O pagano, ca do me mesosh ti mo shpirt? Sic te thashe ke nevoje akoma te hapesh fjalorin. Si qenkan racismi, e bukura dhe e shemtuara dukuri natyrore, kur te treja fjalet jane subjektive? Cfare ty mund te duket e bukur (vetja jote psh), mua mbase me duket shume e shemtuar, ose anasjelltas, kur te vije dita e pendimit tend dhe do ta kuptosh qe je i shemtuar, mua do te me dukesh i bukur. Thjesht shembull po jap, asgje personale.
Dukuri natyrore jane diferencat ndermjet njerezve, dhe perderisa natyra i krijoi disa te bardhe e disa te verdhe, disa me floke e disa pa floke, te gjitha jane te shemtuara ose te gjitha te bukura. Ne momentin kur dikush i ve emrin i bukur per interes dhe tjetres te shemtuar po per interes, aty fillon subjektiviteti dhe lind racismi.
Ti nuk ma merr mendja se je dhe aq i keq sepse edhe vete e quan racismin Plage te shoqerise. Dmth dicka qe nuk duhet te ekzistoje, qe eshte e sherueshme (mund te ndryshoje gjendjen, dmth subjektive), ose qe ka ndodhur si pasoje e nje aksidenti diku ne historine apo evolucionin e mendimit njerezor.
Sa per te shamen, une as gjoksit nuk i bie me dore, as personal nuk vihem kunder njerezve qe nuk i njoh, po fajin e kishe vete qe e fillove. Une postimin e pare e kisha per te gjithe, dhe nese thashe gje, ishte per te miren e njerezimit. Ti me citove i pari. Une as emer s'te thirra. Ti me quajte te neperkembur, qe perseri po te hapesh fjalorin, eshte sinonim me fjalen plehra (kush merren neper kembe, plehrat ose pluhuri i tokes, rruges apo shoqerise). Keshtu qe ate cokun ruaje per koken tende.
Une s'kam shume kohe per te humbur me postime, por thjesht indinjohem kur pjesetare te familjes time njerezore shajne kushurinjte apo vellezerit e tyre meqe i kane floket e verdhe apo dhembet shume te bardhe. Indinjohem akoma me shume kur shikoj qe patriotet e mi bejne te tilla gabime.
Krijoni Kontakt