qenit i pergjegjshem ne sherbesen ndaj Krishtit. Dhe pikerisht kjo fillon me MOSGJYKIMIN, pasi kjo tregon fillimin e pjekurise ne besimin e Krishtit.
    Asnjeheere nuk kam gjykuar askend ne kete forum. NE asnje shkrimin tim nuk kam bere gjykim ( te njete me tendin) rreth personti tuaj dhe kujdo tjeter. Kjo, pasi nuk eshte e drejta ime, qe te gjykoj vellane tim, por jo vetem ate, por edhe boten. Gjykimi i perket Zotit, sepse vetem Ai gjykon me drejtesi.
    Te kam ftuar, qe ne kundershtesat e tua, ndaj shkrimeve te mia, te argumentosh me fjalen e Perendise, dhe jo me fjalen tende. Sepse nga mosfunksionimi i ketij fakti lind dhe konfrontimi.
    Nuk kam deshrie te sjell konflikt, por menyra jote dhe sjellaj e juaj, me lendojne dhe njekohesisht ty te rendojne. Nese e ke lexuarn ne bible nje fjale te Krishtit, i Cili thote: Mos gjyko se do te gjykohesh. Ti thuash nje te krishteri, se ti nuk je pjese e Trupit te Krishtit, eshte nje detyre e rende per gjunjet e dobta te njeriut. Pro gjithsesi unte te kam Falur ne emer te Krishtit, dhe kjo me mban ne paqe te Perendise.
    Ps. Sa per shkrimet ne anglisht qe ke sjelle, une nuk kuptoj shume mire kete gjuhe, prandaj nuk ju jam pergjigjur atyre.
    Deshmuesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 05-05-2004 mė 19:47

Faqja 23 prej 23 FillimFillim ... 13212223

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane LUTJET THEMELORE te cdo te Krishteri?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-06-2006, 01:34
  2. Ja se si e mer SHPETIMIN i Krishteri.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-04-2003, 20:06
  3. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  4. " Dhjete virgjereshat".
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2003, 02:17
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •