Ju lutem kam hapur tema te vecanta per idete e vecanta, le te shkruajme atje.
Qe te mos ngaterrohemi.
Anton
Ju lutem kam hapur tema te vecanta per idete e vecanta, le te shkruajme atje.
Qe te mos ngaterrohemi.
Anton
Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?
I nderuar Agim Doqi,
Ne shkrimin tim te mehershem tu drejtova si i nderuar poet. Mirepo me poshte duke lexuar letersine Shqipetare pash qe edhe Illiriani ishte poet i shquar, besoj qe nuk me ka keqekuptuar.
Ti kthehem temes fondi "Rruga e Bashkimit"
Ne te gjithe qe kemi dale jashte ne perendim kemi pas rast te kuptojme me mire nocionet kapitalizem, komercializem, pluralizem etj. Dhe te gjitha keto qe i kemi mesuar duhet ti praktikojme ne menyre qe te kemi suksese. Te mos harrojme se si ne Shqiperi ashtu edhe ne vendet tjera vendasit tone nuk i kuptojne keto gjera dhe presin qe te mirat te pikin nga qielli. Ketu qendron esenca e bashkpunimit tone.
Realizimi i suksesshem i pikes se 4, pra magjistralja Durres-Prishtine ne de facto do te thote arritja e qellimit tone per bashkim kombetar. Sepse kjo magjistrale do te jete shtylla, muri kryesore i bashkimit kombetar per te cilin ne te gjithe do te mbahemi.
Por pyetja ime eshte si mund ta arrijme kete pike te katert. Varianti yte eshte permese sinqeritetit te Shqipetareve.
A ka ndonje anetare tjeter apo vete ti Agim qe mund te vije me nje variant qe tingellon e besueshme.
Tash ne gjendemi ne kohen kur deshira na flakeron zemren, por per shkake te nje mossuksesi te mundshem mund te na coptoj zemren ne nje mije cope e te deshprohemi per nje kohe shume te gjate.
Me nderime,
Dhe nje here:
kam hapur per secilen ide nje teme te vecante :
Ju lutem diskutoni ATY per to, ketu te vazhdojme me ide te tjera e diskutime per hapa te tjere konkrete qe duhet te behen,
Ju pershendes,
Anton
O POPULLE SHQIPETAR.........................
Ku eshte problemi?
Nje problem materialist nuk mund te zgjidhet me metoda idealiste.
Nje shembulle per te gjithe.
Ne gjendemi ne ring te boksit. Paranesh kemi per kundershtare nje boksier te kategorise se rende. Si mund ta fitojme kete duel.
Dy menyra:
1 MATERIALISTE- Duke godit kundersharin tone ne koke sa me shume duke shpresuar se do te bie ne toke ne knock-down.
2 IDEALISTE- Duke u munduar ta frigesojme me bertima, sharje etj me shprese qe ai te frigohet e te ike.
Cila eshte menyra me e mire ne kete rast. Apo ju duket qesharake. Mua me duket qesharake.
Te transferojme kete ne problemin tone. Ne para nesh kemi problemin e rregullimit te Rruges se Bashkimit. Edhe ketu kemi dy metoda MATERIALISTE dhe IDEALISTE.
Tri propozimet konkrete qe erdhen e para nga i nderuari Agimi, e pastaj Gabro Gabi dhe Antoni, bazohen ne Idealizmin e Ndershmerise, Sinqeritetit. A mjafton kjo ti bind investuesit tane se do te shenohen suksese, apo vetem do te perseritej historia.
Qellimi yne eshte shume madheshtore. Deshtimi eshte i papranueshem.
Secili tia beje vetes kete pyetje te thjeshte. Si tia bejme hallit po ta quanim veten Italian apo Angleze. Keta kane histori shume te gjate te "ndershmerise".
Ne postimin e ardhshem do ta jap nje verzion te menyres MATERIALISTE per realizimin e suksesshem te qellimit.
............................................ZGJOHU NGA GJUMI SHEKULLORE
Z. Pelasgian, Kete qeshtje qe nga fillimi e ka shtruar z. Antoni, dhe nuk eshte e domosdoshme qe te gjith te pajtoheni ama deri me tani Z. Antoni ka nje ide me te bukur dhe me strategjike se dhe me konkrete, doni apo zdoni ju ta pranoni ajo eshte puna e juaj personale, mirpo e keni te lir qe dhe ju te jepni ndonje pergjigje konkrete, un per vete jam i pajtimit me Z. Anton dhe pres qe te merren hapa konkrekte se dhe shum antar te forumit jan duke e perkrahur, E nese ty te duket se jemi ideolog ateher na e verteto,
nje popull nje qendrim
GABRO GABI,
DURIM- URTESI-MENQURI
Nuk ta ze per te madhe pse e bene nje gabim rrethe fjales IDEOLOG ne vend te fjales IDEALISTE. Keto jane dy fjale me kuptime shume te ndryshme.
Une kisha shpresuar qe ju te jeni cila nga keto, IDEOLOG apo IDEALIST. Ne kete bote gjendet nje numer teper i vogel i idealisteve. Sa persona ti personalishte i njehe qe nuk merziten per pasuri. Keta persona jane idealista, sepse nuk merziten per gjerat materiale. Materiale quhen te gjitha qe preken me dore.
Une te garantoj se jam idealist. Per mua nuk eshte me rendesi mercedesi 500 apo nje citroen, e bejne te njejten pune. Per mua nuk eshte me rendesi nje shtepi me 30 dhoma apo nje dhome. Se fundi mund te fleje vetem ne nje dhome.
Ku qendron puna ketu? A jam une nje idealist qe perdore metoda idealste, apo jam materialist qe perdori metoda materialiste.
A jam une nje idealist qe perdoe metoda materialiste, apo nje materialist qe perdore metoda idealiste. Apo ndoshta jam nje idealist qe perdore metoda si idealiste ashtu edhe metoda materialiste.
A mund te gjeshe pergjegjen se ne cilin grup jam une. Ne cilin grupe je ti. Ne cilin grupe jane te tjeret.
Suksesi i kesaj nisme historike varet nga kjo pergjigje. Edhe nese gjejme pergjigjen e sakte, perseri do te ishte shume veshtire. Shume sende nuk do te varen nga ne, por te tjeret.
Secili qe ka pak gjake Shqipetari gezohet per nje nisme te till. Por mua me intereson fundi me shume se nismja.
IDEALISTI SHEHE ATE QE NUK SHIHET
Lexo me kujdese postimin tim te ardhshem.
Me nderime,
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pelasgian : 01-07-2002 mė 13:28
Prape jashte teme.
Tema eshte :
Si vjen bashkimi?
konkretisht
Ju lutem
diskutimet teorike , ka vend ne forum.
Jemi duke shtjelluar temėn kryesore kėtu nė Forum, e cila ėshtė Bashkimi Kombėtar i Shqiptarėve nė njė Shtet tė Bashkuar Etnik Shqiptar. Mos e ngatėrroni temėn me diskutime rreth termeve tė disa fjalėve. Ju lutem. Ta vazhdojmė bisedėn e nisur.
- Ēka mendojmė pėr planin e z. Agim Doēi?
- Nėse e pėrkrahim tė gjithė, edhe nėse kemi ca detaje qė ndoshta ndokush do tė dėshirojė t'i ndryshojė ose t'i shtojė, si ta realizojmė?
- Tė fillojmė me aksione konkrete. Tani kufiri artificial, qė edhe pėr mua si pėr shumicėn e Shqiptarėve mė nuk ekziston dhe po qe se do tė vijė nevoja pėr tė udhėtuar.
Qėllimi pse ju thashė kėto ėshtė nė pyetjen:
"Ku humbi ai vrulli i iniciativave pėr arritjen e idealit madhėshtor Bashkimin Kombėtar?". A mos kėtė vrull e ndali sezoni veror 2002?
Jo, mos e bėni kėtė. Ktheni mendjen pak nga historia.
A e kishte lėnė punėn e tij tė palodhshme pėr njė gjė tė tillė p.sh. Abdyl Frashėri, apo Samiu e Naimi? Ose Ismail Qemaili?
Jo, mos u ndalni.
Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.
Te nderuar bashkekombas,
Une si zakonishte do te paraqese keto shembujte e mi per te thjeshtesuar qeshtjen ne menyre qe secili anetar te kuptoj se per qka eshte fjala.
Se pari, qka eshte hija?
Kudo qe jemi apo kudo qe shkojme hija eshte me ne. Nuk mund te largohemi prej hijes. Shikoni veten tuaj dhe shikoni hijen tuaj. Shikoni rrobat, dhe aty ku lakohet materiali i rrobave. Ne njeren ane ka me shume drite e ne anen tjeter me terre. Kjo eshte hija. Jo vetem ajo hija klasike qe bie nga dielli i forte.
Pse eshte e rendesishme hija?
Pa hije nuk do te ishte interesante. Do te ishte rrafshet. E merziteshme. Nuk do te kishte gjersine, thellesin dhe lartesine. Pra nuk do ta kishte tredimenzionalitetin.
Qka ndodhe nese njerit prej ne na humb hija?
Une them "zoti ju lashte shnosh, ishalla ne xhenet".
Ta transferojme tash ne te njejten per te mberri qellimin tone kombetar.
KUSH ESHE REALITETI, DHE KUSH ESHTE HIJA?
Edhe pse une mendoj ndryshe per hire te shembullit te themi se realiteti eshte "Bashkimi Kombetar", kurse hija eshte Beselidhja Kombetare. Nje sqarim i shkurte:
BASHKIMI KOMBETAR eshte inicuar nga Shqipetaret nga Shqiperia.
BESELIDHJA KOMBETARE eshte inicuar nga Shqipetaret nga Kosova.
Te dy keto kane te njejtin qellim, por menyren e realizimit e kane shume te ndryshem. Nuk do te hyje ne thellesi per te treguar dallimet apo dobesit e Bashkimit sepse ajo vetem do ta nderronte emrin e te quhej Beselidhje. Qe puna te kryhet me suksese kontradita e ketyre eshte e domosdoshme.
Pra te paramendojme se Bashkimi Kombetar eshte realiteti, kurse Beselidhja Kombetare eshte hija e saj. Qkado qe bene Bashkimi Kombetar hija e saj do ta dij.
Tash nje shembull per 10 vjeqaret.
Nese nje zemergjere i jap Fondit "Rruga e Bashkimit" psh 200 Euro, nje kopje e pageses i ipet fondacionit. Nje kopje paguesi e mbane per vete dhe nje kopje ia derzon Beselidhjes. Ne kete raste pra Beselidhja si nje kundershtare e Bashkimit do te kuptoj saktesishte shumen e dorezuar nga dashamiret e kombit.
Dhe psh nese shuma e mledhure eshte 10 milion dollare, dhe ndegjojme ne shtyp nje interviste dhene nga zoti Majko se ishin korre suksese jashtzakonishte te medha duke u mbledhe 9 milion dollare. Pra ketu diqka nuk eshte ne rregulle.
Une e kuptoj punen qe eshte z Antoni duke bere dhe tha.
Ne na duhen 100 Shqipetar te ndershem.
Une them. Ne na duhen 100 Shqipetar intelligjent. Sepse ndershmeria eshte e mire por jo e domosdoshme.
Te gjitheve suksese,
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pelasgian : 01-07-2002 mė 22:09
Pellazgjan, me duket se ta kam bere te qarte pse e sesi e cfare mendoj.
Ne rast se ke dicka konkrete per Bashkimin flit.
Mendimi i im eshte i qarte , nuk kemi nevoje per shoqata e kryetare se kemi boll.
Le te forcojme ato qe kemi.
Ne kemi nevoje per shqiptare si Fitim Skenderi qe BEJNE.
E jo vetem flasin.
Idete jane konkrete o je dakort o nuk je?
Kaq
Ke ide te tjera konkrete shkuaji.
Diskutimet teorike po e perseris mund ti besh rehat ne forum, hap tema sa te duash askush nuk po te ndalon.
Anton
PS Sa per shqiptare inteligjence, po te them ka mjaft , por te ndershem qe duan te punojne ka pak.
Dhe dije qe po te kuptoj shume mire.
Krijoni Kontakt