Ne fakt, ka ca kohe qe shumica derrmuese e antropologeve (atyre sociale te pakten, socioantropologeve) ne bote i kane hyre psikiatrise. Me sakte, pyetja qe u intereson me shume atyre eshte se cfare eshte cmenduria, dhe me sa di, jane ende duke punuar ne kete drejtim... Pra cmenduria nuk qenka e percaktuar ende shkencerisht aq sa duhet, dhe kjo i para dhe pas prin rastit te skizofrenit. Sidoqofte, me aq sa dihet deri tani, skizofrenia eshte dhe ajo nje fare dalje (masa e papercaktuar) nga natyra njerzore ndaj njerzia perpiqen "ta kurojne" skizofrenin. Por meqenese ne nuk dime shume mbi skizofrenine (jo vetem une dhe ti por as mjeket psikiater) eshte e kote ta konsumojme. Gjithsesi skizofreni prape duhet te haje buke e te pije uje qe te mbijetoje qenia e tij apo jo?
Une kam pershtypjen se ata qe thone "gjithcka eshte relative" nuk jane shume te ndergjegjshem mbi vetite e termit "GJITHCKA".
Gjithcka dmth gjithckaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Gjera qe jo vetem logjika reptile nuk i pranon, ajo deduktive por as ajo induktive. E imagjinoni dot cdo te thote gjithcka? Dmth. qe prinderit e cdo filani psh. edhe mund te mos jene prinderit e tij e une dyshoj se ka qef njeri ta pranoje, por dhe ne e pranofte, logjika induktive, ajo puro gjakftohta, s'te le.
Megjithate, une e thashe dhe me siper qe terhiqem nga teza ime nese dikush nga ju prononcon se nuk ka nevoje per dije.
Krijoni Kontakt