Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Besimi i Krishtere.

Nese do te mund ta permblidhja me disa fjale kuptimin thelbesor, se, cfare do te thote "Besim i Krishtere", do te thoja: "Jezus Krishti Mbret dhe Shpetimtar i jetes sime".
    Por cfare do te thote konkretisht kjo thenie, per nje besimtar te krishtere? Kjo do te thote: SHPETIM, SHPRESE, DREJTESI, JETE e PERJETSHME dhe PAQE me PERENDINE.
    Une do te perpiqem qe nen udheheqjen e Frymes se Shenjte te shpjegoj konkretisht, se si keta pese "ELEMENTE " te cilet jane : SHPETIMI, SHPRESA, DREJTESIA , JETA E PERJETESHME dhe PAQJA me PERENDINE, perbejne ne thelb BESIMIN e KRISHTERE.
    Le te shohim elementin e pare: SHPETIMIN.
    1- SHPETIMI.
    Rreth kesaj teme eshte folur shume ne kete faqe te krishtere, dhe jane dhen shume lloj mesimesh, ku te gjitha perkojne ne te njetin perfundim:Jezus Krishti Shpetimtar. Por une gjithsesi do te vazhdoj te jap perseri nje kendveshtrim me te gjere , persa i perket SHPETIMIT te Perendise.
    Bibla na tregon se SHPETIMI eshte veper e Perendise, i cili eshte pergatitur plotesisht prej Perendise. Qellimi, per te cilin Prendia e pergati kete SHPETIM , eshte: Risjellja e Njeriut ne paqe me Krijuesin. Por: cila eshte rruga nepermjet se ciles njeriu e mer kete SHPETIM te Perendise? Mendoj se kjo eshte nje pyetje teper e rendesishme per cdo njeri qe kerkon te kthehet tek Perendia. A mundet njeriu ta FITOJE SHPETIMIN e Perendise nepermejt VEPRAVE dhe invesitimt njerezor ? Bibla na tregon se e vetmja menyre per te MARE (dhe jo FITUAR) SHPETIMIN e Perendise eshte: BESIMI ne KRISHT. Perse thashe: "MARE" dhe jo "FITUAR"? Te FITOSH dicka do te thote , ta MERITOSH dhe MERITA eshte rezultati i nje PUNE te bere. Ndersa te MARESH dicka qe nuk e MERITON do te thote: te ta DHUROJNE , jo per shkak te MERITES , por per shkak te HIRIT dhe MIRESISE te Atij qe dhuron.
    Perendia na tregon se, menyra per te mare dhuraten e SHPETIMIT eshte : jo nepermjet e VEPRAVE qe ben njeriu (Efes:2:8-9.), por nepermjet HIRIT, DASHURISE dhe MIRESISE se Perendise Romak:2:4. te cilat u refyen me ane te Krishtit Jezus.
    Vajtja e Krishti ne kryq si dhe vdekja e tij per ne, tregon qarte rrugen e HIRIT me ane te se ciles njeriu mer SHEPTIMIN, dhuraten e Perendise. Tek Efes:2:8. Pali na tregon qartazi se SHPETIMI eshte veper e HIRIT te Perendise, si dhe na tregon se , marja e tij vjen jo per shkak te veprave, por per shkak te HIRIT. Po keshtu tek Efes:3:12: Pali na tregon se ne kemi HYRJE te plote tek Perendia , vetem nepermejt BESIMIT tek Krishti Jezus.
    Une shpjegova se ceshte SHEPTIMI , si dhe , cila eshte rruga e marjes se ketij SHPETIMI te Perendise. Por a mjafton vetem kaq per nje besimtar te krishtere?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Te jesh i SHPETUAAR.

2- Te jesh i SHPETUAR.
    Nuk mund te SHPETOHESH vetem thjesht se ke njohuri mbi ate cka Krishti beri ne kryq, Shpetimi vjen tek ju nese PRANONI me ZEMER ate qe JEzusi beri ne kryq per ty personalisht. Ky fakt eshte shume i rendesishem dhe themeltar ne besimin e krishtere. Apsotulli Pal tek Galt:2:20. dhe tek Romak:6:3-4. tregon se, nje i krishtere i vertet ka vdekur se bashku me Krishtin ne nje pagezim me te, dhe ashtu si Krishti u ringjall prej vdekjes, po keshtu edhe ne te ecim ne jeten e re. Pra Pali tregon se , vetem nepermjet Vdekjs dhe ringjalljes se KRishtit, ne mundem te kalojme nga vdekja ne jete, nga skllaveria e mekatit ne lirine e Krishtit , nga Armiqesia me Perendine ne paqe me Te. Pra te PRANOSH Vepren qe Krishti kreu ne Kryq ,do te thote te perjetosh konkretisht me ane te Krishtit, vdekjen dhe ringjalljen ne jeten e re, si nje krijese e re ne Krishtin Jezus. Vereni se si thote apostulli Pal tek Galat:2:20:
    "Une u kryqezova se bashku me Krishtin dhe nuk roj me une, por Krishti ron ne mua..."
    Pali tregon konkretisht ate cka ka ndodhur ne jeten e tij , pra ky eshte nje FAKT i gjalle , te cilen e perjeton cdo besimtar i krishter ne jeten e tij. Nese ju si te krishtere nuk kini perjetuar konkretisht ne jeten tuaj ate qe Pali deshmon, atehere kjo tregon se ju ende nuk e kini mare SHPETIMIN e Perendise, kete dhurate te hirit te Perendise e cila qendron PAS kryqit te Krishtit. Cfare do te thote: " Pas kryqit te Krishtit"? Kjo do te thote: Te HYRIT dhe te DALIT ne Jeten e perjetshme. Tek Gjon:10:9. Jezusi na jep nje refim te qarte rreth kuptimit te HYRJES dhe DALJES se besimtarit te krishtere. Per kete Jezusi thote:
    " Une jam DERA , nese dikush do te HYJE nepermjet meje do te SHPETOHET; do te HYJE, do te DALE dhe do te gjeje kullote."
    Te HYSH , do te thote: Te vdesesh se bashku me Krishtin. Te DALESH, do te thote: te RINGJALLESH bashke me Krishtin, dhe te gjesh KULLOTE , do te thote: te MARESH USHQIMIN per jete te perjetshme te cilin e jep Biri i njeriut. Tek Gjon:6:27. Jezusi na jep nje zbulese te plote reth KULLOTES qe mer i krishteri. Jezusi ju tha judenjve: " Mos punoni per ushqimin qe prishet, por punoni per USHQIMIN qe mbetet per jete te perjetshme , te cilin do tja u jape Biri i njeriut, dmth.Krishti. Po keshtu edhe Davidi ne psalmin 23, thote se, Zoti eshte BARIU im, Ai me con ne KULLOTA me barr te njome.." Por ne mund te ndalemi edhe tek Shembelltyra e Djalit plangprishes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Gjate kohes qe djali plangprishes jetonte lark Atit te tij, ushqimi i tij ishte: "Ushqimi i derrave", i cili simbolizon doktrinen e botes nen mekat. Por me pas kur ai u KTHYE tek Ati i tij dhe HYRI ne shtepine e Atit, USHQIMI i tij ishte ushqim qe vinte prej Atit te tij , dhe ky ushqimi eshte : fjala e Perendise 1Pjet:2:2.
    Se fundi themi se, te qenit i SHPETUAR do te thote , te vdesesh dhe te ringallesh se bashku me Krishtin (Romak:6:3-4.), duke kaluar nga vdekja ne jete (Gjon:5:24.), nga skllaveria e mekatit ne lirine e Krishtit, nga armiqesia me Perendine ne paqe me Te.
    Pra kemi arritur ne konkluzionin se, thelbi i Shpetimit eshte: te vdekurit dhe te Ringjallurit se bashku me Krishtitn, dhe ai qe ka PERJETUAR kete FAKT ne jeten e tij si i krishtere, eshte plotesisht ne gjendje qe te deshmoje ate cka Krishti ka bere ne jeten e tij. Si mund tju shpallesh Ungjillin e Shpetimit te tjereve, kur ti vete nuk e de se je apo jo i shpetuar? Cfare deshmije do tu japesh te tjereve , nese ti nuk ke kete deshmi te Krishtit si nje FAKT konkret i asaj cka Jezusi beri fillimisht ne ty? Shikoni apostullin Pal. Ai deshmon plotesisht ate qe Krishti beri ne te, pra ai deshmon nje FAKT te PERJETUAR prej tij. Ai ju deshmon Hebrejve dhe te gjitheve , momentin kur Krishti i foli rruges per ne Damask. Ky ishte MOMENTI kur ai njohu PERSONALISHT Zotin Krisht, kur ai VDIQ me Krishtin. Pas DAMASKUT me ardhjen e Anaise, ai u Ringjall me Krishtin, duke u mbushur me Fryem te Shenjte dhe duke u pagezuar ne KRishtin JEzus. Tashme Pali ishte nje i SHPETUAR, dhe i GATSHEM per te shperndare Ungjillin e Krishtit, ai ishte i gatshem qe te shpallte ate qe PERJETOI ne Krishtin. Une menoj se cdo i krishtere i SHPETAUR, ka ecur ne rrugen e "Damaskut", pra dhe ne e kemi perjetuar plotesisht ate qe Pali dhe apostujt perjetuan ne KRishtin Jezus, duke VDEKUR dhe u Ringjallur se bashku me te.
    Tani le te vijem ne nje moment teper te rendesishem, persa i perket SHPETIMIT te besimtarit te krishtere. Ka plot te krishtere e cilet besojne se , Shpetimin do ta marin pasi te jen gjykuar ne diten e fundit. Qe do te gjykohet gjithsecili ne diten e Gjyqit simbas veprave qe ai ka bere, kete fakt bibla e tregon shume qarte 2Kor:5:10. Por kjo gje ka rendesi te madhe , dhe duhet te kutpohet drejt prej te krishtereve . Une po i referohem fjaleve te Palit tek 1kor:3:12-15. Pali na tregon se VEPRAT e besimtarit te krishtere do ti tregoje DITA , dhe ato do te provohen me zjarr. Ketu Pali ben nje kujdes shume te madh, persa i perket VEPRAVE te besimtarit kristian. Ne varg.12-te , Pali na tregon per VEPRA qe ndertohen mbi THEMEL, pra per vepra qe ben nje BESIMTAR i THEMELOSUR ne Krishtin, te cila nuk jane VEPRA te MEKATIT. KEto VEPRA mund te jen "dru", "kashte', por mund te jene edhe "flori"apo "argjend", por gjithsesi , thote Pali , ato jane ndertuar mbi THEMEL , dmth ne Krishtin.
    Por cfare thote Pali me poshte ne lidhje me besimtarin, Shpetimin dhe VEPRAT e tij? A lozin rol VENDIMTAR VEPRAT e te krishterit , ( gjithmone kur ato jane ndertuar mbi themelin e Krishtit) ne humbjen apo jo te SHEPTIMIT? Pali na tregon per besimtarin e SHPETUAR te krishtere se, edhe nese VEPRAT e tij, te cilat jane NDERTUAR mbi THEMEL , mund te jene prej "kashte" dhe jo prej "floriri", ato nuk mund tja heqin dot SHPETIMIN te krishterit te SHPETUAR ( lexo varg:15). Ky i krishtere, thote Pali, mund te humbe SHPERBLIMIN por jo SPHETIMIN , pasi SHPETIMI eshte DHURATE e Hirit te Perendise dhe nuk vjen nga VEPRA , por VJEN nga BESIMI ne Krishtin , me ane te Hirit te Perendise.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Apostulli Pal pranon dhe deshmon plotesisht se, ai e ka mare shpetimin qysh ketu ne toke dhe nuk pret ta mare pas GJYQIT te fundit. JA se si ju deklaron Pali filipjaneve:
    filip:1:21-24.
    " Sepse tek une te rojturit ( jeta ne toke) eshte Krishti , dhe te vdekurit FITIMI. Por nese te rojturit ne mishin tim ( jeta ne toke) eshte qe te jap FRUT, athere cfare te zgjedh nuk e di: Sepse shtrengohem nga dy ane , nga nje ane kam deshire qe te iki e te jem bashke me Krishtin( vdekja fizike ne toke dhe ikja ne qiell) sepse keshtu eshte me MIRE. Por nga ana tjeter te jetuarit ne kete mish( jeta e tij ne toke), eshte me i nevojshem perju ( nevoja e sherbeses se Palit ne kishen e Krishtit)."
    Ketu Pali na tregon DESHMINE e tij te plote te Shpetimit , i cili meret qysh ketu ne toke . Pali tregon SIGURI te patundur ne SHPETIMIN qe Krishti i ka dhene atij. Nese nje i KRishtere nuk ka kete siguri te plote te SHPETIMIT ne zemren e tij, ai nuk e ka mara ende VULOSJEN e Frymes se Shenjte, ai nuk ka VDEKUR dhe RINGJALLUR se bashku me Krishtin, ai ende nuk ka erdhur PERSONALISHT tek kembet e Krishtit dhe nuk ka bere PENDESEN, PRANIMIN dhe RREFIMIN per Shpetim. Ky fakt eshte vendimtar ne jeten e te krishterit. Jezusi ju tha judenjve: Une e di nga jam dhe ku shkoj.. Ai qe ka KRishtin ne zemer di PREJ nga ESHTE (1Kor:6:20) dhe di ku po SHKON(2Timot:4:6-8) dhe qe te dish ku po SHKON, duhet te jesh me patjeter i SHPETUAR .
    Me keto fakte qe une solla nga bibla , deshmohet plotesisht se SHPETIMI meret qysh ne kete jete, ne te cilen ne jetojme , dhe te cilen e jetojme ne Krishtin Jezus. Po keshtu kjo verteton se , SHPETIMI nuk eshte nje PROCES , por i shepetuar kalon ne nje proces duke ecur drejt persosjes, te cilen e arrin perfundimisht ne qiell, perjetesisht me Krishtin.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet nė Bllog
    22
    Shpetimi deshmues, eshte e vertete qe eshte DHURATE, por dhuratat Ati nuk ia jep nje femije qe nuk e degjon fjalen e Atit, qe i sjell atij turp me qendrimet dhe jeten e tij. Qe te marresh dhuraten e Zotit, shpetimin, duhet te zgjodh MESHIREN e TIJ. Njerezit e fituan nje shans te dy per Shpetim, fale Meshires se Perendise. Ka vetem dy gjera qe njeriu mund te beje ne jete per te zgjuar meshiren e Perendise:

1. Te jetoje nje jete sipas mesimeve te Atit.
    2. Te lutet per faljen e mekateve.

Te jetosh nje jete sipas mesimeve te Atit do te thote qe te pranosh Jezu Krishtin si Birin e Vetemlindur te Perendise, ta njohesh dhe lavderosh ate si Zot, te njohesh te Verteten qe ai u shpalosi njerezve, te marresh te njejten RRUGE qe edhe ai mori teksa jetonte mbi toke si njeri, te vdesesh sic vdiq edhe Ai, te ringjallesh sic u ringjall edhe ai te treten dite.

Jezu Krishti na meson se te gjithe njerezit e kesaj bote jane mekatare dhe ky mekat na largon ne nga prania e Atit. Lutja ne jeten e nje te krishteri duhet te zere nje rol paresor, pasi kjo eshte menyra se si ne komunikojme me Atin nepermjet Shpirtit te Shenjte. Ne lutemi per faljen e mekateve duke deshmuar keshtu perulesine, pendimin dhe faljen e mekateve perpara Atit Qiellor. Keto lutje do te zgjojne meshiren e Zotit ne Diten e Gjykimit.

Te jesh i shpetuar do te thote te shohesh veprat e Perendise dhe te degjosh Zerin e Tij. Ardhja e Mesise ishte akti me i madh i dashurise se Atit per gjithe njerezit e kesaj bote. Ati nuk zgjodhi qe te ndeshkoi njerezit per rebelimin e tyre ndaj Fjales se Tij duke i permbytur me uje, zjarr apo termete. Perkundrazi, Ai zbriti vete me Shpirt ne toke duke u predikuar vete njerezve Fjalen e Tij. Njerezit, ndryshe nga testamenti i vjeter, tashme nuk kishin nje beselidhje te ngritur vetem mbi 10 urdherimet apo shkrimet e shenjta, por kishin nje beselidhje te ngritur me gjakun e pamekat te Jezu Krishtit. Jezu Krishti, Zoti i te Krishtereve, u tregoi njerezve madheshtine e Atit ashtu sic hapi nje shteg te ri per shpetimin e njerezimit. Jezu Krishti mposhti vdekjen dhe u ringjall duke shkelur me kembe ate pushtet qe djalli mban mbi njerezit.

Lindja e Shpetimtarit mbolli ne kete bote faren e jetes se perjetshme. Shpirti i Shenjte zbriti nga qiejt per te mbushur me dashuri dhe force zemrat dhe mendjet e njerezve, atyre njerezve qe nuk mund te shpetonin dot sikur Beselidhja e Vjeter te kishte ngelur ne fuqi. Shpirti i Shenjte eshte arma e vetme qe njerezit kane per te perballur tundimet e imponuara nga djalli mbi njerezit. Shpirti i Shenjte eshte prezenca e Zotit ne jeten tone dhe kete Shpirt te Shenjte e marrim vetem fale pagezimit.

Kush do te njohi Shpetimin?

Ne mendje me vjen parabola e fares se hedhur ne rruge, ne shkurre dhe ne fushe pjellore. Me kete parabole Jezu Krishti na meson se Lajmi i Mire do te degjohet nga njerez qe nuk do ta marin parasysh pasi nuk besojne ne Zot. Keta jane njesoj si ajo fara e rene mbi rruge qe do te shkelet me kembe dhe asnjehere nuk do te mund te celi apo hedhi rrenje.

Lajmin e mire do ta degjojne edhe ata qe do ta pranojne Jezu Krishtin, do te veteshpallen si te krishtere, por jeta qe ata do te bejne mbi toke do ti largoje nga Ati. Keta jane si puna e asaj fares se rene midis shkuresh, ajo do te celi e do te hedhi rrenje por asnjehere nuk do te mund te rritet e te japi fruta pasi shkrurret me rrenjet e tyre do tia marrin gjithe ushqimin.

Lajmin e Mire do ta degjojne edhe ata qe do ta pranojne me gjithe mendje e zemer. Te gjithe ata besimtare qe i qendrojne besnik mesimeve te Perendise me jeten e tyre mbi toke, per ta eshte edhe Mbreteria e Qiellit. Keta njerez jane ata qe jane me te perulurit perpara Perendise, ata qe bejne nje jete te shenjte mbi toke. Asnjeri prej tyre nuk e humbet kohen te mendoje nese "jam i shpetuar apo jo?" pasi ata i shohin veprat dhe degjojne Zerin e Shpirtit te Shenjte pergjate gjithe jetes se tyre. Kur besimtari arrin ne kete shkalle afrimiteti me Zotin, ai nuk shqetesohet me per "Dhuraten e Atit" por deshiron vetem te jete ne Pranine e Tij, te shohe Fytyren e Tij. Keta jane ajo fara ne toke pjellore qe i jep jete nje peme qe me kohen do te japi frutat e jetes se perjetshme.

Dhurata me e mire qe njerezit mund ti bejne Prindit te tyre Hyjnor eshte pikerisht nje jete e shenjte mbi toke, ashtu sic i pelqen Atij. Kur te kemi pare ringjalljen dhe te jemi ne pranine e Tij, Ati do te ndaje me ne dhuraten e jetes se ameshuar. Te gjithe jetimet e kesaj bote, do te njohin Atin e tyre qiellor.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ai i krishtere i cili beson se, Shpetimi eshte nje PROCES, ne te cilen i krishteri ecen per te mare SHPETIMIN, nuk ben gje tjeter vecse vendos nje pikpyetje midsi tij dhe Perendise. Ai gjate gjithe kohes nuk ndjehet i SIGURTE nese eshte apo jo i shpetuar. Ne kete menyre ai vendos VEPREN si nje mjet per te MERITUAR Sheptimin. Nese dikush do te perpiqet ti afrohet Perendise per ti mare Shpetimin me ane te veprave te tij, ai ka rene poshte nga Hiri. Pali ju thote judenjve se, ju me ane te Veprave tuaja kerkoni te ngrini DREJTESINE tuaj ( me ane te ligjit), por ne kete menyre ju kini rene poshte nga Hiri. Te biesh poshte nga hiri , do te thote : te largosh cdo mundesi per te mare Dhuraten e Sheptimit kete dhurate te Hirit te Perenise.
    Procesi tek i Krishteri fillon pasi ai ka mare Shpetimin. Cfare do te thote : te kesh mare Sheptimin? Te kesh mare Sheptimin se pari do te thote: te jesh CLIRUAR nga SKLLAVERIA e MEAKTIT. Ne kemi plot raste ne bibel , ku Krishti shume njerezve te cilet i binin ne gjunje ju deklaronte se, MEAKTET ju jane FALUR Luka:7:48. Pra qysh ne kete moment JEzusi afron tek i Krishteri SHEPTIMIN kete dhurat te Hirit. Pranimi qe i krishteri i ben JEzusit ne zemer te tij , si dhe refimi me goje , sjell tek i krishteri SHPETIMIN. romak:10:9-10. Pasi i krishrteri ka mare Sheptimin , qysh ne ate moment ai fillon nje jete te re ne Krishtin Jezus, dhe gjate gjithe jetes se tij ne toke ai ecen drejt FINISHIT , ku per fund e pret Jeta e perjetshme. Apostulli Pal e krahason besimtarin e Shpetuar me nje Atlet ne pisten e vrapimit . Tek Filip.3:12-15. Pali na tregon PROCESIN ne te cilen kalon i krishteri per gjate jetes se tij si i krishtere. Tek vargu 12-te, Pali thote se, une ende nuk e kam mare Cmimin, pasi cmimi meret ne FINISH kur gara perfundon, por une , thote Pali, jam pjesmares ne GARE dhe rend drejt FINISHIT . Pra ky VRAPIM ne GARE, eshte jeta e te krishterit ne toke, eshte PROCESI i shenjterimit , dhe Pali kete e quan te ecurit drejt PERSOSJES. Une ende nuk jam bere i PERSOSUR, thote Pali , por po shkoj drejt saj , dhe mbase e arij, sepse une jam ZENE prej Krishtit. Ketu me duhet te ndalem pak dhe te sqaroj se cfare do te thote : te maresh pjese ne GARE si nje ATLET. Fjala Atlet nenkupton nje te krishter te shpetuar , i cili eshte pjestar i GARES, dhe qe ne fund te Gares ate e pret FINISHI, jeta e perjetshme. Nje i pashpetuar nuk mund te mare pjese ne kete GARE, pra nuk eshte "ATLET", per faktin se ai nuk eshte i "ZENE" nga Krishti. ( fundi i Varg12.) Tek Vargu 14-te, Pali na jep nje vizion te qarte te atij qe eshte pjestar i gares, i cili eshte "ZENE" prej KRishti. Ai thote se, vetem i "ZENI" prej Krishtit mer pjese ne GARE dhe keshtu, vetem ia renden drejt Thirjes se lartme te Perendise , ne JEzus Krishtin prej se lartmi.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet nė Bllog
    22
    Deshmuesi, nuk ke perse citon dishepujt, kur vete Jezu Krishti e shpalosi per gjithe njerezimin Lajmin e Mire qe te dhuron Shpetimin.

"Une jam e VERTETA, RRUGA, JETA!"
    Gjeja me e shenjte per njeriun eshte pikerisht JETA, por per te arritur tek jeta njeriu me pare duhet te njohi te VERTETEN qe Jezu Krishti shpalosi per njerezimin, duhet te marri RRUGEN qe hapi Jezu Krishti me zbritjen e Tij ne toke. Sigurisht qe ky eshte nje PROCES qe shtrihet ne kohe, pasi nuk mund te njohesh shpetim duke njohur ringjallje pas vdekjes sic e njohu Jezu Krishti, nese nuk ndermer me para dy hapat e mesiperme.

Nuk eshte i shpetuar ai qe njeh te Verteten dhe ka pranuar Jezu Krishtin.
    Nuk eshte i shpetuar as ai qe pasi pranon Jezu Krishtin futet ne Rrugen e tij.
    Shpetimi eshte per ata qe i mbajne besen Perendise deri ne vdekje, ashtu sic ia mbajti Jezu Krishti. Vetem ata do te njohin Shpetim, vetem ata do te njohin ringjallje.

Te jesh i krishtere do te thote te besosh tek Jezu Krishti.
    Te jesh i shpetuar do te thote te jetosh jeten deri ne vdekje sic e jetoi Jezu Krishti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    [

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga Albo
    Deshmuesi, nuk ke perse citon dishepujt, kur vete Jezu Krishti e shpalosi per gjithe njerezimin Lajmin e Mire qe te dhuron Shpetimin.

-------------------------------------------------------------------------------------
    Dishepujt jane nje DESHMI e qarte duke na tregoar konkretisht se si ata u bene pjes e ketij Lajmi te mire. Ja se si thote Pali tek 1:Kor:11:1.
    " BENI sic BEJ une, sepse dhe une BEJ si KRishti."
    -----------------------------------------------------------------------------------

Gjeja me e shenjte per njeriun eshte pikerisht JETA, por per te arritur tek jeta njeriu me pare duhet te njohi te VERTETEN qe Jezu Krishti shpalosi per njerezimin, duhet te marri RRUGEN qe hapi Jezu Krishti me zbritjen e Tij ne toke. Sigurisht qe ky eshte nje PROCES qe shtrihet ne kohe, pasi nuk mund te njohesh shpetim duke njohur ringjallje pas vdekjes sic e njohu Jezu Krishti, nese nuk ndermer me para dy hapat e mesiperme.

------------------------------------------------------------------------------
    Pa te vertet nuk ka Shpetim, por problemi nuk qendron vetem ne njohjen e te Vertetes, ai qendron ne MARJEN dhe te qenit PJESE e kesaj te VERTETE. Te gjithe judenjte e pane Krishtin, pane mrekullite e tij, digjuan mesimet e tij te cilat nuk ishin thene ndonjehere nga ndonje gojtari njerezore, pra ata u ballafaquan me te verteten qe Krishti shpalli, por ata nuk u bene pjese e kesaj se Vertete, ashtu sic u bene apsotujt dhe dishepujt e tTij.
    Ju thoni se, duhet te marresh Rrugen qe JEzusi hapi me zbritjen e tij. Cfare kuptoni ju me kete gje? Si mundet ta mare kete rruge nje i Krishtere, si dhe ku eshte ai ploteisht i bindur se e ka marre kete Rruge? Rruga e KRishtit fillon me PRANIMIN qe njeriu i ben JEzusit ne zemer te tij. Te Pranosh Krishtin si Shpetimtar te jetes tende , do te thote: Te lejosh te vetmin Shpetimtar, i cili mund te te nxjere nga nga portat e Ferrit ne jete te perjetshme. Ky akt kryeht qysh ne toke. ai njeri i cili nuk ka Dale nga keto Porta qysh ketu ne toke, nuk mund te RINGJALLET ne diten e fundit ne JEte te Perjetshme, por ringjallet per vdekje te perjetshme.
    Ai qe ka dale nga portat e Ferrit, ka HYRE ne perjetesi dhe eshte pjese perjetesise qysh ketu ne toke. Si del nje i krishtere nga Ferri i zi? Te dalesh nga Ferri do te thote : Te CLIROHESH nga MEAKTI, te PASTROHESH me GAJKUN E Kirshtit, te jesh i DREJTE perpara Perendise, Te kesh PAGUAR borxhin e MEAKTIT , te jesh BIR i Perendise dhe trashegimtar. Pyetja tjeter po kaq e rendesishme eshte: Te gjitha keto gjera tek i krishteri ndodhin qysh ne jeten qe ai jeton ne toke, apo Pasi ai te ringjallet ne diten e fundit? Bibla na tregon se te gjitha keto ne i marim qysh ne jeten ne te cilen jetojme. Nese nuk i kemi mare te gjitha keto gjera qysh ne kete jete, atehere si mund te pretendojme se do te HYJME ne Mbreterine e Perendise? Nese dikush nuk mer pjese ne GARE si mund te pretendoje se ne fund do te arrije ne FINISH??
    Kuponi nje gje: Si mund te besh VEPREN e Krishti pa qene pjese e Tij? Nese je PJESE e tij, athere je PJESE e JETES se Perjetshme, sepse VDEKJA nuk ka pjese ne te. I VDEKESHMI nuk mund te jete pjese e TRUPIT te Krishtit ( kishes)
    Ju nuk kini te qarte se ceshte ringjallja, sepse ringjallje per ju eshte vetem momenti ne diten e fundit kur Krishti te vije. Mosnjohja e ketij fakti, ju pengon qe te kuptoni konkretisht se ceshte Shpetimi ne Krishti dhe kur meret ai prej te krishterit . Ringjallja ne Krisht fillon me Ringjalljen e te krishterit nga VDEKJA , por jo ajo ne diten e fundit. Kujto se cfare i tha Perendia Adamit dhe Eves, ne lidhje me mos ngrenien e frutit Zanf:2:16-17.
    Po ndalem tek fundi i vargut 17-te.
    " ... sepse diten qe do te hash prej saj( frutit), ke per te VDEKUR. "
    Pyejta ime eshte: Adami dhe Eva VDIQEN qysh ne momentin qe hengren FRUTIN? Bibla na tregon se, Adami dhe
    Eve jetuan me qindra vjet pas ngreneis se Frutit, pra: perse ata nuk VDIQEN qysh ne momentin e ngrenies se FRUTIT? Mos valle duhet te mendojme se ajo qe tha Perendia per Adamin dhe Even nuk u realizua? Fjala dhe ajo cka Perendia deshmoi per ta, ndodhi plotesisht ashtu sic Perendia ju paratha. Adami dhe Eva VDIQEN menjehere sapo hengren FRUTIN. Por ketu kemi te bejme me nje VDEKJE shperterore dhe me pas fizike te perjetshme, qe ne thelb te saj ka NDARJEN e perjtshme te njeriut me Perendine. Nerjiu kaloi nga jeta e perjetshme , ne vdekje te perjetshme. Kujto fjalet qe ati tha per birin e tij plangprishes: Luk:15:24:
    " Sepse ky biri im KISHTE VDEKUR dhe u KTHYE ne JETE.."

VDKEJA jone se bashku me Krishti si dhe RINGJALLA jone se bashku me te, na jep te vetmen mundesi qe te BASHKOHEMI perseri me Perendine, dhe nga te VDEKUR perjetesisht me ane te Adamit, te vijme perseri ne JETE te PERJTSHEM me ane te Krishtit. Keshtu, ne nuk jemi me te VDEKUR per Perendine , pasi erdhem ne PAQE me te nepermejt Beses tek Krishti , me ane te VERPES qe ai beri ne kryq, dhe kjo Paqe meret qysh ketu ne toke. Pra VDEKJA dhe Ringjallja se BASHKUme Krishtin, (e cila perjetohet qysh ketu ne toke, pasi dhe Adami mekatoi qysh ketu ne toke ), na kalon nga VDEKJA ne JETE, na nxjer nga FERRI ne Jete te Perejtshme, nga ARMIQEISA ne PAQE me Perendine. Kjo ben te mundur qe te rilinde KRIJESA e RE ne Krisht , e cila pret me pa durim qe te MARE Trupin e persosur, te cilen KRishti do tja jape ne diten e fundit. Nese nuk ke qene nje KRIJESE e reilindur ne KRishtin JEzus qysh ketu ne toke, nuk mund te maresh TRUPIN e persosur ne diten e fundit, kur JEzusi te vije per te Gjykuar. Pra Ringjallja ne diten e fundit kur JEzusi te vije, eshte marja e VESHJES se re ( trupti i ri i pamekta dhe i persosur) qe Perendia ka bere gati per te gjithe ata qe me ane te BESIMIT tek Krishti u ringjallen se bashku me te ne jeten e re Rom:6:4. Nuk mund te mare askush kete VESHJE ne diten e fundit, nese ai nuk ka erdhur qysh me perpara ne PAQE me Perendine, nese ai nuk eshte KTHYER ne JETE, nga VDEKJA qe ndodhi per shak te Adamit dhe Eves.
    Ja pra, ky eshte nje mesim mjaft i qarte per te kuptuar se perse ne jemi ringjallur qysh ketu ne toke, se si ne e kemi mare SHEPTIMIn qysh ne kete Jete. Pali tek Kolos:2:12, ju tregon konkretisht te krishtereve qe besiojne tek KRishti mbi VDEKJEN dhe RINGJALLEJEn qe ata kane bere me ane te Krishtit qysh ne kete jete , si e vetmaj mundesi epr te Erdhur erseri tek Perendia.( te lutem lexoje).
    Shpeti mi nuk eshte PRoces, por i SHPETUARI ecen ne nje Proces.
    Ne rrugen e Krishti nuk mund te ece nje i PASHPETUAR , kur JEzusi thote une jam rruga, tregon se vetem tek ai eshte Shpetimi. Te pranosh Krishtin do te thote te kesh plotesisht te vetmen mundesi qe te ecesh ne Shpetim , por jo si i HUMBUR.
    Nuk e di nese ndonjehere e ke provuar te humburit e RRUGEs, por di te them se, Pasi njeriu gjen rrugen, aty mbaron edhe HUMBJA e tij. Ai nuk ecen me ne kete ruge te vertet si nje i HUMBUR , po ecen si nje e SHEPTUAR.
    ------------------------------------------------------------------------------------

Nuk eshte i shpetuar ai qe njeh te Verteten dhe ka pranuar Jezu Krishtin.
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Ky eshte mesim kunder Ungjillit te KRishtit
    Gjon:8:32:
    Jezusi ju tha dishepujve te tij:
    " Nese do te qendroni ne fjalen time , jeni me te vertete dishepujt e mij; do te NJIHNI te VERTETEN ( Krishtin) dhe e VERTETA do tju BEJE te LIRE".
    Fjala i lire ka kuptimin: I Cliruar nga mekati dhe i cliruar nga mekati do te thote: i Ringjallur se bashku me KRshtin dhe te qenit bir i Perendise.
    -------------------------------------------------------------------------------

Nuk eshte i shpetuar as ai qe pasi pranon Jezu Krishtin futet ne Rrugen e tij.
    _______---------------------------------------------------------------------
    Ti kundershton veten tende me ate qe thua pak me siper.
    Pak me siper ju thoni: " njeriu duhet te MARRE RRUGEN qe JEzus Krishti HAPI me zbritjen e tij ne toke" . Kete ju e quani nje "proces" per shpetim qe ndodh tek i krishteri.

__________________________________________________ _
    Shpetimi eshte per ata qe i mbajne besen Perendise deri ne vdekje, ashtu sic ia mbajti Jezu Krishti. Vetem ata do te njohin Shpetim, vetem ata do te njohin ringjallje.
    __________________________________________________ __
    Te Besosh ne KRishti do te thote :
    rom:10:9:
    " Sepse po te rrefesh me gojen tende Zotin Jezus dhe po te besosh ne zemeren tende se Perendia e ngjalli nga te vdekurit , do te SHPETOHESH.
    __________________________________________________ __
    Te jesh i krishtere do te thote te besosh tek Jezu Krishti.
    Te jesh i shpetuar do te thote te jetosh jeten deri ne vdekje sic e jetoi Jezu Krishti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 19-06-2003 mė 01:15

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet nė Bllog
    22
    Shpetimi nuk eshte PRoces, por i SHPETUARI ecen ne nje Proces.
    Shpetimi per Atin eshte dhurate, per besimtaret, eshte proces. Une kur ulem e te shkruaj ne kete forum, nuk flas nga pozitat e Zotit, por nga pozitat e nje besimtari te perulur.

Pa te vertet nuk ka Shpetim, por problemi nuk qendron vetem ne njohjen e te Vertetes, ai qendron ne MARJEN dhe te qenit PJESE e kesaj te VERTETE
    Kur njerezit njohin te Verteten fale Vullnetit te Perendise, ata pranojne Jezu Krishtin si Zot, dhe pagezohen ne emer te tij per tu bere te Krishtere. Me pagezimin, njerezit marrim Shpirtin e Shenjte qe eshte si ajo fara e vogel qe mbillet ne zemren dhe mendjen e secilit prej nesh. Ky Shpirt i Shenjte eshte forca dhe lidhja qe kane besimtaret me Jezu Krishtin per aq kohe sa jetojne mbi toke. Ky Shpirt i Shenjte, i ben besimtaret PJESE te se vertetes se Jezu Krishtit.

Kush mund ti kryeje VEPRAT e Perendise?
    Veprat e Perendise i kryejne te gjithe ata ku fara e Shpirtit te Shenjte ka hedhur rrenje ne mendjen dhe zemren e tyre. Te gjithe ata qe ndjekin hap pas hapi jeten e Jezu Krishtit mbi toke dhe mesimet e tij.

Kush mund te QENDROJE deri ne fund ne Krishtin: Nje i SHPETUAR apo nje i PASHPETUAR
    Une nuk kam perse ti pergjigjem kesaj pyetje me fjalet e mia, Jezu Krishti iu pergjigj kesaj pyetje kur u tregoi dishepujve te tij parabolen e fares se hedhur ne rruge, ne ferra dhe ne toke pjellore. Nuk dua ta perserit ketu pasi e kam shkruajtur edhe me pare, por dua te te kujtoj moralin e saj.

Te gjithe njerezit qe pagezohen, behen te Krishtere, por te jesh i krishtere nuk do te thote te jesh i shpetuar pasi shume shpejt fara juaj e besimit mund te shkelet nga kembet e njerezve ne rruget e shumta te kesaj bote; sepse fara e besimit mund te hedhi rrenje e te rritet pak por te mos jete ne gjendje qe te japi fruta pasi shkurret do tia marrin frymen dhe do ta thajne.

Zoti ia dhuron Shpetimin besimtareve, por te krishteret duhet te meritojne kete dhurate te shenjte jete fale veprave te tyre ne toke. Me fjale, edhe farisejte interpretonin shkrimet e shenjta, por ishin po keta farisej qe e burgosen dhe kryqezuar Mesine. Me fjale edhe Shen Pjetri u betua per besnikerine e tij ndaj Jezu Krishtit dhe ne te njejten kohe ai e mohoi Jezu Krishtin plot 3 here para se te gdhihej. Me fjale edhe ju Deshmues mund ti beni qejfin vetes duke menduar se shpetimi eshte moment apo njerezit shpetojne qe nga momenti qe pranojne Perendine. E verteta eshte qe Jezu Krishti shkoi ne vdekjen e Tij duke mbajtur mbi supe Kryqin e Tij. Te njejtin kryq vuajtjesh duhet te mbajne mbi supe edhe ata qe kerkojne shpetimin ne jeten e ameshuar.

Ne mbyllje

E kam thene edhe me pare, femije i mire nuk eshte ai qe do dhe respekton Atin e vet per dhuratat e tij. Femije i mire nuk eshte ai qe mburret perpara vellezerve dhe motrave te tij ne familje se dhuratat e atit jane vetem per te, se ai eshte i preferuari i Atit. Femije i mire eshte ai, qe asnjehere nuk e ve ne medyshje dashurine e Atit dhe gjithmone mban parasysh dhe ve ne jete te gjitha mesimet e Atit te tij. Dhurata me e madhe per keta femije jetime eshte ribashkimi me Atin.

Une nuk jam bere i Krishtere sepse ne kete menyre do te shpetoj jeten time. Une jam bere i Krishtere pasi e ndjej ne shpirt qe jeta ime i perket Jezu Krishtit, ajo eshte familja ime. Jeta e ameshuar eshte vetem dhurata me te cilen Ati do te shperbleje te gjithe ata femije qe i mbajten nderin dhe besen deri ne vdekje.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •