Perpiqu te mos gjykosh mbi besimin e tjetrit. Une nje gje te tille nuk e kam bere me ju dhe em askend tjeter.
Tema ime ka qellim vetem te Krishterin dhe kishen e Perendise. NEse ti nuk je dakort ne shkrimet qe une shkruaj, perpiqu te argumentosh me fjalen e Perendise. Vetem keshtu biseda ka kuptim dhe ndertim.
Sa per librat e hequr, te cilat nuk i ka hequr as M. Luter e as protestantet, kerkoj nga ty me vargje qe te me tregosh . se cfare gjeje sjellin ata libra, pa te cilat bibla nuk mund te beje?
Vella AStriti te sqaroi arsyen e heqjes, dhe kush i hoqi ato, por ti nese i ke lexuar, me sill mesimin qe ato kane mbi orthodhoksine, jam ne pritje te shkrimti tend, ne lidhje me kete problem( e emgjithse ato i perkasin dhjates se vejter). Po keshtu dhe Judenjte nuk i kane te permbledhura keto libra ne shkrimet e tyre.
MAtrix mesohu te repsktosh te tjeret, pa i fyer, dhe pa i gjykuar. Nese une besoj dhe mbeshtetem ne fjalen e Perendsie ne bibel, kjo eshte e drejta ime e besimit. Ashtu sic edhe per ty qe thua se, bibla nuk eshte fjale e Perendise. Pra edhe kjo eshte e drejta juaj.
Qellimi im ne kete faqe te krishtere, eshte, te sjell njerzit tek Krsihti, dhe jo te bej politike fetare , religjionoze e traditash.Gal:6:2-4.
Ne te gjitha shkrimet qe ti me kundershton , kam vene re se , ne asnje vend nuk mbeshtetsh ne mesashin dhe mesimin biblik. Ja pra perse ty te duken te gjitha shkrimet e mia si te pavlera, ku thua se, une nuk qenkam as pjesetar i trupti te Krishtit( fale o Zot per gjykimin e verber). Persa kohe qe ti nuk mbeshtetesh ne fjalen e Krishtit, dhene permes bibles, te siguroj se do ti shohesh gjerat jo ne sensin dhe mendimin e Perendise 1Kor:2:12-16.
Periqu te mos gjykosh besimtarin, se me te njeten mase do te matesh edhe ti. Shgume njerez thone Dashuria, Krishti, Perendia, Kisha , e tjera por: Vetem kush do te QENDROJE ne FJALEN TIME , tha JEzusi, eshte dishepulli im. Te kerkova ne nje shkrimin tim me pare, qe te me tregosh konkretish se, ku eshte fjala e Krishtit ne te cilen ti Qendron. Bibla jo , sepse per te ke pohuar se ajo nuk eshte fjala e Zotit. Pra me trego ti fjalen e Krishtit, se si ajo te FLET, te MESON dhe te UDHEHEQ. Te thuash kam Krishtin ne zemer, detyrimisht qe Fjala duhet te jete ne zemer, por fjala flet dhe meson sepse eshte gjalle. Per nje te krishter, bibla eshte fjale perems se ciels Krishti e emson dhe nderton (ndersa per ty jo), por cila eshte atehere fjala?
Dhe tjetera gje qe eshte shume e rendesishme: ki kujdes kur deshmon Trupin e Krishtit, sepse nese Ai tha ndalohet cdo lloj ikone njerzore, kafshe dhe krijese ne qiej dhe ne toke qe te adhurohet prej jush, nuk mund te hedhe poshte me pas, urdherin e tij. Te gjitha " Shtesat" qe ti perpiqesh ti futesh ne Trupin e Krishtit, bien plotesisht ne kundershtim me biblen e Perendise, prej se ciles marim mesimin e kulluar. Por fakti qe ti nuk pranon deshmine biblike , te pengon qe te kuptosh dhe te pranosh te verteten, prandja dhe flet ne kot.
Ps. pepriqu te mos denigrosh temen per te cilen flasim.
Krijoni Kontakt