Close
Faqja 21 prej 24 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 237
    O njeri ku e gjeti ti kujtesen gje materiale, qe te shkoj e te ble nje çik edhe une, apo eshte me tollon...?
    Me kujtesen nuk nenkuptoj rreaksionet kimike qe behen ne tru, pasi pyetja ime nuk ishte çjane ndjenjat...

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    jo ti kujtesen nuk e blen dot me tollon por ajo gjendet ne qullin qe ke brenda kafkes.

Kujtesa nuk eshte asgje tjeter pervecse ngacmimi elektrik i nje pjese te trurit te ne te cilen jane ruajtur pamje, ndjesi , aroma te te shkuares. kujtesa eshte e ndare ne zona ne tru dhe si e tille eshte shume materiale. nuk gjendet as ne hapesire e as diku rrotull teje.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Po mire pra po e leme siç thua ti,atomin primordial e krijoi zoti,duke qene qe logjika jone bazohet ke shkaku dhe pasoja,une kam te drejte te bej pyetjen,po zotin kush e krijoi?
    Zoti eshte I vetekrijuar. Cka do te thote te jesh I vetekrijuar? Pergjigjjen e merr nga keto pyetje: Cka do te thote "ideja" per boten shtazore? Cka do te thote piktura per te verberin? Do te thote qe I mungon “dicka” qe te arrijne ti kuptojne keto gjera. Cka do te thote te ekzistosh jashte dimensionit te kohes? Do te thote qe logjika jone nuk eshte perfekte te shpjegoj gjithcka. Krejt kjo do te thote qe logjika eshte shkalle shkalle, ku perfundon? Cili eshte niveli me I larte? Pse duhet te jete ai qe ne e posedojme?

xhamia spjego dhe keto paradokse;
    dogma;Zoti eshte omnipotent(i gjithefuqishem)ai mund te beje çdo gje.
    paradox;A mund te krijoje zoti diçka qe nuk mund ta spostoje?
    interpretimi logjik i paradoxit,per konsistence logjike nuk mund te ekzistoje ne te njejtin univers nje objekt qe nuk mund te levizet dhe nje force e pa rezistueshme.
    ose e thene ndryshe ne te njejten strukture logjike nuk mund te jene te verteta ne te njejten kohe pohimi(A)dhe mohimi(joA).
    Pergjigjja eshte : PO , mund ta beje(pergjigjje nga besimi, jo nga prova). Por si mund ta beje ate nuk e dijme pasiqe kjo nuk i perket rrethanave te cilat ne i kuptojme.

A ka mundesi ta bej nje pyetje. Sa eshte numri infinit? Ne te vertete numri infinit nuk ekziston pasiqe nese ekziston numri infinit atehere ekziston edhe infinit – 1 gje qe i then rregullat e aritmetikes. Ose ekziston por logjika jone nuk mundet te kuptoje? Mire, po supozojme qe infiniti nuk ekziston atehere cili eshte numri I fundit matematikore? Dhe ketu logjika jone dorezohet. Tash duhet te themi se numrat nuk ekzistojne pasiqe ne nuk kemi kapacitet te duhur ti kuptojme deri ne fund?

Sa i perket plotfuqise,kur ke pase mundesi ti te kesh ndonje perceptim te plotfuqise? Kur ke pase ndonje lloj kontakti me te qe te besh pytje per te? Ti ne te vertete ben nje gabim te madh, ti e injoron faktin qe plotfuqija eshte atribut i Zotit jo i botes njerezore qe te mund ta spjegoje logjika njerezore. Plotfuqine ne nuk e njohim fare qe te jemi te njohur me logjiken e pasojes se saj. Pasiqe fjala eshte per superfuqi atehere duhet te ekzistoje edhe superlogjika(e cila nuk eshte e parapare per njeriun sikurse logjika qe nuk eshte e parapare per shtazen) e cila do ta spjegonte kete paradox. Ne anen tjeter paradoksi nuk arrine te vertetoje qe diqka nuk ekziston. A e din sa paradokse ka matematika? A din sa paradokse ka logjika? Nuk ekzistojne ato vetem pse ti nuk mund ti spjegosh, pse duhet te jete problemi tek ato e jo tek ne?

dogma;Duke qene zoti pafundesisht i mire nuk mund ta kete te keqen,duke qene se zoti eshte omnipresent(i kudondodhur)ai gjendet ne çdo gje ne çdo vend dhe ne çdo moment,duke qene zoti i gjithefuqishem ai mund te mposhti çdo force antagoniste.
    paradox;Duke qene se e keqja ekziston ne kuptimin islamik apo kristian,ose zoti nuk eshte i kudondodhur(sepse perndryshe djalli do te ishte pjese e tij)ose zoti nuk eshte i gjithefuqishem(duke marre parasysh qe ju thoni qe djalli ekziston)ose zoti nuk eshte pafundesisht i mire(duke qene se ai ka krijuar djallin).
    Djalli eshte I krijuar nga zoti. Keto e spjegon vete “dogma” por sic shihet kete nuk ke arrit ta kuptosh. Pasiqe kjo bote eshte vetem sprove, atehere djalli eshte force shtytese drejt te keqes. Perndryshe po mos te ishte e keqja nuk do te ekzistonte as gjykimi pasiqe te gjithe do te ishim te mire. Nje pytje, nga logjika njerezore. A mund te ekzistoje e "keqja" brenda qellimit te mire?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk spjegove absolutisht asgje me paradokset teologjike te dogmave,pra te cilesive qe dogmat(fete)i atribuojne zotit,keto cilesi jane te gjitha paradoksale dhe kontradiktore me njera tjetren,keto lloj spjegimesh qe jep ti i kam degjuar dhjetra here dhe ne fakt nuk spjegojne asgje.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga A_C Lexo Postimin
    Zoti eshte I vetekrijuar. Cka do te thote te jesh I vetekrijuar? Pergjigjjen e merr nga keto pyetje: Cka do te thote "ideja" per boten shtazore? Cka do te thote piktura per te verberin? Do te thote qe I mungon “dicka” qe te arrijne ti kuptojne keto gjera. Cka do te thote te ekzistosh jashte dimensionit te kohes? Do te thote qe logjika jone nuk eshte perfekte te shpjegoj gjithcka. Krejt kjo do te thote qe logjika eshte shkalle shkalle, ku perfundon? Cili eshte niveli me I larte? Pse duhet te jete ai qe ne e posedojme?

Pergjigjja eshte : PO , mund ta beje(pergjigjje nga besimi, jo nga prova). Por si mund ta beje ate nuk e dijme pasiqe kjo nuk i perket rrethanave te cilat ne i kuptojme.

A ka mundesi ta bej nje pyetje. Sa eshte numri infinit? Ne te vertete numri infinit nuk ekziston pasiqe nese ekziston numri infinit atehere ekziston edhe infinit – 1 gje qe i then rregullat e aritmetikes. Ose ekziston por logjika jone nuk mundet te kuptoje? Mire, po supozojme qe infiniti nuk ekziston atehere cili eshte numri I fundit matematikore? Dhe ketu logjika jone dorezohet. Tash duhet te themi se numrat nuk ekzistojne pasiqe ne nuk kemi kapacitet te duhur ti kuptojme deri ne fund?
    lol. Numri infinit... lol lol lol infinit = pa fund do te thote qe infiniti nuk eshte numer por vetem shprehja e faktit n+1. Numrat nuk kane fund sepse gjithmone mund ti shumosh. Kaq. Ku qendron ketu mungesa e llogjikes apo kontradikta? Ti do te thuah pe nuk ja dime ne emrin gjithe numrave? Sepse nuk na duhen. Me emrat e numrave eper te medhenj merren ata te cileve ju duhen. Kaq.

Si ka mundesi qe njeriu apo luciferi e zhgenjeu zotin ne momentin qe zoti e njeh te ardhmen?

Ps: Per plotfuqine te jap te drejte. Besoj se termi plotfuqi ka te beje me faktin e moskrijimit apo kryerjes se gjerave absolute. Pra per te plotfuishmin gjithcka eshte e ndryshueshme dhe asgje nuk eshte konstante. Kjo do te conte ne idene se nje krijese e tille nuk do ti vente mendia per te krijuar dicka te pandryshueshme nga ai per sa kohe qe eshte koshient se mudn te ndryshoje gjithcka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga JestersWorld : 19-09-2007 më 08:35
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pyetjes se a mund te krijoje zoti diçka qe nuk e sposton dot?ai ju pergjigj po,atehere ne kete rast zoti ka aftesi krijuese,por ai nuk eshte me omnipotent(i gjithefuqishem)per vete faktin qe nuk eshte ne gjendje te spostoje ate qe ka krijuar vete.
    Na thuaj ti A.C diçka nga super logjika apo si e quajte,vetem ne nje pike une bie dakord me ty,ne ate qe logjika njerezore eshte e kufizuar,por kjo vlen dhe per dogmat,pra qe zoti nuk mund te spjegohet me anen e dogmes dhe cilesite qe ajo i jep,kjo eshte metafizike puro pra pertej fizikes dhe ligjeve te saj,dhe ne duhet ta pushojme gjykimin,per misteret qe ne nuk i dime,ne kete pike une jam agnostik.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Nuk e di perse ngaterroheni ju besimtaret. Ju bindeni pa kushte, pa garanci sepse besimi ne vetvete eshte mungese dyshimi.

Ju per cdo gje qe nuk e kuptoni e zgjidhni lehte me pergjigjen Zoti.

Kush qenkemi ju qe te beni pyetje njehere...
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Token e krijoj zoti boten e krijoj zoti te gjitha i krijoj zoti , ndersa parajsen dhe ferrin i krijoj mendja e njeriut ... une personalisht besoj ne Evolucionin edhe nuk besoj se evolucioni ka ndodh rasisht edhe at evolucion e ka shtyer nje fuqi hynore ......

http://www.contenderministries.org/newage.php
    Ndryshuar për herë të fundit nga extreme : 18-01-2008 më 14:12

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    Token e krijoj zoti boten e krijoj zoti te gjitha i krijoj zoti , ndersa parajsen dhe ferrin i krijoj mendja e njeriut ... une personalisht besoj ne Evolucionin edhe nuk besoj se evolucioni ka ndodh rasisht edhe at evolucion e ka shtyer nje fuqi hynore ......

http://www.contenderministries.org/newage.php
    kush te pyti, plus qe nalohet propaganda

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga riu Lexo Postimin
    kush te pyti, plus qe nalohet propaganda

eheheh thjesht e shpreha mendimin per besimin qe e kam

Faqja 21 prej 24 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialog me Hënen
    Nga Milingona në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 11:27
  2. Lehmann: Ndoshta ne e kemi përdorur shumë lehtë fjalën dialog
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 05:49
  3. Konferenca Nderfetare mbi Koegzistencen Paqesore dhe Dialog
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:57
  4. Dialog mbi tolerancën
    Nga oiseau en vol në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 19:13
  5. Serbë e shqiptarë, dialog në një dokumentar
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •