Kete duhet me e llogarit ai/ajo qe ben statiken e objektit, arkitekti/ja vetem propozon konstruksionin edhe llojin e mbuleses, se a qendron apo jo duhet me llogarit ndertimtari...Postuar më parë nga kacaku basket
Kete duhet me e llogarit ai/ajo qe ben statiken e objektit, arkitekti/ja vetem propozon konstruksionin edhe llojin e mbuleses, se a qendron apo jo duhet me llogarit ndertimtari...Postuar më parë nga kacaku basket
Well I think i can`t resist without commenting it, LOL...Defekt profesional me duket i imi...
But in this case just friendly advise...(mos ma merr per te keq)
I always try to avoid the `way` from where the food comes and `way` to go to toiletts, I mean it is not nice feeling for client sitting in restorant to see the food coming from same direction where toiletts are...
Me fal per `shkarravinat` ne punimin tand, I just tried to make it visible...
![]()
shume e lezetcme!! une jam akoma ne vit te trete te gjimnazit dhe mezor po pres te futem ne universitet architecture qe te realizoj gjera te tilla! menyre se si paraqitet projecti esthe shume interesant. Per heren e pare qe pash vizatimin, forma dhe stili i vizatimit esthe shume i ngjashem me punimet e architectit Santiago Calatrava, nuk e di nqs e njeh si architect! po pata mundesi me von mund te dergoj nje diseno qe ai ka bere per stacionin e transportit te Manhattanit.
Mua ketu ma kerkojne dhe kete gje per cdo projekt :( pasi dhe dega qe une kam me lejon me nje vit shkolle me teper te marr diplomen e inxhinjieris.Postuar më parë nga Archy
Mgjth Struktuture ma do menja bejne te tere shkollat e Arkitektures.
Pastaj nuk shikoj ne planimetri daljet e sigurise.
Vijat e blu qe une kam shtuar ne planimetri tregojne ne nje rast rreziku ku mund te ndodhet nje Person dhe me panikun qe krijohet sa rruge i duhet te beje per te dalur dhe del sdel si dihet pasi varet ca rreziku do ishte.
Vijat jeshile qe kam vene sipas mendimit tim do ishin 3 dalje sigurie plus dy qe jane te Hyrje-Dalje do ishin 5 dalje sigurie.Qe do te krijonin mundesin e boshatisjes ne nje kohe per me pak se 1 min te tere lokalit.
Projekti varet dhe nga kerkesat qe jane bere dhe eshte shume i bukur.
Por keto jane disa mendime dhe gjera qe mua mi kane kerkuar dhe i kam ne ligjet e projektimit.
mrekulli, por mos harro gjeja me e rendesishme te restorantet eshte : KUZHINIERI !
suksese per punen dhe durimin qe ke patur per ta realizuar projektin tend alba, dhe desha te te them mendimin tim si klient dhe si ndihmes guzhinier rreth projektit tend nese ia arrin ta vesh ne jete.
te them te drejten me duket paksa i komplikuar projekti per te qene restorant pasi lulja eshte me gjemba dhe te duket sikur po u fute brenda nuk do dalesh dot me jashte.. kete ta them si klient.
ndersa si line cook qe kam punuar per nja ca kohe do te thoshja qe ata qe kane per te punuar aty brenda qofte shefi, kamarieret, bartenderat, ndimsat e gushines, etj.. ka per tiu nxire jeta me gjithe ato komplikime brenda restorantit gje e cila do ne ndikoje per keq ne atmosferen ne dhomen e ngrenies, dhe me kalimin e kohes largimin e klienteve dhe mbylljen e biznesit.
me poshte eshte adresa e nje restoranti nga me te miret qe kam punuar, restorant me biznes te suksesshem dhe me emer te cilin mund ta konsiderosh pasi i pershtatet imagjinates tende natyrore.
http://www.springrestaurant.net/
te uroj te kesh sukses te metejshem ne fushen e artit dhe restorantit.
Postuar më parë nga DonAlda
Me te thene te drejten me shume me beri pershtypje paraqitja arkitektonike sesa koncepti arkitektonik keshtu qe per te paren pranoni komplimentet ne superlativ, te tjerat do ti them nje dite tjeter,
ju lumte
.... edhe pse nuk kuptoj ne gjuhen Anglishte e nderuara Kolege, ne profesionin ton e kemi nje te mire, kemi nje gjuhe te perbashket per te gjithe, Akitektura edhe prezentimi grafik jane gati ne te gjithe Boten njete.
Me gezoj faklti qe edhe ne vitin e dyt keni bere nje qasje te tille te nje projekti.
Pa hyr ne detaje te konceptit te projektit e kam nje ndjenje qe ket pune e beni me deshire dhe perkushtim, kojo eshte ajo qe eshte me randesi.
Si femer qe jeni shifet qe tek ju dominojne format "organike" (jo te te gjitha Arkitektet po te disa prej tyre) hahah...
Ju deshiroj suks, shpresoj qe nje dite do te beheni nje Arktekte me Origjine shqipetare me fame!!
Me nderime kolegiale
De_Kraja / Arkitekt / Hamburg / Germany
Une kete vit filloj arkitekturen dhe kur shof projekte si ky me siper bi icik posht me moralin dhe pys veten a do jem i zoti nje dite dhe une te bej pune te tilla...
Shpresoje me gjith zemer qe po...
Pergezimet e mija DonAlda dhe suksese me tej!
Krijoni Kontakt