Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 2
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,131
    Postimet në Bllog
    20

Po vjen Donald Trump! Big Tech nxitojnë të puthin dorën e presidentit, braktisin Harris e Biden

Drejtuesit e Big Tech po telefonojnë Trumpin, duke kërkuar të ringjallin marrëdhënien e tyre me ish-presidentin përpara ditës së zgjedhjeve

Emri:  gettyimages-2180904989.jpg

Shikime: 74

Madhësia:  20.5 KB
    Ish-presidenti Donald Trump flet në një tubim të fushatës në Las Vegas më 24 tetor 2024. Anna Moneymaker/Getty Images

Drejtuesit e lartë në disa prej kompanive më të mëdha të teknologjisë në vend kanë kërkuar Donald Trump përpara ditës së zgjedhjeve, duke kërkuar të kenë një audiencë me ish-presidentin, pasi gjasat që ai të kthehet në Zyrën Ovale ulet në një rrokullisje.

Trump dhe CEO i Apple, Tim Cook biseduan javën e kaluar për çështjet ligjore të vazhdueshme të prodhuesit të iPhone në Evropë, zbuloi ish-presidenti në një intervistë të enjten. Më vonë gjatë ditës, Trump i tha një auditori në Las Vegas se "kreu i Google", i cili është CEO Sundar Pichai, bëri thirrje për t'u habitur me fushatën e kandidatit republikan për të ndaluar hedhjen e patateve të skuqura në një McDonald's të Pensilvanisë.

Ai tha: “Kjo është një nga gjërat më të nxehta. “Nuk kemi parë kurrë diçka të tillë”, kujtoi Trump. Ai e ritregoi historinë të premten në podkastin e Joe Rogan dhe e identifikoi ekzekutivin si Pichai.

CEO i Amazon Andy Jassy gjithashtu kohët e fundit kontaktoi me ish-presidentin, i thanë CNN dy burime të njohura me telefonatën e tyre. Dhe Mark Zuckerberg e thirri atë këtë verë pas atentatit të parë të dështuar ndaj Trump, gjatë së cilës CEO i Meta i tha kandidatit republikan se ai e admironte mënyrën se si e trajtoi të shtënat dhe i uroi atij një shërim të shpejtë, tha një person i njohur me bisedën. Pavarësisht marrëdhënies së tyre dikur të tensionuar, të dy kanë folur me zjarr për njëri-tjetrin përmes mediave në muajt që pasuan.

Shtytja e shtuar nga disa prej udhëheqësve më me ndikim të teknologjisë së madhe në botë për të folur me ish-presidentin përpara ditës së zgjedhjeve vjen në mes të një gare jashtëzakonisht të ngushtë midis Trump dhe Zëvendës Presidentes Kamala Harris . Dhe kjo është shenja më e fundit e komunitetit më të madh të biznesit që kërkon të ringjallë një marrëdhënie me ish-presidentin në pritje të një mandati të dytë të mundshëm.

Trump e kishte llogaritur tashmë Elon Musk , miliarderin pronar të X dhe Tesla, si një mbështetës dhe një forcë financiare që pompon më shumë se 100 milionë dollarë në makinë për ta zgjedhur atë. Musk në një moment kishte thënë se nuk kishte plane të dhuronte për asnjërën nga fushatat presidenciale pas një takimi me Trump në mars në Mar-a-Lago. Por së fundmi, njeriu më i pasur në botë ka varur çdo ditë çmime 1 milion dollarësh në para për njerëzit që regjistrohen për të votuar dhe nënshkruar një peticion që konfirmon mbështetjen e tyre për të drejtën e fjalës së lirë dhe të mbajtjes së armëve, një skemë që Departamenti i Drejtësisë ka paralajmëruar se mund të jetë e paligjshme. Musk ka investuar të paktën 118 milionë dollarë në një super PAC që mbështet ofertën e Trump për Shtëpinë e Bardhë. Drejtues të tjerë të Silicon Valley kanë përdorur gjithashtu platformat e tyre të konsiderueshme dhe xhepat e thellë për të nxitur ish-presidentin.

Apple, Google dhe Amazon, megjithatë, janë shumë më pak të përfshirë nga jashtë në politikën partiake sesa Musk dhe të konvertuarit e tjerë të Silicon Valley, por çdo lëvizje e tyre mund të lëkundë tregun e aksioneve dhe të rrënjos besimin ose frikën në perspektivën ekonomike amerikane. Brenda orbitës së Trump, interesi i ripërtërirë për të kultivuar sulme me të është një shenjë se shumë në botën e biznesit po pajtohen me gjasat që mund të kenë të lundrojnë përsëri ish-presidentin ose të paktën po i mbrojnë bastet e tyre, njerëz të njohur me tha bisedat.

“Ka disa që duket se po zgjohen nga fakti se si, 'Sh*t i Shenjtë, ky djalë mund të zgjidhet përsëri. Unë nuk dua që ai, administrata e tij, të na ndjekë”, tha një person i afërt me Trump për CNN. "Ajo që ai po thotë me zë të lartë, mendoj se ata e dëgjojnë dhe po e marrin seriozisht."

Emri:  ap24279825715038.jpg

Shikime: 73

Trump përqafon CEO të Tesla, Elon Musk në një tubim të fushatës në Butler, Pensilvani, më 5 tetor 2024. Evan Vucci/AP

Biseda e Trump me Jassy-n, e cila nuk është raportuar më parë, vjen pasi themeluesi dhe aksionari më i madh i Amazon, Jeff Bezos, përballet me goditje në lidhje me një biznes tjetër që ai zotëron, The Washington Post. Gazeta kohët e fundit vendosi të mos mbështesë një kandidat në garën presidenciale për herë të parë që nga vitet 1980 , duke çuar në një valë abonimesh të anuluara dhe reagime të brendshme.

Një person me njohuri për bisedën me Jassy tha se ajo ishte nxitur me kërkesë të kompanisë dhe e quajti shkëmbimin me Trump një "gjë të përgjithshme, të tipit përshëndetje". Amazon nuk iu përgjigj një kërkese për koment.

Emri:  gettyimages-1445795074.jpg

Shikime: 70

CEO i Amazon Andy Jassy flet në një ngjarje në New York City më 30 nëntor 2022. Michael M. Santiago/Getty Images

Trump foli gjithashtu të premten me drejtuesit e kompanisë së Bezos për eksplorimin e hapësirës, ​​Blue Origin, pas një ngjarjeje në Austin, Teksas, raportoi Associated Press.

Apple nuk iu përgjigj një emaili nga CNN që pyeste për natyrën e telefonatës së Cook me Trump. Një zëdhënës i Google tha se kompania nuk kishte "asgjë për të ndarë në lidhje me këtë".

Trump e ka shijuar qartë ngrohjen e tij me titanët e teknologjisë. Bisedat e tij private me ta i ka ekspozuar në intervista dhe paraqitje. Ai tani grumbullon lëvdata për kompanitë që dikur i fajësonte për humbjen e tij zgjedhore të vitit 2020, duke lëshuar vite të tëra sulmesh të udhëhequra nga republikanët ndaj kompanive të teknologjisë.

Pas tentativës për vrasjen e Trump në korrik, Zuckerberg e quajti reagimin e menjëhershëm të Trump ndaj të shtënave si "i keq", gjatë një interviste me podcast "The Circuit" në selinë e Metës në Menlo Park, Kaliforni. Trump e kishte bërë Metën një objektiv të rregullt të zemërimit të tij, duke akuzuar platformën e mediave sociale të kompanisë, Facebook, se ka ndihmuar demokratët në vitin 2020. Meta për njëfarë kohe e hodhi Trumpin nga platformat e kompanisë, përfshirë Facebook dhe Instagram.

Tani, megjithatë, Trump thotë se Zuckerberg është "shumë më mirë".

"Unë në fakt besoj se ai do të qëndrojë jashtë zgjedhjeve, gjë që është mirë," tha ish-presidenti në një intervistë me podcastin Barstool Sports "Bussin' With The Boys".

Kushdo që do të betohet vitin e ardhshëm do të përballet menjëherë me vendimet nëse do të vazhdojë goditjen e Presidentit Joe Biden ndaj Big Tech. Departamenti i Drejtësisë i Biden ka paditur Apple sipas ligjeve antitrust, duke e akuzuar kompaninë për manipulim të tregjeve të smartfonëve dhe mbytje të inovacionit. Ajo ka shkuar në mënyrë agresive edhe pas Google, duke argumentuar se kompania është ekuivalenti modern i monopolit AT&T që qeveria e shpërndau në vitet 1980 në një vendim historik.

Në një intervistë të fundit para Klubit Ekonomik të Çikagos, Trump refuzoi të thoshte nëse do të ndiqte përpjekjet e Biden për të shkatërruar Google. Megjithatë, ai tha se "nuk ishte një tifoz" i kompanisë dhe "ata më trajtuan keq". Ai më parë tha se do të kërkonte që Google të ndiqej penalisht "në nivelet maksimale", nëse do të fitonte rizgjedhjen dhe pretendoi pa prova se Google shkeli ligjin dhe shfaqi vetëm "histori të këqija" për Trump dhe "histori të mira" për Harris.

Megjithatë, melodia e Trump në Google ndryshoi në një intervistë të enjten.

“Nëse shikoni Google kohët e fundit, mendoj se do të shihni se ata janë bërë shumë më të prirur ndaj Trumpit”, tha ish-presidenti për hostin konservator të radios Hugh Hewitt. “Ata kanë filluar ta pëlqejnë Trumpin, sepse kanë filluar ta kuptojnë atë.”

Disa orë më vonë, Trump ndau me një turmë në Las Vegas se kishte folur me drejtuesin më të lartë të Google

Google dhe Apple gjithashtu përballen me probleme ligjore në rritje jashtë shtetit, ku Bashkimi Evropian i ka goditur kompanitë me gjykime miliarda dollarësh për shmangie të taksave. Fatura tatimore e Apple është deri në 14.4 miliardë dollarë dhe Google i detyrohet 2.6 miliardë dollarë, vendosi gjykata më e lartë evropiane muajin e kaluar në një vendim që nuk mund të shfuqizohet.

Trump të enjten tha se ai diskutoi vendimin me Cook, me të cilin ai ka krijuar një marrëdhënie që daton që nga mandati i tij i parë. Ai sugjeroi se rezultati për Apple do të ndryshojë nëse ai fiton në nëntor.

“Më lejoni t’ju ​​them: Të gjitha ato kompani do të lirohen, nëse keni presidentin e duhur”, tha Trump. “Të gjitha këto kompani do të jenë në gjendje të mirë. Mos u shqetësoni për këtë.”

Burimi: CNN

i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,555

Për: Po vjen Donald Trump! Big Tech nxitojnë të puthin dorën e presidentit, braktisin Harris e Biden

Futja nja 5 vota nfa une ktij trump se e merito jo per gje
    Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2024, 22:36
  2. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 08-09-2024, 01:55
  3. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-07-2024, 21:20
  4. Intervistat e plota të ish-presidentit Donald Trump me revistën TIME
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-05-2024, 11:14
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-03-2024, 13:41

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •