Çdo vend evropian që rikthen rekrutimin ushtarak, dëshiron luftë - Martin Armstrong
Nga Greg Hunter
Analisti legjendar i ciklit financiar dhe gjeopolitik, Martin Armstrong, është rikthyer me një përditësim mbi kthesën e tij të madhe drejt luftës në Ukrainë me Rusinë. Dy javë më parë në USAW, Armstrong parashikoi: "Pas 15 majit, lufta po rikthehet (në Ukrainë) dhe do të rikthehet në vitin 2026". Ky parashikim u realizua pikërisht në ditën kur bisedimet e paqes midis Rusisë dhe Ukrainës përfunduan më 15 maj pas vetëm dy orësh dhe asnjëra palë nuk pranoi të takohej përsëri. Lufta është tashmë këtu dhe nuk ka asgjë që mund ta ndalojë atë me bisedime paqeje. Armstrong thotë, “Putini e di dhe e kupton që kjo nuk është vetëm një luftë me Ukrainën, kjo është një luftë me NATO-n. Nëse Putini pranon një armëpushim 30-ditor me Ukrainën, çfarë do të bëjë kjo? Absolutisht asgjë. Çdo vend evropian po rivendos rekrutimin ushtarak. Në Gjermani, madje edhe njerëzve 60-vjeçarë u është thënë të raportojnë. Polonia ka urdhëruar çdo burrë të aftë për punë të paraqitet për stërvitje ushtarake. Ata duan luftë. Ekonomia e tyre po shembet. Dëgjoni për këtë de-dollarizim, dhe kjo nuk po ndodh. Kapitalizimi vetëm i Bursës së Nju Jorkut vlen më shumë se e gjithë Europa së bashku. Kjo është vetëm Bursa e Nju Jorkut... Keni Macronin në Francë, e quajnë atë 'Napoleani i Vogël'... Pa luftë, Europa do të shembet. Është në një krizë borxhi sovran... Ata kanë bërë gjithçka kundër ekonomisë.”
Armstong mendon se Rusia do ta përfundojë Ukrainën diku në vitin 2027 dhe Europën një ose dy vjet më pas. Dhe, Po, Armstrong ende mendon se Ukraina do të zhduket nga harta.
Armstrong u kërkoi kontakteve të tij në Uashington të "Largohen nga NATO". Duket se disa në qeverinë amerikane po e marrin në konsideratë këtë paralajmërim ndërsa ky titull shpërthen sot: "SHBA-të do të fillojnë bisedimet për tërheqjen e trupave evropiane, thotë ambasadori i NATO-s". Armstrong thotë, "Disa njerëz shumë me ndikim në Capitol Hill më kanë thënë 'keni të drejtë, ne jemi dakord'. Kjo është ajo që më është thënë... Kam muaj që ankohem për këtë dhe pikëpamja ime është se Evropa po kryen vetëvrasje dhe le të mos jemi pjesë e saj këtë herë."
A po e kupton Presidenti Trump këtë mesazh? Armstrong thotë, "Po, besoj se po... Trump tha gjithashtu se një marrëveshje paqeje nuk duket e mundshme, urrejtja është shumë e madhe nga të dyja palët."
Neokonservatorët në vend gjithashtu duan luftë me Rusinë dhe e kanë dashur atë për një kohë shumë të gjatë. Trump ose do të bëjë paqe ose do të largohet dhe nuk do të marrë pjesë. Ndoshta kjo është arsyeja pse ish-drejtori i FBI-së, James Comey, bëri thirrjen e tij jo aq të fshehtë për të vrarë Presidentin Trump me postimin e tij në Instagram "86 47", i cili tani është fshirë. Comey ishte njeriu që e mbajti Armstrongun në burg në mënyrë të paligjshme për përbuzje të gjykatës për 7 vjet. Armstrong thotë: "Comey ka qenë gjithmonë pjesë e kësaj. Vetëm për sqarim, ai ishte Prokurori i SHBA-së në New York. Ai është personi që më mbajti në përbuzje derisa Gjykata Supreme tha se çfarë dreqin po ndodh? Pastaj, ata u detyruan të më lironin."
Si përfundoi Armstrong në burg? Armstrong thotë, “Ata më kërkuan të investoja 10 miliardë dollarë... për të marrë kontrollin e Rusisë, dhe unë refuzova. Ishte Comey ai që ishte Prokurori i SHBA-së për Nju Jorkun, dhe ai më mbajti në përbuzje civile, e cila ka një dënim maksimal prej 18 muajsh, dhe më mbajti për 7 vjet. Ai vazhdoi ta bënte e ta bënte e ta bënte... Më thanë se nëse investoja 10 miliardë dollarë, do të merrja 100 miliardë dollarë mbrapsht. Ata kishin ndërmend që të gjitha asetet e Rusisë të kalonin nëpër tavolinën tregtare të Nju Jorkut. Të gjitha naftën, arin, diamantet, platinin, çfarëdo që të doni, ata do t'i kishin të gjitha. Dhe unë thashë, jo, po largohem. Nuk jam për ndryshimin e regjimit.”
Shpejt përpara deri sot, dhe fuqitë në Evropë ende mendojnë se mund ta marrin Rusinë dhe t'u vjedhin asetet për të zgjidhur problemet ekstreme financiare në Evropë. Pensionet, bankat dhe obligacionet janë në vështirësi të thella financiare në Evropë. Vjedhja nga Rusia dhe marrja e kontrollit të 75 trilion dollarëve në burime natyrore është arsyeja pse ata duan dhe kanë nevojë për luftë. Armstrong thotë, “Ata kaluan në norma negative interesi në vitin 2014. Unë i paralajmërova. U thashë dëgjoni; jeni çmendur. Po nxirrni para nga rezervat bankare dhe fondet e pensioneve. Është një rast i kotë. Vërtet është. Ata nuk kanë një ekonomi të dukshme... po tkurret, numri i bizneseve aktuale është tkurrur në Gjermani. (Gjermania është 25% e ekonomisë së BE-së.) Kjo është arsyeja pse ata kanë nevojë për luftë.”
Armstrong thotë se Evropa do të humbasë dhe do të humbasë keq në një luftë me Rusinë. Armstrong thotë se nëse Trump del nga NATO, SHBA-të do të lulëzojnë dhe do të kenë një performancë shumë më të mirë financiare sesa Evropa. Le të shpresojmë të gjithë që Presidenti Trump të na nxjerrë nga NATO para se të jetë tepër vonë.
Ka shumë më tepër në intervistën 60-minutëshe.
Burimi: USA Watchdog
Krijoni Kontakt