Close
Faqja 17 prej 49 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 488
    i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799

Pelasgianit!

Pelasgian bre djalė shqyptar!
    Tė lutem shkruaje nė vend tė shkronjės "q" atė tė bekuemen shkronjė "ē" se na shkatrrove!
    Enė e kuptoj se nėn Sėrbi, tė gjitha "ē"-tė e shqiptarėve tė Kosovės janė bėrė "Q" ose q" - por boll tashti e tutje!
    Pash hatrin mundohu ngadalė - ngadalė me e korregjue!
    Agimi

i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

METODA E HIJES

I nderuar Agim,

Kerkoj ndjese per shqipetimin e gabuar te emrit tend. Arsyeja ka qene me shume praktike. Ne tastaturen time mund te shkruash C apo Q, nuk mund te shkruash ate te tjetren.

I dashure Anton,

Te rrespektoj dhe gjithemone do te vazhdoj te te rrespectoj per punen qe e ke bere dhe ende je duke e bere per kete kombe.

Ne Angli METODA E HIJES perdoret ne te gjitha vendet, dhe rastet e mundeshme ku informata eshte e rendesishme. Psh Agjencionet kreditore perdorin hije pas hijes.

Une me kete metod nuk kam ndermend ta fyej aske. Kjo metod eshte shume e thjeshte. Nuk kemi nevoje te jemi te ndershem.

Dhe pajtohem me ty. Nuk kemi nevoje te hapin Shoqate pas Shoqate. Por SISTEMI I HIJES eshte i domosdoshem qe te kontrollohet informata. Sa me shume qe te kontrollohet informata aqe me shume suksese do te korrim. Kete ne te gjithe e duam.

Nese ke deshire ne nuk e quajme Beselidhjen me ndonje emer te madh si Shoqate etj. Ta zeme se vetem ekziston nje grupe i vogel prej 2 apo 3 personave, e cila do te mjaftoj per te hy ne funksionim METODA E HIJES. Dhe per kete grupe as qe ka nevoje askush te dij, perveqe personaliteteve te rendesishme.

Ne gjendemi tash ne kohen kur mund te japim kontributin tone. Me siguri keni ndegjuar fjalimin e Kryetarit Rugova.

Ndertimi i Magjistrales Durres-Tirane-Prishtine eshte domosdoshmeri e kohes. Ajo rruge do te ndertohet me apo pa ndihmen e Evropes.

Ne kemi privilegjen te bejme pjesen tone qe na takon.

Suksese te gjitheve,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pelasgian : 02-07-2002 mė 06:15

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799

Pelasgianit

OK tė kuptova Pelasgian!
    jam dakord me ty! Vazhdojmė tė ecim pėrpara!
    Anto Ashta a po e merr situatėn nė dorė?
    Pėrshėndetje
    Jo nė Hije por i gatshėm
    Agimi

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Pelasgianit :

"BASHKIMI KOMBETAR eshte inicuar nga Shqipetaret nga Shqiperia.

BESELIDHJA KOMBETARE eshte inicuar nga Shqipetaret nga Kosova."

Ke bere gabimin me te madh per mendimin tim.

Une per vete jam nga Shqiperia qe i perfshin te gjitha trojet etnike shqiptare.

Se kam hapur nje teme kjo eshte aq pak e rendesishme sa nuk di.
    Asnje rendesi nuk ka kjo.

Rendesi ka qe:

Nga mijera lexues vetem 10 apo 20 japim mendim (bile rreth 20 % e shkrimeve jane debate personale e pati nga ata qe dhe fyen e u detyrova te fshij mesazhe)

e nga keta 10 apo 20 vetem

5 vete jane te gatshem te bejne gje.

Ky eshte realiteti.

Por nuk dua te futem ne diskutime personale.

Do te merresh me shoqate merru as po te thote kush gje as po te perzihet kush.

Ketu eshte tema :

Si vjen bashkimi

konkretisht

Per Rrugen eshte hapur nje teme, per Fondacionin " E Ardhmja" eshte hapur teme.
    A mund ta respektosh kete ndarje?

Drejtuar Agimit:

Une e kam hape temen perkatese.

Llogarine bankare e hap per 30 min dhe online, por nuk po shof se ka interes kush per keto projekte pervec 5 veteve.

Anton

Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Bashkimi kombetar

Anton i nderuar,

E kuptoj qe jane hapur dy tema te reja, por une besoj se shkrimet qe i kam bere une kane te bejne me Bashkimin Kombetar. Si vjen deri te bashkimi kombetar.

Kjo pyetje eshte aqe madheshtore qe kerkone studim te shume aspekteve qe kane lidhje me mentalitetin dhe gatishmerine e Shqipetareve.

Duhet pra te analizihen aspektet qe qojne kah nje permiresim mendor i dashamireve tane. Eshte nje e mire qe Shqopetaret shkojne me masen, por duhet te dihet kush eshte prijesi.

Per shkake te deshtimeve, vjedhjeve, mashtrimeve qe jane bere keto viteve te fundit eshte veshtire qe te bindet nje Shqipetar i rendomte per te dhene nje shume parash po qe se nuk ka rregull, plane, udheheqje, planprogram, pikesynim, qellim madheshtor kombetar.

Vete fjala KOMBETAR na ofron shumicen e pergjegjeve. Pra nuk them se eshte e kote te kerkohet ndihma permes internetit. Kjo eshte vetem nje perqindje e vogel.

Te flasim me konkretishte. Kjo konkretishtja eshte duke u pjekur ne trurin tone. Shihet se ne qfare kohe per domosdoshmeri te perparimit kemi ardhe.

Se pari duhet te kemi perkrahjen nga ideologet tane. Nese ata nuk na perkrahin do te ishte me veshtire. Por te shpresojme.

Duhet te propozojme ne pozitat me te larta shteterore perkrahjen e domosdoshme shteterore. Se paku propozimin per rrugen Durres-Tirane-Prishtine me sa e di une e kane perkrahe them ideologjikishte Shqipetaret dhe Evropa.

Menyra te ndryshme te mbledhjes se bugjetit si psh 3 %.

Televizionet, gazetat e ndryshme te kane nje pjese te veqante per reklamimin e qeshtjes. DHE TE MOS U SHKOJ AS MENDJA TE KERKOJNE PARA NGA NE Pra mbledhja e bugjetit ne permasa kombetare, ku individet do te ndijne kenaqesi te japin pjesen e vete.

Menyra e tanishme si lypesa rruges nuk do te mbledh bugjet as te shtroj oborrin tim.

Per kete arsye nevojitet perkrahja e shumices se Akademikeve, politikaneve e personalitete tjera te shquara.

Ne ketu vetem jemi duke diskutuar iniciativen dhe modelin e punes.

PER KETE DO TE SHPERBLEHEMI SI HERONJE TE POPULLIT

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    I nderuar, se cfare bejne akademiket e ata qe e mbajne veten per elite eshte tjeter pune.

Une po shtroj pyetjen :

Cfare bej une?

Me mire i lus bashkatdhetaret e thjeshte se shkoj ti lyhem atyre qe duhet ti kishin bere punet me kohe.

Pse deputetet e RSH apo te kosoves nuk fusin 10% te rroges ne ate fond?

Te donin ata te benin pune , nuk prisnin Anton Ashten.

Pra dhe nje here, une bej punen qe mendoj e nuk rri.

Ndoshta duke pare dhe ata do te zgjohen.

Dje i kam shkruar nje leter kryeministrit Majko per ti treguar se ne populli nuk po fleme per deshirojme qe dhe ata te mos flene.

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Bashkimi kombetar

Anton,

Pajtohem plotesishte me ty per ate qe e thua per akademiket tane ishte dashte te marrin iniciative qe moti.

Problemi me i madh per Shqipetaret ka qene dhe mbetet ORGANIZIMI. Ne jemi nje populle ne pergjithesi te zot. Qdo dite ndegjojme nje Shqipetar u be kampion boteror, apo nje femer Shqipetare u be kampione boterore. Por kur te vie ne pyetje kombi ne nuk mund te bejme gara, thjeshte per shkake te mosorganizimit. Ne jemi populi me mburrjen dhe deshprimin me te madh ne kete bote. Pse?

Akademiket presin nga politikanet te ndermarrin diqka konkrete.
    Politikanet presin nga akademiket tu japin pak mend.
    Populli prete. Bota qesh.

Mirepo tani koha ka ndryshuar. Populli nuk po prete por po merre iniciativa. Keto dy te parat vetem do ta ndijne veten te poshteruar. Por ma meere mendja kursesi per te kundershtuar.

Nga Akademiket ne nuk kerkojme asgje perveqe nje pajtim te idese, PO apo JO. Nuk shohe si mund te kene ata guxim te thojne JO.

Politikanet gjithashtu duhet te perkrahin idene. Ne i kemi zgjedhur ata, dhe duhet te perkrahin nje propozim qe vie direkt nga populli.

Eshte pra me rendesi qe dikush eshte duke nise punen. Askush nuk eshte duke prite aske. Kjo eshte nje gje qe eshte duke vluar.

KESAJ HERE POPULLI SHEH DHE MESON

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    E pra une po e filloj me ty.

Si e ke mendimin?

Te tre temat jane hape.

Po ose jo dhe sesi.

Anton

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Bashkimi kombetar

Anton,

Eshte nje teme ketu SI TE BEHET BASHKIMI KOMBETAR.

Dhe kjo teme eshte aqe madheshtore sa qe kerkone nje qesje madheshtore, nje perkrahje madheshtore, nje interesim madheshtor, nje investim madheshtor dhe nje pune te pakrahasueshme popullore.

Por si te realizihet kjo?

Per kete shtrohen nentema si psh. Fondi etj. te cilat kane lidhje me realizimin e temes sone.

Si te perkrahet kjo konkretishte.

Une propozoj qe te behet nje pyetesor, ku profesoret, akademiket, personalitete te rendesishme japin mendimin e tyre rrethe kesaj qeshtje.

Pra siq shkruan me larte PO apo JO

Kur te kemi nje liste te gjate te emrave perkrahes te ketyre personaliteve te larta, kjo liste do ta trrullonte nje lexues te rendomte. Ai do te ishte motivi kryesore qe ai lexues te marre pjese ne kete qeshtje madheshtore e te jap kontributin e tij.

Interesimi duhet te drejtohet kah qeshtja kombetare, jo BINGO.
    Per kete do te jene pergjegjes televizioni dhe shtypi.

Suksese te gjitheve,

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Prape nuk po merremi vesh.

Une te pyes ty personalisht.

Te tjeret eshte tjeter pune.

Si po e mendon ate bingo?

Une mund te flas ne emrim tim e jo ne emer te akademikeve.

Ti flet ne emrin tend, do te qe te presim derisa te mblidhen akademiket, prit vlla.

Faqja 17 prej 49 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. Bashkimi Kombėtar: Sfida Dhe Realiteti
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-03-2009, 14:01
  3. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  4. Historia ndryshe
    Nga karaburuni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •