Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Presidenti i sapozgjedhur Donald Trump fton për darkë në Mar-a-Lago drejtuesit e kriptovalutës XRP

CEO i kompanisë Ripple, Brad Garlinghouse, që ka nxjerrë në treg kriptovalutën XRP, publikoi në llogarinë e tij në X një foto me presidentin e saporizgjedhur Donald Trump, pas një darke pune që ata patën në klubin Mar-a-Lago, Florida, rezidencën e presidentit Trump. Takimi u bë në 6 janar.

Emri:  GgusmhDb0AA9g0K.jpg

Shikime: 489

Madhësia:  61.1 KB
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 11-01-2025 më 14:37

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Për: Presidenti i sapozgjedhur Donald Trump fton për darkë në Mar-a-Lago drejtuesit e kriptovalutës

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Për: Presidenti i sapozgjedhur Donald Trump fton për darkë në Mar-a-Lago drejtuesit e kriptovalutës

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Çfarë është XRP?

XRP është një kriptomonedhë e krijuar nga kompania Ripple Labs, e projektuar për të lehtësuar pagesat ndërkombëtare me shpejtësi dhe kosto të ulët. Ajo përdoret si një mekanizëm transferimi vlerash dhe luan një rol kyç në teknologjinë e RippleNet.

Veçoritë Kryesore të XRP:

- Shpejtësia: Transaksionet me XRP përfundohen brenda 3-5 sekondave, shumë më shpejt se transferimet tradicionale bankare.
    Kosto e ulët: Tarifë minimale prej më pak se një qindarkë për transaksion.

- Shkallëzueshmëria: XRP mund të përpunojë mbi 1,500 transaksione për sekondë (TPS), duke e bërë atë shumë më të shpejtë se rrjetet e tjera si Bitcoin apo Ethereum.

- Efikasiteti i energjisë: XRP nuk mbështetet në procesin e "mining", duke përdorur shumë më pak energji krahasuar me kriptomonedhat tradicionale.

- Përdorimi nga institucionet financiare: Ripple bashkëpunon me banka dhe institucione për të përmirësuar pagesat ndërkombëtare.

Si Funksionon XRP?

XRP funksionon në një protokoll të quajtur XRPL (XRP Ledger). Ky është një rrjet i decentralizuar që menaxhon transaksionet pa nevojën për një autoritet qendror. XRP përdoret si një mjet ndërmjetësimi për konvertimin e monedhave dhe për zgjidhjen e pagesave ndërkombëtare.

Shembull:

Një bankë në SHBA mund të dërgojë 1000 USD në Japoni duke përdorur XRP për të konvertuar dollarët në jen, në vetëm disa sekonda.

Përdorimet Kryesore të XRP:

- Pagesat Ndërkombëtare: Reduktimi i kohës dhe kostos së transferimeve ndërkufitare.
    - Likuiditeti i menjëhershëm: XRP përdoret si një lidhës midis monedhave fiat.
    - Mbështetja e dërgesave të remitancave: Platforma të tilla si MoneyGram kanë testuar përdorimin e XRP për remitanca.

Avantazhet e XRP ndaj Kriptomonedhave të tjera:

- Transaksione më të shpejta dhe më të lira se Bitcoin dhe Ethereum.
    - Nuk ka probleme me minimin, duke bërë rrjetin më të qëndrueshëm.
    - Përdorim real në sistemin financiar global.

Rreziqet dhe Sfidat:

- Rregullimi ligjor: XRP është përballur me sfida nga rregullatorët, përfshirë një padi nga SEC në SHBA.
    - Centralizimi: Disa kritikë sugjerojnë se Ripple ka kontroll të konsiderueshëm mbi XRP.
    - Konkurrenca: XRP përballet me konkurrencë nga kriptomonedhat dhe sistemet tradicionale të pagesave.

Përfundim:

XRP është një nga kriptomonedhat më të rëndësishme në treg, me fokus në zgjidhjen e problemeve të pagesave globale. Me teknologjinë e saj të shpejtë dhe me kosto të ulët, ajo ka potencialin të transformojë industrinë financiare, por përballja me sfidat ligjore dhe të tregut mbetet e rëndësishme për të ardhmen e saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 11-01-2025 më 14:44

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,447
    Postimet në Bllog
    20

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-12-2024, 12:37
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-11-2024, 21:26
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-02-2024, 14:20
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-11-2023, 18:22
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2017, 02:07

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •