Vetem se atje (Cameri dhe jo lameri) nuk ka me shqiptare Drini. Edhe nqs. 100.000 came vene perseri, ndodh ndonje mrekulli dhe greku i lejon, ata do te kthehen ne greke, sepse do integrohen ne jeten e shtetit qe i ripranoi. Se nga e gjeni Janinen dhe juve! Cfare kini ne Janine ju sot? Asgje me shume se c'kane greket ne Epirin e Veriut. Bile greket ne Epirin e Veriut te pakten kane minoritet, kurse shqiptaret ne Greqi, edhe ata qe kane qene minoritet jane asimiluar dhe jane greke patriote dhe nacionalista kesaj dite.
Ja, e nxorren dhe nje diamand tjeter te cmuar nga goja! Kane per te nisur ofensive edhe kunder Malit te Zi tani, se domosdo, eshte gjynah te jetojme ne paqe dhe me malazezet. Shqiptaret ne Mal te Zi as qe kane nder mend te bashkohen me Alpet e zhveshura, te thata dhe pa ekonomi te Shqiperise. Ju rrofte bukuria juve...!
Askujt nuk ja ka blere mami apo babi forumin qe te ndaloje te tjeret te shkruajne cfare te duan. Ti tironce motra, vazhdo me tenden ti, se s'e ka blere babi i ndonjerit prej ketyre temen qe te na ndaloje te shkruajme dhe te perpiqemi te parandalojme ideologji te tilla fashiste/naziste ndaj fqinjeve tane!
andelgust,
cuditem se si ka ndryshuar toni i shkrimeve te tua.
Diku aty nga fillimi kur kjo teme eshte hapur nga Antoni, kam shkruar edhe une. Tani ajo ka shkuar ne 23 faqe.
Po t'i rikthehesh atyre faqeve kur ke shkruar ne fillim, do te shikosh sesi je shprehur vete.
Kapercime te tilla te humbin besueshmerine si person andelgust.
Une kam vene re dicka, se ne gjykim ti je pragmatiste, pra ashtu sic do te ishte nje politikan, nese do te duhej te gjykonte per kete ceshtje. Por ne ketu nuk po flasim per politike qe do te thote deshir per kompromis dhe heqje dore nga maksimalizmat, por po flasim per DREJTESI.
Dhe drejtesia kerkon ndreqjen e nje padrejtesie qe i eshte bere kombit tone.
Nese ne si pjestare te kombit shqiptar jemi ne gjendje ta realizojme kete plotesisht apo dhe pjeserisht Bravo na qofte. Dhe kjo kerkon te pakten vullnetin tone dhe gjithashtu kuptimin nga ana jone te kesaj gjeje si dicka e DREJTE.
JO sic shkruan ti: "te perpiqemi te parandalojme ideologji te tilla fashiste/naziste ndaj fqinjeve tane"
E lire je te shkruash, se cdo njeri ka te drejte te kete mendimin e vet, por mos u mundo t'ua imponosh ate te tjereve dhe as mos u cudit, nese merr reagime negative ndaj atyre qe ke shkruar.
Orku,
vetem se vura re qe kishe shkruar ne kete teme, iu riktheva asaj pas shume kohesh. Kisha deshire te shihja qendrimin tend mbi zgjidhjen e ceshtjes shqiptare.
Gezohem per ate qe lexova!
Pershendetje!
Krijoni Kontakt