VIDEO/ Arben Ahmetaj: Edi Rama kryetar i organizatës ... bën spektakël me arrestimi tim dhe të Metës
Ish zv/kryeministri i qeverisë së Edi Ramës në këtë intervistë të 3-të për gazetarin Çim Peka në emisionin ‘Çim Peka LIVE’ në SYRI TV, ka hedhur akuza të shumta ndaj Edi Ramës.
Ahmetaj e cilëson Edi Ramën si kreun e organizatës. Ahmetaj ka hedhur akuza të shumta dhe ndaj drejtuesit të SPAK, Altin Dumani.
Çim Peka: Përshëndetje! Jemi ekzakt 6 muaj pas intervistës së dytë pas intervistës së dytë me ish-zëvendëskryeministrin Arben Ahmetaj nga Zvicra. Premtim i mbajtur si gjithmonë. Kemi thënë që do të rishikohemi sërish dhe ja ku jemi. Arben Ahmetaj, mirë se ju gjeta! Si jeni?
Arben Ahmetaj: Faleminderit. Mirë se erdhe. Si janë?! As nuk dua të tingëllojë fare as si…sikur po ankohem, as të dukem si qaraman…
Peka: Pyetja si je, kam parasysh se herën e dytë që folëm më the jam me COVID dhe do kalojë e do më vijë kujtesa. A të ka ardhur kujtesa?
Ahmetaj: Ardhja e kujtesës është proces në raport edhe me pastrimin e ajrit dhe territorit nga viruse vrasëse dhe unë shpresoj të ketë një proces pastrimi në territor, që të më ndihmojë jo vetëm mua për të më ardhur akoma më thellë kujtesa por një shoqëri të tërë që të kujtohet se të jetosh sërish pas 30 vitesh me frikë, të jetosh sërish pas 30 vitesh me terror, të pëshpëritësh, mos se po na përgjojnë, mos se po na marrin telefonat, mos se po na arrestojnë, mos se nuk pyet gjykata… Gjykata nuk lexon fare dosjen, SPAK-u të arreston këdo, kudo, kur do, se mos fol keq për Ramën se të dërgon SPAK-un…Unë shpresoj që në ajër të vijë një fllad freskues që t’ia kthejë, mua më tej akoma dhe gjithë shoqërisë shqiptare kujtesën.
Peka: Në fakt ne aspo kemi filluar për këtë pjesë. Tek intervista e dyte z. Ahmetaj keni bërë akuza shumë të forta, për mua shumë konkrete, pritshmëria ka qenë që SPAK – drejtësia do të fillojë hetim, por nuk ka pas asnjë veprim pas asaj interviste. Shqetësimi i parë është nëse, kur shikon që s’ka asnjë lloj reagimi, ju keni interes më të denonconi?
Ahmetaj: Nuk është e vërtetë që SPAK nuk ka vepruar. Për hir të së vërtetës duhet t’i japim Çezarit atë që i takon Çezarit. SPAK ka vepruar, ka akuzuar gruan dhe ish-gruan time.
Peka: Ka vepruar ndaj denoncuesit?
Ahmetaj: Patjetër, ka vepruar ndaj dëshmitarëve duke i kërcënuar. Ka vepruar duke thënë tani që mbaruam me Berishën ia tregojmë ne atij. Ka vepruar…më thotë avokati im, burrë i nderuar e me shumë emër, më thotë që e kanë kthyer vlerësimin e real estate apo investimeve në shtëpinë time apo në shtëpinë e Erjolës apo në shtëpinë e dikujt tjetër se nuk i ka pëlqyer SPAK…pra, SPAK ka vepruar dhe ka vepruar në mënyrë shumë interesante në një rast që është sa qesharak aq edhe tregues i një fenomeni shumë të rëndë të kapjes së drejtësisë.
Po lexoja rastin e ish-kryetarit të Shkodrës, Spahija, nuk e njoh, nuk është se kam ndonjë emocion ndaj Bardh Spahisë, por është skandaloze të mendosh që SPAK merret me një ish-kryetar, nuk ka rëndësi, i PD, i PS…dhe, se ky ka hequr një drejtor. Po mirë mo, në 2013, a nuk ikën një dynja me drejtorë? A nuk është sot kosto e gjyqeve mbi 40 e ca milionë euro. Pse nuk merret?
Pse nuk merret me Edi Ramën që nuk ka zbatuar një vendim të Gjykatës Kushtetuese dhe tallet me sistemin??? Kur i do qejfi i zbaton vendime, kur nuk i do qejfi nuk i zbaton. Ka vepruar SPAK-u me Bardh Spahinë. Më gjeni një search në një vend demokratik ku prokuroria del dhe bën deklarata për t’i bërë qejfin kryeministrit të vendit. Nuk kam asgjë fare, dua ta them këtë për hir të njohjes që kam me vëllain e Edi Ramës, nuk e di fare ka bërë s’ka bërë gjë, nuk ka lidhje fare me Olsi Ramën, ka lidhje me SPAK-un, ku detyrohet një prokurori në botën demokratike të dali të thotë në mënyrë qesharake, ‘ne nuk e dimë se kush është, por ne dimë që nuk është Olsi Rama’.
Çfarë nevoje ke ti mor djalë të dalësh të thuash këtë??? Vazhdo hetimet, ti s’ke nevojë. Përse çfarë del, kush ta kërkoi? Ore kaq i kapur je saqë nuk merr dot as frymë lirshëm?
Patjetër… ka vepruar SPAK-u, ka bërë edhe spektakle me arrestime. DMTH stili është i njëjtë. Ed Rama kur më shkarkoi mua, kreu i organizatës kreu i organizatës kur më shkarkoi mua e bëri në mënyrë simbolike, po ikën Meta, po ikën dhe ky, në të njëjtën ditë, se ky i ka dhënë dosjen Metës të inceneratorëve dhe ambasadës amerikane. Pastaj bën spektakle me arrestimin tim, del ma kabrio, del me ish-drejtorin e rrugëve, Vis Berberin, del me plaçkitësen më të madhe të buxhetit, me kabrio këta të tre dhe kreu i organizatës. Dhe bëjnë spektakël me arrestimin tim dhe pastaj bëjnë paralelizëm në Top Channel, se TCH e kanë televizionin e tyre dhe i thonë na bëj një Portokalli, ku Meta dhe Ahmetaj ndajnë të njëjtën qeli. Dhe bëjnë humor të zi, investitori strategjik bën humor të zi, unë dhe Meta në të njëjtën qeli. Jeta çfarë nuk sjell, edhe mund të jetë, por mos bëj humor me jetën e njeriut. Dhe pastaj me urdhër të kreut të organizatës, turp për të gjithë, bën arrestimin e ish-presidentit në mënyrën më vulgare…a thua se ky ishte El Chapo, a thua se ky ka vrarë Kennedy ose i ka bërë atentat Papës. Nuk e kam unë mik, se do fillojë tani e mbrojti Ilir Metën…nuk e kam mik, unë jam në pikën që nuk mbroj dot njeri. Unë jam në pikën që dua të mbroj veten dhe familjen time, fëmijët e mi në veçanti që u kam rënë më shumë në qafë. Ai arrestim është fundi i respektit për shtetin, i kërkuar nga kreu i organizatës vetëm për simbolikë dhune, prandaj i mora unë dhe ti më pyete a ka vepru SPAK apo jo.
Peka: Dmth për ju Rama është kreu u organizatës, kujt organizate, për ta sqaruar për publikun se mesa shoh do t’i referohesh gjatë gjithë bisedës(?). Rama nuk është kryeministër, është kreu i organizatës, çfarë organizate?
Ahmetaj: Patjetër, do ta elaborojmë.
VIDEO: INTERVISTA E PLOTE
Syri
Krijoni Kontakt