Më shumë se 1.8 milion njerëz nënshkruajnë peticionin duke kërkuar zgjedhje të reja të përgjithshme në mes të tërbimit në rritje ndaj bastisjes së taksave të buxhetit të Laburistëve
Nga JAMES TAPSFIELD, EDAKTOR POLITIK PËR MAILONLINE
Publikuar: 10:08 EST, 24 nëntor 2024 | Përditësuar: 03:17 EST, 25 nëntor 2024
Një peticion që kërkon zgjedhje të reja të përgjithshme ka tejkaluar një milion e gjysmë nënshkrime mes tërbimit në rritje ndaj bastisjes tatimore të Buxhetit Laburist.
Peticioni në faqen e internetit të Parlamentit, i postuar nga një pronar pub-i dhe që ankohej se Keir Starmer "u është kthyer premtimeve", ka fituar mbi 100,000 mbështetës në orë.
Konservatorët e lartë përshëndetën shifrat e mëdha si një "shprehje zemërimi që laburistët gënjejnë".
Edhe pse qeveria e ka hedhur poshtë thirrjen dhe kjo mund të shkaktojë vetëm një debat në dhomën e Westminster Hall, numrat e nënvizuar do të shtojnë nervat në Downing Street.
Sondazhet kanë treguar se laburistët kanë marrë një goditje masive nga katër muajt e parë të nxehtë në pushtet.
Një vlerësim i brendshëm i ndikimit javën e kaluar zbuloi se heqja e kompensimit të karburantit dimëror nga miliona pensionistë mund të shtyjë 100,000 të tjerë në varfëri.
Shitësit e mëdhenj kanë dërguar një mesazh se bastisja prej 25 miliardë funtesh NIC-të e punëdhënësve në buxhet do të kushtojë vende pune dhe do të rrisë çmimet.
Ndërkohë, ministrat janë goditur me lajme të këqija ekonomike, me ekonominë në vështirësi dhe me inflacion më të lartë se sa pritej.
I krijuar nga Michael Westwood dhe pjesërisht i nxitur nga mbështetja e Elon Musk , peticioni thotë: "Unë do të doja që të kishte një tjetër zgjedhje të përgjithshme.
Peticioni në faqen e internetit të Parlamentit u postua nga një pronar lokali dhe ankohet se Keir Starmer (foto duke parë Arsenalin duke luajtur të shtunën) i është "kthyer premtimeve".
Peticioni ka fituar mbi 100,000 mbështetës në orë
Një hartë e nxehtësisë nga faqja e internetit e Parlamentit që tregon se ku pretendojnë se ndodhen nënshkruesit
Konservatorët e lartë përshëndetën numrat e mëdhenj si një 'shprehje zemërimi që laburistët gënjeheshin'
"Unë besoj se qeveria e tanishme e Punës është rikthyer në premtimet që dhanë përpara zgjedhjeve të fundit."
Westwood, i cili drejton një pijetore, tha për Express: "Jo në ëndrrat e mia më të çmendura nuk mendoja se kjo do të ngrihej ashtu siç ka ndodhur."
I pyetur pse mendon se kërkesa për zgjedhje të përgjithshme po rezonon po aq sa ka, Westwood tha se beson se votuesit ndihen të 'tradhtuar' nga laburistët.
Ai shpjegoi: “Publiku britanik ndihet sikur është tradhtuar me premtimet që u thanë në fillim të zgjedhjeve dhe më pas me atë që është dhënë që atëherë – nuk duket aspak si ajo që u premtua.
“Unë mendoj se njerëzit kanë pasur mjaft, njerëzit kanë parë gjithashtu se çfarë ka ndodhur në Amerikë, dhe mendoj se kjo ka ndikuar që, në fakt, nëse njerëzit qëndrojnë së bashku dhe votojnë, atëherë ne mund të bëjmë një ndryshim.
Qeveria nuk ka asnjë detyrim për të përmbushur një peticion, dhe ata shpesh as që merren nga deputetët për të drejtuar një debat në Westminster Hall - megjithëse në këtë rast vëllimi i nënshkrimeve do të thotë që një mund të planifikohet.
Megjithëse nënshkruesit duhet të thonë se janë qytetarë ose banorë të Mbretërisë së Bashkuar dhe të japin një email dhe kod postar, nuk mendohet të ketë ndonjë verifikim tjetër.
Një sondazh javën e kaluar zbuloi se mbështetja për Laburistët ka rënë në një nivel të ri rekord pas zgjedhjeve.
Partia e Sir Keir është tani tre pikë prapa konservatorëve - dhe vetëm gjashtë para Reformës - dy me 25 për qind më pak pas një jave betejash mbi planin e saj për t'i detyruar bujqësit të paguajnë një tarifë të ulët të taksës së trashëgimisë.
Ajo shënon një rënie dramatike nga niveli i saj më i lartë paszgjedhor prej 39 përqind, i cili i dha asaj një epërsi prej 11 pikësh ndaj konservatorëve .
Një sondazh i dytë tregon se pothuajse tre të katërtat e votuesve tani besojnë se Mbretëria e Bashkuar është përkeqësuar nën udhëheqjen e Sir Keir.
Sondazhet nga More in Common u kryen midis 19 dhe 21 nëntorit, mes pasojave nga protestat e së martës në Westminster të udhëhequra nga prezantuesi televiziv Jeremy Clarkson .
Deputetët laburistë janë bërë gjithnjë e më të shqetësuar për sasinë e kohës që Kryeministri ka kaluar jashtë vendit që nga zgjedhjet në korrik.
Samiti i G20 i javës së kaluar në Brazil shënoi ditën e 26-të të Sir Keir jashtë Mbretërisë së Bashkuar që nga zgjedhjet e korrikut, me 15 udhëtime ndërkombëtare në dhjetë vende.
Burimi tha: "Pjesa më e madhe e saj ishte e pashmangshme, por jo e gjitha, dhe ai e di se nuk duket mirë të jem me diell në Rio de Zhaneiro ndërsa fermerët po protestojnë dhe pensionistët po ngrijnë".
Ministrat kanë thënë se udhëtimi i vazhdueshëm me aeroplanë me wifi të parregullt po e bënte të vështirë koordinimin e politikave.
Burimi: Daily Mail
Krijoni Kontakt