Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Shenja nga Qielli: Dronet fluturojnë mbi NJ. Shteti amerikan bëhet shurdh, memec dhe i verbër.

Cilët janë dronët misterioz të mëdha sa një makinë që fluturojnë mbi shtetin e New Jersey në Amerikë? Shpjegimi i të gjitha teorive.

Nga ELLYN LAPOINTE PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 11:45 EST, 13 dhjetor 2024 | Përditësuar: 11:48 EST, 13 dhjetor 2024

Banorët dhe zyrtarët e Nju Xhersit po kërkojnë përgjigje në lidhje me pamjet misterioze të dronëve që janë fajësuar për gjithçka, nga qeveritë e huaja deri tek UFO-t e huaj .

Mjete të shumta me madhësi 'SUV' janë shfaqur në shtet që nga mesi i nëntorit, ndonjëherë duke u shfaqur në grupe dhe shpesh duke qëndruar në të njëjtin vend për orë të tëra, sipas dëshmitarëve okularë.

Shikimet e para ishin mbi Arsenalin Picatinny të Ushtrisë Amerikane dhe fushën e golfit të Presidentit të zgjedhur Donald Trump në Bedminster, gjë që ngriti shqetësime se dronët janë pjesë e fushatës spiune.

Kjo u duk se u vërtetua këtë javë nga kongresmeni i NJ-së, Jeff Van Drew, i cili pretendoi se dronët vinin nga një "anije amtare iraniane" në brigjet lindore.

Megjithatë, raportet e niveleve të ndryshme të besueshmërisë janë përhapur tani në të paktën 12 qarqe në të gjithë Garden State dhe Pentagoni ka thënë se nuk ka 'asnjë provë' për të mbështetur pretendimet e Van Drew.

Dy ekspertë të inteligjencës i thanë DailyMail.com se përshkrimet e anijes nga dëshmitarët okularë 'tingëllojnë tamam si dronët rusë Orlan-10' – mjeti i fshehtë që fluturon në pako nga tre deri në pesë.

Për të shtuar konfuzionin e mëtejshëm, Shtëpia e Bardhë i ka thënë publikut se nuk ka asnjë provë që pamjet janë dronë, duke thënë se ato duket se janë thjesht 'avionë me pilot' që operohen në mënyrë të ligjshme.

Këtu janë të gjitha teoritë kryesore rreth asaj që po ndodh në New Jersey:

Emri:  93043999-14187797-Swarms_of_drones_have_been_spotted_in_the_skies_of_New_Jersey_fo-a-2_173410165.jpg

Shikime: 108

Madhësia:  19.2 KB
    Sipas një lokali të NJ, kjo imazh përshkruan afërsisht nëntë nga dronët e paidentifikuar që fluturojnë drejt Garden State nga Oqeani Atlantik të enjten mbrëma, 5 dhjetor.

Anija mëmë iraniane

Van Drew tha të mërkurën se Irani nisi anijen 'ndoshta rreth një muaj më parë' pasi bëri një marrëveshje me Kinën 'për të blerë drone, një anije amë dhe teknologji të tjera'.

“Këta dronë duhet të rrëzohen”, tha ai për FOX News, duke shtuar se “ushtria është në gatishmëri të plotë me këtë”.

Ai akuzoi Pentagonin se ishte 'shumë budalla dhe tepër i dobët' kur bëhet fjalë për adresimin e dronëve.

"Kam pasur individë të besueshëm që kanë vlerësime të sigurisë së lartë, dhe ata erdhën tek unë dhe përsëri, këta janë individë të besueshëm, të besueshëm që kanë leje sigurie që mendonin se donin të pastronin ajrin," tha Van Drew për Fox News të enjten.

“Ata ishin në thelb sinjalizues dhe thanë shikoni, ata besojnë se ka një mundësi reale që mund të jetë Irani”, këmbënguli ligjvënësi.

'Mund të ketë një anije jashtë. Jo pikërisht në bregun e Nju Xhersit, jo aty, por këta dronë siç shihen nga roja bregdetare po hyjnë dhe dalin nga oqeani”, vazhdoi ai.

Rusia ka depërtuar në hapësirën ajrore amerikane

Analistët e inteligjencës kanë zbuluar pse besojnë se Rusia qëndron pas dronëve misterioz që pushtojnë qiellin mbi New Jersey.

Gjenerali i ushtrisë amerikane Darryl Williams përshkroi një situatë që pasqyron atë që është shpalosur në bazat amerikane/NATO në të gjithë Evropën, të cilat dihet se furnizojnë Ukrainën me armë.

Emri:  93123751-14187797-Reports_of_varying_levels_of_credibility_have_now_spread_to_at_l-m-27_17341081.jpg

Shikime: 106

Madhësia:  26.2 KB
    Raportet e niveleve të ndryshme të besueshmërisë janë përhapur tani në të paktën 12 qarqe në të gjithë Garden State dhe Pentagoni ka thënë se nuk ka 'asnjë provë' për të mbështetur pretendimet e Van Drew.

Dhe togeri i policisë në pension dhe analisti i inteligjencës Tim McMillan tha për DailyMail.com se përshkrimet e UFO-ve në Xhersi 'tingëllojnë tamam si dronët rusë Orlan-10' - anije të fshehta që fluturojnë në pako nga tre deri në pesë.

Lt McMillan dhe ekspertë të tjerë kanë vënë në dukje se pamjet e Nju Xhersit qarkulluan rreth Picatinny Arsenal, shtëpia e Qendrës së Armatimeve CCDC të Ushtrisë Amerikane, e cila është përgjegjëse për prodhimin dhe furnizimin e Ukrainës me municion artilerie.

Këta ekspertë sugjerojnë se Rusia mund të kryejë një mision të mbledhjes së inteligjencës të njohur si 'ferreting', që synon të shkaktojë dhe testojë qëllimisht procedurat e mbrojtjes së hapësirës ajrore të rivalit të tyre të huaj dhe kohën e reagimit.

Ose Rusia thjesht mund të spiunojë aleatët e Ukrainës, të cilët po ndihmojnë luftën kundër pushtimit rus të rajoneve të saj juglindore, duke përfshirë Donetsk dhe Mariupol.

Amerikanët duke kryer operacione sekrete

Një ekspert i 'dronit të shumtë' tha për APP.com se dronët janë vepër e ushtrisë amerikane.

“Nëse do të rendisja të gjitha opsionet se kush mund të jetë ky, gjëja e parë e dukshme është se ka të bëjë me ushtrinë, ushtrinë amerikane”, tha Pramod Abichandani.

Michael Pellettiere i Lanoka Harbor tha për DailyMail.com: "Mund të jetë një kontraktor qeveritar, atëherë ata do të thonë të vërtetën, ose ata po gënjejnë.

"Unë i besoj Pentagonit më pak se ujin e çezmës meksikan".

Ai vazhdoi të sqarojë se mungesa e përgjigjeve nga qeveria është shumë frustruese.

“Nëse është testim sekret apo diçka tjetër, thjesht na tregoni se është duke u testuar. Nëse është një kërcënim, na tregoni se është siguri. Nuk na duhen të gjitha detajet nëse do të ngatërronin atë që po ndodh, por le të dinë njerëzit diçka”, shtoi Pellettiere.

Emri:  92881625-14183057-_Seems_like_they_want_them_to_be_seen_NJ_native_and_TikTok_creat-a-1_173395848.jpg

Madhësia:  9.8 KB
    Për javë të tëra, dronë të shumtë 'të madhësisë së makinës' kanë lëvizur në të gjithë shtetin, ndonjëherë duke u shfaqur në grupe dhe shpesh duke qëndruar në të njëjtin vend për orë të tëra.

Pushtimi i huaj

Ndërsa qeveria nuk ka marrë përgjigje, shumë banorë të Nju Xhersit kanë mbetur të mendojnë se alienët po pushtojnë qiejt.

Katelin Lee i tha DailyMail.com: “[Është alienë. Dua të them, çfarë tjetër mund të jetë? Njerëzit po shohin rruzull dhe ka shumë prova video.'

Banori Ken Ahitya u pajtua, duke thënë: 'Unë mendoj se ka pasur pamje reale të inteligjencës jo-njerëzore që ndodhën në fund të nëntorit.

"Qeveria me shumë mundësi e dinte tashmë për këtë, kështu që për të parandaluar histerinë dhe panikun masiv, ata lëshuan drone në ajër për të ngatërruar masat."

Sekretarja e shtypit e Pentagonit Sabrina Sing tha në një konferencë: "Për momentin nuk kemi asnjë provë që këto aktivitete vijnë nga një ent i huaj ose puna e një kundërshtari."

Përfaqësuesi Chris Smith (R) foli gjithashtu gjatë një takimi të kongresit të martën, duke zbuluar një raport të 50 dronëve që hynin jashtë oqeanit dhe ndiqnin varkat e Rojës Bregdetare të SHBA.

Përfaqësuesi gjithashtu vuri në dukje se "mund të jetë Putin, Xi Jinping në Kinë ose Lindjen e Mesme, ne nuk mund të përjashtojmë asnjë nga këto".

Emri:  93006455-14187797-The_FBI_and_other_agencies_are_investigating_the_strange_activit-m-1_173410149.jpg

Madhësia:  14.9 KB
    FBI dhe agjencitë e tjera po hetojnë aktivitetin e çuditshëm, por një përfaqësues nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare tha të mërkurën: "Ne nuk kemi më informacion se nga vijnë këta dronë, nga po lëshohen, nga po zbarkojnë."

Pastaj një ditë më vonë, përfaqësuesi republikan Jeff Van Drew bëri një pretendim të egër se një "anë" iraniane ishte pas pushtimit të dronëve, duke thënë se ishte parkuar në det të hapur.

Ai tha se Irani e nisi anijen 'ndoshta rreth një muaj më parë' pasi bëri një marrëveshje me Kinën 'për të blerë drone, një anije amë dhe teknologji të tjera'.

“Këta dronë duhet të rrëzohen”, tha ai për FOX News, duke shtuar se “ushtria është në gatishmëri të plotë me këtë”.

Megjithatë, Pentagoni nxitoi të pretendojë se nuk ka asnjë provë që dronët janë vepër e një kundërshtari dhe mohoi se një "anë" iraniane fshihej në brigjet.

Sekretarja e shtypit e Pentagonit Sabrina Sing tha në një konferencë: "Për momentin nuk kemi asnjë provë që këto aktivitete vijnë nga një ent i huaj ose puna e një kundërshtari."

Pamjet e para video treguan drone me drita jeshile dhe të kuqe në krahët e tyre dhe shumë dëshmitarë okularë i përshkruan ata të mëdhenj sa një makinë e vogël.

Dronët që atëherë janë raportuar në 12 qarqe: Sussex, Passaic, Bergen, Essex, Monmouth, Ocean, Camden, Burlington, Somerset, Hunterdon, Morris dhe Warren.

Kryebashkiakët në 21 qytete në të gjithë shtetin i kanë shkruar tani një letër të përbashkët guvernatorit të Nju Xhersit, Phil Murphy, duke bërë thirrje për veprim mbarëkombëtar .

Gjatë një seance dëgjimore të martën në Kongres , Robert Wheeler, ndihmës drejtori i FBI-së , tha: "Nuk dihet asgjë që do të më shtynte ta them këtë, por ne thjesht nuk e dimë dhe kjo është pjesa shqetësuese".

Ai i tha Kongresit se më shumë se 3,000 shikime ishin siguruar në linjën e informacionit të agjencisë të ngritur javën e kaluar.

Ata janë parë mbi rezervuarë uji, linja elektrike të transmetimit, stacione hekurudhore, departamente policie dhe instalime të tjera ushtarake.

Talenti i dronëve për t'iu shmangur ndjekësve të tyre federalë dhe lokalë të zbatimit të ligjit ka irrituar guvernatorin Phil Murphy dhe hetuesit e qeverisë.

"Ne nuk po marrim karakteristika të mira të dronit," tha kreu i njësisë së dronëve të Zyrës së Sherifëve të NJ, rreshteri Kevin Fennessy.

Dhe, në fakt, zyrtarët dhe banorët e Nju Xhersit kanë parë gjithashtu drone që nuk i ngjajnë avionëve me krahë fiks duke thelluar misterin e origjinës dhe qëllimit të mjetit.

"Ne patëm një natë tjetër që, ndërsa po e shikojmë, ai thjesht mbyll dritat dhe është zhdukur," tha Sgt Fennessy për New York Times , "errësirë ​​e pastër".

Gjatë seancës, senatori Jon Bramnick (R) tha: "Shteti i Nju Xhersit duhet të nxjerrë një gjendje të kufizuar emergjente duke ndaluar të gjithë dronët derisa publiku të marrë një shpjegim në lidhje me këto pamje të shumta".

Përfaqësuesi Chris Smith (R) foli gjithashtu gjatë takimit, duke zbuluar një raport të 50 dronëve që hynin jashtë oqeanit dhe kishin ndjekur varkat e Rojës Bregdetare të SHBA.

Përfaqësuesi gjithashtu vuri në dukje se "mund të jetë Putin , Xi Jinping në Kinë ose Lindjen e Mesme, ne nuk mund të përjashtojmë asnjë nga këto".

Emri:  93048443-0-The_FBI_has_received_more_than_3_000_drone_sightings_in_the_last-a-19_1734041202610.jpg

Shikime: 103

Madhësia:  9.8 KB
    Banorët e Nju Xhersit dhe zyrtarët lokalë po kërkojnë përgjigje pasi raportet për dronët misterioz që fluturojnë mbi shtetin janë ngjitur në mijëra

Përfaqësuesi republikan Jeff Van Drew tha të mërkurën se Irani nisi anijen 'ndoshta rreth një muaj më parë' pasi bëri një marrëveshje me Kinën 'për të blerë drone, një anije amë dhe teknologji të tjera'.

"Këta dronë duhet të rrëzohen," tha ai për FOX News , duke shtuar se "ushtria është në gatishmëri të plotë për këtë."

Megjithatë, Pentagoni nxitoi të pretendojë se nuk ka asnjë provë që dronët janë vepër e një kundërshtari dhe mohoi se një "anë" iraniane fshihej në brigjet.

Analiza e inteligjencës që foli me DailyMail.com ka një teori tjetër.

Ata besojnë se Rusia mund të jetë prapa aktivitetit të çuditshëm, pavarësisht deklaratës së Pentagonit.

Gjenerali i ushtrisë amerikane Darryl Williams përshkroi një situatë që pasqyron atë që është shpalosur në bazat amerikane/ NATO në të gjithë Evropën, të cilat dihet se furnizojnë Ukrainën me armë.

Dhe togeri i policisë në pension dhe analisti i inteligjencës Tim McMillan tha për DailyMail.com se përshkrimet e UFO-ve në Xhersi 'tingëllojnë tamam si dronët rusë Orlan-10' - anije të fshehta që fluturojnë në pako nga tre deri në pesë.

Lt McMillan dhe ekspertë të tjerë kanë vënë në dukje se pamjet e Nju Xhersit qarkulluan rreth Picatinny Arsenal, shtëpia e Qendrës së Armatimeve CCDC të Ushtrisë Amerikane, e cila është përgjegjëse për prodhimin dhe furnizimin e Ukrainës me municion artilerie.

Këta ekspertë sugjerojnë se Rusia mund të kryejë një mision të mbledhjes së inteligjencës të njohur si 'ferreting', që synon të shkaktojë dhe testojë qëllimisht procedurat e mbrojtjes së hapësirës ajrore të rivalit të tyre të huaj dhe kohën e reagimit.

Emri:  88812033-14183057-Russia_is_suspected_of_flying_several_drones_including_military_-a-2_173395849.jpg

Madhësia:  74.4 KB
    Rusia dyshohet se ka fluturuar disa dronë - duke përfshirë UAV-të ushtarake si ky rus Orlan-10 (sipër) - mbi një termocentral bërthamor në Gjermani, thanë oficerët e sigurisë shtetërore. Dritat dhe forma e Orlan-10 e bëjnë atë një kandidat të mundshëm për të shpjeguar dronët mbi New Jersey

Emri:  93085227-14183057-Above_an_Orlan_10_system_being_tested_during_the_Slavic_Brotherh-a-8_173401871.jpg

Madhësia:  62.7 KB
    Më sipër, një sistem Orlan-10 që po testohet gjatë "Lojërave të luftës Vëllazëria Sllave 2018"

Emri:  93085225-14183057-Above_an_Orlan_10_system_being_tested_during_the_Slavic_Brotherh-a-9_173401872.jpg

Shikime: 105

Madhësia:  58.2 KB
    Më sipër, një sistem Orlan-10 që po testohet gjatë "Lojërave të luftës Vëllazëria Sllave 2018"

Rusia thjesht mund të spiunojë aleatët e Ukrainës, të cilët po ndihmojnë luftën kundër pushtimit të saj të rajoneve juglindore të vendit, duke përfshirë Donetsk dhe Mariupol .

Ndërsa ekspertët nuk mund të përjashtonin teorinë e kongresmenit Van Drew se Irani qëndronte pas sulmeve , zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë kanë vërejtur prej kohësh se Rusia dhe Irani bashkëpunojnë në zhvillimin e dronëve ushtarakë .

“Rusia ka qenë shumë agresive dhe e pamatur me përgjigjet e saj ndaj mbështetjes perëndimore të Ukrainës”, tha Leger McMillan për DailyMail.com. "Kjo nuk është diçka që unë shoh të diskutohet në mediat amerikane, por është e dokumentuar mirë dhe e diskutuar hapur këtu në Evropë."

Ekspertët thanë se pamjet e Nju Xhersit i ngjajnë përshkrimit të dronëve rusë të njohur si "Orlan-10".

Anija Orlan-10 vjen me 'ndriçim standart pozicional' - një dritë e kuqe në majën e krahut të majtë (port), një dritë jeshile në majën e krahut të djathtë (djathtas) dhe dritat e pasme të bardha, të ngjashme me dritat që shihen në avionët e zakonshëm dhe në Jersey' drone misterioze.'

Për më tepër, anija ruse fluturon në pako për tre deri në pesë, ngjashëm me atë që është raportuar në New Jersey.

Paketat e Orlan-10-ve, vuri në dukje Lt McMillan, shpesh vijnë 'me secilin prej tyre duke drejtuar një paketë të ndryshme si EW [lufta elektronike] dhe reletë e të dhënave.'

Komenti përputhet me disa raporte në New Jersey, ku një familje në Morris County raportoi një dron që ndërhyri në orën e pultit të makinës së tyre .

Të martën, Kongresi pyeti një ndihmësdrejtor të FBI-së me Grupin e Reagimit të Incidenteve Kritike të byrosë, Robert Wheeler, nëse këta dronë përbënin një kërcënim për sigurinë publike.

Emri:  92755413-14183057-Officials_and_residents_have_also_seen_drones_coming_in_from_the-a-6_173401846.jpg

Madhësia:  10.4 KB
    Zyrtarët dhe banorët kanë parë gjithashtu drone që nuk i ngjajnë avionëve me krahë fiks (shembulli më lart) duke thelluar misterin e origjinës dhe qëllimit të mjetit.

"Nuk dihet asgjë që do të më shtynte ta them këtë," i tha Wheeler Kongresit, "por ne thjesht nuk e dimë. Dhe kjo është pjesa shqetësuese.'

Administrata e Biden-it gjithashtu ka hedhur poshtë pretendimet e ligjvënësve republikanë se dronët po operohen nga ndonjë prej kundërshtarëve të huaj të Amerikës – duke përfshirë pretendimet se fluturimet kanë origjinën nga një “amë” iraniane në det të hapur.

“Asnjë tregues për momentin se është një kundërshtar i huaj apo një aktor i huaj”, tha këshilltari i komunikimit për sigurinë kombëtare të Shtëpisë së Bardhë, John Kirby, Kellie Meyer të NewsNation. “FBI po e shikon këtë. DD po ​​e shikon këtë.'

"Unë e di se Departamenti i Mbrojtjes, kur ai prek ose i afrohet një baze ushtarake, ata po e shikojnë këtë," shtoi Kirby. "Në disa raste, hetimi ka çuar në një zbulim se në fakt bëhet fjalë për avionë me njerëz dhe jo fare drone."

Guvernatori Murphey ka pohuar gjithashtu se dronët 'nuk paraqesin kërcënim'.

Pavarësisht garancive të zyrtarëve federalë dhe shtetërorë, policia e tjera lokale, si shefi i policisë për lagjen e Nju Xhersit të Florham Parkut, janë të bindur se dronët paraqesin një kërcënim serioz.

"Prania e tyre duket e keqe në natyrë," tha shefi i policisë Orlando.

Burimi: Daily Mail
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 14-12-2024 më 17:19

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-07-2006
    Postime
    43
    Postimet në Bllog
    2

Për: Shenja nga Qielli: Dronet fluturojnë mbi NJ. Shteti amerikan bëhet shurdh, memec dhe i verbër.

ka ndonje te re?
    mos kliko xix

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Për: Shenja nga Qielli: Dronet fluturojnë mbi NJ. Shteti amerikan bëhet shurdh, memec dhe i verbër.

Joe Rogan mbeti i habitur teksa piloti i marinës zbulon dronët sekret të teknologjisë mbi Nju Xhersi

Nga STACY LIBERATORE PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 3:16 pasdite EST, 18 dhjetor 2024 | Përditësuar: 08:51 EST, 19 dhjetor 2024

Një ish-pilot i Marinës ka marrë parasysh pamjet e dronit në Nju Xhersi, ndërsa misteri po vazhdon.

Ryan Graves, një ish-toger, u shfaq në Podcast-in Joe Rogan ku diskutoi teknologjitë e mundshme që fuqizojnë dronët, të cilat do t'i lejonin ata të shmangnin zbulimin.

Ai i tha Roganit se zbatimi i ligjit nuk ka qenë në gjendje të kapë objektet me sistemet e tyre infra të kuqe, duke sugjeruar që dronët po përdorin "një lloj menaxhimi të nënshkrimit" për të reduktuar emetimet e nxehtësisë.

“Ne e bëjmë këtë në avionë luftarakë... ku e mbulojmë motorin për ta bërë më të vështirë shikimin, por të kesh aftësi zero për të zbuluar ose bllokuar këto objekte nuk është teknologjia me të cilën jam njohur”, tha Graves.

Piloti tregoi se si objektet nuk po sillen si avionë normalë , siç janë manovrat e tyre të forcës High-G që përfshijnë kthesa të mprehta, ngjitje dhe zhytje.

"Më pas ata qëndrojnë në zonë për pesë ose gjashtë ose shtatë orë të tjera dhe kanë ende jetëgjatësinë e baterisë ose çfarëdo tjetër që i shtyn ata të shkojnë më pas mbi oqean në një pikë ku janë përsëri të pagjurmueshme. Unë nuk jam vërtet i njohur me atë lloj aftësie”, tha ai.

Graves u bë një emër i njohur në botën e UAP-së në vitin 2023, kur ai u bë piloti i parë aktiv që doli publikisht për shikimet e rregullta të UAP.

Ai dëshmoi para Kongresit atë vit, duke pretenduar se kishte pasur takime të drejtpërdrejta ose njohuri rreth programeve sekrete të qeverisë që përfshijnë teknologjinë që nuk është njerëzore.

“Fjala në rrugë është se këto objekte duket se vijnë nga oqeani ”, tha Graves gjatë podcast-it.

Emri:  93287735-14206715-image-a-19_1734548984207.jpg

Shikime: 38

Madhësia:  22.7 KB
    Ryan Graves, një ish-zyrtar i lartë i inteligjencës i cili dëshmoi nën betim në Kongres për UAP-të, u shfaq në podcast të Joe Rogan të martën për të ndarë pikëpamjen e tij për dronët misterioz në New Jersey.

"Ka kongresmenë të lartë, personel të rojes bregdetare, forca të zbatimit të ligjit [të cilët po shohin] një numër të madh të tyre që vijnë nga diku mbi oqean .

"Unë nuk e di nëse kjo do të thotë se ata do të dalin fizikisht nga uji ose nëse po vijnë nga një vend i panjohur në ujë dhe më pas do të vazhdojnë mbi bregdet."

“Ata po fluturojnë shumë poshtë, në disa raste duket se po operojnë si grup në afërsi të njëri-tjetrit. Ata po emetojnë energji ose jo, kështu që ju e dini si komunikimet me radio ose të tyren.

"Nuk dihet se unë kam prekur atë front dhe më së miri mund të them që as qeveria nuk e di."

Shikimet filluan në mes të nëntorit me pamjet e para mbi Picatinny Arsenal në Rockaway.

Rogan tha se "është kaq e çuditshme" që dronët janë një mister për Shtëpinë e Bardhë.

Graves ofroi disa shpjegime, duke sugjeruar se dronët mund të përdorin kamera për të matur mjedisin e tyre në vend të radarit, i cili është më lehtë i zbulueshëm.

Emri:  93289631-14206715-image-a-52_1734552747696.jpg

Shikime: 41

Madhësia:  62.2 KB
    Ai i tha Joe Rogan se dronët janë në gjendje të menaxhojnë nënshkrimet e tyre të nxehtësisë, duke i lejuar ata të mbeten të pazbuluar nga qeveria

Emri:  92755413-14206715-Officials_and_residents_have_also_seen_drones_coming_in_from_the-m-22_17345490.jpg

Shikime: 39

Madhësia:  6.6 KB
    Ish-piloti i Forcave Ajrore tregoi se si objektet nuk po sillen si avionë normalë, siç janë manovrat e tyre të forcës High-G që përfshijnë kthesa të mprehta, ngjitje dhe zhytje.

"Ata mund të kenë një sistem navigimi të pavarur me hartat e tyre në bord dhe ata po përdorin kamera për të hartuar se ku janë," tha ai.

Rogan pyeti nëse teknologjia do t'i bënte ata plotësisht autonome, për të cilën Graves tha: 'Pikërisht.'

"Unë mund të imagjinoj një sistem autonom të dronëve plotësisht të pavarur që po bën diçka potencialisht me sensorë pasivë që e lejojnë atë të funksionojë pa emetime, gjë që do ta bëjë më të vështirë gjurmimin," tha ai.

Rogan pyeti pse fuqitë e be nuk i kanë ndalur dronët dhe ish-piloti tha se gjithçka varet nga ligjet në SHBA.

Ndërsa Shtëpia e Bardhë ende nuk i ka dhënë publikut një përgjigje, ajo ka mbajtur njoftime të klasifikuara për këtë çështje.

"Për shkak të kësaj, ata në thelb kanë nevojë për një urdhër për t'i përgjuar këto," tha Graves, duke shpjeguar se ky është reagimi që ai ka marrë.

"[Ata kanë nevojë për një urdhër] madje edhe për të përgjuar këto sinjale që ata mund ose nuk mund të lëshojnë për të qenë në gjendje të përcaktojnë se ku po shkojnë."

Ai shpjegoi se komandantët e bazës duhet t'i paraqesin një kërkesë Sekretarit të Mbrojtjes, duke e bërë atë "një situatë super të ngarkuar politikisht".

"Nëse ata ndërmarrin veprime dhe qëllojnë një nga këto, edhe me këtë lejen e Sekretarit të Mbrojtjes, ju e dini se ata janë në grep nëse kjo gjë nxjerr një autobus shkolle ose dëmton pronën e dikujt, vret dikë," tha Graves.

Emri:  92755413-14206715-Officials_and_residents_have_also_seen_drones_coming_in_from_the-a-23_17345490.jpg

Shikime: 40

Madhësia:  10.2 KB
    Graves kanë fotografuar dronët kanë 'një sistem navigimi të pavarur me hartat e tyre në bord dhe ata po përdorin kamera për të hartuar se ku janë.

Rogan filloi podkastin e së martës duke diskutuar tregimet e ndryshme që rrethojnë pamjet misterioze.

“Më e frikshme që kam dëgjuar është se dronët e tyre po kërkojnë rrezatim gama sepse mungon një armë bërthamore. Le t'i drejtohemi atij së pari, ju lutemi', tha ai.

Rogan kishte qenë i qetë për dronët e New Jersey-t derisa John Ferguson, i cili drejton Saxon Unmanned, postoi një video të TikTok duke pretenduar se anija po kërkonte ose një rrjedhje gazi të 'materialit radioaktiv'.

Graves i tha podkasterit se ai ka ndërvepruar me individë që punojnë në armët e shkatërrimit në masë dhe ata i thanë atij se 'nuk ka një armë bërthamore të lirë ose lloj tjetër të armëve të shkatërrimit në masë që këto objekte po ndjekin tani.'

"Përndryshe ata do të punonin në një skaf pa ndalesë për ta larguar atë," shtoi ai.

Përgjigja, megjithatë, nuk e goditi Roganin, i cili pyeti nëse burimet e Graves ishin të vërteta.

'Si ju kanë bindur? Thjesht duke thënë 'nuk është kështu' ose ju kanë dhënë ndonjë informacion që të çon në këtë përfundim," pyeti Rogan.

Graves u përgjigj se njerëzit me të cilët foli do të ishin ata që ishin përgjegjës për gjetjen e armës bërthamore ose të armës së shkatërrimit në masë.

Kryetari i bashkisë së Belleville, Michael Melham, kishte thënë në emisionin 'Good Day New York' të Fox TV të martën se dronët mund të kërkojnë materiale radioaktive.

' Ishte një dërgesë. Mbërriti në destinacion. Kontejneri ishte dëmtuar dhe ishte bosh”, tha Melham.

Kryebashkiaku po i referohej një alarmi nga Komisioni Rregullator Bërthamor i SHBA (NRC) që thoshte se një pjesë e pajisjeve mjekësore të përdorura për skanimet e kancerit u zhduk më 2 dhjetor gjatë tranzitit përmes shtetit.

Pajisja, e njohur si 'burim pin', përmbante një sasi të vogël Germanium-68 (Ge-68) që përdoret për të kalibruar saktësinë e një skaneri mjekësor.

Burimi i pinit përmbante rreth 0,267 milikurë (mCi) Ge-68, që është një sasi shumë e vogël që do të shkaktonte dëm vetëm gjatë ekspozimit të ngushtë dhe të zgjatur.

Materiali lëshon rrezatim gama me energji të ulët, duke e bërë atë të dobishëm për qëllime kalibrimi në pajisjet mjekësore.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Administrata e Biden zbulon arsyen e thjeshtë pse ka kaq shumë pamje me dron në New Jersey

Nga STEPHEN M. LEPORE PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 00:06 EST, 16 dhjetor 2024 | Përditësuar: 09:39 EST, 16 dhjetor 2024

Alejandro Mayorkas ka thënë se një rregull i ri i Administratës Federale të Aviacionit mund të jetë pas vërshimit të pamjeve të dronëve në Nju Xhersi dhe Bregun Lindor.

Sekretari në largim i DHS më në fund e adresoi çështjen me shtypin të dielën, duke konfirmuar se ata nuk mund të rrëzonin fizikisht dronët, por se teknologjia për të ndihmuar në zbulimin e tyre është në rrugë e sipër.

Megjithatë, ai dha disa sqarime se përse e gjithë kjo dukej se po ndodhte krejt papritur.

“Në shtator të vitit 2023, Administrata Federale e Aviacionit, FAA, ndryshoi rregullat në mënyrë që dronët të mund të fluturonin natën”, tha Mayorkas.

"Dhe kjo mund të jetë një nga arsyet pse tani njerëzit po shohin më shumë drone sesa më parë, veçanërisht nga agimi në muzg."

FAA tashmë vendos kufizime në operacionet gjatë natës. Shumica e dronëve nuk lejohen të fluturojnë natën nëse nuk janë të pajisur me drita kundër përplasjes që janë të dukshme për të paktën 3 milje

Pas marrjes së raporteve për aktivitetin e dronëve muajin e kaluar pranë Morris County, New Jersey, Administrata Federale e Aviacionit lëshoi ​​ndalime të përkohshme për fluturimet me dron mbi një fushë golfi në Bedminster, New Jersey, që është në pronësi të Presidentit të zgjedhur Donald Trump, dhe mbi ushtrinë Picatinny Arsenal. Baza.

FAA është përgjegjëse për rregulloret që rregullojnë përdorimin e tyre, dhe Kongresi ka shkruar disa kërkesa në ligj.

Emri:  93182101-14196337-image-a-28_1734325280505.jpg

Madhësia:  37.1 KB
    Alejandro Mayorkas ka thënë se një rregull i ri i Administratës Federale të Aviacionit mund të jetë pas vërshimit të pamjeve të dronëve në Nju Xhersi dhe Bregun Lindor.

Emri:  93182103-14196337-image-m-31_1734325304653.jpg

Shikime: 40

Madhësia:  45.3 KB
    Sekretari në largim i DHS më në fund e trajtoi çështjen me shtypin të dielën, duke konfirmuar se ata nuk mund të rrëzonin fizikisht dronët, por se teknologjia për të ndihmuar në zbulimin e tyre është në rrugë e sipër.

Me një ligj të vitit 2018, Ligjin për Parandalimin e Kërcënimeve të Shfaqura, Kongresi u dha disa agjencive në departamentet e Sigurisë Kombëtare dhe Drejtësisë autoritetin për të kundërshtuar kërcënimet nga avionët pa pilot për të mbrojtur sigurinë e objekteve të caktuara .

Dronët e rinj duhet të pajisen me pajisje që lejojnë zbatimin e ligjit të identifikojnë operatorin dhe Kongresi u dha agjencive fuqinë për të zbuluar dhe rrëzuar avionët pa pilot që ata i konsiderojnë të rrezikshëm.

Ligji përcakton se ku mund të përdoren masat kundër droneve, duke përfshirë 'ngjarjet e sigurisë kombëtare të posaçme' si inaugurimet presidenciale dhe tubime të tjera të mëdha njerëzish.

Disa zyrtarë shtetërorë dhe lokalë në New Jersey po bëjnë thirrje për kufizime më të forta për shkak të pamjeve të fundit, dhe kjo ka shqetësuar industrinë e dronëve.

Scott Shtofman, drejtor i çështjeve qeveritare në Shoqatën për Sistemet Ndërkombëtare të Automjeteve pa Ekuipazh, tha se vendosja e më shumë kufizimeve për dronët mund të ketë një 'efekt ftohës' në 'një motor ekonomik në rritje për Shtetet e Bashkuara'.

"Ne patjetër do të kundërshtonim çdo gjë që po shtyn verbërisht për një rregullim të ri të atyre që tani janë operacione legale të dronëve," tha ai.

AirSight, një kompani që shet softuer kundër 'kërcënimeve me dron', thotë se më shumë se 20 shtete kanë miratuar ligje kundër pushtimit të privatësisë nga dronët, përfshirë Peeping Toms.

Will Austin, president i Warren County Community College në Nju Xhersi, dhe themelues i programit të tij të dronëve, thotë se u takon përdoruesve të reduktojnë shqetësimin e publikut për makinat.

Emri:  93168069-14196337-Homeland_Security_Secretary_Alejandro_Mayorkas_says_the_governme-m-12_17343289.jpg

Shikime: 37

Madhësia:  35.5 KB
    Sekretari i Sigurisë Kombëtare Alejandro Mayorkas thotë se qeveria ka nevojë për më shumë autoritete që të jetë në gjendje të pengojë rritjen e dronëve misterioz të vërejtur në shtete të ndryshme të SHBA-së muajin e fundit.

Ai tha se operatorët duhet të shpjegojnë pse po fluturojnë kur përballen me njerëz të shqetësuar për privatësinë ose sigurinë.

“Është një teknologji krejt e re që nuk kuptohet mirë, kështu që do të ngrejë frikë dhe ankth te shumë njerëz”, tha Austin. "Ne duam të jemi aviatorë të mirë profesionistë dhe ta lehtësojmë këtë."

Mayorkas tha të dielën se autoritetet duhet të zgjerohen që DHS dhe partnerët e saj të 'paaftësojnë' këta dronë mister.

Kjo vjen pasi presidenti i sapozgjedhur Donald Trump sugjeroi që avioni pa pilot të rrëzohej.

'Shikimet misterioze të dronëve në të gjithë vendin. A mund të ndodhë me të vërtetë kjo pa dijeninë e qeverisë sonë," postoi Trump të premten mes protestave për misterin e vazhdueshëm.

'Unë nuk mendoj kështu! Njoftoni publikun dhe tani. Përndryshe, rrëzojini!!!' Ish-presidenti dhe ai i ardhshëm shkroi në faqen e tij të rrjeteve sociale Truth Social.

I pyetur nëse kjo ishte një mundësi, Mayorkas i tha ABC News të dielën se për të qenë në gjendje të ndërmarrë më shumë veprime, agjencisë së tij duhet t'i jepen më shumë kompetenca.

"Për sa i përket aftësisë për të paaftësuar ata drone, ne jemi të kufizuar në autoritetet tona," i tha Mayorkas mikpritësit të kësaj jave, George Stephanopoulos.

Emri:  93178803-14196337-Because_officials_can_t_say_with_certainty_who_is_responsible_fo-a-33_17343253.jpg

Madhësia:  24.5 KB
    Për shkak se zyrtarët nuk mund të thonë me siguri se kush është përgjegjës për tufat e papritura të dronëve mbi pjesë të Nju Xhersit, Nju Jorkut dhe pjesëve të tjera lindore të SHBA-së - ose si mund të ndalohen ato - liderët e të dy partive politike kanë filluar të kërkojnë më mirë teknologjinë dhe fuqitë për t'u marrë me dronët

Emri:  93170477-14196337-Officials_in_Monmouth_County_where_residents_reported_63_sightin-a-34_17343253.jpg

Madhësia:  72.0 KB
    Zyrtarët në Monmouth County, ku banorët raportuan 63 shikime gjatë periudhës kohore, kanë ndarë një hartë nxehtësie që tregon se ku duket se qarkullon avioni pa pilot.

Emri:  93168747-14196337-Monmouth_County_is_home_to_the_Naval_Weapons_Station_Earle_a_nav-a-35_17343253.jpg

Shikime: 37

Madhësia:  49.7 KB
    Monmouth County është shtëpia e Stacionit të Armëve Detare Earle, një bazë marine. Ekspertët kanë menduar se fuqitë e huaja mund të synojnë zona si kjo që strehojnë bazat e inteligjencës dhe armëve. (Foto: pikat e interesit në NJ ku janë parë dronët lart)

"Ne kemi disa agjenci brenda Departamentit të Sigurisë Kombëtare që mund ta bëjnë këtë dhe jashtë departamentit tonë," shtoi ai. "Por ne kemi nevojë që këto autoritete të zgjerohen gjithashtu."

Ai zbuloi se ka më shumë se 8,000 dronë që fluturojnë çdo ditë në SHBA, duke përfshirë civilë dhe qeveritarë si për punë ashtu edhe për aktivitete të kohës së lirë.

Si Mayorkas, ashtu edhe guvernatorja e Nju Jorkut, Kathy Hochul, konfirmuan planet për të dërguar teknologjinë e zbulimit të dronëve në zonë, pasi udhëheqësi i pakicës në Senat, Chuck Schumer - i cili përfaqëson Nju Jorkun - e bëri kërkesën të dielën.

Hochul shkroi: 'Në përgjigje të thirrjeve të mia për burime shtesë, partnerët tanë federalë po dërgojnë një sistem zbulimi të dronëve në Nju Jork.'

“Jam mirënjohës për mbështetjen, por na duhet më shumë. Kongresi duhet të miratojë një ligj që do të na japë fuqinë për t'u marrë drejtpërdrejt me dronët ," paralajmëroi ajo.

Schumer u lut për ndihmë të dielën, duke shkruar: "Unë po kërkoj përgjigje në mes të këtyre pamjeve të dronëve. Unë po bëj thirrje që @SecMayorkas të vendosë teknologji speciale të zbulimit të dronëve në NY dhe NJ.'

"Dhe unë jam duke punuar për të miratuar një projekt-ligj në Senat për t'i dhënë zbatimit të ligjit vendas më shumë mjete për zbulimin e dronëve," shtoi Schumer.

Schumer po kërkon që Robin Radar Systems të sigurojë zbulimin e dronëve sepse është "teknologji 360 gradë".

Emri:  93168173-14196337-Trump_suggested_on_Truth_Social_that_the_government_start_shooti-a-1_173435997.jpg

Madhësia:  20.9 KB
    Trump sugjeroi në Truth Social që qeveria të fillojë të rrëzojë dronët misterioz

“Nëse ekziston teknologjia që një dron të arrijë në qiell, sigurisht që ka teknologji që mund të gjurmojë anijen me saktësi dhe të përcaktojë se çfarë dreqin po ndodh, dhe kjo është ajo që bën Robin”, shtoi ai.

Ai u postua në "X" nga Guvernatori i Nju Xhersit, Phil Murphy, i cili i shkroi vetë qeverisë federale të premten për ndihmë.

Frika po rritet mbi objektet misterioze që janë parë duke fluturuar nëpër qiell në një numër qytetesh të SHBA-së në muajin e fundit - veçanërisht në New Jersey, New York dhe Washington DC.

Sipas statistikave të mbledhura nga Zyra e Menaxhimit të Emergjencave të shtetit dhe të ndarë me New York Post , janë regjistruar 964 incidente të mëdha në New Jersey që nga shikimi i parë më 19 nëntor deri më 13 dhjetor.

Zyrtarët në Monmouth County, ku banorët raportuan 63 shikime gjatë periudhës kohore, kanë ndarë një hartë të nxehtësisë që tregon se ku duket se qarkullon avioni pa pilot .

Dronët tani raportohen përgjatë bregut lindor verior, me pamje të dyshimta në Connecticut, Massachusetts, Pensilvani dhe Virxhinia, sipas raporteve të lajmeve.

Ata madje u panë deri në perëndim deri në Los Anxhelos këtë fundjavë të kaluar, sipas FOX11 .

Prania e tyre ka ngjallur alarm dhe konfuzion, me Pentagonin duke u kritikuar për 'mungesën e transparencës' në këtë çështje.

Një projekt-ligj para Senatit të SHBA do të rriste autoritetin e disa agjencive federale dhe do t'u jepte aftësi të reja agjencive lokale dhe shtetërore për të gjurmuar dronët.

Ai gjithashtu do të nisë një program pilot që lejon shtetet dhe autoritetet lokale të ndërpresin, çaktivizojnë ose kapin një dron pa pëlqimin paraprak të operatorit.

"Ajo që vë në dukje çështja e droneve janë boshllëqe në agjencitë tona, boshllëqe në autoritetet tona midis Departamentit të Sigurisë Kombëtare, zbatimit të ligjit vendor, Departamentit të Mbrojtjes.," tha Rep. Mike Waltz, R-Fla., i zgjedhuri i Trump për të. të jetë këshilltari i tij për sigurinë kombëtare, duke folur në CBS 'Face the Nation' të dielën.

“Amerikanët e kanë të vështirë të besojnë se nuk mund ta kuptojmë se nga vijnë këto”.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Nivelet e rrezatimit në Nju Jork rriten ndërsa dronët misterioz terrorizojnë verilindjen

Nga MATTHEW PHELAN PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 18:56 EST, 18 dhjetor 2024 | Përditësuar: 19:04 EST, 18 dhjetor 2024

Nivelet e rrezatimit janë rritur në qytetin e Nju Jorkut , duke nxitur teoritë e konspiracionit se dronët që terrorizojnë verilindjen po kërkojnë për një kokë bërthamore që mungon.

Emetimet, të përcaktuara nga Geiger Counter World Map të GQ Electronics, u zbuluan pranë Bronksit dhe Upper West Side të mërkurën.

Aplikacioni tregon një lexim të rrezatimit prej 1048 numërime në minutë (CPM), pra sa grimca u zbuluan në Bronx: më i lartë se rrezatimi normal i sfondit.

Sipas NASA-s, personi mesatar zakonisht është i ekspozuar ndaj rrezatimit të sfondit që mat nga pesë deri në 60 CPM, megjithëse CPM ndryshon me pajisjet sensore .

Dhe, në pjesën e sipërme perëndimore, leximi i aplikacionit mati një ende të lartë 175 CPM.

Tani, një avokat dhe kritik prej kohësh i Kinës pohon se thumbat janë një e dhënë se dronët misterioz të verilindjes mund të jenë një përpjekje sekrete e qeverisë amerikane për të identifikuar 'një armë bërthamore të implantuar' të fshehur diku në qytet nga armiqtë e Amerikës.

"Kjo nuk është diçka që është thjesht spekulim i egër," u tha gazetarëve të hënën avokati dhe autori, Gordon G. Chang.

"Për më shumë se një dekadë," shpjegoi Chang, "zyrtarët amerikanë kanë qenë të shqetësuar për Korenë e Veriut që kanë shkëputur një pajisje [bërthamore], duke kontrabanduar pjesët në Shtetet e Bashkuara dhe duke e rimontuar atë në vendndodhjen e zgjedhjes së tyre."

Emri:  93293473-14207617-image-a-30_1734560149215.jpg

Shikime: 92

Madhësia:  50.5 KB
    Një mjet i aksesueshëm publikisht - Harta Botërore e Geiger Counter e GQ Electronics - zbuloi dy pika në qytetin e Nju Jorkut që panë një rritje të emetimeve të grimcave radioaktive (në numërim për minutë) këtë javë. Disa i lidhën ngjarjet e rrezatimit me valën misterioze të pamjeve të dronëve në rajon

"Kur flisni për rrezatim, është e qartë se kjo mund të jetë një nga gjërat që po bëjnë dronët," tha Chang për Forbes Newsroom , "dhe kjo do të shpjegonte pse ata janë mbi zonat e banuara sepse pajisja mund të vendoset në një nga ato vende. '

Më e rëndësishmja, raportet më aktuale nga Harta Botërore e Geiger Counter nuk tregojnë kulmet e rrezatimit në këtë kohë.

Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit vëren se normat e emetimit të rrezatimit si CPM nuk përputhen gjithmonë me thithjen nga trupi i njeriut dhe madje ndryshimet e motit, si shiu, mund të zvogëlojnë rrezikun, duke e bërë CPM një mjet sfidues për të vlerësuar rrezikun e vërtetë.

Qytetarët, organet e zbatimit të ligjit dhe zyrtarët e qeverisë kanë paraqitur të gjithë teori se kush ose çfarë qëndron pas kësaj valë të fundit të raportimeve të dronëve – nga histeria masive te spiunazhi i huaj , te alienët hapësinorë , te testimi i një avioni ushtarak të fshehtë .

Ndërsa rrëfimi i Chang i bën jehonë thashethemeve se dronët misterioz të New Jersey -t ishin avionë të qeverisë amerikane të pajisur me detektorë rrezatimi me pastërti të lartë gjermanium (HPGe) në kërkim të një bombe bërthamore , historia është përballur me kritika serioze.

Si fillim, ai bie ndesh me çështjet e qëndrimit zyrtar së bashku nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare, FBI , FAA dhe Pentagoni , të cilët të gjithë pretendojnë se dronët 'nuk' paraqesin aktualisht 'një rrezik të sigurisë kombëtare ose të sigurisë publike'.

Disa ish-zyrtarë të Pentagonit dhe veterinerë ushtarakë kanë raportuar gjithashtu se burimet e tyre aktuale brenda qeverisë i kanë mohuar këto pretendime për 'gjueti bërthamore'.

"Ata më siguruan se nuk është kështu," i tha veterani i marinës dhe ish-piloti luftarak Lt Ryan Graves për podkasterin Joe Rogan në një episod të fundit .

"Nuk ka një "bërthamë të lirë" ose ndonjë lloj tjetër të armëve të shkatërrimit në masë që këto objekte - çfarëdo qofshin ato - po ndjekin tani," tha Leger Graves.

Veterineri i Marinës i tha Roganit se burimet e tij ishin pjesë e ekipit që normalisht do të hidhej në veprim për t'u marrë me një kërcënim të pashmangshëm bërthamor për Shtetet e Bashkuara vendase, duke shtuar se tufat e teknologjisë së dronëve ajrore do të ishin një sistem i dobët për këtë punë.

Emri:  93296291-14207617-image-a-35_1734564915280.jpg

Shikime: 76

Madhësia:  38.2 KB
    Disa ish-zyrtarë të Pentagonit dhe veterinerë ushtarakë - duke përfshirë ish-zyrtarin e lartë të sigurisë së Pentagonit, Chris Mellon dhe në pension të marinës amerikane, toger Ryan Graves (foto) - kanë raportuar se burimet e tyre aktuale brenda qeverisë i kanë mohuar këto pretendime për 'gjueti bërthamore'.

"Të kesh qindra dronë që përpiqen t'i identifikojnë këto nuk është domosdoshmërisht mënyra më e mirë," shpjegoi Lt Graves. "Rrezatimi gama zakonisht është i mbrojtur mirë në armë."

"Dhe, në lartësi të mëdha - ose edhe në lartësi të moderuara, siç po i shohim këta dronë - do të ishte mjaft e vështirë t'i zbulosh ato [rrezet gama]," vazhdoi ai, duke i bërë jehonë komenteve të ekspertëve të emergjencës bërthamore me Departamentin e Energjisë.

"Ekipi i Mbështetjes së Emergjencave Bërthamore të Departamentit të Energjisë/Administratës Kombëtare të Sigurisë Bërthamore nuk përdor drone për misionet e zbulimit bërthamor/radiologjik," tha një zëdhënës i departamentit për ABC News .

Ekipi i Mbështetjes së Emergjencave Bërthamore të DOE, shtoi zëdhënësi, "aktualisht nuk po kryen asnjë operacion ajror në atë rajon".

Ish-zyrtari i lartë i sigurisë së Pentagonit, Chris Mellon, i cili nuk është i panjohur për historitë e UFO-ve misterioze në qiell , i vërtetoi këto pretendime, duke postuar në X.com , 'Diskutimet e mia me zyrtarët federalë ndjekin edhe këtë.'

Emri:  93006455-14207617-The_FBI_and_other_agencies_are_investigating_the_strange_activit-a-33_17345648.jpg

Shikime: 74

Madhësia:  14.8 KB
    FBI dhe agjencitë e tjera po hetojnë dronët e supozuar, por një përfaqësues nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare tha të mërkurën, 11 dhjetor: "Ne nuk kemi më informacione se nga vijnë këta drone, nga po lëshohen, nga ku po zbarkojne'

Emri:  93293471-14207617-image-a-32_1734564785309.jpg

Shikime: 78

Madhësia:  33.8 KB
    "Në këtë pikë ne kemi vërtet nevojë që presidenti i Shteteve të Bashkuara t'i drejtohet në të vërtetë popullit amerikan", tha një avokat dhe kritik prej kohësh i Kinës, Gordon Chang (më lart), për botimin e biznesit Forbes. "Na tregoni çfarë di dhe çfarë nuk di qeveria federale"

Historitë që lidhin pamjet ende të pashpjegueshme të dronëve me materialin radioaktiv fituan një injeksion interesi këtë të martë, kur kryebashkiaku i Belleville Michael Melham doli publikisht me lajmet për një dërgesë shumë reale, të dëmtuar të një pajisjeje mjekësore.

"Ka një alarm që është bërë i ditur tani se materiali radioaktiv në New Jersey është zhdukur më 2 dhjetor," tha kryebashkiaku Melham për Fox 5 New York . 'Kishte një dërgesë. Mbërriti në destinacion. Kontejneri ishte dëmtuar dhe ishte bosh.'

Por pajisja e dëmtuar, e cila ishte dërguar nga Qendra e Kancerit Nazha në Newfield, New Jersey, u deklarua si një 'jo emergjente' nga autoritetet.

"Raporti i Njoftimit të Ngjarjeve" i lëshuar nga Qendra e Operacioneve të Komisionit Rregullator Bërthamor të SHBA më 13 dhjetor 2024 zbuloi se pajisja "kishte shumë pak gjasa të shkaktonte lëndime të përhershme tek individët".

Pajisja mjekësore në fjalë, një model Eckert & Ziegler HEGL-0132, përmban vetëm sasi gjurmë të izotopit radioaktiv Germanium-68.

Por, pavarësisht nga qëllimi i dronëve, Chang theksoi për Forbes se garancitë e paqarta të qeverisë amerikane për sigurinë ishin të pamjaftueshme, një pikë e cila bëri jehonë edhe nga Mellon, Toger Graves dhe të tjerë.

"Në këtë pikë ne kemi vërtet nevojë që presidenti i Shteteve të Bashkuara t'i drejtohet popullit amerikan," i tha Chang publikimit të biznesit, "dhe të na tregojë se çfarë di dhe çfarë nuk di qeveria federale."

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Pretendimet e reja bombë mbi atë që dronët e mistershëm që shihen mbi Nju Xhersi dhe Nju Jork janë në të vërtetë nga kryetari i Dhomës së Punëve të Jashtme

Nga TARYN PEDLER PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 04:48 EST, 18 dhjetor 2024 | Përditësuar: 11:21 EST, 18 dhjetor 2024

Kryetari i Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve ka pohuar se e dinte se çfarë janë me të vërtetë pretendimet e reja të drones misterioze që bëjnë kërdi në Nju Xhersi dhe Nju Jork.

Michael McCaul, R-Texas, tha të martën se ai beson se disa nga avionët e paidentifikuar janë 'dronë spiunësh' nga Kina , pasi u zbulua se shteti komunist kishte rrëmbyer toka bujqësore të vendosura në mënyrë strategjike pranë instalimeve ushtarake në të gjithë SHBA.

Ai theksoi nevojën për të identifikuar se kush qëndron pas dronëve - por tha se bazuar në gjykimin dhe përvojën e tij, ai beson se dronët që janë "mbi vendet tona ushtarake janë kundërshtarë dhe ka shumë të ngjarë që vijnë nga Republika Popullore e Kinës".

Kjo vjen pasi zyrtarët e administratës Biden hoqën çdo spekulim dhe këmbëngulën se shumë nga dronët nuk ishin gjë tjetër veçse aeroplanë të pafajshëm komercialë.

“Ne duam përgjigje, por përgjigja që po marr është se ne nuk e dimë dronët e kujt janë këta”, tha McCaul përpara se zyrtarët e degës ekzekutive të ofronin një konferencë të klasifikuar për anëtarët e komitetit të inteligjencës së Dhomës së Përfaqësuesve.

“Isha me administratorin e NASA-s , Bill Nelson, ai tha se këta dronë janë raportuar në vende ushtarake, baza ushtarake. Nuk do të mendoja se ato janë miqësore. Unë do të mendoja se ato janë kundërshtare”, shtoi ai.

"Unë besoj se ata janë dronë spiun dhe PRC dhe Kina komuniste janë shumë të mira në këto gjëra. Ne e dimë se ata blenë tokë rreth bazave ushtarake. Kjo do të ishte shumë në përputhje me politikën e tyre gjatë dy viteve të fundit”, tha ai.

"Ne nuk po marrim përgjigje dhe mendoj se kjo është për shkak se qeveria jonë nuk e di se kush qëndron pas tyre dhe kjo është shumë shqetësuese për mua."

Emri:  93159275-14204977-Mysterious_drones_are_terrorizing_US_cities_from_coast_to_coast_-a-37_17345144.jpg

Shikime: 75

Madhësia:  45.1 KB
    Dronët misterioz po terrorizojnë qytetet amerikane nga bregu në breg pasi objektet e frikshme tani janë parë në Kaliforni, Massachusetts, Florida, Wyoming, Maryland, Nju Jork dhe Nju Xhersi. Në foto: Një banor i Nju Xhersit pa atë që duket të jetë dronë të shumtë që fluturonin mbi shtëpinë e tyre në Bernardsville

Emri:  93267395-14204977-image-a-54_1734515176519.jpg

Shikime: 75

Madhësia:  35.4 KB
    Kryetari i Komitetit të Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve, Michael McCaul tha të martën se ai beson se disa nga avionët e paidentifikuar janë "dronë spiun" nga Kina.

Emri:  89288093-14204977-image-a-58_1734524578992.jpg

Shikime: 72

Madhësia:  77.7 KB
    Kjo hartë tregon se 0-1000 hektarë tokë bujqësore në New Jersey është në pronësi të Kinës

"Ata duket se mendojnë se shumica e tyre janë reklama me bazë në Amerikë," vazhdoi ai.

"Janë ato mbi bazat ushtarake që nuk mund t'i shpjegoj dhe as ata nuk munden".

Në qershor, u zbulua se Kina kishte blerë tokë pranë objekteve ushtarake në të gjithë SHBA, duke rritur frikën e sigurisë kombëtare mbi spiunazhin e mundshëm apo edhe sabotimin.

Rreth 19 baza në të gjithë SHBA-në nga Florida në Hawaii, të cilat janë në afërsi të tokës së blerë nga subjektet kineze dhe mund të shfrytëzohen nga spiunët që punojnë për kombin komunist.

Ato përfshijnë disa nga bazat më të rëndësishme strategjike të ushtrisë: Fort Liberty (ish Fort Bragg) në Fayetteville, Karolina e Veriut; Fort Cavazos (ish Fort Hood) në Killeen, Teksas; Kampi bazë i Trupave Detare Pendleton në San Diego, Kaliforni dhe baza e forcave ajrore MacDill në Tampa, Florida.

Gjatë disa javëve të fundit janë shfaqur raporte të shikimit misterioz të dronëve, duke ndezur alarmin midis vendasve dhe autoriteteve.

Avionë të paidentifikuar janë raportuar këtë muaj mbi Arsenalin Picatinny të Nju Xhersit dhe Stacionin e Armëve Detare të shtetit Earle - dhe të dielën detyroi mbylljen e përkohshme të Aeroportit Ndërkombëtar Stewart në Nju Jork pranë Poughkeepsie.

Dronët, të përshkruar si avionë me krahë fikse me drita të shumta dhe krahë të hapura prej tetë deri në 10 këmbë, i janë shmangur zbulimit, duke ngritur shqetësime për origjinën dhe qëllimin e tyre.

Sekretari i Sigurisë Kombëtare, Alejandro Mayorkas, ka thënë se shumë nga dronët janë komercialë - por Shtëpia e Bardhë ka pranuar se nuk i di arsyet pas rritjes së fundit të pamjeve.

FBI, FAA, Pentagoni dhe Departamenti i Sigurisë Kombëtare thanë në një deklaratë të përbashkët të hënën se kishte pak arsye për shqetësim.

“Ne vlerësojmë se pamjet e deritanishme përfshijnë një kombinim të dronëve të ligjshëm komercialë, dronëve hobiistë dhe dronëve të zbatimit të ligjit, si dhe avionëve me krahë fiks me njerëz, helikopterëve dhe yjeve të raportuar gabimisht si drone”, thanë agjencitë.

Shtëpia e Bardhë tha të enjten se dronët ishin kryesisht "aeroplanë me pilot që operoheshin në mënyrë të ligjshme".

Emri:  92881625-14204977-The_sightings_started_mid_November_with_footage_capturing_car_si-a-39_17345146.jpg

Shikime: 71

Madhësia:  10.6 KB
    Shikimet filluan në mes të nëntorit me pamjet që kapnin dronët "me madhësi të makinës" me drita ndezëse.

Emri:  93161777-14204977-Pictured_A_mysterious_glowing_orb_seen_hovering_in_skies_above_N-a-40_17345146.jpg

Shikime: 73

Madhësia:  6.9 KB
    Në foto: Një 'rruzull shkëlqyes' misterioz i parë duke qëndruar pezull në qiell mbi New Jersey - ku shumica e dronëve janë dokumentuar

Disa pamje të raportuara pohuan se dronët me madhësi të një makine, që fluturonin mbi instalime dhe infrastrukturë të ndjeshme ushtarake si stacionet hekurudhore.

Shtëpia e Bardhë dhe FBI kanë thënë se nuk mund të shpjegojnë plotësisht origjinën e dronëve dhe kanë deklaruar se nuk besojnë se kjo është e keqe.

John Kirby, një zëdhënës i sigurisë kombëtare për administratën e Biden, u tha gazetarëve gjatë një konference për shtyp të enjten: "Ne nuk kemi asnjë provë në këtë kohë që pamjet e raportuara të droneve paraqesin një kërcënim për sigurinë kombëtare ose sigurinë publike, ose kanë një lidhje të huaj".

Por pas vërshimit të pamjeve, Roseanne Barr, ndër shumë të tjera, ia atribuoi konfuzionin e qytetarëve dhe mungesën e informacionit të ofruar për numrin marramendës të dronëve në qiell diçkaje të quajtur Projekti Blue Beam.

“Tani e shihni pse unë përmend Project Blue Beam çdo javë në podcast-in tim…”, shkroi aktorja 72-vjeçare në mbështetje të Trump në X.

Teoria kohët e fundit ka gjetur përsëri tërheqje në internet pasi komentuesit dhe përdoruesit e mediave sociale pretendojnë se qeveria amerikane mund të organizojë një pushtim të huaj si një pretekst për të imponuar sundimin autoritar.

Teoria e çuditshme është ndër shumë që janë përforcuar gjatë javës së fundit në vakumin e informacionit të mbetur pas dështimit të administratës Biden për t'i treguar publikut se nga vijnë dronët ose kush qëndron pas tyre.

Presidenti i sapozgjedhur Donald Trump akuzoi të hënën presidentin Biden dhe vartësit e tij për një mbulim - por tha se ai nuk beson se ata janë vepër e një fuqie të huaj armiqësore.

"Shikoni, ushtria jonë e di se nga u nisën - nëse është një garazh, ata mund të shkojnë menjëherë në atë garazh. Ata e dinë se nga erdhi dhe ku shkoi, dhe për disa arsye nuk duan të komentojnë”, tha Trump.

Dhe unë mendoj se ata do të ishin më mirë të thoshin se çfarë është. Ushtria jonë e di dhe presidenti ynë e di. Dhe për disa arsye, ata duan t'i mbajnë njerëzit në pezull.'

“Nuk mund ta imagjinoj se është armiku”, shtoi Trump.

"Sepse po të ishte armiku, ata do ta shfarosnin - edhe po të ishin vonë, do ta shpërthyen. Diçka e çuditshme po ndodh. Për disa arsye ata nuk duan t'u thonë njerëzve, dhe duhet.'

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Baza ushtarake e Nju Xhersit zbulon arsyen e keqe se pse ka përjetuar sulme të 'shumëta' me dron

Nga SAMANTHA RUTT PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 01:30 EST, 19 dhjetor 2024 | Përditësuar: 03:07 EST, 19 dhjetor 2024

Një bazë ushtarake në Nju Xhersi ka zbuluar arsyen e keqe pas inkursioneve të 'shumëta' të dronëve gjatë vitit të kaluar.

Baza e Përbashkët McGuire-Dix-Lakehurst në kontenë Broadhurst pretendon se incidentet e shtuara me dron lidhen me përpjekjet për të kontrabanduar kontrabandë në një burg federal brenda perimetrit të bazës.

Baza, e quajtur zakonisht McGuire AFB, është shtëpia e një institucioni të sigurisë së ulët, FCI Fort Dix Prison, i cili strehon popullsinë më të madhe të të burgosurve nga çdo burg federal në SHBA.

"Këtë vit, ka pasur zbulime të shumta të dronëve, duke përfshirë përpjekje për të kontrabanduar kontrabandë në institucionin federal korrektues të vendosur në bazën tonë," tha zëdhënësja e bazës Kitsana R. Dounglomchan për The War Zone .

Megjithatë, Dounglomchan shpjegon se hapësira ajrore drejtpërdrejt mbi bazën e përbashkët zbaton 'kufizimet e fluturimit në këmbë', të cilat ndalojnë dronët ose avionët e tjerë të operojnë pa autorizim.

Përdorimi i paautorizuar i dronit në vitet e kaluara ka qenë i lidhur me përpjekjet për të futur vjedhurazi kontrabandë, duke përfshirë telefonat celularë, aksesorët e celularëve, suplementet për humbje peshe dhe sende të tjera të ndaluara në objekt.

Baza, e vendosur rreth 18 milje në jug të Trentonit, 'merr seriozisht çdo rast' dhe 'koordinon në mënyrë agresive' me zbatimin e ligjit vendas për të garantuar sigurinë e vendndodhjes.

Janë instaluar disa kundërmasa për të zbuluar përdorimin e paautorizuar të dronëve në hapësirën ajrore të kufizuar, pasi shumë janë përpjekur të tejkalojnë ushtrinë duke përdorur taktika errësuese për të fikur ndriçimin në bord, duke i bërë dronët më të vështirë për t'u dalluar.

Emri:  93301833-14208725-image-m-78_1734589000335.jpg

Shikime: 74

Madhësia:  16.1 KB
    Një bazë ushtarake në Nju Xhersi ka zbuluar arsyen e keqe se përse ka përjetuar "shumë" inkursione me dron gjatë vitit të kaluar. Në foto: Disa dronë të parë duke fluturuar mbi qiellin e Nju Xhersit në fillim të këtij muaji

Emri:  93301831-14208725-A_spokesperson_from_Joint_Base_McGuire_Dix_Lakehurst_pictured_in-a-9_173458948.jpg

Shikime: 76

Madhësia:  78.6 KB
    Një zëdhënës nga Baza e Përbashkët McGuire-Dix-Lakehurst (foto) në Broadhurst County pohon se incidentet e shtuara me dron lidhen me përpjekjet për të kontrabanduar kontrabandë në një burg federal brenda perimetrit të bazës

Në muajt e fundit, Garden State është shkatërruar nga mijëra pamje të pashpjegueshme të dronëve, pasi mbi 5,000 raporte të përhapjes së pazakontë të dronëve janë paraqitur në zbatimin e ligjit federal.

Vetë McGuire është ndikuar nga reagimi i publikut ndaj pamjeve pasi pilotët kanë raportuar se janë goditur nga lazerët e shkrepur nga toka duke filluar më 7 dhjetor.

Megjithatë, të gjithë aviatorët e prekur arritën të zbarkojnë në mënyrë të sigurtë, megjithëse një pilot kishte nevojë për trajtim mjekësor.

Zyrtarët mbeten se nuk e dinë identitetin e fajtorëve, megjithatë, presidenti Joe Biden njoftoi të martën se administrata e tij po e ndjek çështjen 'nga afër'.

“Ne po e ndjekim këtë nga afër, por deri më tani nuk ka asnjë ndjenjë rreziku”, tha 82-vjeçari në një konferencë në Shtëpinë e Bardhë. "Ka shumë dronë të autorizuar atje lart."

"Unë mendoj se një e filloi atë dhe të gjithë - të gjithë donin të merrnin marrëveshje," shtoi ai, duke iu referuar me sa duket një teorie kopjuese si një burim i mundshëm për pamjet e shumta të dronëve.

Baza nuk pranoi të zbulonte shtrirjen e plotë të kundërmasave të saj të përdorura për të penguar rrjedhën e kontrabandës ajrore, por tha se kontrabanda e dronëve ka qenë një "sfidë e gjatë".

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Ish-oficeria e CIA-s jep një teori rrënqethëse të dronëve ndërsa banorët e tmerruar japin alarmin dhe kriza përhapet në katër shtete të tjera

Nga SAMANTHA RUTT PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 19:40 EST, 14 dhjetor 2024 | Përditësuar: 05:48 EST, 15 dhjetor 2024

Dronët misterioz që terrorizojnë banorët nga bregu në breg tani janë parë në Kaliforni , Masaçusets , Florida , Wyoming , Maryland , Nju Jork dhe Nju Xhersi – teksa një ish-punonjës i CIA-s ka zbuluar se çfarë mund t'i shkaktojë ato.

Tani, çështja e pashpjegueshme ka arritur një pikë vlimi pasi Presidenti Joe Biden mbetet i heshtur - duke refuzuar të trajtojë krizën në rritje , duke nxitur frikën dhe konfuzionin në mbarë vendin.

Banorët e tmerruar në Bregun Perëndimor, veçanërisht në Kontenë Riverside, Kaliforni, janë më të fundit që kanë parë objektet fluturuese në qiell pasi u ngritën fillimisht pyetjet rreth dronëve në hapësirën ajrore të Nju Xhersit.

Kjo vjen pasi ish-oficerja e operacioneve të CIA-s, Laura Ballman zbuloi teorinë e saj rrëqethëse se dronët që ndriçojnë qiejt e shumë shteteve mund të jenë një 'stërvitje e klasifikuar'.

Ajo tha për Fox News Live se pamjet e dronit janë "jashtëzakonisht shqetësuese" dhe ndau teorinë e saj se ato mund të jenë pjesë e një "testi" teknologjik, të orkestruar nga Administrata e Biden.

Ballman tha: “Tani se kush qëndron pas kësaj, duke parë deklaratat që janë bërë nga John Kirby, i cili ka thënë se këto objekte nuk funksionojnë ilegalisht.

'Së bashku me disa op-eda që kanë qenë atje në 24 orët e fundit në lidhje me nevojën për të parë sistemet tona të zbulimit , [kjo] më bën të mendoj se ndoshta ky është në të vërtetë një ushtrim i klasifikuar për të testuar ose teknologjinë e evazionit ose teknologjinë e zbulimit në zonat urbane.'

Damon Angel, i cili jeton në Temecula, Kaliforni, i tha NBC LA se ai ka parë drone që fluturojnë në qiell mbi shtëpinë e tij në tre netë këtë javë - duke i përshkruar ato si "madhësia e një makine".

Emri:  93159999-14193771-image-a-2_1734225239172.jpg

Shikime: 35

Madhësia:  49.2 KB
    Sekseria Jessica Blank Gerson (në foto) ngjalli shqetësim pasi postoi një video nga ballkoni i saj në Miami Beach të një objekti të ndritshëm misterioz.

Emri:  93093681-14193771-MIAMI_FLORIDA_Realtor_Jessica_Blank_Gerson_posted_a_video_from_h-a-13_17342326.jpg

Shikime: 32

Madhësia:  25.9 KB
    MIAMI, FLORIDA: Sekseria Jessica Blank Gerson postoi një video nga ballkoni i saj në Miami Beach të një objekti të ndritshëm misterioz, duke pyetur: 'Çfarë është kjo? A është ky i njëjti lloj droni që po shohin në New Jersey?'

Angel zbuloi se objektet fluturuese shqetësuese janë 'të heshtura të vdekura' dhe ndryshe nga çdo dron amator që ai ka hasur më parë.

Ai tha: 'Është disi e çmendur. Është diçka që jo shumë njerëz mund ta besojnë sepse është kaq e çuditshme. Është madhësia e një makine.

“Kam luajtur me dronë si fëmijë dhe kam pasur të vegjël, katrorë të vegjël apo çfarëdo tjetër. Por këta nuk janë të tillë, dhe kështu janë thjesht trekëndësha gjigantë me drita mbi to që janë të heshtur.'

Një tjetër vendas i Bregut Perëndimor tha se ai pa 'disa' dronë në hapësirën ajrore më 29 nëntor, të cilët ai i përshkroi si të ngjajshëm me ata që u panë në New Jersey këtë javë.

Shikimet shqetësuese po shkaktojnë histeri masive - dhe dëshmitarët kanë përdorur rrjetet sociale për të ndarë pamjet e çuditshme, pasi Trump kërkoi që të rrëzoheshin dronët me madhësi "SUV".

Dhe në Miami, Florida, vendasit kanë raportuar se kanë parë gjithashtu objekte fluturuese të paidentifikuara.

Sekseri Jessica Blank Gerson postoi një video nga ballkoni i saj në Miami Beach të një objekti të ndritshëm misterioz, duke pyetur: 'Çfarë është kjo? A është ky i njëjti lloj droni që po shohin në New Jersey?'

Ajo tha të mërkurën: “Ishin vërtet drita të ndritshme. Mendova se ishte një helikopter me drita prozhekte, të cilat ndonjëherë nëse kërkojnë dikë apo diçka, ndonjëherë kjo ndodh.'

Pamjet tronditëse që Gerson postoi në internet mahnitën shikuesit, njëri prej të cilëve tha: 'Mirë kjo është më e çmendura deri më tani! Unë isha i sigurt, dhe më pas kaloi pranë ndërtesës dhe unë gulçova fizikisht'.

Një banor i shqetësuar në Masaçusets bërtiti "Ne kemi drone!" pasi pa pesë dronë të fluturonin mbi shtëpinë e saj të premten. "Kur dola, ai po filmonte ndoshta pesë prej tyre, dhe ishte i ftohtë i ftohtë, ne thjesht qëndruam aty me frikë."

Lindsay Muto, nga Harwich Massachusetts, kujtoi gjithashtu se kishte parë dritat vezulluese në qiellin e natës të premten - duke përshkruar modelet e çuditshme të lëvizjes së dronit.

Ajo i tha Boston 25 : “Kam parë jashtë dhe pashë të gjitha këto drita që vezullojnë dhe mendova – prit një sekondë. I telefonova burrit tim dhe e pyeta, a mendoni se ata janë dronët për të cilët po flasin, si në Nju Xhersi?

“Ne u përpoqëm ta ndiqnim, por disi lidhja humbi dhe u rrëzua rreth 50 metra larg shtëpisë. Ata dukeshin sikur ishin larg, por vazhduan të zbrisnin, pastaj të shkonin përsëri lart… pastaj ngadalë shkonin majtas dhe djathtas.

'A jemi të sigurt? Dua të them, çfarë po ndodh? Unë kam fëmijë të vegjël, kështu që kjo na bën nervoz.'

Emri:  93160257-14193771-This_comes_as_former_CIA_operations_officer_Laura_Ballman_pictur-a-18_17342326.jpg

Shikime: 34

Madhësia:  36.5 KB
    Kjo vjen pasi ish-oficerja e operacioneve të CIA-s, Laura Ballman (në foto) zbuloi teorinë e saj rrëqethëse se dronët që ndriçojnë qiejt e shumë shteteve mund të jenë një 'stërvitje e klasifikuar'

Emri:  93159415-14193771-MASSACHUSETTS_Multiple_drones_can_be_seen_hovering_in_skies_over-a-17_17342326.jpg

Madhësia:  14.0 KB
    MASSACHUSETTS: Shumë dronë mund të shihen duke fluturuar në qiell mbi Masaçusets pasi banorët e SHBA kanë parë një rritje të përhapjes së dronëve në të gjithë vendin

Emri:  93160007-14193771-Damon_Angel_pictured_who_lives_in_Temecula_said_that_he_has_seen-a-14_17342326.jpg

Shikime: 33

Madhësia:  26.2 KB
    Damon Angel (në foto) i cili jeton në Temecula, tha se ai ka parë drone që fluturojnë në qiell mbi shtëpinë e tij në tre netë këtë javë - duke i përshkruar ato si "madhësia e një makine".

Emri:  93159275-14193771-NEW_JERSEY_Mysterious_drones_are_terrorizing_US_cities_from_coas-a-15_17342326.jpg

Shikime: 36

Madhësia:  45.1 KB
    NEW JERSEY: Dronët misterioz po terrorizojnë qytetet amerikane nga bregu në breg pasi objektet e frikshme tani janë parë në Kaliforni, Massachusetts, Florida, Wyoming, Maryland, Nju Jork dhe Nju Xhersi. Në foto: Një banor i Nju Xhersit pa atë që duket të jetë dronë të shumtë që fluturonin mbi shtëpinë e tyre në Bernardsville

Emri:  93159997-14193771-CALIFORNIA_Mysterious_objects_are_seen_lighting_the_sky_in_Calif-a-16_17342326.jpg

Madhësia:  19.2 KB
    KALIFORNIA: Objekte misterioze shihen duke ndriçuar qiellin në Kaliforni

Koloneli në pension i ushtrisë amerikane Joe Buccino dha gjithashtu mendimin e tij për krizën në vazhdim - duke përplasur Pentagonin për gjoja mos informimin e publikut për të vërtetën e plotë.

Ai i tha Fox Report të shtunën: “Është e qartë këtu se Pentagoni ka disa informacione.

Dhe unë mendoj se ndoshta ne thjesht kemi parasysh këtu se ky është i njëjti Pentagon që në janar gënjeu për vendndodhjen dhe gjendjen e Sekretarit të Mbrojtjes të SHBA-së, që gënjeu për kushtet në terren në Ukrainë, që gënjeu për këtë kinez. tullumbace spiun për rreth një javë.

"Kështu që unë mendoj se ne nuk mund të jemi vërtet të kënaqur me informacionin që marrim këtu."

Ndërkohë, vërshimet e njerëzve nga shumë shtete kanë hyrë në mediat sociale për të shprehur shqetësimet e tyre ditët e fundit.

“Dronët kanë fluturuar mbi shtëpinë time çdo natë gjatë gjithë natës në Bay Area në Kaliforni për javë të tëra!! Nuk mendova asgjë derisa u shfaq kudo! Kam kaq shumë video! WTF po vazhdon??!”, ka shkruar një përdorues në X.

“Mbi 100 dronë po fluturojnë mbi Nju Xhersi, Nju Jork dhe Pensilvani . Dronët janë të madhësisë së SUV-ve dhe kanë ardhur nga Oqeani Atlantik dhe po fluturojnë mbi infrastrukturën kritike dhe bazat ushtarake”, shkruante një tjetër.

“Thjesht të rastësishëm, drone të shumtë që fluturojnë përreth, afërsisht 45 minuta deri në një orë çdo natë”, kujton sherifi i kontesë së Wyoming-it, Randy Starkey, ndërsa shikonte vetë disa nga fluturimet.

“Nuk jam vërtet i sigurt se nga janë, çfarë po bënin ose pse po e bënin. Ne i pamë ata të shkonin drejt lart dhe të bënin disa manovra dhe të zhdukeshin”, shtoi Starkey.

Rritja e aktivitetit të hapësirës ajrore, që besohet se është e pushtuar nga dronët e veçantë, madje ka detyruar aeroportet të mbyllen përkohësisht.

“Mbrëmë, pistat në Stewart Airfield u mbyllën për rreth një orë për shkak të aktivitetit të dronëve në hapësirën ajrore. Kjo ka shkuar shumë larg”, tha guvernatorja e Nju Jorkut, Kathy Hochul në një deklaratë të shtunën.

Në fillim të kësaj jave, si guvernatori i Nju Jorkut ashtu edhe ish-guvernatori i Maryland dolën në mediat sociale duke kërkuar transparencë dhe qartësi se kush po kontrollon objektet misterioze roaming.

Hochul gjithashtu i bëri thirrje Kongresit dhe Presidentit Biden të miratojnë një projekt-ligj që do të reformonte autoritetet ligjore për të forcuar mbikëqyrjen e FAA mbi dronët dhe do të zgjeronte aktivitetet kundër UAS për të zgjedhur agjencitë shtetërore dhe lokale të zbatimit të ligjit.

“Zgjerimi i këtyre kompetencave në shtetin e Nju Jorkut dhe bashkëmoshatarët tanë është thelbësor. Derisa këto kompetenca t'u jepen zyrtarëve shtetërorë dhe lokalë, administrata e Bidenit duhet të ndërhyjë duke drejtuar forcat federale të zbatimit të ligjit në Nju Jork dhe rajonin përreth për të garantuar sigurinë e infrastrukturës sonë kritike dhe njerëzve tanë", tha ajo.

Emri:  93159061-14193771-NEW_JERSEY_Unsure_of_their_origin_Americans_from_all_over_are_po-a-19_17342326.jpg

Madhësia:  11.5 KB
    NEW JERSEY: Të pasigurt për origjinën e tyre, amerikanët nga të gjitha anët po postojnë pamje me dron në mediat sociale duke shkaktuar histeri dhe spekulime mbarëkombëtare. Në foto: Një dron me dritë jeshile mund të shihet duke fluturuar mbi qiellin e Nju Xhersit

Emri:  93158085-14193771-NEW_JERSEY_Several_drones_can_be_seen_flying_over_Randolph_New_J-a-20_17342326.jpg

Madhësia:  24.0 KB
    NEW JERSEY: Disa dronë mund të shihen duke fluturuar mbi Randolph, New Jersey

Ndërkohë, Larry Hogan, ish-guvernatori i Maryland-it, postoi në mediat sociale të premten se kishte parë "ajo që dukej të ishin dhjetëra dronë të mëdhenj në qiell" mbi shtëpinë e tij.

“Publiku po bëhet gjithnjë e më i shqetësuar dhe i frustruar me mungesën e plotë të transparencës dhe qëndrimin shpërfillës të qeverisë federale”, tha Hogan në një postim në X që përfshinte një video të dritave që shkëlqejnë në qiell.

Presidenti i sapozgjedhur Donald Trump u bëri jehonë ndjenjave të tyre, duke kërkuar që avionët të rrëzoheshin derisa qeveria të informojë publikun.

'Shikimet misterioze të dronëve në të gjithë vendin. A mund të ndodhë vërtet kjo pa dijeninë e qeverisë sonë. Nuk mendoj kështu!' Trump shkroi në Truth Social.

'Të dijë publiku dhe tani. Përndryshe, rrëzojini!!!'

Megjithatë, FBI dhe Departamenti i Sigurisë Kombëtare kanë lëshuar që atëherë një deklaratë duke pretenduar se nuk ka asnjë kërcënim për sigurinë kombëtare ose sigurinë publike të paraqitur nga shikimet e dronëve, shumë prej të cilëve janë "avionë me pilot, që funksionojnë në mënyrë të ligjshme".

Gjatë javëve të fundit, zyrtarët federalë kanë marrë rreth 5,000 këshilla, në lidhje me dronët e dyshimtë, megjithatë, FBI ka thënë se vetëm 100 nga këshillat kanë qenë 'të denja për hetime të mëtejshme'.

Duke përdorur intervista me dëshmitarë dhe pamjet e bollshme, hetuesit kanë përcaktuar se të paktën disa nga objektet në roaming janë identifikuar gabimisht si drone, sipas zyrtarëve nga FBI, Departamenti i Sigurisë Kombëtare dhe Administrata Federale e Aviacionit.

Zyrtarët federalë që atëherë kanë konfirmuar pamjet me dron mbi bazat ushtarake në Nju Xhersi, duke përfshirë Picatinny Arsenal, por nuk kanë asnjë provë që pajisjet janë operuar nga një qeveri apo autoritet i huaj .

Megjithatë, qeveritë lokale mund të vendosin kufizimet e tyre për përdorimin e dronëve, duke menduar se në përgjithësi nuk është e paligjshme të fluturosh dronët në shumicën e vendeve, me përjashtim të zonave të kufizuara si disa vende ushtarake.

Sipas një deklarate të lëshuar në fillim të kësaj jave nga zëdhënësi i ekzekutivit kombëtar të Presidentit Biden, John F. Kirby, hetimi nuk kishte zbuluar ende ndonjë aktivitet të paligjshëm.

“Përkundrazi, pas shqyrtimit të imazheve të disponueshme, duket se shumë nga pamjet e raportuara janë në të vërtetë avionë të drejtuar që po operohen në mënyrë të ligjshme”, tha Kirby të enjten.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,322
    Postimet në Bllog
    20

Çfarë janë dronët mbi Nju Xhersi? Të gjitha teoritë kryesore deri më tani nga spiunët e huaj te Projekti Blue Beam

Nga LAURA PARNABY PËR DAILYMAIL.COM

Publikuar: 2:33 pasdite EST, 15 dhjetor 2024 | Përditësuar: 08:17 EST, 16 dhjetor 2024

Ethet e dronëve po përfshijnë Nju Xhersin , pasi të dhënat e reja tregojnë se banorët kanë raportuar më shumë se 1000 shikime të objekteve fluturuese në të gjithë shtetin në më pak se një muaj.

Rreth 964 incidente janë regjistruar në total që nga shikimi i parë më 19 nëntor deri më 13 dhjetor, sipas statistikave të mbledhura nga Zyra e Menaxhimit të Emergjencave të shtetit dhe të ndarë me New York Post .

Megjithatë, pavarësisht nga vëllimi befasues i pamjeve të dukshme - të cilat i kanë shtyrë vendasit të qëllojnë në qiell dhe madje kanë shkaktuar mbylljen e një aeroporti në Nju Jorkun fqinj - zyrtarët ende nuk kanë dhënë përgjigje se kush ose çfarë fshihet pas dronëve.

Ndërsa objektet vezulluese vazhdojnë të rrethojnë qiejt mbi Nju Xhersin dhe më gjerë, teoritë rreth burimit janë përhapur në shtëpitë e ligjvënësve dhe banorëve poshtë - nga Projekti Blue Beam te komplotet e huaja.

Irani

Ligjvënësi i Nju Xhersit, Jeff Van Drew bëri pretendimin mahnitës këtë javë se Irani mund të qëndronte pas dronëve misterioz.

Republikani tha për Fox News se fuqia e Lindjes së Mesme kishte nisur një 'mothership' të vendosur në brigjet e Garden State.

"Këto janë nga burime të larta," pohoi ai. "Unë nuk e them këtë lehtë." Ai më pas shtoi se dronët duhet të ‘godhen’ – diçka që është e paligjshme sipas ligjit federal dhe mund të dënohet me deri në 20 vjet burg.

Megjithatë, Pentagoni e hodhi menjëherë këtë teori - duke thënë se nuk ka asnjë provë që dronët janë vepër e një kundërshtari dhe mohoi se një "anë" iraniane fshihet në brigjet e SHBA.

Rusia

Zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë kanë vënë në dukje prej kohësh se si Rusia dhe Irani bashkëpunojnë në zhvillimin e dronëve ushtarakë dhe Rusia është gjithashtu e lartë në listën e kundërshtarëve të huaj që ekspertët kanë spekuluar se mund të qëndrojnë pas stuhisë së fundit të aktivitetit mbi New Jersey.

Analistët e inteligjencës kanë hipotezuar se Kremlini mund të kishte dërguar dronët në Bregun Lindor si pjesë e një misioni të lidhur me luftën e Vladimir Putinit në Ukrainë.

Togeri i policisë në pension dhe analisti i inteligjencës Tim McMillan tha për DailyMail.com se dyshimet u ngritën për shkak të vendndodhjes së shumë pamjeve - Picatinny Arsenal, një fabrikë e madhe që prodhon municione të furnizuara në Ukrainë.

Lt McMillan vuri në dukje gjithashtu se përshkrimet e objekteve fluturuese 'tingëllojnë tamam si dronët rusë Orlan-10' - anije të fshehta që fluturojnë në pako nga tre deri në pesë.

Ndërkohë, gjenerali i ushtrisë amerikane Darryl Williams tha se situata pasqyron atë që është shpalosur në bazat amerikane/ NATO në të gjithë Evropën, të cilat njihen gjithashtu se furnizojnë me armë Ukrainën.

Emri:  93061309-14194825-Above_Picatinny_Arsenal_s_Commanding_Major_General_John_Reim_wel-a-2_173428114.jpg

Madhësia:  51.3 KB
    Në foto: Komandant i Picatinny Arsenal Gjeneral Major John Reim mirëpret presidentin ukrainas Volodymyr Zelenskyy përpara një turneu në Uzinën e Municioneve të Ushtrisë Scranton në shtator 2024. Roli i Picatinny në furnizimin me municion në Ukrainë mund të shpjegojë dronët misterioz mbi NJ

Fuqi të tjera të huaja

Gordon Chang, një bashkëpunëtor i lartë në institutin konservator të Institutit Gatestone dhe një ekspert për çështjet kineze, tha se dronët ka të ngjarë të jenë rezultat i fuqive të huaja që spiunojnë SHBA-në.

Ai tha se dronët dukeshin të ishin shumë të sofistikuar dhe kështu nuk po kontrolloheshin nga amatorët.

“Këto aktivitete janë shumë të mëdha dhe të mirëorganizuara për të qenë punë e hobisteve”, tha Chang për Fox Business të shtunën.

“Kjo i lë fuqitë e huaja. Mund të jetë Irani në lidhje me Kinën , por është e qartë se dikush po përpiqet të na largojë vëmendjen.'

Chang sugjeroi se ndërsa vetë dronët janë shqetësues, ai ishte më i shqetësuar nga fakti se ata mund të shpërqendronin vëmendjen për një kërcënim shumë më të madh.

“Ajo që më shqetëson vërtet është se çfarë mund të bëjnë diku tjetër. Mund të goditeshim shumë mirë”, tha ai për Fox.

Projekti Blue Beam

Mediat sociale janë bërë të egra me teoricienët e konspiracionit që këmbëngulin se dronët e supozuar janë të lidhur me një komplot të tmerrshëm qeveritar.

Aktorja mbështetëse e Trump-it, Roseanne Barr, ishte ndër ata që reklamuan teorinë e Projektit Rreze blu , e cila pretendon se elitat globale po planifikojnë të përdorin teknologji të avancuar për të organizuar ngjarje qiellore në mënyrë që të manipulojnë popullsinë e botës.

“Tani e shihni pse unë përmend Project Blue Beam çdo javë në podcast-in tim…”, shkroi 72-vjeçari në X.

Teoria daton në vitet 1990, por kohët e fundit ajo gjeti përsëri tërheqje në internet pasi komentues të tillë si Barr pretendojnë se qeveria amerikane mund të organizonte një pushtim të huaj si një pretekst për të imponuar sundimin autoritar.

Një punë e brendshme

Të tjerë kanë mbështetur gjithashtu idenë se administrata Biden mund të jetë prapa aktivitetit të dronëve, duke pasur parasysh refuzimin e saj për të dhënë përgjigje qetësuese në mes të krizës në rritje.

Ish-oficerja e operacioneve të CIA-s, Laura Ballman zbuloi teorinë e saj rrëqethëse se dronët që ndriçojnë qiejt e shumë shteteve mund të jenë një 'stërvitje e klasifikuar'.

Ajo tha për Fox News Live se pamjet e dronit janë 'jashtëzakonisht shqetësuese' dhe ndau teorinë e saj se ato mund të jenë pjesë e një 'testi' teknologjik, të orkestruar nga qeveria federale.

Ballman tha: “Tani se kush qëndron pas kësaj, duke parë deklaratat që janë bërë nga John Kirby, i cili ka thënë se këto objekte nuk funksionojnë ilegalisht.

'Së bashku me disa op-eda që kanë qenë atje në 24 orët e fundit në lidhje me nevojën për të parë sistemet tona të zbulimit , [kjo] më bën të mendoj se ndoshta ky është në të vërtetë një ushtrim i klasifikuar për të testuar ose teknologjinë e evazionit ose teknologjinë e zbulimit në zonat urbane.'

Larry Hogan, ish-guvernatori i Maryland-it , i cili tha se kohët e fundit ishte dëshmitar i "ajo që dukej se ishin dhjetëra dronë të mëdhenj në qiell" mbi shtëpinë e tij për rreth 45 minuta, pyeti pse qeveria dukej e pavullnetshme të bënte asgjë për këtë.

Duke transmetuar ankesat e tij në Financial Times , Dodd tha: "Ne mund të gjuajmë një raketë poshtë 5,000 milje larg, por nuk mund të përcaktojmë se nga e kanë origjinën këta dronë?"

Dodd tha se ai mbeti 'i frustruar' nga 'informacioni i pakët për një çështje serioze' dhe kritikoi ' mungesën e plotë të transparencës dhe qëndrimin shpërfillës të qeverisë federale' në një postim X.

Hobiistët

Amerikanët kanë spekuluar se fenomeni ajror mund të jetë thjesht hobistë amatorë që trokasin banorët me drone - megjithëse ekspertët ushtarakë kanë thënë se avioni duket shumë i sofistikuar për të mos qenë kështu.

Podkasteri i famshëm Joe Rogan gjithashtu i bëri jehonë teorisë se mund të jenë të rinjtë e mërzitur që 'bëjnë' me njerëzit për argëtim.

"Kjo është ajo që fëmijët e quajnë "sus," postoi Rogan në X.com, më pas nxori teorinë e tij.

"Dua të besoj se janë incelë të grumbulluar të strehuar në një bodrum f******* me "burrin" më shumë sesa dua që të jenë alienët ," tha Rogan me shaka. '#dua të besoj.'

Një burim i besuar prej kohësh për intervista me gazetarë investigativë që mbulojnë UFO-t , dëshmitarët ushtarakë dhe sinjalizuesit e qeverisë , Rogan mblodhi mbi 1.8 milion shikime për postimin X mbi krizën e vazhdueshme të dronëve.

Nuk ka drone

Zëdhënësi i Sigurisë Kombëtare të Shtëpisë së Bardhë, John Kirby, ka thënë se aeroplanët nuk janë të huaj dhe mund të mos jenë as drone .

“Ne nuk kemi asnjë provë në këtë moment që pamjet e raportuara të dronëve paraqesin një kërcënim për sigurinë kombëtare ose publike ose kanë një lidhje të huaj”, u tha Kirby gazetarëve të enjten.

"Departamenti i Sigurisë Kombëtare dhe FBI po hetojnë këto pamje dhe ata po punojnë ngushtë me shtetin dhe zbatimin e ligjit lokal për të siguruar burime duke përdorur metoda të shumta zbulimi për të kuptuar më mirë origjinën e tyre," tha Kirby.

Ai tha se agjencitë përdorën 'teknologji shumë të sofistikuara të zbulimit elektronik' por 'nuk kanë qenë në gjendje - dhe as zbatimi i ligjit shtetëror apo vendor - të vërtetojnë ndonjë nga pamjet vizuale të raportuara.'

"Përkundrazi, pas rishikimit të imazheve të disponueshme, duket se shumë nga pamjet e raportuara janë në fakt avionë të drejtuar në mënyrë të ligjshme," tha ai, duke mohuar që avioni të ishte edhe drone.

Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-01-2025 më 02:44

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-04-2024, 10:38
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-03-2024, 01:57
  3. Shenja nga Qielli: Shpërthen vullkani në Islandë
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-12-2023, 15:15
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-06-2023, 13:33
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-06-2023, 00:33

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •