Close
Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 134
    i/e larguar Maska e pekomeri
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    450
    Europa i ka fajet te vjetra shume te vjetra.Ka shekuj qe ne na ka trajtur me nje rracizem te eger.Kendveshtrimi i saj ka qene gjithmone asimilues dhe racist.Qe te gjykosh vehten tende per racizem duhet te gjykosh ne rradhe te pare faktoret qe na detyrojne.Po te ishim racista duhej ta tregonim ndaj europes,qe gjithmone na ka pare si popull i botes se trete.Jam i sigurte qe te gjithe ju qe jeni ne europe e ndjeni racizmin ndaj jush.Edhe vete europianet nuk jane me te mire se ju,edhe ata merren me droge(mos te them qe ata e drejtojne)vrasin etj.Po te kishin dale ata nga nje sistem te mbyllur,dhe me nje ekonomi si jona, te jesh i sigurte qe do te ishin me te keqij se ne.

i/e regjistruar Maska e xhulius
    Anėtarėsuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    jupiter
    Postime
    9
    shqiptaret jane raciste dhe kete nuk e luan as topi.ne shqiperi ka shume pak zezake ose te verdhe per mos me than hiē fare.
    edhe romet qe jane race tjeter nuk trajtohen si te gjithe qytetaret e tjere shqiptar por jane te perbuzur nga shoqeria.Po te vazhdoje keshtu keto njerez nuk do te integrohen kurre ne shoqerine shqiptare.Per shembull ne shkoder romet(gabelt) dhe njerezit me prejardhje arabe qe ne shkoder quhen (magjyp) jetojne ne nje lagje ne breg te lumit buna ne periferi te qytetin ne kete lagje nuk ka as shkolle 8-vjeēare.Jane raste te rralla kur nje i bardhe martohet me nje mulate sepse edhe ne qoftese bie ne dashuri me te nuk mund te martohet se pastaj duhet te degjoje paragjykimet e shoqerise bile edhe te familjes.Besoj se ne evrope nuk ekziston ky lloj racizmi.Une jetoj ne itali dhe ketu shoh qe jetojne te gjitha racat dhe integrohen ne jeten e qytetit.
    Racizmi ekziston kudo ne bote por ne shqiperi i ka rrenjet e thella,ndoshta me shume tek te moshat e thyera.

IGLI_mister_KRETA Maska e Kingu_Tirones
    Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    20
    per mendimin tim,racizmi eshte nje gje normale per nje komb.cdo vend i botes ka rracizem puna eshte se sa rracista jemi ne shqiptaret.shum apo pak?po ju htem nje gje.ne qofte se zezaket kur jyn ne shqiperi ne i shofim me i sy tjeter kjo domethen se ne sna eshte mesuar akom syri ti shofim si njerez.per veten time kur shikoj nje zezak megjitehse kom pare shum jashte.kur i shof ne shqiepri se si me duekt.domehten sjemi mesuar.ti shofim perdite.por nuk mudn te futemi ne vendet qe jan shum raciste.po normale.ok kaq kisha bye dhe thnx me respkt IGLI_mister_KRETA
    la festa di san valentino
    e la festa di ogni cretino
    che crede di essere amato
    ma invece lo hanno fregato

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Racizmi ėshtė i pranishėm gjithandej. Por nėse ėshtė normal? Kėtė s'mund ta them.

Termi "normal" tė kontrabandon nėn rrogoz idenė qė s'ke pse ta luftosh njė gjė. Por mos tė harrojmė qė edhe sėmundjet janė normale, por i luftojmė. Edhe vdekja ndodhet gjithandej, edhe luftėrat, edhe mjerimi e varfėria janė, nė njėfarė kuptimi, krejt normale; por askush nuk i do nė mesin e vet; e disa prej gjėrave qė janė "normale" s'ia dėshirojmė as hasmit...

Racizmi ėshtė mendjengushtėsi, primitivizėm, provincializėm, frustracion seksual, dhė nė thelb indikator i sigurtė i IQ-sė sė ulėt tė bartėsit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2003
    Vendndodhja
    Galaktik
    Postime
    7
    Pershendetje
    lexova artikulin e Enrit qe flet per razizmin dhe eshte vertet interesante.
    Ne pergjithesi ne shqiptaret jemi rraciste vetem per ato rraca qe vine nga nje shtrese e ulet ose per ato rraca qe nuk na duan
    p.sh ne jemi rracist per rracen zezake per ciganet, jemi edhe racist per racen tane si p.sh nese vjen dikush nga Tropoja ose nga Kuksi dhe ata qe jetojne ne Tirane flasin me percmim e vejne epitete mallok. Kurse po te jete fjala p.sh nje qe vjen nga usa ose nga anglia ose nga italia etj.... ne nuk jemi racist por kemi deshire qe ata te jene miqte tane i ftojme per kafe per dreka ose me shume neper shtepite tana pra nuk jemi racis per ato vende qe ne bote kane vene nje emer ose qe zoterojne fuqi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2003
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    67
    ...ashtu eshte Enri, ndaj njerezve me ngjyre jemi rraciste, askush nga dora e bardhe nuk do qe djali apo vajza e tij te martohen me njerezit e dores se zeze...jo vetem ne Shqiperi po kudo...
    -----------------------------------------------------------------------------
    More te keqen o, ne jemi shqiptare dhe nuk jemi aziatik apo afrikane te zi katrane. Sipas teje, ne u dashkam t'i japim gocen ndonje zezakut nga apo me origjine nga Afrika?! Jo, zoterote. Ne, pasi qe jemi shqiptare, duhet te mundohemi te paKTEN ta ruajme racen tone te bukur shqiptare. Sic tha dhe nje zoteri me larte, as nje njeri ne bote, nuk do donte qe te perziente gjakun e vet me te tjereve, pra te bente miksimin e kombesise se vet, dhe po te ndodhte nje gje e tille, atehere s'do dihej se kush eshte shqiptare e kush amerikan qe moti.

Faleminderit !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėri : 02-11-2003 mė 09:58

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2003
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    67
    Une mendoj se ne Shqiperine etnike(po e them me shkurt), nuk ekziston racizem, por qe, megjithate do duhej te ekzistonte pak. Shqiptaret, lirisht mund te them se jane me te paqtet ne kete problematike qe ka njerzimi me racizmin. Pse une nuk dua te martohem me nje franceze, kjo nuk do thote se po shfaq racizem. Nuk martohem, sepse ajo eshte franceze dhe une jam denbabaden shqiptar. Keshtu qe, ne momentin kur une martohem me te, atehere, ne pikpyetje do vihet nacionaliteti im/saj. Prandaj, dhe ky eshte shqetesimi kryesor qe njerezimi ka brenda ne zemer.
    Ndersa, sa u perket ciganeve, edhe ne Kosove ka te tille, por, ju them te drejten, ata rrine me shqiptaret, sic rrine ndermjete vete. Them me bindjen me te thelle, se shqiptaret ende se dine fjalen racizem, edhe pse rrine dhe jetojne me raca te ndryshme, si to nuk behen.
    Mirepo, te spostohemi nje ēik tek greket e tmerrshem me racizmin e tyre shembullor, qe e shikojne shqiptarin si ujku delen. Pra, ka popuj qe i urrejne racat e tjera dhe s'duan fare te jene afer tyre.

Gjitha te mirat !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2003
    Vendndodhja
    Galaktik
    Postime
    7
    [
    -----------------------------------------------------------------------------
    More te keqen o, ne jemi shqiptare dhe nuk jemi aziatik apo afrikane te zi katrane. Sipas teje, ne u dashkam t'i japim gocen ndonje zezakut nga apo me origjine nga Afrika?! ..........................
    .................................................. .................................................. ....

]e madhe ariel zeze

Me ate qe kam shkruar nuk kam then per martesen e ndonje personi te martohet me ndo nje zezak apo amerikan apo italian.kam treguar me ate njohuri qe kam ne nuk i respektoj si njeres qe jane pa dallim ngjyre feje apo kulture. Kete e nis edhe nga vetja ime e kam pasur te veshtir tu flisja apo te pija kafe me ta por ne shkollen ku studioj ka shume raca te ndryshme nga vende te ndryshme te botes ashtu si nuk dua une qe ndaj meje qe jam shqiptare te mos tregohen racista ashtu edhe ata kerkojne resperkt eshte e veshtir por kam aritur ne nje pik qe njerzit respektoi per punen e tyre dhe jo ti shikosh se nga vijne apo se cfar njyre kane. Edhe une nuk do te isha dakort te ndryshoja origjinen time sepse do te ishe e veshtir per femijte e mi qe mund te kem dhe familjen time.Por nuk gjykoj te tjeret respektoj mendimin e tyre sepse secili nga ne eshte i ndergjegjshem per ate qe kerkon dhe ben.

Faleminderit ariel ariel blu e zene

i thare
    Anėtarėsuar
    23-06-2003
    Vendndodhja
    u.s.e
    Postime
    384

C`do ky grek ne forumin shqipetar?

Te dashur shqipetare.

Lexoni me vemendje

Personi qe do citoj me poshte, eshte nje student ne Greqi dhe me sa mbaj mend eshte student ne universitetin e Athines.
    Miqesia me greket dhe transformimi(ndryshimi) i tij ndihet dhe shikohet fare qarte.
    Une po e citoj dhe do ta replikoj poshte citimit

Racizmi ne Shqiperi Postimi #1

Gjithmone flitet per racizem ndaj shqiptareve te merguar larg trojeve tona, gje qe eshte kryekeput e vertete, por nje problem, e cila perben aktualisht tabu ne shoqerine shqiptare eshte ajo e racizmit te shqiptareve ndaj minoriteteve, apo grupeve te tjera qe e perbejne popullin shqiptar.

Ju si besoni?
    Egziston razizmi ne shoqerine shqiptare?
    Ne cfare shkalle eshte i perhapur ky fenomen?
    Cilat jane arsyet e tij?
    Sa i perhapur eshte ky problem?
    Si mund te parandalohet?
    Cilat jane rrugezgjidhjet?

Keto pyetje-problematizime mund ti diskutojme bashkarisht ne kete teme.

Pershendetje atehere dhe
    Diskutim te Kendshem.

Ky miku grek, i qan hallin racizmit ne Shqiperi sa qe kete njeri e ka zene kaq shume halli per problemet shqipetare dhe e vendosi te tregohet i civilizuar.
    Vijeni re se cfare civilizimi tregon ky njeri.
    Une do te thoja se bursa e fituar nga ky grekofil me emrin Henrius per te studiuar ne universitetet e botes dhe kryesisht ne qendren e Makuterise se Botes, Greqi, eshte nje mister qe nje zot e di se ku e ka fillimin dhe fundin.
    Te zberthesh problemin e racizmit ne Shqiperi, me pare duhet te jesh shqipetar dhe jo jo grek makut sic eshte ky.
    Racizmi ne Shqiperi eshte epitet grek dhe shqipetaret nuk jane raciste, perkundrazi njerez me tolerante se shqipetaret nuk mund te gjesh ne asnje vend te botes.
    Ndryshe eshte do te thoja une, simptoma e dobesimit te ndjenjes kombetare me emrin e quajtur shqipetari.
    Nje njeri i semure ankohet se ka dhimbje.
    Edhe shqipetaria ankohet se po e vrasin te tjeret dhe lebetitjet duken nga grekofilet Caliste rasti i ketij palloshit me emrin Henrius, si shenja rracizmi qe gjoja nuk e lene Shqiperine te ece perpara.
    Ky laper grekofil qe serviloset dhe eshte shume i etur per filozofi poshterimi, dhunimi, piraterie, perdor te njejtat forma ashtu sikur greket perdorin ndaj shqipetareve.
    Sot greket nuk fusin duart vete ne zjarr per ceshtjen shqipetare por kane gjetur masherat(veglat) e tyre per te bere nje pune pa u djegur fare nen zjarrin shqipetar qe po shuhet nga vete keta makuter.
    Ketij labo-greko fili i dhemb shume kur vihet ne diskutim minoritetit grek qe nuk eksiston ne Shqiperine e Jugut e aq me pak ne Himare.
    Ky bukeshkale do te jete njeri nga ata qe grupet ekstremiste greke e kane financuar per te shkaterruar Himaren shqipetare dhe Shqiperine.
    Ky filogrek nuk ka asnje ndryshim nga vellezerit e tij grekofile dhe shiheni me vemendje ju te dashur bashkeatdhetare se cfare i pjell ne mendje ketij kelyshi qe rritet me qumesht grek.
    Qe tani ka filluar provat e blerjes se shqipetareve me ane te pyetjeve dhe eksperimenteve qe te gjitha te demshme per shqipetare dhe ceshtjen shqipetare.
    ai i quan shqipetaret si njerez te djallit, ekstremiste, bashkepunetore te Al Kaidas, muxhamedine dhe e ka pernder qe fizikisht ndodhet ne vendin ku shqipetaret e jugut jane shquar per atdhedashurine greke.
    Ky njeri injorant qe po studion gjoja per diplomaci a kush dreqin e mer vesh se cfare ben ne Greqi, kerkon pergjigje per pyetjet e tij se a ka racizem, ne cfare shkalle eshte i perhapur ky fenomen, cilat ane arsyet, sa i perhapur eshte, si mund te parandalohet dhe cilat jane rruget e zgjdhjes.
    Vini re se cfare i punon shqipetareve ky grekofil dhe cfare pyetjesh dhe cfare helmi nxjerr nga mendja dhe goja e tij.
    Te tille injorante e kane marre me qafe Shqiperine.
    Te jesh nacionalist kirje Henrius, nuk do te thote te jesh racist.
    Te jesh patriot kirje prodhiburgo ********, nuk do te thote jesh racist.
    Te kerkosh trojet shqipetare te shitura nga ju kirje afendiko, nuk do te thote te jesh racist.
    Kur te tjeret qe nuk jane shqipetare dhe qe qeverisin Shqiperine, kirje skupa, zeri i shqipetareve nuk eshte racizem ashtu sic e etikoni ju.
    Ahhhh c`i keni bere kesaj Shqiperie juuuu.
    Historia do ta vertetoje dhe po e verteton se ju te shiturit e keni mbajtur peng pergjate gjithe historise Shqiperine dhe shqipetaret.
    Ju keni qene te frymezuar nga grekofilia e cila si nje Dinosaur shtriu edhe njehere rrenjet ne Shqiperi.
    Ahhh ju i keni borxh historine kombit shqipetar dhe nuk ka gje ne kete bote, ta laje mekatin qe ju keni bere, pervecese zhdukjes se rraces tuaj se zgjebosur.
    Kerko racizem kerko Tare, se qenin e ngordhur do gjesh dhe aty do te shkosh.
    Turp qe futeni ne keto forume ju shqipfoles.
    Te tjeret nuk duhet te mashtrohen nga embelsia e ketyre pinjolleve shqipfoles.
    Baxhelle
    Mos ta fshije asnjeri kete mesazh, ne te kundert probleme do te kete.
    Lis historik shqipetar.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    LIS

Hallall i pac gradat e Sulltanit,dhe haremin e Ali Pashase,apo te pelqen me shume ndonje kolltuk ministri she ben edhe ndonje leke.
    Ke fol si bilbil ghyzar,e me djem si ty gjynah qe rron ne roberi ky popull.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Adem Jashari - Hero i Kosovės
    Nga JONI 1 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 05-03-2023, 21:58
  2. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Ervin Hatibi
    Nga erzeni nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39
  5. Ahmet Zogu dhe “lufta” nė emigracion me Mit’hat Frashėrin
    Nga rudo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •