o ju besimtar te kolluar pa me tregoni çfar eshte zoti mashkull apo femer.ne çoftese eshte mashkull duhet ta kete te madh bebelushin.
o ju besimtar te kolluar pa me tregoni çfar eshte zoti mashkull apo femer.ne çoftese eshte mashkull duhet ta kete te madh bebelushin.
Nuk kam pare rast me flagrant qe e bardha te serviret per te zeze.Postuar më parë nga ILyrium
Tamam. Kush e krijoi zotin? zoti nr 2. Po zotin nr 2? I bie te jete zotin nr 3.
Atehere? Ka fund ky proces apo jo?
Ti po presupozon qe ka nje fund. (Se ku e gjen ti kete nje "zot" e din). Po mire le te themi qe ka nje fund.
Po pse ky fund eshte zoti ty xhanem? Pse mos te jete energjia? Keshtu kursejme nje hap. Te paktem e dime qe energjia eshte e kudopranishme dhe e plotfushiqme (kete te gjithe e pranojne). Dhe e leme ketu. Pse duhet detyrimisht te shkojme nje hap me tutje dhe te sajojme zotin tend dhe pastaj ne menyre arbitrare ta leme aty ku thua ti.
Me ndjek?
Dy opsione ke.
1) Ose nuk ka fund ne vargun e krijuesve. (ne te cilin rast krijuesi yt bie nga piedestali qe i ke ngritur)
2) Ose ka fund. Ti preferon sajosh me mendjen tende nje krijues, ndersa une them eshte energjia (e cila te pakten ploteson disa kushte, e kudogjindshme, e perjetshme etj).
Shendet.
Ne besimtaret thojme se Zoti eshte Nje. As nuk u krijua, as eshte pjese e kohes e as e hapesires, as nuk ka fillim, as nuk ka mbarim. Zoti eshte i gjithefuqishem e i gjithdijshem. Ai krijoi gjithcka.
Ju evolucionistat thoni se kjo Gjithesi qe shohim sot, eshte rezultat i perplasjeve spontane te atomeve. A mund te thuhet se nga perplasja e dy derrasave mund te dale nje karrige apo tavoline?
Ju pyesni: Po Zotin kush e krijoi? Po ju kthej pergjigje vetem se me ndiqni me vemendje.
Numri i pare eshte 1. I shtojme 1 dhe marrim 2,3,4,5...100....1'000'000.......1'000'000'000'000 .... derisa vijme ne nje pike qe themi "S'di me" dhe perdor nje koncept qe e quan INFINIT. C'fare eshte INFINITi? Eshte pafundesia. Eshte me i madhi. Fillon aty ku mendja jone nuk mund te arsyetoje. Ju mund te thoni se INFINITit i shtojme 1, dhe marrim nje numer me te madh, por prap ai numer do te quhet INFINIT. Sado qe ti shtosh apo ti heqesh ai INFINIT do te mbetet. Dhe eshte e logjikshme. Pasi INFINIT perdoret atehere kur mendja jote nuk arrin te shkoje me tej, e as qe behet fjale te kaperceje INFINITin.
Ne shohim milingonat, shohim njerezit, Token, planetet, sistemin Diellor, galaktikat e shohim nje pjese te Gjithesise (se ciles nuk ia njohim kufinjte) dhe pastaj te Zoti (INFINITI), I Cili nuk eshte as pjese e kohes as e hapesires.
Ju pyesni se kush e krijoi Zotin (nderkohe qe mendja jone nuk arrin te gjykoje mbi Te).
Shoh se ju evolucionistet vazhdoni me pyetjet PO KETE KUSH E BERI? ose PO KY PREJ NGA DOLI?
Prej nga doli njeriu?
Doli nga majmuni.
Po Majmuni prej nga?
Nga primatet e vjeter.
Po primatet nga dolen?
Primatet jane nga pasardhesit e krijese se pare nga e cila rrodhen gjithe te tjerat.
Po kjo krijesa e pare?
Nga uji.
Po uji?
Nga gazet e atmosferes se Tokes.
Po Toka?
Nga shkapetja e atomeve
Po atomet?
Nga atomet e tjera me te lehta si p.sh. Hidorgjen e Helium
Po Hidrogjeni e Heliumi?
Dhe ketu nuk ktheni pergjigje. Nga dolen Hidrogjeni e Heliumi?
Mos valle nga elektrone e protonet.
Po elektronet e protonet?
Mos valle prej kuarkeve.
Po Kuarket?
Mos valle nga Hici (pasi nuk mbeti gje tjeter)
Por nga Hici nuk del asgje dhe kjo s'ka se si te diskutohet.
Po prej nga dolen?
Atehere mbetet qe ato te jene krijuar.
Nga kush?
Nga Zoti, qe eshte jashte kohes e hapesires.
Po Zoti?
Ah ketu tashme jeni ne zonen INFINIT. Egzistenca e Zotit u pranua se materia e ka nje origjine, dhe meqe nga hici nuk e kishte, atehere mbeti te pranonim Zotin, te cilin nuk e dime se si eshte, nga cfare eshte i ndertuar (apo tjera si keto) dhe nuk na lejohen disa pyetje apo hamendesime. Por ama jemi te sigurte se egziston dhe se nuk eshte nga molekula e atome (pasi nqs do te ishte, do te bente pjese diku ne ate vargun e mesiperm).
Edhe sikur ateistet ta pranonin kete qe ti e thua ashtu sic e beri edhe Enstein nuk do te mund te shkonin me teper sesa nje Agnostik, ku do te thonin: Edhe nese kjo cfare ne njohim tashme si bote ka nje krijues pse ai do te brengosej per besimin e disa qenjeve qe nuk mund te shihen ne madhesine e universit qe ai krijoi, pse ai do te kujdesej per lutjen e disa hicave te cilet filluan jeten vetem mbas disa miliarda vitesh te projektit qe ai krijoi.Postuar më parë nga Konig
Barca
Atehere lind nje pyetje tjeter:Postuar më parë nga jimmychrist
PSE E KRIJOI?
Sigurisht jo per te kenaqur ambicjet shtazarake te njerezve si ne qe skane me cfare merren tjeter veq deshirojne te dijne qellimin e disa miliarda vitesh me pare.Postuar më parë nga Konig
Pra kjo do te thote qe skishte qellim, skishte skenar, gjithcka spontane.
Barca
Mos valle po thua qe Zoti "beri projektin" spontanisht dhe pa asnje qellim.Postuar më parë nga jimmychrist
Ne qofte se do te ishte keshtu s'do te krijonte as njerez as milingona , as majmune e asgje tjeter vec planeteve qe sillen e yjeve qe shperthejne.
Por krijimi i Gjithesise e ka nje qellim. Gjithcka kemi perreth (deri edhe ne skajin e fundit te Gjithesise) eshte krijuar qe njeriu te veshtroje madheshtine e Zotit, qe te jete i bindur per egzistencen dhe drejtesine e Tij, e per me teper t'i kujtoje njeriut se per cfare u krijua.
Sa here qe flet ketu me bind edhe me shume qe nuk je asgje tjeter pos edhe nje propagandues besnik i islamit sikur edhe te gjithe te tjeret. Me dhimbseni sepse keni nje semundje mjaft te veshtire, sa here mendoj per ju brengosem sepse deri sa te vdisni kete brenge dhe problem do keni ju.Postuar më parë nga Konig
Nuk kam degjuar ndonjehere nje marrezi me te madhe se kjo qe gjithcka qe eshte krijuar eshte bere per te vetmin qellim qe te bindet dikush qe fare ska rendesi sepse po te ishte ashtu do te kishte menyra shume me te lehta per bindje. Sinqerisht te merrja per me te ditur. tu kisha lutur mos u merr kot me kete teme binde veten dhe mjafton kjo.
Barca
Kur njeriu beson se rrjedh nga majmuni (apo se eshte pasoje e disa rastesive) ka te drejte te mendoje se eshte nje hic ne kete bote dhe e sheh veten si nje hic para Gjithhesise. E shikon tani me qarte nje nga efektet denigruese te Evolucionit. Ti thu une jam nje hic, qe s'ka aspak rendesi. Nderkohe qe je krijesa me e persosur e Zotit. Mendo ADN, kromozomet, qelizat, proteinat se sa te komplikuara jane apo se si funksionojne, apo shume te tjera vetem ne trupin dhe qenien tende te vogel.Postuar më parë nga jimmychrist
Krijoni Kontakt