Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Kush ishin spiunët e Sigurimit në Lëvizjen e Dhjetorit! Flet Ilir Demalia!

Citim Postuar më parë nga ATMAN Lexo Postimin
    ismail kadareja nuk eshte distancuar kurre nga e kaluara e tij ne kohen e monizmit ,dhe e dyta qe eshte me e turpshme eshte se po kerkon te dale si nje opozitar i atij sistemi, kur iku ne france sistemi e kishte marre goditjen me ambasadat ,keshtu qe kadareja e beri thjesht per kamaleonizem

letrat komisionit ja kane derguar ata te cilet jane viktima te atij sistemi ,ka plot te cilet jane shkaterruar nga ai sistem dhe kadareja ishte mbeshtetes i atij sistemi , eshte thjesht ceshtje drejtesie sociale
    Po te kesh lexuar romanet e Ismail Kadarese, e kupton qe ai e sulmonte rregjimin me penen e tij qe ne ate kohe. Ne keto 30 vjet kane dale edhe dosjet e Sigurimit te Shtetit per Ismail Kadarene, edhe perpjekjet ku e kane vene nen akuze dhe donin ta sulmonin po per penen e mendimin e tij ne ato romane. Te thuash qe nje shkrimtar mbeshteste ate rregjim, kur propaganda e rregjimit fillonte qe ne bark te nenes, eshte paksa qesharake. Por nejse, ky eshte mendimi yt.

E kam thene edhe njehere tjeter ne kete forum. E verteta e 50 vjeteve te komunizmit duhet te dokumentohet e behet publike. Dhe ne keto 30 vjetet e fundit shume nga keto te verteta kane dale ne drite. Por nuk duhet te gjykojme njeri-tjetrin per sjelljen nen ate rregjim. Duhet ta gjykojme njeri-tjetrin per sjelljen tone pasi rregjimi ra, ne keto 30 vjet lirije e demokracie. Ashtu sic ka patur njerez qe jane penduar per krimet e tyre, ashtu ka patur edhe njerez qe vazhdojne te ruajne idealet e mentalitetin komuniste edhe sot. Liria eshte sprova e vertete per shqiptaret. Liria e 30 vjeteve te fundit.

Sa per Ismal Kadarene, ai pati fatin qe te botoje vepra si nen komunizem edhe ne demokraci. Dhe vleresimet per vepren e tij letrare nuk i japin vetem shqiptaret, i jep e gjithe bota. Veprat e tij jane perkthyer e lexohen ne shume gjuhe te botes. E ndryshe nga shume te tjere, Ismail Kadare i qendroi larg politikes shqiptare. Ai nuk kerkoi asnje pushtet e nderime nga shqiptaret ne keto 30 vjet. Dhe foli sic i ka hije nje intelektuali kur populli i tij kaloi momente te veshtira me luften ne Kosove dhe luften civile ne Shqiperi ne 1997.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 13-12-2023 më 09:16

i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,275

Ju tregoj fisin Berisha! Flet akademiku Pëllumb Xhufi! | Shqip nga Dritan Hila
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 17-12-2023 më 07:54

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,275

Berisha dhe Beleri e kanë humbur betejën me shqiptarët! Flet Pëllumb Xhufi

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,275

FJALIMI I BERISHËS MË 1990: FALEMINDERIT SHOKU RAMIZ ALIA

Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,275

"Greqia s'ka të drejtë të flasë për Belerin!", Haxhiu: Ta ndërron emrin në kishë e legjislatur

Keta qe pe mbrojn teroristin Fred Belerin kan hanger para nga greqia si GRAMOZ PASHKO e vrane
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 05-03-2024 më 11:48

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 28-02-2021, 16:10
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-12-2015, 10:38
  3. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 26-01-2015, 11:46
  4. Ja kush e shiti Lëvizjen e Dhjetorit
    Nga Darius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2014, 10:39
  5. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •