Duke lexuar kete teme,doja te hapja dhe une nje teme ndoshta pak provokuese por qe ne realitet duhet shtruar per diskutim.Nese do diskutohej ceshtja e bashkimit te trojeve shqiptare si do te votonit?dhe pika e dyte cmendoni per SHQIPERINE E MADHE?
Duke lexuar kete teme,doja te hapja dhe une nje teme ndoshta pak provokuese por qe ne realitet duhet shtruar per diskutim.Nese do diskutohej ceshtja e bashkimit te trojeve shqiptare si do te votonit?dhe pika e dyte cmendoni per SHQIPERINE E MADHE?
come as you are
Il Primo nga anėtarėt e forumit 99,99 % janė shprehur pėr bashkim tė trojeve shqiptare, nė njė temė nė lidhje me kėtė ēėshtje para disa kohėsh qė besoj edhe mund ta gjesh nė arkiva kėtu.
Kurse pėr Shqipėrinė e Madhe, mendoj se Shqipėria apo mė mirė tė them Iliria do tė bėhet me Dardaninė, Maqedoninė. Ēamėrinė, Shqiptarėt e Malit tė Zi dhe Preshevėn nė njė tė ardhme jo tė largėt, hap pas hapi por edhe kjo do tė jetė shumė mė e vogėl se Gjermania, Italia, Franca etj. prandaj nuk mund ta quajmė tė madhe.
Pėrshėndetje
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Per ta bere Shqiprin e madhe duhet pune e madhe se pa u nda gjitha trojt Shqiptare ne vendet qe jan te okupuara nuk nundemi ta bejm Shqiprin e madhe por duhet te punohet shume ne ket drejtim pra te behet bashkimi kombter.
a.b
PO SE SHPEJTI DO E BAJM SHQIPRIN E MADHE UNITIT STATE OF ALBANIA USA
Shqiperin e Dua se Jam Shqipetar{} Kercoven e Dua se Jam Kercovar!!
Tė nderuar miq,
Se si vjen Bashkimi Kombėtar unė edhe mė tej mendoj se zgjidhja e kėsaj ēėshtje do tė ishte qė pas pavarėsimit tė Kosovės dhe kalimit tė ndoshta 2-3 viteve pas kėsaj tė fillohet me kėtė.
Propozimi mė i mirė i cili mė ka lėnė mbresa si mė i ploti deri tani ėshtė ai i tė nderuarit z. Agim Doēi, nė faqet 4,5,6 (nuk jam i sigurtė se cila e saktė).
Leka nga Prishtina
Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.
Tė nderuar miq, ju anėtarė tė Forumit,
unė mendoj se nuk ėshtė nė rregull krijimi i Unionit Kosovė-Shqipėri.
Nė tė vėrtetė jam PĖR, por vetėm nėse ky Unionit shumė shpejtė pas krijimit tė tij do tė shkrihej nė formimin e shtetit tė bashkuar dhe pa kurrfarė ndarje.
Tė krijohet dhe tė mbetet vetėm me aq do tė ishte njė gabim shumė i madh yni.
Sepse, do tė sihim dy shtete nė njė shtet! Jemi dy shtete tė njohura ndėrkombėtarisht, por nė struktura ndėrkombėtare jemi njė d.m.th. nė OKB jo dy vende por njė, nė BE, nė NATO, etj.
Tani kėtu mund tė ketė hamendje si kjo! PO jemi Unoin i dy shteteve, por paraqitja ndėrkombėtare mbetet "njė ombrellė".
Pra, Unioni do tė ishte njė "tranzicion dytėsor" (pas kėtij deri nė njohjen e Kosovės shtet) deri nė Bashkimin e plotė tė Shqiptarėve.
Leka nga Prishtina
Ka interesa te medha nuk lejojne fuqite tjera bashkimin .
*"The Whole Problem With The World Is That Fools And Fanatics Are Always So Certain Of Themselves, But Wiser People So Full Of Doubts."*
* LifE RunS FasT If u Don'T StoP SometimeS & LooK AraunD YoU'LL MisS IT!*"What is moral is what you feel good after, and what is immoral is what you feel bad after."Life is a mystery to be lived, not a problem to be solved.Love is like a fire, it can either warm your heart or burn your house down.It is foolish to deal with a fool.After dark all cats are leopards.
Urime te gjith bashkatdhetarve qe shkruani per ceshtjen kombetare.
Ndoshte jame gabim por une mendoj se e vetmja menyr per nje shqiperi etnike egziston vetem ne Shqiperi.
Leku eshte nje njesi matese, kurse autostrada eshte nje domosdoshmeri por bashkimi sjell fuqi.
Nje gje este e ditur boterisht se nje shteti te fuqishem ekonomikisht dhe politikisht nga hera i degjohet fjala e i behet puna.
Pune pune nat e dite te fitojme pakez drit.
I nderuar Arjanit,
e si mendoni ju se do tė vinte Bashkimi Kombėtar??
Do tė kisha dashur tė tė pyes a ke ndonjė ide pėr ndonjė hap konkret nė lidhje me kėtė!
Leka nga Prishtina
Si vjen bashkimi kombtar?
Shume komente,shume ide,shume probleme me mentalitet.
I kam lexuar po thuajse shkrimet tuaja,te nderuar atdhetar.
Jam i kenaqur qe diskutohet per bashkim te kombit.
E vertet qe kemi kaluar shume periudha te veshtira si komb.Por perseri jemi krenar kashi kombeve te tjera qe kane humbur gjuhen traditen dhe c'do gje qe kan pasur ne historin e vet.
Ne jemi Ilirian,Dardan,Arberesh,Shqiperi dhe ne gjuhe nderkombtare njihemi sot Albania.
Me temen qe kam ver,(E kemi vet ne dore s'na ka kerkush).
Po dua te them ne jemi Shqiptar te asaj toke mem,ne kemi fatin e kesaj toke ne dore dhe kerkush tjeter. Politika shqiptare nuk ka eksperience,ato zoterinj nuk jane emigranta ne vende demokratike perendimore, qe te ken eksperiernc politike.Mos prit prej politikes nderkombtare se po vijne dhe te ndihmojn ne politiken shqiptar,harroje.Ato politikan te huaj qe vizitojn shqiperin jane per qellime vetjake nuk jane aty te demokratizojn shqiperin.Ato thojne keshtu veprohet ne demokraci,vazhdoni the zbatoni ato, punoni per veten tuaj.
Te arrish bashkim kombetar ne duhet te zhdukim mentalitetin ne radhe te pare.Te hyjme e dalim me njeri-tjetrin ne trojet tona,te heqim krimalitetin ne vend,te mos biem viktim e grupeve politike apo terroristeve dhe mafies.Te mos na shfrytezoj Italiani,Zvicerani,Gjermani apo arabet per pisdhiqe dhe kurupsione,c'fare na kane shperdare opinionin e keq neper bote.
Kur ne te arijme te zhdukim keto probleme,ateher ti je nje komb i respektuar dhe i bashkuar.Qameria,Kosova,Malizi,Maqedonia dhe Shqiperia haro kufijt por dilni dhe hyni tek njeri tjetri se nje gjuhe flitet.Lidhjet familjare,biznesi,kultura,arti sporti,shkollimi do na lidhe dhe na integroj drejt nje evrope te bashkuar.Duan ato apo s'duan gjuha tradita do na lidhe me shume se me kombet e tjera evropiane.
E kemi vet ne dore s'na ka kerkush.
Me respekt per kombin tone shqiptar.
Zoti bekofte token mem.
Krijoni Kontakt