Close
Faqja 8 prej 25 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 246
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Citim Postuar mė parė nga toni karlosi Lexo Postimin
    o LLAP,pse Hashimi nuk e stopon kete ,ai ka mundesi ,eshte partner i koalicionit ,edhe pse eshte kryetar Sejdiu ai nuk mund ti shpall vete heroj te Kosoves,edhe ne shpalljen e herojve ka kritere ,ka ekipe punuese qe bejne vlersimin e meritave te personave ne fjale.
    apo edhe Hashimi nuk e ka dert se kush ka qene Tahir Meha .
    ...heheheheee....

- ende nuk po e njeh t'madhin Hashen ti ....
    - i vogel je , jo ti , po kejt ju qka jeni kunder tij...

- Hasha prej lufte e te kendej ....ket shpat e perdor ...

...nese sedin qka osht ! , kjo eshte Shpat me dy teha....

i madhi Hasha e perdor keto....

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anėtarėsuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukės i thonė bukė, e ujit - ujė
    Postime
    838
    Citim Postuar mė parė nga toni karlosi Lexo Postimin
    Gjilan,
    I mjer Tahir Meha cilit popull i ka taku,edhe besoj se eshte vra nga shqiptaret sepse ne ate kohe kane qene edhe policet shqiptar ne sherbim.
    Tahir Meha eshte vrare pikerisht nga njesiti special i udhehequr nga Tahir Zemaj, e jo nga policet e thjeshte. Thjesht edhe vrare nga "heroi i Kosoves".
    Ky "hero i Kosoves" ka qene edhe themelues dhe udheheqes i organizates kriminale “Sigurimi i Atdheut” qe eshte pergjegjese per shume krime te bera ne Kosove.
    Gjasat qe "heroi i Kosoves" te pergjigjet para drejtesise per krimet dhe tradhetin qe ka bere ndaj shqiptareve kane qene zerro, andaj ju lumte dora atyre "tradhetareve" qe i kane dhene denimin e merituar "heroit te Kosoves".

Lavdi vepres se madherishme te deshmorit te kombit Tahir Meha.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mexhi : 07-07-2010 mė 23:23

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    nese ky ka qen tradhtar i kombit ather tradhtar te kombit paskan qen edhe agim ramadani .sali qeku ,ahmet krasniqi,azem hajdari te cilet u vriten nga shqiptaret vetem pse deshen shqiperin e bashkuar
    Jojo kadal mos i perzij senet, Salih Ēekaj e Agim Ramadi nuk ishin Farkista por ishin UĒK
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anėtarėsuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar mė parė nga drifilon Lexo Postimin
    gimche: Ja ke fute kote kesaj rradhe une nuk kam shum njohuri se si ka rrjedhur e si ka shkuar lufta ne kosove por nje gje e di se FARKU dhe ushtaret e farkut jan ata te cilet e kan thyer kufirin shqiptaro-shqiptar ne kosharen legjendar ku edhe per her te pare ne menyre FRONTALE perballet ushtria serbe me ushtrin qlirimitare te kosoves ne nje betej te pergjakshme te cilen e FITON UCK.ja e udh?hequr nga FARKU dhe profesinalist te luftes ku ushtria serbe perher te pare peson disfaten te cilen disfate edhe sote e ter diten e gjajne serbet madje e kan shpallur si humbja me e madhe e serbise pas betejes se fush kosoves

Per fund dua ta them vetem edhe nje gje djali i dajes tim ka qen USHTARE I UCK.SE dhe me ka treguar se citoj (kur jemi takuare ne KOSHARE me ushtaret e FARKUT kemi menduar se jane ushtare AMERIKANE qka do te thote se aqe superiore kan qen kundrajt ushtarve te UCK.se

Ja si e vajtojn serbet Kosharen,,, KOSHARJA SIPAS VERSIONIT SERB (RAMJA E KOSHARES) "Pakao Kosara"
    http://www.youtube.com/watch?v=ve_yMYAH9BE

Kosharja beteja e pare frontale e zhvillur nga UCK.se dhe e fituar kunder ushtris serbe

http://www.youtube.com/watch?v=oNz1UUZlC7M

http://www.youtube.com/watch?v=tiraxp1z8sA

Ne ket betej kan marre pjes mbi 2500 ushtare te UCK.se te udh?hequr nga ushtrak profesionist te farkut (Ndersa nga ana serbe thuhet te ket pasur mbi 10.000 ushtare
    Kjote ben te ndihesh krenarė me ushtrin e kosoves,ju lumtė ketyre vajzav dhe djelmoshav,po mos te ishin keta te farkut,neve do te na vinte turp ta permendim at UCK-ne e hashimav e gjavitav te cilet me ndihmen e nexhmije hoxhes dhe bashkepuntoreve te saj,dhe te sherbimit sekret serb deshen te instalojn Diktaturen 2,pas asj ne shqipni,por i falenderojm keta trima e trimresha,dhe miqeve tane qe ua prishen planin ketyre qe bajshin sefa ne hotel rogner te Tiranes dhe dhashin urdhera ne emer te shqiptaris per te ber atentate ne gjeneralet shqiptare,sepse planin ua prishen.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga Nice_Boy Lexo Postimin

Prishtinė, 6 korrik – Tahir Zemaj qė nga e hėna ėshtė “Hero i Kosovės”. Dekorimin me kėtė urdhėr tė ish-komandantit qė udhėhoqi forcat e UĒK-sė tė krahut tė ish-Qeverisė sė Kosovės nė ekzil e ka bėrė publik presidenti i Republikės, Fatmir Sejdiu, nė 12-vjetorin e Betejės sė Loxhės, e cila u kujtua tė martėn nė njė ceremoni nė Teatrin Kombėtar tė Kosovės.
    Akademia pėrkujtimore pėr tė kujtuar kėtė betejė dhe tė rėnėt e saj, Rrustem Bruēi, Enver Alaj dhe Lumni Surdulli, ka dėshmuar edhe 12 vjet pas saj se sa e ndarė ka qenė lufta e UĒK-sė nė Kosovė: aty nuk ka marrė pjesė asnjė zyrtar qeveritar i Partisė Demokratike tė Kosovės, parti kjo nė koalicion me LDK-nė dhe asnjė zyrtar i Aleancės pėr Ardhmėrinė e Kosovės. Strukturėn monopartiake nė kėtė akademi e kanė “prishur” vetėm dy deputetė tė AKR-sė, Ibrahim Makolli e Rita Hajzeraj.
    Dekorimin e Zemajt me urdhrin “Hero i Kosovės”, Sejdiu e ka bėrė me motivacionin se “kolonel Tahir Zemaj tėrė jetėn dhe personalitetin e vet i shkriu pėr lirinė, pavarėsinė dhe pėrparimin e Kosovės, dhe se udhėhoqi me menēuri Betejėn e Loxhės dhe i solli vendit njė fitore shumė tė rėndėsishme nė luftėn e pėrgjithshme tė popullit tė Kosovės pėr liri”.
    Betejėn e zhvilluar 12 vjet mė parė nė fshatin Loxhė tė Pejės ndėrmjet forcave tė UĒK-sė tė krahut tė LDK-sė dhe forcave serbe, presidenti i Kosovės, Famir Sejdiu, e ka vlerėsuar si njėrėn ndėr fitoret mė tė lavdishme nė luftėn pėr ēlirimin e Kosovės.
    Tahir Zemaj Hero i Kosoves??!!!!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anėtarėsuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Kam pershtypjen qe Fatmir Sejdiu disa ēmime i ndan sipas ketyre kritereve:

1. Sipas Simpatis

2. Sipas kontributit partiak (LDKs)

3. Tendenca per ti qmuar disa persona qe nuk i qmon populli

Kontradita ne kete rast eshte ky emertim : "Hero i Kosovės", qe ne fakt ishte dashur te ishte "Hero i LDKs"

Une personalisht nuk kam asgje kunder ketij personi, mirpo te dhenat dhe kronikat qe qarkullojn ne popull nuk flasin mire per kete njeri. Dhe ne baze te asaj fjales se urte popullore "Aty ku ka tym, ka edhe flak" deshmon se gjithqka e kjarte nuk eshte rreth ketij personi, mirpo kush ka info te sakta rreth biografis se tij ne luft, le te na sherbej.

Megjithate e konsideroj nje ēmim kontraverz dhe i njeanshem.
    Njani e kishte mbushur nje thes me Dreqen - larg qofshin, dhe kishte dal per tij shitur ne treg.
    Ju afrue nje bleres dhe e futi doren ne thes e po mendon ta zgedh nja ma te mirin.
    Pronari i tha se qka je ka ban bleresit ? Po e zgedhi nje ju pergjigj bleresi.
    E mar burr tha merre mbare ku te dush, se te gjithe nje soj jane.
    Qdo fjal qe del nga zemra, shkon ne zemer.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anėtarėsuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Flori Bruqi: Nė vend tė pėrkujtimit-Kėshtu foli Tahir Zemaj

Tahir Rexhep Zemaj lindi mė 28 dhjetor 1951 nė Strellc tė Epėrm, tė Pejė , Kosovė. Shqiptar i angazhuar gjate luftes se UĒK-se ne Kosovė.

Shkollėn fillore dhe tetėvjeēare i mbaron nė Strellc dhe Isniq. Pas tyre ndjek gjimnazin “11maji”, nė Pejė, pas vitit tė dytė orientohet nė drejtimin shkencor. Ai rrjedh nga njė familje punėtore e fshatare, ka katėr vėllėzėr dhe tri motra. Dėshira e babės sė tij, si e ēdo prindi tė etur pėr arsimin e fėmijėve tė vet, ka qenė t’u krijonte mundėsi fėmijėve pėr shkollim. Zemaj pėrmend dėshirėn e babės sė tij qė njėri nga djemtė tė studjonte nė njė akademi ushtarake. “ Vėllai i madh nuk ka qenė shumė i lidhur me familjen dhe prindėrit, ndaj kam pranuar tė konkuroj dhe kam fituar tė drejtėn pėr t’u regjistruar nė Akademinė Ushtarake. Kam kaluar pa asnjė pengesė kontrollet psiqike dhe fizike.

Kėshtu kam filluar studimet nė Akademinė Ushtarako-Teknike nė Zagreb. Gjatė vitit tė parė kam pasur vėshtėrsi tė jashtėzakonshme lidhur me gjuhėn. Tė gjitha provimet i kam dhėnė duke pėrdorur fjalorėt dy gjuhėsh dhe ia kam arritur.

Megjithatė, Zagrebi ishte larg nga shtėpia ime, gjė qė mė pengonte edhe nė mėsime. Ndaj kam kėrkuar tė takohem me gjeneral Ramiz Abdylin, Kryeshef i Akademisė Ushtarake nė Zagreb. Nė atė takim ai mė ka sugjeruar qė tė vazhdoja vitin e dytė nė Beograd nė akademinė e forcave toksore.

Rrjedhimisht vitin e dytė. Me disa provime shtesė, e fillova nė Beograd. Kemi qenė 28 shqiptarė tė regjistruar. Aty kam gjetur edhe Ahmet Krasniqin. Kjo kohė i pėrket vitit 1969. Plan-programi mėsimor ka qenė shumė i ngarkuar. Ka pasur mė tepėr lėndė shkencore se sa ushtarake. Matematika, fizika, mekanika, kibernetika, elektroteknika etj, program i ngjeshur mėsimor qė nuk pėrballohej lehtė nga studentė qė kishin ardhur nga gjimnaze apo shkolla tė mesme pa njė traditė tė konsoliduar.

Nė fund tė vitit tė dytė kemi mbetur vetėm dy vetė, unė dhe Ahmet Krasniqi. Nė vitin e tretė dhe tė katėrt kemi vazhduar specializimin nė Sarajevė, ku edhe jemi diplomuar. Gradėn e parė si “nėntoger” e kemi marrė nė Beograd. Nė qershor tė vitit 1973, kemi filluar punė.

Kam kėrkuar qė tė emėrohem nė Pejė, pėr fatin tim kėrkesa mė ėshtė pranuar dhe kam filluar punė nė kazermėn e Pejės. Aty kam qenė komandues i togės sė pėrzier qė pėrfshinte lloje tė ndryshme armėsh, tė lehta e tė mesme. Nė atė post kam qėndruar njė vit. Nėnkolonel Ali Muhaxheri, i cili ka qenė njė njeri dhe ushtarak i mrekullueshėm, me vizione tė qarta atdhetare, punonte nė degėn e korparmatės sė Kosovės. Kam kontaktuar me tė. Ai njeri ka pasur dije tė gjėra ushtarake, por edhe pėr shumė gjėra tė tjera.

Ai mė ka nxitur tė mėsoj e tė pėrvetėsoj mė thellė disa dije speciale ushtarake. Aty kanė qenė fillesat. Jam promovuar nė postin e komanduesit tė kompanisė. (Nė ndryshim nga terminologjia qė pėrdoret nė Shqipėri, nė ushtrinė Jugosllave tė asaj kohe, pozitat e drejtuesve ushtarak deri nė rang batalioni janė quajtur komandues dhe jo komandant. Njė ndikim i tillė ėshtė reflektuar edhe gjatė luftės nė Kosovė, ku, njė drejtues skuadre ėshtė quajtur komandant – kjo mund ta ketė krijuar edhe atė pėrshtypjen qė ka pasur “shumė komandantė” nė luftėn e Kosovės. Kur janė mbledhur tre veta, njėrin e kanė shpallur komandant ! Rrjedhimisht, ka pasur dhjetėra “komandantė” nė njė fshat). Deri nė nivel batalioni e sipėr, kemi tė bėjmė me komandant, hiearki qė shkon deri nė komandant armate.

Shkallėn e dytė tė kualifikimit ushtarak, magjistraturėn e kam pasė regjistruar nė Beograd dhe ato provime i kam dhėnė me sukses. Nė Sarajevė jam specializuar pėr komandant dhe aty kam njohur edhe njė epror shqiptar, i cili mė vonė ėshtė pėrfshirė nė Shtabin Suprem tė Republikės sė Kosovės, zotin Agim Mehmeti. Ai ka qenė mėsimdhėnės nė akademinė e ulėt ushtarake nė Sarajevė.

Pas pak kohe ai u burgos pėr shkaqe politike, humbi edhe karrierėn ushtarake. Kam qenė komandant nė krahinėn e Timokut, pastaj kam punuar nė organet e zbulimit dhe tė kundėr-zbulimit pranė organit tė Sigurimit pėr shtete ballkanike. Pėrsėri ka qenė Muhaxheri, i cili nė atė kohė bėnte stazhin pėr komandant divizioni pėr tė marrė gradėn e gjeneralit, qė mė ka sygjeruar “t’i lė punėt nėpėr shtabe dhe tė filloj tė aftėsohem pėr komandant – do tė thotė tė punoja me trupat dhe jo nė administratėn ushtarake”.

Propozimi i tij ka qenė qė unė tė kaloja nė njėsitė operative dhe tė merrja postin e zėvėndės komandantit tė batalionit. Vetėm pas njė viti jam emėruar komandant batalioni nė Zajeqar, nė njė moshė shumė tė re pėr atė detyrė. Kjo nė vitin 1980. Nuk kam pėrmendur disa kurse, speciale pėr zbulim dhe kundėr zbulim, pastaj njė tjetėr pėr njė armė-raketėn tokė-tkė tė tipit “malutka” 9K11M, minahedhėsit 82 milimetra, madje kam qenė i vetmi instruktor i kėsaj arme nė Armatėn e Dytė. Armė tė cilėn e kam pėrdorur mė vonė nė luftė kunėr forcave serbe nė Kosovė. Ka qenė e vetmja armė artilerike e kėmbėsorisė, vonė kemi marrė disa minahedhėsa 120 nė luftėn e Kosharės.

Mė kujtohet – thotė Zemaj – i ashtuquajturi « kundėrrevolucion » i vitit 1981 nė Kosovė. Ushtria, edhe pase me kushtetutė e kishte tė ndaluar qė tė pėrzihej nė trazirat e brendshme, i futi hundėt. Eprorėt shqiptarė e kanė kundėrshtuar njė gjė tė tillė duke e paguar disa herė shumė shtrenjtė. Presioni ndajh eprorėve shqiptarė u rrit jasht mase, ndėrkohė, qė nė mėnyrė enigmatike disa kolegė disa kolegė tė mi, oficerė shqiptarė « u zhdukėn » !

Faqja 8 prej 25 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Masakra e regjistrimit komunist nė ushtrinė shqiptare
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-02-2010, 14:31
  3. Kėshtu foli Tahir Zema - I -
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 06:42
  4. Kush jane vrasesit?
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 10-03-2004, 21:54
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •