Marc Andreessen i A16z i thotë Joe Rogan se administrata e Joe Biden "Bllokoi llogaritë bankare të mbi 30 kompanive të kriptovalutave"

Qeveria dyshohet se ka sanksionuar mbi 30 startup të teknologjisë, përfshirë kompanitë e kriptove në katër vitet e fundit.

Emri:  Marc-Andreessen.jpg

Shikime: 67

Madhësia:  14.8 KB

Përmbledhje e shpejtë:

- Andreessen pretendon se modele të ngjashme mund të gjurmohen qysh 15 vjet më parë, kur ata filluan të 'debankojnë bizneset jokonvencionale' dhe u bënë të njohura gjatë "Operation Choke Point".
- A16z thotë se administrata e Biden e zgjeroi praktikën për të përfshirë themeluesit e teknologjisë dhe kriptove.
- Ai gjithashtu hapet për atë që ndodhi gjatë një takimi që synonte të promovonte kompanitë e AI në SHBA, me qeverinë që këmbëngulte për kontroll të plotë.
- Në prag të zgjedhjeve të nëntorit në SHBA, disa kompani të kriptove kishin deklaruar tashmë mbështetjen e tyre për Presidentin e zgjedhur Donald Trump.

Intervista e plotë me Joe Rogan

Ndërsa lufta e Komisionit të Letrave me Vlerë ndaj kriptove u perceptua si arsyeja mbizotëruese për qëndrimin e industrisë së kriptove, bashkëthemeluesi dhe partneri i përgjithshëm i A16z, Marc Andreessen zbuloi gjatë një podcast të Joe Rogan pse disa themelues zgjodhën të mbështesnin Trump.

Andreessen Horowitz (A16z), i cili drejton një filial të kriptove A16z Crypto dhe një fond lojrash, A16z Games, ka qenë një nga investitorët kryesorë në Web3 dhe startup-et e lojërave.

Ndërsa shumë faj nga komuniteti i kriptove në lidhje me paditë e fundit kundër startupeve të kriptove në Gary Gensler dhe SEC, podkasti i Joe Rogan me Andreessen, të cilin kuratori Ben Averbook e përmblodhi në një fije X zbulon se kishte shumë më tepër duke ndodhur prapa skenave që nxitën kompanitë e kriptove për të mbështetur Trump.

Emri:  image-2.png

Shikime: 63

Madhësia:  41.1 KB

Sipas Andreessen, qeveria ka debankuar mbi 30 startup-e të teknologjisë, përfshirë themeluesit e kriptove gjatë katër viteve të fundit. Ai gjithashtu pretendon se ushtrimi shkon 15 vjet më parë gjatë administratës së Obamës, kur disa 'startupe jokonvencionale' duke përfshirë bizneset e marihuanës u debankuan.

Stërvitja u bë më e popullarizuar gjatë " Operation Choke Point " në 2013, i cili hetoi bankat në Shtetet e Bashkuara dhe bizneset me të cilat ata merreshin, duke përfshirë tregtarët e armëve të zjarrit, huadhënësit e ditëve të pagesës dhe të tjera që konsideroheshin si një rrezik i lartë për mashtrim dhe pastrim parash, pavarësisht se funksiononin ligjërisht. .

Andreessen pretendon se administrata aktuale e zgjeroi atë praktikë gjatë katër viteve të fundit për të përfshirë themeluesit e teknologjisë, veçanërisht startup-et e kriptove.

Ai gjithashtu hapi atë që ndodhi gjatë një takimi në pranverë që synonte të promovonte kompanitë e AI në SHBA, duke thënë se qeveria këmbënguli të kishte kontroll të plotë dhe donte të kufizonte numrin vetëm në një numër të vogël kompanish të mëdha (2- 3).

Emri:  image-1.png

Shikime: 65

Madhësia:  45.8 KB

Kjo është arsyeja pse "ju shkoni dhe miratoni Donald Trump," tha Andreessen, në një përgjigje ndaj pyetjes së Rogan se çfarë bëni "kur largoheni nga një takim i tillë." A16z i Andreessen ka investuar në disa nga kompanitë më të mëdha të kriptos duke përfshirë 450 dollarë të Yuga Labs. Mbledhja e një milion fondesh u njoftua në vitin 2022 dhe së fundi udhëhoqi një raund prej 80 milionë dollarësh të Serisë B për Protokollin e Tregimit, të quajtur "The World's" Blockchain IP.

Burimi: NFTGators