Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 2
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    31,742
    Postimet në Bllog
    20

Kush është zv. presidentja e Amerikës Kamala Harris, që garon në zgjedhjet presidenciale në Amerikë?

30 Gjërat që duhet të dini për Kamala Harris, kryesuesja e demokratëve të rinj

Zëvendëspresidentja Kamala Harris po siguron mbështetjen për ofertën e saj për Shtëpinë e Bardhë, e cila do të përcaktohet në vetëm më shumë se 100 ditë.

Emri:  id5692184-inside2.jpg

Shikime: 203

Madhësia:  26.3 KB
    Zëvendës Presidentja Kamala Harris. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Nga Jackson Richman, Joseph Lord

22 korrik 2024

Me njoftimin tektonik të Presidentit Joe Biden se ai nuk do të kandidojë për rizgjedhje, Zëvendëspresidentja Kamala Harris shfaqet në rrugën për të siguruar nominimin. Ajo ka siguruar shpejt mbështetje nga Presidenti Biden dhe shumë demokratë kryesorë.

Nëse ajo emërohet zyrtarisht në Konventën Kombëtare Demokratike muajin e ardhshëm, ajo do të përballet me ish-presidentin Donald Trump në nëntor në garën për në Shtëpinë e Bardhë.

Këtu janë 30 gjëra që duhet të dini për znj. Harris:

1. Ajo është 59 vjeç

Zonja Harris ka lindur më 20 tetor 1964 në Oakland të Kalifornisë dhe aktualisht është 59 vjeç.

2. Babai i saj është i zi dhe nëna e saj ishte indiane

Babai i zonjës Harris është Donald Harris, një burrë me ngjyrë me origjinë xhamajkane dhe nëna e saj ishte Shymala Gopalan, tani e ndjerë, e cila ishte një emigrant nga India.
    Ajo ka një motër më të vogël, Maya, e cila shërben si këshilltarja e saj e ngushtë.

Prindërit e saj ishin të dy akademikë, gjë që bëri që familja e re të lëvizte shpesh. Babai i saj është një ekonomist që jep mësim në Universitetin e Stanfordit, ndërsa nëna e saj e ndjerë ishte biologe.

Zonja Gopalan ishte një shkencëtare e kancerit të gjirit dhe pioniere në fushën e saj. Ajo erdhi në Shtetet e Bashkuara nga India në moshën 19-vjeçare dhe fitoi doktoraturën rreth kohës kur lindi zonja Harris.

Nëna e zonjës Harris pati një ndikim të rëndësishëm tek ajo gjatë rritjes. Një herë ajo tha: “Nëna ime më shikonte dhe më thoshte: “Kamala, ti mund të jesh i pari që bën shumë gjëra, por sigurohu që të mos jesh i fundit”.

3. Prindërit e saj u divorcuan kur ajo ishte 7 vjeç

Prindërit e zonjës Harris u divorcuan kur ajo ishte 7 vjeç.

Ajo diskutoi divorcin e prindërve të saj në kujtimet e saj, "Të vërtetat që mbajmë".

“Me kalimin e kohës gjërat u vështirësuan. Ata pushuan së qeni i sjellshëm me njëri-tjetrin. E dija që ata e donin shumë njëri-tjetrin, por dukej se do të bëheshin si vaji dhe uji,” shkroi zonja Harris. “Në kohën kur isha 5 vjeç, lidhja mes tyre kishte rënë nën peshën e papajtueshmërisë.”

4. Ajo eksploroi traditat fetare të të dy prindërve të saj

E ardhur nga një çift me raca të përziera, zonja Harris eksploroi traditat fetare të të dy prindërve të saj si fëmijë.

Fqinji i saj shpesh e çonte zonjën Harris dhe motrën e saj në kishat kryesisht me ngjyrë në Berkeley. Nëpërmjet nënës së saj, një hindu, ajo u ekspozua gjithashtu ndaj parimeve fetare dhe ideve thelbësore të hinduizmit.

Zonja Harris aktualisht është Baptiste. Ajo mbajti një fjalim në mbledhjen vjetore të Konventës Kombëtare Baptiste në 2022.

Emri:  id5693859-GettyImages-1352746092.jpg

Shikime: 204

Madhësia:  33.7 KB
    Zëvendëspresidentja Kamala Harris dhe bashkëshorti i saj, Douglas Emhoff, marrin pjesë në një ngjarje në Pallatin Elysee në Paris më 11 nëntor 2021. (Kiran Ridley/Getty Images)

5. Ajo është e martuar me Doug Emhoff i cili kish dy fëmië me gruan e parë

Zonja Harris u martua me avokatin e argëtimit Doug Emhoff në vitin 2014. Të dy u krijuan nga një mik i përbashkët.

Z. Emhoff ka dy fëmijë, Ella dhe Cole Emhoff, të cilët kanë njerkë zonjën Harris.

6. Ajo ishte një pjesëmarrëse e hershme në Programin Kombëtar të Desegregimit

Në kohën kur zonja Harris ishte gati të fillonte kopshtin e fëmijëve, prindërit e saj e kishin kthyer familjen në Kaliforni.

Duke jetuar në Berkeley në atë kohë, zonja Harris ishte ndër studentët e parë që u dërgua me autobus në shkollat ​​e mëparshme të bardhë si pjesë e programit të desegregimit të zonës.

7. Vlerat e saj u formësuan nga familja e saj indiane

Gjyshërit e zonjës Harris dhe të tjerët nga ana e nënës së saj vazhduan të jetonin në Indi pasi nëna e saj emigroi në Shtetet e Bashkuara.

Zonja Harris vizitonte shpesh familjen e nënës së saj në Indi, duke diskutuar rregullisht për politikën me ta. Gjyshërit e saj morën një qasje liberale ndaj politikës në Indi, e cila, në atë kohë, karakterizohej nga vlera shumë konservatore.

"Më kujtohen historitë që ata do të tregonin dhe pasioni me të cilin ata folën për rëndësinë e demokracisë," tha zonja Harris gjatë një fjalimi të vitit 2018 para një auditori indiano-amerikan. Ajo tha se bisedat me gjyshin e saj në veçanti "kishin një ndikim të thellë në atë që jam unë sot".

8. Ajo ka studiuar për drejtësi

Ajo mori një diplomë në ekonomi dhe shkenca politike në Universitetin Howard, një Kolegj dhe Universitet Historik i Zi (HBCU) në Uashington, D.C. Ajo mori diplomën e saj në drejtësi nga Universiteti i Kalifornisë, Hastings.

9. Ajo u pranua në Barin e Kalifornisë në vitin 1990

Zonja Harris mori provimin e jurisprudencës dhe u pranua në barin e Kalifornisë në vitin 1990.

Jo shumë kohë më vonë, ajo u emërua zëvendësprokurore e qarkut (DA) për Alameda County, Kaliforni, puna e saj e parë në një fushë ligjore.

10. Ajo u emërua në 2 poste nga Kryetari i Asamblesë së Shtetit të Kalifornisë

Zonja Harris u emërua në dy poste qeveritare nga kryetari i atëhershëm i Asamblesë së Kalifornisë, Willie Brown.

Z. Brown ende i martuar po takohej gjithashtu me znj. Harris në atë kohë.

Z. Brown e emëroi znj. Harris në Bordin e Ankesave të Sigurimeve të Papunësisë dhe më vonë në Komisionin e Ndihmës Mjekësore të Kalifornisë.

Ndërsa ishte në këto komisione, të cilat paguanin nga 99,000 deri në 114,000 dollarë në vit, zonja Harris vazhdoi të punonte si prokurore.

11. Ajo ndoqi penalisht vepra penale kryesisht të dhunshme dhe me "tre goditje".

Në 1998, San Francisko DA Terence Hallinan punësoi znj. Harris si asistente prokurore e rrethit.

Gjatë kohës së saj në zyrë, zonja Harris punoi në divizionin kriminal të karrierës, duke ndjekur penalisht krimet kryesisht të dhunshme dhe veprat "me tre goditje".

Emri:  id5691921-GettyImages-83480574.jpg

Shikime: 306

Madhësia:  33.5 KB
    Prokurorja e Qarkut të San Franciskos Kamala Harris flet në një konferencë shtypi në San Francisko më 29 tetor 2008. (Justin Sullivan/Getty Images)

12. Ajo bëri fushatë kundër ish-shefit të saj për t'u bërë prokurore e rrethit

Në vitin 2004, znj. Harris nisi një fushatë për t'u bërë DA e San Franciskos kundër ish-shefit të saj, z. Hallinan.

Të dy ishin në mosmarrëveshje mbi Propozimin 21, i cili do të lejonte që të miturit të gjykoheshin në gjykatën më të lartë dhe jo në gjykatën e të miturve. Zonja Harris kundërshtoi dhe bëri fushatë kundër masës.

Z. Hallinan, i cili mbështeti masën, përfundimisht e ndaloi znj. Harris që t'i përgjigjej pyetjeve të shtypit mbi propozimin, duke çuar në dorëheqjen e saj.

Gjatë fushatës së saj, zonja Harris premtoi se do të ishte "e zgjuar për krimin", duke u zotuar se nuk do të zbatonte dënimin me vdekje dhe do të përdorte vetëm ligjet "me tre goditje" për shkelësit e dhunshëm.

Ajo e kritikoi zotin Hallinan për një shkallë të ulët dënimi dhe për dështimin për të frenuar dhunën me armë në lagjet e varfra dhe me ngjyrë.

Znj. Harris përfundimisht fitoi zgjedhjet e saj me 56 përqind të votave.

13. Ajo ishte prokurore e San Franciskos midis 2004 dhe 2011

Zonja Harris shërbeu si prokurore e San Franciskos midis 2004 dhe 2011 dhe gruaja e parë me ngjyrë në këtë pozicion.

Ndërsa ishte prokurore, zonja Harris mori qëndrime liberale për disa çështje, ndërsa kishte një qasje më të ashpër prokuroriale për të tjera.

Ajo kishte bërë një fushatë të madhe për legalizimin e martesave të të njëjtit seks dhe pasi San Francisko e legalizoi atë në vitin 2004, zonja Harris drejtoi një ceremoni të të njëjtit seks.

Gjatë kandidimit të saj për nominimin demokrat në vitin 2020, zonja Harris u përball me kritika nga demokratët për të kaluarën e saj në veprat penale të lidhura me marihuanën. Ndërsa DA, ajo mbikëqyri rreth 1,900 dënime të lidhura me marihuanë, disa prej të cilave përfunduan në burg.

14. Ajo ishte Prokurore e Përgjithshme e Kalifornisë nga 2011 deri në 2017.

Në vitin 2010, zonja Harris mundi ngushtë republikanin Steve Cooley për t'u bërë prokurore e përgjithshme e Kalifornisë, duke fituar me një diferencë prej 0.8 për qind.
    Si prokurore e përgjithshme e Shtetit të Artë, ajo refuzoi të zbatonte Propozimin 8, i cili e ndalonte Kaliforninë të pranonte martesat e të njëjtit seks. Ajo gjithashtu mbështeti penalizimin e prindërve me nxënës të shkollës që mungonin. Ajo fitoi marrëveshje me kompanitë e mëdha të naftës, duke përfshirë BP dhe Chevron.

Ajo ishte gruaja e parë, e para amerikane me ngjyrë dhe e para amerikane nga Azia Jugore që mbajti zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm të Kalifornisë.

Emri:  id5691918-Kamala_Harris_takes_oath_of_office_as_United_States_Senator_by_Vice_President_Joe_Bide.jpg

Shikime: 92

Madhësia:  43.9 KB
    Kamala Harris bën betimin si Senatore e SHBA më 3 janar 2017. (Public Domain)

15. Ajo u zgjodh në Senat në vitin 2016.

Zonja Harris në vitin 2016 mposhti republikën Linda Sanchez (D-Kaliforni) në një garë për Senatin, duke fituar me më shumë se 20 për qind të votave.
    Ajo shërbeu në Komitetin Gjyqësor të Senatit, Komitetin e Sigurisë Kombëtare, Komitetin e Inteligjencës dhe Komitetin e Buxhetit. Ajo ishte Senatore e SHBA nga 3 janar 2017 deri më 18 janar 2021.

16. Disa projektligje që ajo sponsorizoi kaluan në Senat

Gjatë qëndrimit të saj relativisht të shkurtër në Senat, zonja Harris pati disa arritje legjislative.

Në vitin 2018, Akti i saj Pro Bono Work to Empower and Represent (POWER) u miratua, duke u bërë përfundimisht ligj në shtator 2018.

Në të njëjtin vit, Akti i saj i Drejtësisë për Viktimat e Linçimit – i cili do ta kishte bërë linçimin një krim federal të urrejtjes – dështoi të kalonte në Senat. Megjithatë, gjatë mandatit të saj si zëvendëspresidente, Kongresi miratoi një projekt-ligj të ngjashëm, Aktin Emmett Till Antilynching. Ai u nënshkrua në ligj nga Presidenti Biden në 2022.

Në vitin 2020, viti i saj i fundit i plotë në Senat, zonja Harris sponsorizoi dhe pa miratimin e suksesshëm të Aktit të Sigurt 5G dhe Përtej, i cili synonte të forconte sistemet dhe infrastrukturën e telekomunikacionit në Shtetet e Bashkuara.

Emri:  id5691920-GettyImages-1045714130.jpg

Shikime: 249

Madhësia:  32.2 KB
    Sen. Kamala Harris (D-Kaliforni) u flet protestuesve gjatë procesit të konfirmimit të gjyqtarit të emëruar për Gjykatën e Lartë Brett Kavanaugh në Kapitolin e SHBA më 4 tetor 2018. (Drew Angerer/Getty Images)

17. Ajo tërhoqi vëmendjen kombëtare gjatë konfirmimit të Kavanaugh.

Gjatë seancave dëgjimore të konfirmimit të gjyqtarit Brett Kavanaugh në Gjykatën e Lartë në vitin 2018, zonja Harris tërhoqi vëmendjen kombëtare për marrjen në pyetje të të nominuarit gjyqësor.

Gjatë një seance dëgjimore të Komisionit Gjyqësor të Senatit të vitit 2018, zonja Harris i bëri gjykatësit Kavanaugh një sërë pyetjesh në lidhje me një pretendim për sulm seksual, duke përfshirë inkurajimin e tij për të bërë një test poligrafi dhe duke i kërkuar që të kërkonte një hetim të FBI-së për akuzat.

"Unë do të bëj çfarë të dojë komiteti," iu përgjigj zoti Kavanaugh të dy pyetjeve.

Asnjë provë vërtetuese nuk u paraqit në lidhje me pretendimet kundër gjyqtarit Kavanaugh, të cilat ai i mohoi.

Në disa pika, zonja Harris iu bashkua demokratëve të tjerë në përpjekje për të penguar procedurat, duke cituar dokumente që ajo tha se nuk i kishte marrë.

Pak përpara se Komiteti Gjyqësor të votonte për të avancuar nominimin e zotit Kavanaugh, zonja Harris dhe senatorë të tjerë demokratë dolën nga dhoma në shenjë proteste.

18. Ajo kandidoi pa sukses për Presidente në Ciklin 2020

Zonja Harris ngriti një ofertë përfundimisht të pasuksesshme për nominimin presidencial të Demokratëve në ciklin zgjedhor të 2020-ës.

Megjithëse ajo shihej si një kandidate e mundshme përpara ciklit zgjedhor, ajo mbeti prapa në zgjedhjet e hershme.

Plogështia në sondazhe bëri që zonja Harris të tërhiqej nga gara më 3 dhjetor 2019, një muaj përpara mbledhjes së Iowa-s.

19. Ajo ishte kritike ndaj kandidatit Biden në gjurmët e fushatës

Ndonëse përfundimisht u bë shoqja e tij kandidate, zonja Harris ishte kritike ndaj kandidatit presidencial Joe Biden në fushatën paraprake.

Gjatë një debati të vitit 2019, ajo dënoi ish-zëvendëspresidentin për kundërshtimin e tij ndaj programeve të transportit të desegregimit në vitet 1970.

"A jeni dakord sot se keni gabuar që kundërshtuat udhëtimin me autobus në Amerikë?" ajo e pyeti kundërshtarin e saj gjatë një shkëmbimi të nxehtë.

Ajo kritikoi gjithashtu rivalin e saj demokrat për punën e tij me segregacionistët si senatorët James Eastland (D-Miss.) dhe Herman Talmadge (D-Ga.), duke thënë se kandidati Biden "nuk ishte gati" për të qenë në Shtëpinë e Bardhë.

Emri:  id5691919-GettyImages-1217497708.jpg

Shikime: 93

Madhësia:  29.8 KB
    Demokratët e Senatit, duke përfshirë Sen. Kamala Harris (D-Kaliforni), marrin pjesë në një moment heshtjeje për George Floyd dhe lëvizjen Black Lives Matter në Sallën e Emancipimit të Kapitolit të SHBA më 4 qershor 2020. (Sarah Silbiger/Getty Images )

20. Ajo inkurajoi kontributet në një fond për të shpëtuar protestuesit e BLM

Në vitin 2020, zonja Harris inkurajoi ndjekësit e saj në internet që të dhuronin për Fondin e Lirisë së Minesota-s, një fond jofitimprurës me kusht.
    Të ardhurat e grupit, të cilat u rritën pas vdekjes së George Floyd në paraburgimin e policisë në Minneapolis, u përdorën për të shpëtuar ata që ishin arrestuar për pjesëmarrje në protestat dhe trazirat Black Lives Matter, duke përfshirë disa shkelës të dhunshëm.

21. Ajo vuri në pah abuzimet e të drejtave të njeriut nga CCP

Gjatë kohës së saj në Senat, zonja Harris avancoi legjislacionin që synonte të dhënat e të drejtave të njeriut të Partisë Komuniste Kineze (PKK). Së bashku me Senatoren Kirsten Gillibrand (D-N.Y.), ajo i shkroi një letër në vitin 2020 sekretarit të shtetit për gjenocidin e regjimit kinez kundër myslimanëve ujgurë dhe pakicave të tjera.

Ajo gjithashtu vuri në pah shkeljen e lirive nga CCP në Hong Kong. Regjimi komunist ka marrë kontrollin virtual mbi qytetin më parë gjysmë autonom në vitet e fundit. Senatorja prezantoi me sukses një projekt-ligj dypartiak që ajo bashkë-sponsorizoi përmes Kongresit që sanksionon zyrtarët atje për "minimin e lirive themelore dhe autonomisë" dhe përparimin e të drejtave të njeriut në rajon.

Si senator, zonja Harris gjithashtu bashkë-sponsorizoi Aktin e Politikës së të Drejtave të Njeriut Ujgur, i cili u bë ligj në vitin 2020, që "vendos sanksione ndaj individëve dhe subjekteve të huaja përgjegjës për abuzimet e të drejtave të njeriut" në rajonin veriperëndimor të Xinjiang të Kinës.

22. Ajo votoi për të dënuar Trump në 2020

Ajo votoi në favor të dënimit të Presidentit Trump gjatë gjyqit të tij të shkarkimit për pretendimin se i kërkoi Ukrainës të hetonte ish-zëvendëspresidentin Biden në këmbim të ndihmës ushtarake. Ndërsa ai u fajësua nga Dhoma e Përfaqësuesve, ai u shpall i pafajshëm nga Senati.

23. Ajo ka avokuar për kontrollin e armëve

Zonja Harris ka punuar për të avancuar ligje më të ashpra për armët në administratën Biden. Ajo mbikëqyr Zyrën e Shtëpisë së Bardhë për Parandalimin e Dhunës me Armë. Në vitin 2020, ajo kishte bërë thirrje për kontrolle universale të sfondit dhe një ndalim të "armëve sulmuese".

24. Ajo u zgjodh Femra e Parë, Nënkryetare e Parë me Ngjyrë

Pas zgjedhjes së saj në 2020, zonja Harris u bë gruaja e parë, e para indiano-amerikane dhe zëvendëspresidentja e parë me ngjyrë.

Pas zgjedhjes së saj, zonja Harris u shpreh për rëndësinë e fitores së saj.

“Unë mund të jem gruaja e parë që mbaj këtë detyrë. Por unë nuk do të jem i fundit”, tha ajo pas shpalljes së saj dhe të zotit Biden fitues të zgjedhjeve të 2020-ës.

Për më tepër, bashkëshorti i zonjës Harris, z. Emhoff, u bë bashkëshorti i parë hebre i një presidenti ose zëvendëspresidenti. Shtëpia e tyre, e cila është në Observatorin Detar në Uashington, përfshin një mezuzah - një send hebre që kërkohet të ekspozohet në hyrjet e shtëpive hebraike në përputhje me urdhërimin e Toras.

25. Ajo ka qenë një zë i madh në Administratën e Abortit

Përpara vendimit të Gjykatës së Lartë të vitit 2022 që rrëzoi Roe kundër Wade, por pasi u zbulua një opinion i shumicës, ajo mbajti një fjalim me frazën, "Si guxojnë?"
    Ajo ka mbajtur fjalime të shumta duke mbrojtur abortin.

Emri:  id5691917-51276153925_f9537c14f7_o.jpg

Shikime: 102

Madhësia:  61.6 KB
    Zëvendëspresidentja Kamala Harris dhe zyrtarë të tjerë qeveritarë vizitojnë një Qendër Qendrore të Përpunimit të Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA në El Paso, Teksas, më 25 qershor 2021.

26. Ajo është 'cari i kufirit' i Bidenit

Në ditët e para të administratës së Bidenit, zonja Harris u emërua "cari i kufirit", me sigurimin e kufirit.

Administrata e prezantoi rolin si kryesisht diplomatik, me fokus në adresimin e "shkaqeve rrënjësore" të migrimit të paligjshëm në Shtetet e Bashkuara.

Gjatë qëndrimit të saj si car kufiri, zonja Harris ka vizituar kufirin një herë, pavarësisht presionit në rritje nga republikanët pasi kriza e imigracionit është përkeqësuar.

Në një raport të Shtëpisë së Bardhë për këtë çështje, zonja Harris tha se politika e administratës përfshinte “krijimin e një rruge drejt shtetësisë për gati 11 milionë emigrantë pa dokumente në vendin tonë, modernizimin e procesit tonë të imigracionit dhe menaxhimin efektiv të kufirit tonë”.

27. Në trajtimin e krizës së imigracionit, znj. Harris nisi 'Thirrjen për Veprim'

Nisma ka kërkuar të adresojë shkaqet rrënjësore të migrimit nga Amerika Qendrore duke mobilizuar bizneset dhe ndërmarrjet sociale për të bërë investime për të krijuar mundësi ekonomike për njerëzit në rajon.

Nisma, e cila synon kryesisht Guatemalën, El Salvadorin dhe Hondurasin, ka mbledhur më shumë se 5 miliardë dollarë që nga fillimi i saj.

28. Ajo mbështet Ukrainën dhe ka qenë mbështetëse dhe kritike ndaj Izraelit

Zonja Harris ka qenë mbështetëse e Ukrainës në luftën e saj kundër Rusisë dhe ka mbështetur ndihmën e SHBA-së që i është dërguar Kievit.

Me Izraelin, ndërsa ajo ka përsëritur se mbështetja e administratës për vendin është "e hekurt" dhe ka dënuar sulmin e Iranit ndaj shtetit hebre në prill, ajo ka qenë kritike ndaj Izraelit në mes të luftës së tij kundër grupit terrorist Hamas në Gaza.

“Qeveria izraelite duhet të bëjë më shumë për të rritur ndjeshëm rrjedhën e ndihmës. Asnjë justifikim”, tha ajo në mars.

29. Ajo është një fanse e Hip-Hop-it

Ajo festoi 50 vjetorin e hip-hop-it në rezidencën e zëvendëspresidentit, siç shihet në një video virale të saj duke kërcyer me një këngë. Ajo gjithashtu kërceu me stafin e saj të fushatës 2020 pasi u largua nga gara.

“Si bijë e Oakland, Kaliforni, hip-hop-i ka qenë pjesë e jetës sime që nga fillimi i tij – që nga rritja duke ditur çdo fjalë deri te “Kënaqësia e Rapper-it”, deri në shkollën e mesme kur shoqja ime më e mirë nga kopshti, Stacey Johnson. , që është këtu, do të më merrte me Cadillac Coupe DeVille të zezë të babait të saj - ja ku është - për të shkuar në një klub në qytetin ku luante DJ dhe ne kërcenim derisa duhej të hiqnim këpucët," tha ajo në festë.

30. Ajo u miratua nga Presidenti Biden

Pasi u largua nga gara e vitit 2024, Presidenti Biden u bëri thirrje amerikanëve që të zgjidhnin zonjën Harris.

Dalja e Presidentit Biden ishte hera e parë që një president në detyrë vendosi të mos kandidojë për rizgjedhje që nga viti 1968, kur Lyndon Johnson hoqi dorë nga oferta e tij pas një paraqitjeje zhgënjyese në zgjedhjet paraprake në New Hampshire.

Emel Akan kontribuoi në këtë raport.

Burimi: Epoch Times

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    31,742
    Postimet në Bllog
    20

Për: Kush është zv. presidentja e Amerikës Kamala Harris, që garon në zgjedhjet presidenciale në Ame

Gjykatësi Joe Brown flet për Kamala Harris

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 27-07-2024, 14:38
  2. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 11-04-2022, 12:47
  3. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 22-01-2021, 10:00
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2021, 00:58
  5. Aleanca Popullore garon ne zgjedhjet e 8 majit
    Nga FATJON SOFTA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-03-2011, 09:40

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •