Close
Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 237
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga riu
    Pervec qe opinionet s'kane pike rendesie (po mos ia thuj ktyre se ku dallon opinioni nga fakti se i ngarkon kot) po ky prof. Armstrongu, qe i bie te jete Neil Armstrongu s'eshte e as ka qene mysliman e as ka thone naigjo te tille.

masa magjype me IQ nen 80 bje llafi... qe beso gjithcka.
    Pershendetje.Nuk mevajti mendja qe ta kishte fjalen per Neil armstrong.Je i madh.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Kjo me Armstrongun eshte e vjeter, sepse ka dhe histori te tere ku ky perpiqej me i mbush mendjen njerezve qe as kishte ndonje lidhje me islamizmin http://www.exn.ca/apollo/history/armstrong.cfm. Dhe kete zhurme e kane shfrytezu demagoget islamike andej nga Lindja, per te perdorur nje emer te degjuar sikur ka thene dhe dicka te madhe. Puna eshte po kta tanet ne Kosove e Maqedoni si i hane keto? Jane jevgj apo cfare? Se ska mundesi te jesh race evropiane dhe te genjehesh me lepirese arabe...

Po po ta shohesh, ky tipi me lart perdor vetem mbiemra kur citon falsifikime te tilla, te cilat ne trurin e nje arabistanezi qe do i degjoje krijojne ide sikur kush i paska thene - se nuk pritet qe arabistanezi t'ia kete idene te pyesi mullahun e hoxhen se si e qysh e ka emrin e plote i cituari dhe ku e ka thene e kur e ka thene ate qe ka thene. Dhe gjithashtu te ben pershtypje fakti qe keta myslimane te madherishem dhe ate liber te madherishem tere kohes perdorin qafiret e ndyre per te provuar madherine e kuranit. Kjo ndodh sepse nuk kane asnje dijetar apo shkencetar te vetin qe kur islamizmi u ngjiz sic duhej.

Ne anglisht ka nje shprehje "dumbing-down the discussion" - me i llaf me qelb muhabetin. Fjalet e nje myslimani neper keto tema jane vete argument kunder myslimanizmit s'ka nevoje te thush gje me i hedh poshte, dhe prandaj muhabeti shkon per lesh, sepse bohet monolog shkretetire - dhe sjep as interesin e nevojshem per debat. Qe kur bejne pyetjet e tyre idiote te merzitet pjesemarrja, sepse eshte angari. Nje femije kur pyet eshte kurioz dhe pyet nga padija. Keta pyesin nga idiotizmi qe iu kane ushqyer, dhe nuk eshte as ndonje idiotizem i lezetshem te pakten, por eshte sade nga Meka.

Une kam nje kerkese per myslimanet. Mos flisni me, se i keni humb dhe ata pak mbeshtetes qe kishit. Me mire kur nuk ju njef tjetri dhe e krijon vete idene e tij ne koke me njefare romantizmi dhe misticizmi... sesa kur vetedegradoheni ne ket menyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26
    Hmm, Yjet nuk vdesin por vetem e hargjojn Heliumin dhe Hidrogjenin, ylli jon ka edhe nje 5 billion vjet deri sa shendrrohet ne Red Giant, tani shndrrohet ne White Dwarf pastaj ne Black Dwarf dhe ashtu rrin per infinite koh.

Yjet nuk jan "Gjallesa" pra smundesh me thon vdesin, vetem e hargjojn enegjin dhe vazhdojn ne ate stance per infinite koh.

Keshtu shkon kjo precedur:

Gazrat Nebula kontraktojn mes veti dhe vet graviteti i tyre i ngre dhe e shkakton nje Eksplodim dhe krijohet faza e par e diellit.

Sun - Red Giant - White Dwarf - Black Dwarf.

Ma thjesht nuk ka, qofse doni te dini ma shume per kete tlutna vetem pytni .

...........
    Anëtarësuar
    04-05-2007
    Vendndodhja
    para dyerve të vdekjes
    Postime
    99
    x4clubs:
    Yjet nuk vdesin por vetem e hargjojn Heliumin dhe Hidrogjenin
    Po te jete kjo teza jote e vertete atehe do te marrish cmimin nobel,une per here te pare jam tu lexuar nji teze te tille dhe po cuditem se gjithmon kam lexuar nga shkencetaret se yjet : lindin,jetojne dhe vdesin (nuk jane me yje por shendrohen ne enrgji qe perhapet ne hapsire).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26
    Vdekja ne Yjet e tregon vetem Harxhimin e Hydrogjenit dhe Heliumit, nuk eshte Vdekje por vetem Symbolizim, seshte edhe kaq shume veshtire me kuptuar.

Kur shendrrohet ne Black Dwarf shume veshtire mund te dallohet nga Shkenctaret por jan gjetur shume Black Dwarf, dhe ashtu esthe quajtur si Vdekje, sepse NUK shendrrohet me Yjet pasi qi e mberrijn ne ate Stance pra Mbetin ashtu per gjithmon, derisa na Meteor apo naj objekt tjeter mund ta shkaktoj te shkatrrohet apo diqka tjeter.

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga xhamia
    kjo pyetje eshte per ata qe nuk besojn ne zot :
    1 me tregoni pra qysh u krijua toka
    2 si ka mundesi qe u krijua ne kete distanc aq te sakt qe te mund te zhvillohet jeta
    3 si lindi jeta per her te par ne toke
    4 si u zhvillua ajo
    kam edhe shum pyetje por nje her vetem ne keto pergjigjuni ata qe sbesojne ne zot
    po munden te gjith qe ja merr mendja qe e dijn pergjigjen ne menyre shkencore
    1. Nuk e di nuk isha aty, po zoti si lindi? Ishe ti aty kur lindi? Ncuq e besoj.
    2. Si ka mundesi? Gjera qe ndodhin, pse mua me futet letra ne kosh kush e hedh me sy mbyllur, shumicen e rasteve... fati... ... Si ka mundesi qe ky zoti ka shpikur nga 30 fe dhe ka njerez te ndryshem qe i ndjekin poerallat??
    3. Nuk e di nuk isha, gjithsesi po e mora vesh do shkruj dhe un nje liber.. feja Dudushve.
    4. Si u zhvillua cfare, jeta? Lindi robi, u rrit... tu honger dhe pire bar, e uj, dhe ja u bo 2 metro djale/vajze.. apapapa!

Ps. Un s'besoj as fe e as shkence, po me teper anoj nga shkenca... natyra osh e pakuptushme lerini llafet...
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga ildushja
    1. Nuk e di nuk isha aty, po zoti si lindi? Ishe ti aty kur lindi? Ncuq e besoj.
    2. Si ka mundesi? Gjera qe ndodhin, pse mua me futet letra ne kosh kush e hedh me sy mbyllur, shumicen e rasteve... fati...:... Si ka mundesi qe ky zoti ka shpikur nga 30 fe dhe ka njerez te ndryshem qe i ndjekin poerallat??
    3. Nuk e di nuk isha, gjithsesi po e mora vesh do shkruj dhe un nje liber.. feja Dudushve.
    4. Si u zhvillua cfare, jeta? Lindi robi, u rrit... tu honger dhe pire bar, e uj, dhe ja u bo 2 metro djale/vajze.. apapapa!

Ps. Un s'besoj as fe e as shkence, po me teper anoj nga shkenca... natyra osh e pakuptushme lerini llafet...
    Te pacim ildushja
    po si s'ju zhduk fara budallenjeve per kaq shekuj, di te pergjegjet kush?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Te pacim ildushja
    po si s'ju zhduk fara budallenjeve per kaq shekuj, di te pergjegjet kush?
    /me ngre doren...

Po se disa njerez nuk dalin ndonjehere nga faza perallore... kur jan fmije me vellezerit Grim, pastaj me Bibla e Kurane e Tora...

Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    xhami a thu e takoj noiher zotin kur t'jem gjall se e vdekme skom ce du?

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Xhamia ta sbusim pak temen.. lexon libra artistike ti? jo vetem fetare...Te keshilloj te lexosh "I huaji" nga Kamy.. 50faqe eshte..ka mare cmim nobel. Ne nje dite e lexon po te duash...Jam kurioz te di mendimin tend per kete liber, personazhin kryesor,idete e tij dhe menyren e te arsyetuarit te tij.E trajton dhe temen e Zotit ne fund..Hidhi nje sy kur te kesh kohe dhe shkruaj ketu ok?

Te me falin moderatoret nqs kam dale nga tema megjithse nuk besoj eshte keshtu....
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialog me Hënen
    Nga Milingona në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 11:27
  2. Lehmann: Ndoshta ne e kemi përdorur shumë lehtë fjalën dialog
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 05:49
  3. Konferenca Nderfetare mbi Koegzistencen Paqesore dhe Dialog
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:57
  4. Dialog mbi tolerancën
    Nga oiseau en vol në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 19:13
  5. Serbë e shqiptarë, dialog në një dokumentar
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •