Lezetshem si je shprehur...Postuar më parë nga land
Ket mendoj dhe une, nese ka zot, ai ska pse ti burgosi njerzit me rregulla librash qe her kundershtojne here perpuqen me njeri tjetrin.. nejse.. ndaj ca jan besimtar e ca s'do jen noiher.![]()
Lezetshem si je shprehur...Postuar më parë nga land
Ket mendoj dhe une, nese ka zot, ai ska pse ti burgosi njerzit me rregulla librash qe her kundershtojne here perpuqen me njeri tjetrin.. nejse.. ndaj ca jan besimtar e ca s'do jen noiher.![]()
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
ti per shembull a je a nuk je lol?Postuar më parë nga ildushja
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
Uaaaaa AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA lokuuuuuuuuuuuuuu!
S'jam, nuk besoj ne zot, librat i lexoj te shikoj am und te hap dhe un noi fe te re... Dushjaism... :P
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
Evolucioni shpertheu si nje bum, ne kohen kur u publikua, aty nga mesi i shek. XIX.
Ishte nje kohe kur ne Europe, ku u publikua, mbizoteronte besimi te kisha. Shumica derrmuese e popullates besonte te Zoti. Por ja qe Evolucioni shpertheu. Eshte e cuditshme se si u perhap Evolucioni. Por per kete ka nje arsye te thjeshte.
Koha kur u publikua Evolucioni, ishte koha e Kolonializmit, ishte koha kur Kolonializmi ngadale po merrte formen me te eger te anes njerezore, po vinte ne pah gjithnje e me dhunshem konfliktin per interes. Mirepo pak gjasa kishte qe kjo politike te gjente perkrahje. Dhe autoriteteve shteterore te kohes ne Britani e me gjere iu erdh ne ndihme Evolucioni. Ishte dicka e thjeshte. ZOT nuk ka. Ferr apo Parajse nuk ka. Ne kete bote te re mbijeton me i forti (dmth Fuqite e Medha) dhe me qene se Lufta per Egzistence eshte gjithmone e pranishme, te parin te dobet qe te zene syte mund t'i biesh (dmth ne mund te zaptojme Afriken me arin e pasurite e saj, zezaket do te punojne pa rroge ne miniera, zaptojme Australi, Indi, Amerike Latine, etj). E mrekullueshme! Si s'na kishte shkuar mendja me perpara?!
Dhe menjehere Evolucioni doli ne faqet e para te gazetave, dhe u be Teoria Zyrtare, u be Shkence.
Dhe qe t'ia vertetonin popullit kete ndryshim rrenjesor te shkences, moren afrikane e aborigjene dhe ia sollen perpara syve dhe i thane:"I shikoni keta te prapambetur! I shikoni si i ngjajne ende majmunit! Ne jemi superiore! Ne jemi njerez!" Dhe popullata s'kishte si te kundershtonte. Ishin me te fortet. Ndiheshin me te fortet, me te perparuarit. Dhe ngadale doli ne skene Arianizmi. Raca e paster. Dolen gjermanet me pretendimet e tyre, anglezet me te tyret, francezet po ashtu. Dhe BAM! Lufta e Pare Boterore, BAM! Lufta e Dyte Boterore, BAM! Komunizmi. Dhe te gjithe i dini pasojat e ketyre episodeve te historise. Dhe sic e kuptuat nga me lart te gjitha u justifikuan me Evolucionin. Shikoni Teorine tuaj te bukur.
Evolucioni nuk mund te hidhet poshte me keto perralla qe tregon ti
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Quizz:
Cila eshte menyra me e thjeshte per te diskredituar myslimanizmin?
a) Ler nje mysliman te flase
b) Ler nje mysliman te flase
c) Ler nje mysliman te flase
Ky "Denimi" qe permenet n'çdo t'dyten fjale n'kuran, osht shume antipatik, tu e marr parasysh jeten n'pergjithsi qysh osht, e mira e e keqja. Ta jep pershtypjen qe ato llafe jon t'shkrume prej ni diktatori tipik! N'bote sundon e mira qysh dihet, pra osht ni kondradiksion palidhje me t'miren denimi!
javac:Po mirepo per ato qe se din eshte se ne bote sundon edhe e keqja dhe normal per te keqen cka pason dikush denon.N'bote sundon e mira qysh dihet, pra osht ni kondradiksion palidhje me t'miren denimi!
Naj sill ate kontradiksion qe mendon ti se qenka aty?
Kontradiksion osht zoti dhe e keqja. Denimi a esht i keq apo i mire? Sipas mendimit tem nuk osht i mire. Nese zoti osht aq madhshtor, denimi qe sipas disave u kanoset njerzve eshte seni ma i ult qe kish mujt me ba zoti. Pra nese e marrim qe zoti eshte perfekt, pa asnje njolle, nuk eshte e logjikshme te mendojme se do t'na denoj nje dite.Postuar më parë nga muslim_965
Fundi fundit nese thoni se na ka kriju ai, qysh munet mi denu krijesat e veta??
Ky osht shume argument modest qe e perdorin muslimant...denimi...denimi...denimi!
Edhe me qe ra fjala qysh ka kuptim per juve perjetsia qe premtohet n'boten pas vdekjes?
Postuar më parë nga javac
Zoti krijoi njeriun si zevendes ne Tokë, pra iu eshte caktuar misioni qe duhet kryer ne tok.(Përkujto Muhammed) Kur Zoti yt u tha engjëjve: "Unë po krijoj (po përcaktoj) në tokë një zëvendës"! Ata thanë: "A do të vëshë në te atë që bënë çrregullime dhe që derdh gjaqet, e ne të madhërojmë Ty me lavdërimin Tënd dhe plotësisht të adhurojmë"! Ai tha: "Unë di atë që ju nuk e dini"!
Dhe Zoti e la te lir njeriun te zgjedh, ose te adhuroj Zotin ose te shkoj rruges se djallit, dhe nese shkon rruges se djallit ateher denohet, e nese shkon sipas parimeve te Zotit ateher i shperblen.
Ose te marrim shembull ne menyr qe ti ta kuptosh me leht.
Pershembull Mbreti dhe populli qe jeton mbrenda Perandoris se tij, te gjith ata qe jetojn brenda perandoris se tij duhet te jetojn sipas ligjeve qe ka vendosur ai mbreti, nese thyhen pason denimi.
Ose Pundhenesi dhe puntoret: Nese puntoret luajn sipas rregullave te punedhenesit sigurisht qe ata ne fund do te shperblehen ose ne te kunderten do te denohen.
E per at frazen e fundit, un po te them se gjithqka eshte e mundur per Zotin.
Ai ka premtuar se do kete perjetesi pas vdekjes dhe do ta mbaj premtimin.
Po tani varet prej vet njerze se qfar perjetsie do jet ajo, e mir apo e keqe, na mbetet te zgjedhim pasi jemi te lir te zgjedhim![]()
Krijoni Kontakt