Kim Clement | Biografia
Kim themeloi Warriors of the New Millenium, një organizatë me bazë në Detroit për të varfrit në 1995
Një profet i vetëshpallur, Kim Clement filloi të bëhej një profet global i kohës së fundit në mesin e viteve 1990, pasi dha parashikime për disa ngjarje të mëdha ndërkombëtare që ndodhën gjatë asaj kohe. Ai kishte shkruar gjithashtu disa libra rreth profecive. Clement publikoi "Sound of His Voice" në 1993, "Secrets of the Prophetic: Unveiling Your Future" në 2005 dhe "Call Me Crazy, Por I'm Hearing God's Voice: Secrets to Hearing the Voice of God" në 2007.
Nga Reena Chikanbanjar
Kim Clement ishte një pastor dhe kantautor i Afrikës së Jugut, i cili u bë i njohur për profecitë e tij.
Kush është Kim Clement?
Kim Clement ishte një profet i vetëshpallur që parashikoi sulmet terroriste të 11 shtatorit, uraganin Katrina dhe presidencën e Donald Trump vite përpara se të ndodhnin. Ai gjithashtu shkroi disa libra për thirrjen e tij profetike. Krahas talentit të tij parashikues, Klementi ishte edhe pastor dhe kantautor. Ai kishte shërbyer si pastor në kisha të ndryshme në Afrikën e Jugut dhe Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, ai kishte nxjerrë albume të tilla si Ku është Zoti i Elijas? (2007), Shining Innocent (2009) dhe Israel Is Forever (2016).
Jeta e hershme dhe edukimi
Kim Clement lindi më 30 shtator 1956 në Uitenhage, një qytet në Provincën e Kepit Lindor të Afrikës së Jugut. Ai lindi nga Vivian Clement, e cila punonte si Superintendente në Hekurudhat e Afrikës së Jugut dhe Babette Clement, e cila drejtonte një biznes të vogël shtypshkronjeje së bashku me zyrën e një mjeku vendas ku ajo punonte si recepsioniste. Ai kishte tre vëllezër e motra. Ai ndoqi shkollën e mesme Lawson Brown në Port Elizabeth.
Karriera muzikore
Kim u mësua muzikë që në moshë shumë të hershme. Halla e tij Isabella i mësoi atij piano klasike. Në moshën pesë vjeçare, ai filloi të praktikonte rregullisht piano. Kur ai ishte vetëm 12 vjeç, Clement dhe vëllai i tij, Barry, formuan një grup të quajtur Mark 4. Ata performuan në ngjarje të vogla lokale. Ata gjithashtu performuan me grupe të tjera dhe fituan njohje në skenën muzikore lokale. Ai gjithashtu bëri turne në Afrikën e Jugut me një grup të quajtur Cosmic Blues, duke luajtur në tastierë.
Klementi kishte nxjerrë gjithashtu albume të tilla si Ku është Zoti i Elias? (2007), Shining Innocent (2009) dhe Israel Is Forever (2016). Disa nga këngët e tij hit përfshijnë "Eja në altarin tim", "Diku në të ardhmen", "You Will Live Israel" dhe "Breathe". Ai gjithashtu performoi në koncerte live në malin Carmel dhe Nju Jork.
Takimi që i ndryshoi jetën
Rebel që në moshë të re, Kim filloi të pinte marijuanë në vitet e hershme të adoleshencës. Në moshën 17-vjeçare, ai u bë i varur nga droga shumë e rrezikshme e quajtur heroinë.
Megjithatë, ai u ndesh me një përvojë që ndryshoi jetën gjatë një nate të vitit 1974. Ai ishte i dehur dhe i tepruar me heroinë kur e grabitën dhe e goditën me thikë në rrugë. Ndërsa po ndjente se do të vdiste, një i krishterë e shpëtoi dhe ndau mesazhin e Krishtit me të. Që atëherë, ai u bë një ndjekës i Krishtit dhe ia kushtoi jetën e tij ndarjes së mesazhit të Krishtit.
Karriera si pastor
Pasi iu përkushtua Krishtit, Kim u pagëzua në Kishën e Ungjillit të plotë të Uitenhage. Ai i shërbeu kishës për tre vjet. Ndërmjet viteve 1976 dhe 1977, Clement shërbeu si pastor i ri dhe drejtor muzikor në kisha të ndryshme. Gjatë asaj kohe, ai punoi gjithashtu si këshilltar në një institucion rehabilitimi nga droga të quajtur Vital Link dhe trajnoi fëmijë me probleme mendore duke i ndihmuar ata të përmirësoheshin duke mësuar muzikë.
Kim ishte duke punuar në një dyqan lokal muzikor ku takoi pastorin Jimmy Crompton. Crompton i ofroi atij një punë në kishën e tij të quajtur Fjala e Besimit në Port Elizabeth. Kim më pas u bë udhëheqësi i adhurimit dhe rinisë në kishë dhe u përfshi në mënyrë aktive në ungjillizimin e rrugës.
Qendra e krishterë Durban
Kim u transferua në Durban, Afrika e Jugut, në vitin 1978 dhe filloi të ndihmonte pastorin e vjetër të Kishës së Ungjillit të Plotë, Fred Roberts, si pastor i ri dhe adhurimi. Brenda disa viteve, ai bashkëthemeloi kishën e parë joracore në Afrikën e Jugut të aparteidit të quajtur Durban Christian Center, duke bashkëpunuar me Roberts dhe pastorët Neville dhe Wendy MacDonald. Ishte gjatë kësaj kohe kur Kim e deklaroi veten si profet. Ai u dha gjithashtu fjalë të sakta profetike shumë njerëzve.
Në mars 1981, ai shkoi përkohësisht në SHBA për të marrë pjesë në Krishtin për Kombet në Dallas, Teksas. Ai gjithashtu shërbeu si pastor i asociuar në një kishë baptiste në Longview, Teksas, gjatë asaj kohe. Pas kthimit në Afrikën e Jugut, ai vazhdoi të asistonte në Durban Christian Center. Më vonë, ai themeloi kishën e tij të quajtur Shoqata Ungjillore Kim Clement.
Luftëtarët e Mijëvjeçarit të Ri
Në vitin 1991, Kim u transferua në SHBA me familjen e tij dhe së shpejti themeloi një ministri të Shprehjeve të Imazhit Profetik. Ai udhëtoi në të gjithë Shtetet e Bashkuara në shumë kisha dhe gjithashtu bëri shfaqje të shpeshta televizive. Pasi theu të dy kyçet e dorës dhe u shtrua në spital në vitin 1993, Klementi filloi të kishte një drejtim të ri për shërbimin, Shpimi i errësirës. Si rezultat, në vitin 1995, Kim themeloi Warriors of the New Millenium, një organizatë me bazë në Detroit për të ngritur njerëzit e varfër dhe të plagosur të qytetit, e cila përfundimisht u përhap në të gjithë Shtetet e Bashkuara.
Profeci
Një profet i vetëshpallur, Kim, filloi të bëhej një profet global i kohës së fundit në mesin e viteve 1990, pasi dha parashikime për disa ngjarje të mëdha ndërkombëtare që ndodhën gjatë asaj kohe. Për shembull, ai parashikoi sulmet terroriste të 11 shtatorit pesë vjet përpara se të ndodhte. Ai gjithashtu profetizoi uraganin Katrina vite përpara se të ndodhte. Në 2007 dhe 2015, Kim profetizoi se Donald Trump do të bëhej president.
Libra
Kim Clement kishte shkruar disa libra rreth profecive. Ai botoi librin e tij të parë të titulluar "Tingulli i zërit të tij" më 17 nëntor 1993. Gati pas një dekade, ai botoi "Sekretet e profetit: zbulimi i së ardhmes tënde" më 1 nëntor 2005 dhe "Më quaj i çmendur, por po dëgjoj Zotin". Zëri: Sekretet për të dëgjuar zërin e Zotit' më 28 gusht 2007.
Jeta personale
Kim u takua me Jane Elizabeth Barnes kur ai po shërbente në kishën Fjala e Besimit. Kim ra në dashuri me Jane, dhe ata u martuan shpejt në 1978 në Durban, Afrika e Jugut. Çifti ka pesë fëmijë. Ata mirëpritën fëmijën e tyre të parë, Donne, më 29 nëntor 1979. Fëmija i tyre i dytë, Jacquelyn, lindi më 4 janar 1984. Çifti mirëpriti fëmijën e tyre të tretë dhe djalin e parë, Caleb, më 21 janar 1991. Jane lindi fëmijën e tyre të katërt , vajza Elizabeth "Libby", më 16 gusht 1996 dhe fëmija i pestë, djali Jakob, më 9 janar 1998.
Vdekja
Më 23 nëntor 2016 në moshën 60-vjeçare, Kim vdiq pasi vuajti nga një gjakderdhje në tru dhe komplikime të tjera mjekësore për një kohë të gjatë.
Burimi: Biography.com
Mund të dëgjoni e shikoni në anglisht nga goja e tij profecine e berë në vitin 2014:
Krijoni Kontakt