Close
Faqja 7 prej 24 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 237
    i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga Konig
    Kur njeriu beson se rrjedh nga majmuni (apo se eshte pasoje e disa rastesive) ka te drejte te mendoje se eshte nje hic ne kete bote dhe e sheh veten si nje hic para Gjithhesise. E shikon tani me qarte nje nga efektet denigruese te Evolucionit. Ti thu une jam nje hic, qe s'ka aspak rendesi. Nderkohe qe je krijesa me e persosur e Zotit. Mendo ADN, kromozomet, qelizat, proteinat se sa te komplikuara jane apo se si funksionojne, apo shume te tjera vetem ne trupin dhe qenien tende te vogel.
    Por ja qe kemi disa me te mencur qe mendojne se miliarda galaktika te cilat ende as nuk ka idene se ku gjenden dhe si funksionojne por sherbejne per te bindur njeriun i cili kur te besh nje krahasim eshte shum me i vogel sesa nje molekule ne gjithe sistemin diellor. Keto jane edhe ide marramendese, qe te lene pa fryme.
    Ishte me e lehte per krijuesin te beje miliarda galaktika sesa te beje nje qenje qe do te kuptonte me lehte se kusht eshte i Zoti i tyre. Por si duket nuk iu eshte dukur mjaft atraktive ajo dhe ka vendosur qe te krijoj dicka te tille sic eshte sot.
    Barca

i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anëtarësuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    me habit se si i krishteri behet pale e vetme me ateistin per te poshteruar nje monoteist dhe ne fund bejne blasfemi ne besimin e tyre vetem qe mos te triumfoi
    pala tjeter

urime per metodologjin e ndjekur

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga udhetari
    me habit se si i krishteri behet pale e vetme me ateistin per te poshteruar nje monoteist dhe ne fund bejne blasfemi ne besimin e tyre vetem qe mos te triumfoi
    pala tjeter

urime per metodologjin e ndjekur
    dhe cili na qenka i krishteri ketu?
    Barca

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    lol

lololololololol
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga jimmychrist
    Por ja qe kemi disa me te mencur qe mendojne se miliarda galaktika te cilat ende as nuk ka idene se ku gjenden dhe si funksionojne por sherbejne per te bindur njeriun i cili kur te besh nje krahasim eshte shum me i vogel sesa nje molekule ne gjithe sistemin diellor. Keto jane edhe ide marramendese, qe te lene pa fryme.
    Ishte me e lehte per krijuesin te beje miliarda galaktika sesa te beje nje qenje qe do te kuptonte me lehte se kusht eshte i Zoti i tyre. Por si duket nuk iu eshte dukur mjaft atraktive ajo dhe ka vendosur qe te krijoj dicka te tille sic eshte sot.
    Zoti te dha mendjen te arsyetosh dhe te dha faktet. A nuk te duket Gjithesia e madhe me shume galaktika qe ne as nuk e dime ku ndodhen?
    A nuk jane keto shprehje te Madheshtise se Zotit.

Pastaj une ta thashe edhe me perpara, kur beson se je thjesht pasoje e rastesive apo pasardhes i majmunit, domosdo qe ke te drejte te thuash se je nje hic. Por Feja e ve njeriun ne nje pozite shume me te larte se "pasardhes i majmunit".

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Zoti te dha mendjen te arsyetosh dhe te dha faktet. A nuk te duket Gjithesia e madhe me shume galaktika qe ne as nuk e dime ku ndodhen?
    A nuk jane keto shprehje te Madheshtise se Zotit.
    Jo.

Pastaj une ta thashe edhe me perpara, kur beson se je thjesht pasoje e rastesive apo pasardhes i majmunit, domosdo qe ke te drejte te thuash se je nje hic. Por Feja e ve njeriun ne nje pozite shume me te larte se "pasardhes i majmunit".
    Sigurisht. Është më e lartë të jesh "pasardhës i një inçesti midis çifutësh"...
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga Atheist
    Jo.

Sigurisht. Është më e lartë të jesh "pasardhës i një inçesti midis çifutësh"...

Cfare hyn incesti ketu tani?
    Pastaj ata qe vijne pak vone duhet te angazhohen pak e te lexojne me lart se postimi i fundit.

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Citim Postuar më parë nga Konig
    Cfare hyn incesti ketu tani?
    Pastaj ata qe vijne pak vone duhet te angazhohen pak e te lexojne me lart se postimi i fundit.
    Po majmuni çfarë hynte aty?
    Pastaj ata që flasin pa lidhje bëjnë mirë të lexojnë një herë teorinë e evolucionit.

Ma zgjidh dhe këtë pyetje: Si u shumuan fëmijët e Adamit dhe Evës?
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga Atheist
    Po majmuni çfarë hynte aty?
    Pastaj ata që flasin pa lidhje bëjnë mirë të lexojnë një herë teorinë e evolucionit.

Ma zgjidh dhe këtë pyetje: Si u shumuan fëmijët e Adamit dhe Evës?
    A nuk thote evolucioni se njeriu rrjedh prej majmunit, apo ndryshe se njeriu eshte nje majmun i perparuar. Apo mos valle tani thoni se rrjedhim nga ....

Femijet e Adamit dhe Eves u shumuan si gjithe te tjeret. Ti do te thuash se do te kishte probleme gjenealogjike mes vellezerve e motrave te ciftezuar.
    Adami dhe Eva linden shume femije, dhe vetekuptohet se kane lindur me shume se dy per cdo shtatzani apo bark. Motra dhe vellai i nje barku nuk jane lejuar te martohen me njeri-tjetrin, por me te tjere te barqeve tjera. A nuk ke degjuar se Abili hyri ne konflikt me Kabilin, sepse ky i fundit donte te martohej me motren e te njejtit bark?
    Pastaj ti mund te besh edhe nje analize probabilitare. Kur martohet vellai me motren, ka shume mundesi qe femijet te dalin te demtuar gjenealogjikisht dhe me te meta. Por egziston edhe nje mundesi e vogel qe ato te dalin shendosh. (para dy javesh paraqiten ne televizor nje vella e moter gjermane te martuar dhe kishin kater femije te shendoshe te gjithe).
    Pastaj kujton se kromozomet kryqezohen dhe se Zoti nuk ka dijeni per to?
    Zoti nuk i ndaloi me kot, martesat me te te njejtit bark.

Jemi qe jemi, po ajo qenia qe doli nga uji me cfare u shumua. Ia futi vetes?

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    A nuk thote evolucioni se njeriu rrjedh prej majmunit, apo ndryshe se njeriu eshte nje majmun i perparuar. Apo mos valle tani thoni se rrjedhim nga ....
    Evolucioni asnjëherë s'ka thënë se njeriu rrjedh nga majmuni. Më bën përshtypje sepse ti gjoja ke lexuar temat në këtë forum, përderisa përgjigjesh kudo. Atëherë kjo le të mendohet se ti thjesht vjen për propagandë dhe nuk lexon hiç se ç'thonë të tjerët. Pllugu dhe jimmy kanë përmendur sa është bërë bajate, se çfarë thotë evolucioni.

Ndërkohë mendoj se e sqarove më së miri se si vjen njerëzimi prej një inçesti çifut sipas mitologjisë arabo-çifute. Është pozicion shumë i lartë të jesh pasardhës i një inçesti çifut...

Jemi qe jemi, po ajo qenia qe doli nga uji me cfare u shumua. Ia futi vetes?
    Studio pak evolucionin, para se të lëshosh idiotësi të tilla, gjoja ironike.

Faqja 7 prej 24 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialog me Hënen
    Nga Milingona në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 11:27
  2. Lehmann: Ndoshta ne e kemi përdorur shumë lehtë fjalën dialog
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 05:49
  3. Konferenca Nderfetare mbi Koegzistencen Paqesore dhe Dialog
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:57
  4. Dialog mbi tolerancën
    Nga oiseau en vol në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 19:13
  5. Serbë e shqiptarë, dialog në një dokumentar
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •