Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Per Ilirin .

Ilir tani po ju pyes une juve a ka pasur ndonje dijetar Islam qe e kane quajtur Afganistanin apo iranin Shtet qe bazohet ne ligjin islamik?
    Ligji islamik ne afganistan nuk eshte zbatuar pervecse 10% kurse pjesa tjeter ka qene nje diktature e tepert. Ndoshta e trasheguar nga pushtuesi rus apo mos ndoshta mungesa e njerezve qe kuptonin fene islame ashtu si duhej.
    Duhet ta dish se te kuptosh nje fe universale nuk eshte e lehte.
    Sepse po te ishte e lehte pejgamberi yne nuk do te shprehej: Nese Zoti i do te miren dikujt i jep atij nje kuptim te holle ne fe"
    Kurse per Iranin nuk kam se cfare te flas pasi 95 % e ligjeve te tij jane zakone te keqija persiane.
    Edhe ate perqindje te vogel qe pretendojne se zbatojne ligjin islam e kane te gabuar dhe ne kundershtim me islamin.
    Ti duhet te dish se cfare thote feja i dashur dhe jo te gjukosh veprat qe bejne njerezit ne emer te fese.
    Miqesisht Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga iliria e para
    1) Nese ne Turqi ka demokraci atehere une jetoj ne Mars.
    2)Shqiperine mos e rendit ne shtete muslimane, ketu eshte dicka tjeter se ne kemi 3 fe dhe shume me shume familje te perziera.

Une jam ka flas per ato shtetet qe jane simbole te islamit.
    Ti je ka flet ne ajer pasi shtete simbole te islamit nuk gjenden.
    nese ti thua per turqine atehere edhe shqiperia eshte e tille.
    Do nuk do ti shqiperia eshte shtet me muslimane por jo islamik pasi duhen nje sere kushtesh te jesh i tille.
    Kushte qe sot per sot nuk i ka asnje shtet ne bote.

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    "Ilir tani po ju pyes une juve a ka pasur ndonje dijetar Islam qe e kane quajtur Afganistanin apo iranin Shtet qe bazohet ne ligjin islamik?"

Indriti,

Nje problem kam tani ketu. Nuk ishte Mullah Omar dijetar islam?
    Te thuash qe feja islame nuk kishte asgje te bente me afganistanin ajo me duket absurde dhe qesharake. Sigurisht qe regjimi i talibanit evoloi nga idete islamike. Sigurisht qe Mullah Omar ishte musliman, bile nga me te devotshmit. Por duke pare marrezirat islame ne Afganistan, ajo qe mbetet tani eshte per te thene qe islami nuk u zbatua plotsisht por vetem 10%. Do te doja te dija se cilat ishin pjeset, pra 90%, te cilat jane lene jashte nga islami i talibanit meqe tani kemi islame te ndryshme.

Kam vene re nje teori te re ne mesin e Shqiptareve, c'do here kur kemi ndonje zhvillim negativ ne shoqerite islamike, na del qe keto nuk qenkan islamike te verteta. Pra kemi islamin e falsifikuar qe perben 90% te shteteve islamike, dhe islamin e vertete i cili ne realitet nuk egziston por ndoshta vetem ne mesin e shqiptareve te cilet tashme e mendojne vehten me te njohur me islamin sesa Mullah Omar dhe hoxhallaret e tjere te cilet kane lindur ne gjuhen e kuranit. Kjo per mendimin tim eshte nje tentim per te justifikuar realitetin e shoqerive islamike sic eshte Republika Islamike e Iranit.

Nje pyetje kisha: Meqe te tjitha keto vende nuk e njohin islamin e vertete, a ka ndonje vend qe e njeh ate dhe a eshte ky vend Arabia Saudite? pra vendlindja e Muhamedit?

Shendet,

I

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Te thuash qe feja islame nuk kishte asgje te bente me afganistanin ajo me duket absurde dhe qesharake. Sigurisht qe regjimi i talibanit evoloi nga idete islamike. Sigurisht qe Mullah Omar ishte musliman, bile nga me te devotshmit. Por duke pare marrezirat islame ne Afganistan, ajo qe mbetet tani eshte per te thene qe islami nuk u zbatua plotsisht por vetem 10%. Do te doja te dija se cilat ishin pjeset, pra 90%, te cilat jane lene jashte nga islami i talibanit meqe tani kemi islame te ndryshme.

I nderuar
    Po shihet qarte se je ende i ceket per te folur lidhje me kete teme ashtu sic ke shkruar (shihe citatin). Sigurisht se je ende i papjekur dhe i ri, andaj edhe nuk te kujtohet, nuk ke degjuar, nuk te ka interesuar fare... apo ku ta di une se cfare ka qene shkaku i mosdijes e mosinformimit tend.

Prandaj edhe ty nuk mund te kujtohet fare kur Ministri i atehershem i Puneve te Mbrendshme te SHBA-ve, James Baker, mu ne mes te ketij Afganistani ka mbajtur fjalim para ketyre talebaneve qe i permend ti kaq shpesh dhe iu ka premtuar mbeshtetje. Kete mbeshtetje edhe e ka realizuar deri ne perzenien e ruseve nga Afganistani.Ashtu kane qene dhe ende jane interesat e SHBA-ve. Nga ana tjeter, po keta talibane nuk e formojne as 20% te popullsise se Afganistanit. Kur eshte keshtu dhe per kete jam 100% i sigurte, atehere nuk mund te pohoje askush ne bote Afganistan=Taliban. Ne Afganistan jetojne me dhjetera popuj e shume fise e klane sa qe eshte shume veshtire t'i permendim e pershkruajme me pak fjale.

Amerikaneve, perendimoreve apo shteteve te fuqishme nuk u intereson fort kush se cka eshte kur jane ne pyetje interesat e tyre. Te ata vlen gjithmone:" Qellimi i arsyeton mjetet" .

T'i kthehemi tash temes:

Demokracia eshte proces ne ndryshim e siper, varesisht nga shuma e kapitalit te atij vendi dhe menyra se si perdoret ai kapital nga udheheqesit (e zgjedhur) te po atij vendi.

Nderkaq, islami i bazuar ne Kur'an eshte ceshtje e kryer dhe s'ka nevoje e as nuk guxon te kete ndonje ndryshim. Kete e them duke u nisur dhe duke qene shume i sigurte ne ate se feja islame, me kusht qe te zbatohet 100% ashtu sic kerkohet, eshte aq elastike ashtuqe mund t'i pershtatet te gjitha kushteve dhe epokave. Natyrisht, realizimi i tyre eshte dic krejt tjeter nga ajo qe eshte e shkruar.

Heren tjeter do ta bej nje postim per religjionin dhe domethenien e tij, ashtuqe ndoshta do te mund t'i afroheshim sadopak zgjidhjes se kesaj ceshtjeje qe eshte hapur ketu si teme.

Mirembetsh!

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Pra ligjet e regjimit te talibanit ishin nga kushtetuta e SHBAse dhe Mullah Omar ishte agjent nga CIA.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Dmth feja muslimane apo islami nuk jane te zbatueshme ne praktike, kjo i perngjan komunizmit!
    Te gjith betohen ne fe(komunizem) kurrkushi nuk e zbaton!
    Me nje fjale eshte utopi.
    Kjo fe eksiston qe XIV shekuj dhe ende nuk ka arrijte qe te zbatohet ne ndonje shtet!!!!
    A thue eshte gabimi tek feja apo tek njerzit mese skapas sukses qe per XIV shekuj te bej ate qe duhej?
    Nese do te zbatohej ne ate menyre si e paramendoni ju te dy(Indriti dhe Norcali) si do te dukej?
    Ado te kete muzike, TV, internet, vallzime, kinema, plazh....?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Iliria e...
    Shume njeri kontradiktor po na del. Ne njeren ane don te na shitesh komunizem e nga ana tjeter e mohon te njejten. Dashta t'i jap pergjigjet qe m'i kishe shtruar por, ashtu sic te njoh, une e ti kemi vale te ndryshme dhe eshte e pamundur t'i veme ato ne ndonjelloj harmonie. Andaj me mire po e le kete pune, meqe kam pune me me rendesi se te mirrem vesh me murin...

Kalofsh mire!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ķliria dhe iliri,

objektiviteti eshte nje gje e mire, por ne raste kaq te nderlikuara, sic eshte feja, duhet edhe njohuri pak me e thelluar, pra, mos shkel e shkoni andej e kendej.

Shpjegimi i fjales ISLAM eshte krejtesisht NDRYSHE shoku ilir, merrni para sysh edhe rrenjen e fjales dhe domethenjen e gjere.

Dhe shtete islame ka patur pa nderprere deri ne vitin 1913, ku me shtetin osman u shkaterua shteti i fundit me kushtetute islame. Sot ekzistojn shtete sekulare, me kushtetuta te huazuara, me se shumti nga ajo franceze.

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Iliri88
    "Ilir tani po ju pyes une juve a ka pasur ndonje dijetar Islam qe e kane quajtur Afganistanin apo iranin Shtet qe bazohet ne ligjin islamik?"

Indriti,

Kam vene re nje teori te re ne mesin e Shqiptareve, c'do here kur kemi ndonje zhvillim negativ ne shoqerite islamike, na del qe keto nuk qenkan islamike te verteta. Pra kemi islamin e falsifikuar qe perben 90% te shteteve islamike, dhe islamin e vertete i cili ne realitet nuk egziston por ndoshta vetem ne mesin e shqiptareve te cilet tashme e mendojne vehten me te njohur me islamin sesa Mullah Omar dhe hoxhallaret e tjere te cilet kane lindur ne gjuhen e kuranit. Kjo per mendimin tim eshte nje tentim per te justifikuar realitetin e shoqerive islamike sic eshte Republika Islamike e Iranit.

Nje pyetje kisha: Meqe te tjitha keto vende nuk e njohin islamin e vertete, a ka ndonje vend qe e njeh ate dhe a eshte ky vend Arabia Saudite? pra vendlindja e Muhamedit?

Shendet,

I
    Degjo !
    i vetmi dijatar Islam qe njihet ne Afganistan ne kohet e fundit ka qene Abdullah Azzam.
    Une mulla omarin e kam degjuar vetem pas 11 shtatorit dhe nuk e di nese ka qene agjent apo i devotshem.
    e rendesishme eshte qe regjimi taleban ka pasur kontradita te dukshme me fene islame.
    As mos prit te gjesh sot per sot vende qe e njohin islamin dhe e kuptojne ate sot per sot.
    as edhe arabia saudite e asnje shtet nuk mund ta quash se e njeh Islamin por patjeter qe ne mesin e cdo shteti ka njerez qe arrijne ti kuptojne urdherat dhe ndalesat e tij si edhe te nxjerrin argumente duke e studjuar e kuptuar tamam kete fe.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ju nuk me pergjigjet ne pyetjet e mia!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ėshtė demokracia?
    Nga ILovePejaa nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 25-01-2015, 06:36
  2. Komunizmi Dhe Demokracia
    Nga biligoa nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 16:41
  3. C'eshte Demokracia Kozmopolitike?!
    Nga Erlebnisse nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 18:31
  4. Ja si lindi demokracia e sotme
    Nga Kryeplaku nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-07-2004, 12:02
  5. Demokracia
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-03-2004, 12:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •