Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 60
    Pershendetje

Une kam mendimin qe te hapej nje teme teresisht e vecante "Tregu i Internetit ne Shqiperi"
    ku te sjellim eksperiencat tona, ne lidhje me ISP-ne tone si edhe tarifat perkatese.
    Kjo me qellim qe lexuesit te krijojne nje ide mbi tregun e te bejne nje zgjedhje.
    Di shume raste qe njerezit kane rene viktima te mashtrimeve nga mungesa e transparences se informacionit te dhene nga ISP-te.
    I ftoj te gjithe pjesetaret aktive me banim ne Shqiperi te kontribuojne ne monitorimin e vazhdueshem te shpejtesise se lidhjes, ndryshimin e tarifave mujore, kushteve fillestare, etj.

Po e filloj nga vetja ime.

Ne shtepi, internetin e marr nga ISP AlphaCable, 256kbps(32kBps), tarifa mujore 19 EUR/muaj
    Lidhja realizohet me Cable Modem

Perparesi:
    1.
    Tarife konkuruese ne treg
    2.
    Nese paguan per 1 vit ka zbritje

Mangesi:
    1.
    Nuk mund ta besh lidhjen e internetit pa marre ne fillim edhe sherbimin e TV
    Filtri i frekuencave e ndan kabllin kryesor me dy dalje, nje per TV dhe nje per Modem
    2.
    Shpejtesia nuk eshte e garantuar, e dedikuar.
    3.
    Kur mungon energjia tek ISP, nuk ka sinjal (nuk kam informacion nese e kane rregulluar kete problem)
    4.
    Perderisa AlphaCable ka per ISP Albtelecom, defektet e ketij te fundit percillen tek AlphaCable

...
    Ne pune

ISP ABCOM

ADSL 128 kbps(16kBps) CIR 99%
    115.2 EUR/muaj

Perparesi:

1.
    Nuk ka nderprerje
    2.
    Shpejtesi e garantuar

Mangesi:
    1.
    Mungese transparence, ne komunikimet verbale i referohen shpejtesise ne kB (kyloBYTES)
    Te kini kujdes, ne momentin e funidt ne kontrate shkruajne kb (kyloBITS), pra 8 here me te vogel
    2.
    Tarifa relativisht te shtrenjta
    Ndryshuar për herë të fundit nga baaroar : 02-10-2007 më 14:56

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ka lidhur ndonjeri kontrate me ISP Albaniaonline?

Kam ndermend te lidhem me ta, po doja te dija ndonje eksperience te ndonje anetari per te qene me i sigurte. Ne reklame thote 25 E per 512 KB.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    te gjitha keto kompani kane per ISP Albtelekomin perderisa vete keto kompani nuk kane nje infrastrukture te tyren. Di qe Abissnet ka nje ISP te veten por nuk jam i sigurte per te. Gjithsesi une ne shtepi kam nje lidhje me ABCOM me antene, 128 Kbps (16-17 kbps) per 29 euro ne muaj

Perparesi: nuk ka nderprerje sinjali pervec rasteve kur ka difekte ne ISP, gjithashtu sinjal edhe gjate kohes kur energjia mungon ne ISP.
    IP statike

Mangesi: Maksimumi i kesaj lidhjeje (antene) shkon deri ne 256 kbps
    Difektet ne ISP qendrore Albtelecom reflektohen direkt edhe ne ABCOM

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

A ja vlen kjo oferte?

Une preferoj ate me çmim 19.95 Euro pa limit. Mund te na thote ndonjeri qe e ka provuar a ia vlen per ta marre ne shpi?

Instalimi kushton 99 E, modemi ADSL 2+ ben 43 E.

(Ketu)

P.S. Lus modin, ta bashkoj me vone me temen perkatese.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Watson,

Ate 9 euro perjashtoje, sepse nuk eshte ndonje opsion per ty qe je perdorues i rregullt dhe me pervoje i internetit.

Opsioni 19 euro eshte terheqes. Te japin nje modem wireless (per brenda shtepise, praktikisht), me shpejtesi nga 1 Mbps deri ne 2 me duket. Instalimi eshte 99Euro, pra modem + sherbim. Pergjithesisht ecen shume mire, por nganjehere kur ka shkeputje, sherbimi per klientet eshte per te ardh keq... Duhet te flasesh vete me ekspertet e abissnetit, qe t'u thuash edhe se ne cilen zone banon...

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Watson,

Ate 9 euro perjashtoje, sepse nuk eshte ndonje opsion per ty qe je perdorues i rregullt dhe me pervoje i internetit.

Opsioni 19 euro eshte terheqes. Te japin nje modem wireless (per brenda shtepise, praktikisht), me shpejtesi nga 1 Mbps deri ne 2 me duket. Instalimi eshte 99Euro, pra modem + sherbim. Pergjithesisht ecen shume mire, por nganjehere kur ka shkeputje, sherbimi per klientet eshte per te ardh keq... Duhet te flasesh vete me ekspertet e abissnetit, qe t'u thuash edhe se ne cilen zone banon...

Borix,

Keto shkeputjet zgjasin shume apo pune minutash? Ata me thane se nuk shkeputet shpesh, vetem kur ka punime ne rruge dhe mund te preket kabulli (?!), mgth nuk u besoj dhe aq.

Ajo oferta qe eshte me limit eshte kot fare, imagjino edhe madhesine e faqeve kur hapen (psh forumit) rregjistrohen si downloadim. Me mire kjo me 20 Euro.

P.S. Gjithsej instalim+modem ben 142 Eur.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ne fakt, e mira s'ka fund, eshte edhe ajo me 35 (?) euro. Shkeptuja mund te jete edhe 3 dite!!! Gjithesesi, eshte oferta me e mire e tregut...

Forza INTER!!! Maska e NBAlbania
    Anëtarësuar
    10-04-2005
    Vendndodhja
    Ne Toke
    Postime
    384
    ne te gjithe Shqiperine vlen kjo oferte

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> A mund te me thote kush si eshte kjo linja e Abissnetit me 512 kbps.
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Kryepeshkopi Anastas ende pret nënshtetësinë shqiptare
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  3. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  4. Beratasit dhe çifutët
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •