Njeriu me IQ-në më të lartë në botë deklaron se "Jisu Krishti është Zot"

"Si mbajtësji i rekordit të IQ-së më të lartë në botë, unë besoj se Jisu Krishti është Perëndia, udha, e vërteta dhe jeta", shkroi Kim.

Nga Roberto Wakerell-Cruz

06/18/2025

Emri:  article_aphoto_-_2025-06-18T165948.287.jpg

Shikime: 95

Madhësia:  24.5 KB

Dr. YoungHoon Kim, i njohur si individi me IQ-në më të lartë të regjistruar në histori, ka pohuar publikisht besimin e tij në Jisu Krishtin, duke deklaruar se Krishti është "Zoti, e vërteta, udha dhe jeta".

Deklarata, e postuar në llogarinë zyrtare X të Kim, vjen menjëherë pas konfirmimit të tij si mbajtësi aktual i IQ-së më të lartë në botë.

"Si mbajtësi i rekordit të IQ-së më të lartë në botë, unë besoj se Jisu Krishti është Zoti, udha dhe e vërteta dhe jeta", shkroi Kim.

IQ-ja e Kim-it është verifikuar në mënyrë të pavarur në 276 nga organizata të shumta ndërkombëtare, duke përfshirë Rekordin Botëror Zyrtar, Kampionatin Botëror të Kujtesës dhe Këshillin Botëror të Sporteve të Kujtesës (WMSC) - të cilat mbajnë partneritete zyrtare me Guinness World Records, thuhet në një njoftim për shtyp .

Në një postim të mëparshëm, Kim ndau certifikimin e tij zyrtar të IQ-së, duke shkruar: "Certifikata ime e IQ-së më të Lartë në Botë nga Official World Record® dhe Kampionatin Botëror të Kujtesës dhe Këshillin Botëror të Sporteve të Kujtesës, i cili është në partneritet zyrtar me Guinness World Records. Faleminderit të gjithëve për besimin tuaj tek unë."

Që nga viti 2025, Kim mban titullin Zëvendëspresident i Kampionatit Botëror të Kujtesës dhe WMSC-së. Këto organizata u themeluan nga krijuesi i Hartës Mendore Tony Buzan dhe mjeshtri i madh britanik i shahut Raymond Keene. Gjatë viteve, garat kanë nxjerrë disa ekspertë të shquar njohës, përfshirë fituesin e Çmimit Nobel për vitin 2024, Dr. Demis Hassabis.

Organizatat që qëndrojnë pas njohjes së Kim-it janë të njohura ndërkombëtarisht për vlerësimin e performancës njohëse dhe të kujtesës në kushte standarde. Rezultati i tij e vendos atë në krye të të gjitha matjeve të inteligjencës të njohura globalisht.

"I certifikuar nga Rekordi Botëror Zyrtar, Kampionati Botëror i Kujtesës dhe Këshilli Botëror i Sporteve të Kujtesës (në partneritet me Rekordet Botërore Guinness), IQ-ja e Dr. Kim është validuar gjithashtu nga shoqëri elitare, duke përfshirë Shoqërinë GIGA, Shoqërinë Mega, Shoqërinë Triple Nince dhe Mensa. Inteligjenca e tij është konfirmuar nga neuroshkencëtarë klinikë nga Universiteti Yale dhe ai u emërua si IQ-ja numër 1 më e lartë në botë nga CNN, CNBC, Newsweek dhe Reader's Digest", thuhet në një njoftim për shtyp.

Burimi: Human Events