Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 3
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    28,641
    Postimet në Bllog
    12

Hierakia e Konspiratorëve: Historia e Komitetit të 300-tëve

Emri:  41J8+8cXpxL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

Shikime: 113

Madhësia:  20.3 KB

Autori: Dr. John Coleman

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    28,641
    Postimet në Bllog
    12

Për: Hierakia e Konspiratorëve: Historia e Komitetit të 300-tëve

PARATHËNIE

Në karrierën time si oficer profesionist i inteligjencës, kam pasur shumë raste për të hyrë shumë dokumente të klasifikuara, por gjatë shërbimit si oficer i shkencave politike në terren në Angola, Afrika Perëndimore, pata mundësinë të shikoja një seri të klasifikimeve të fshehta dokumente të cilat ishin jashtëzakonisht të qarta. Ajo që pashë më mbushi me zemërim dhe mëri dhe më nisi në një kurs nga i cili nuk kam devijuar, domethënë në zbuloni se çfarë fuqie është ajo që kontrollon dhe menaxhon Britaninë dhe Shtetet e Bashkuara qeveritë. Isha plotësisht i njohur me të gjitha shoqëritë sekrete të njohura të tilla si Instituti Mbretëror për Çështjet Ndërkombëtare (RIIA), Këshilli për Marrëdhëniet me Jashtë (CFR), Bilderbergerët, Trilateralët, Sionistët, Frimasoneria, Bolshevizmi Rosikrucianizmi dhe të gjitha spinoffet e këtyre shoqërive sekrete. Si oficer i inteligjencës, dhe edhe më parë si student i ri në kursin e studimeve të mia në Muzeun Britanik në Londër, të gjithë i kisha prerë dhëmbët e syrit, plus një numër të mirë të tjerëve të cilët imagjinoja se amerikanët ishin të njohur.

Por kur erdha në Shtetet e Bashkuara në vitin 1969, gjeta se emra si Urdhri i St. Gjoni i Jeruzalemit, Klubi i Romës, Fondi Gjerman Marshall, Fondacioni Cini, Tryeza e Rrumbullakët, Fabianistët, Fisnikëria e Zezë Veneciane, Shoqëria Mont Pelerin, Klubet e zjarrit të ferrit dhe shumë të tjerë ishin në rastin më të mirë krejtësisht të panjohur këtu, ose përndryshe funksionet e vërteta të tyre në rastin më të mirë nuk kuptoheshin sa duhet ose fare.

Në vitet 1969-1970 u nisa për të rregulluar situatën në një seri monografish dhe kasetash kaseta. Për habinë time shumë shpejt gjeta shumë njerëz të gatshëm t'i citonin këta emra si sikur të kishin njohur prej tyre të gjithë karrierën e tyre të shkrimit, por që nuk ishin aspak njohuri rreth temave, por mjaft të gatshëm për të treguar burimin e tyre kohët e fundit informacionin e fituar. E ngushëllova veten me mendimin se imitimi është më i sinqerti formë e lajkave. Unë vazhdova hetimet e mia, duke u përpjekur përpara përballë rreziqeve të rënda, sulme ndaj vetes dhe gruas sime, humbje financiare, ngacmime të vazhdueshme, kërcënime dhe shpifje, e gjitha pjesë e një programi të hartuar dhe të orkestruar me kujdes për të më diskredituar, drejtuar nga agjentë dhe informatorë të qeverisë, të ngulitur në të ashtuquajturën krahun e djathtë të krishterë, të "Lëvizja e identitetit" dhe grupet e djathta "patriotike". Këta agjentë vepronin dhe ende operojnë, nën mbulesën e një kundërshtimi të fortë dhe të patrembur të hapur ndaj judaizmit kryesor i tyre armik, ata do të na bëjnë të besojmë.

Këta agjentë-informatorë udhëhiqen dhe kontrollohen nga një grup homoseksualësh të cilët janë të pëlqyer dhe të respektuar nga konservatorët politikë dhe fetarë në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Programi i tyre i shpifjeve, gënjeshtrave dhe urrejtjes, dezinformimi për punën time, madje kohët e fundit, duke ia atribuar shkrimtarëve të tjerë, vazhdon e pandërprerë, por nuk e ka pasur të dëshiruarin efekt. Unë do të vazhdoj me detyrën time derisa të kem hequr përfundimisht maskën e të gjithëve qeverisë paralele sekrete e nivelit të lartë që drejton Britaninë dhe SHBA-në Ky libër është një pjesë të asaj përpjekjeje të vazhdueshme.

Dr. John Coleman, nëntor 1991
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 17-05-2023 më 22:19

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    5,569

Për: Hierakia e Konspiratorëve: Historia e Komitetit të 300-tëve

Komiteti i 300-tëve është një teori konspiracioni që pretendon se një grup i vogël i elitave të pasur dhe të fuqishme kontrollon të gjitha aspektet e jetës në planetin tonë, duke përfshirë qeveritë, mediat, bankat dhe korporatat. Një nga teoritë më të njohura të Komitetit të 300-tëve është ajo e Hierakisë së Konspiratorëve, që pretendon se kjo organizatë kontrollon botën dhe përdor fuqinë e saj për të ndryshuar kursin e historisë në mënyra që janë të mira për interesat e saj.

Për të filluar, është e rëndësishme të theksohet se nuk ka provë të qartë që tregon se ky komitet ekziston dhe se kontrollon botën. Për më tepër, teoritë konspiracioniste janë të vështira për t'u vërtetuar, pasi ato janë shpesh të bazuar në spekulime dhe hipoteza të paqarta.

Teoria e Hierakisë së Konspiratorëve u ngrit në vitin 1992 nga një autor i njohur konspiracionist, John Coleman, në librin e tij "The Conspirator's Hierarchy: The Committee of 300". Ai sugjeron se ky komitet kontrollon planetin tonë dhe ka qenë në pushtet për më shumë se 200 vjet. Ai gjithashtu pretendon se Hierakia e Konspiratorëve përfshin 13 familje të pasura dhe të fuqishme, si Rothschild, Rockefeller, DuPont dhe Morgan.

Këto familje, sipas teorisë, kanë kontrolluar financat botërore dhe kanë punuar së bashku për të krijuar një sistem të kontrolluar nga ata që kontrollojnë të gjitha aspektet e jetës njerëzore. Ata gjithashtu kontrollojnë mediat dhe informacionin që ne marrim, duke përdorur këtë fuqi për të kontrolluar opinionin publik dhe për të ndryshuar kursin e historisë në mënyra që janë të mira për interesat e tyre.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto pretendime nuk janë provuar dhe nuk kanë mbështetje të forta nga faktet. Shumica e këtyre teorive janë të bazuar në spekulime dhe hipoteza të paqarta, dhe nuk kanë asnjë baze të vërtetë. Në fakt, shumë prej tyre janë të kundërta me faktet dhe nuk mbështeten nga asnjë shkencëtar i respektuar. Është e rëndësishme të mbani mend se teoritë konspiracioniste janë të rrezikshme, pasi ato mund të ndikojnë në mënyrë negative në opinionin publik dhe mund të rrisin nivelin e paranojës dhe mosbesimit.

të gjitha teoritë konspiracioniste, përfshirë komitetin e 300-tëve, janë të vështira për t'u vërtetuar dhe nuk kanë mbështetje të forta nga faktet. Ndërkaq, këto teori janë të përqendruara në ide se ka një grup i vogël elitash të pasur dhe të fuqishëm që kontrollon të gjitha aspektet e jetës në botë.

Një nga pretendimet më të njohura të Hierakisë së Konspiratorëve është se ky komitet kontrollon qeveritë dhe politikën botërore. Megjithatë, kjo pretendim është e vështirë për t'u vërtetuar, pasi politika dhe qeveritë janë të ndryshme në mbarë botën dhe nuk mund të kontrollohen nga një grup i vogël elitash.

Të gjitha këto pretendime janë të vështira për t'u vërtetuar, pasi nuk ka provë të qartë që tregon se ky komitet ekziston dhe kontrollon botën. Për më tepër, shumë nga pretendimet e Hierakisë së Konspiratorëve janë të kundërta me faktet dhe nuk mbështeten nga asnjë shkencëtar i respektuar.

Në përgjithësi, është e rëndësishme të kujtojmë se teoritë konspiracioniste nuk janë të bazuar në fakte dhe mund të ndikojnë në mënyrë negative në opinionin publik. Është e rëndësishme që të ndjekim burime të besueshme dhe të mbajmë një qëndrim kritik ndaj këtyre pretendimeve.

Tema të Ngjashme

1. Qeveria vendos krijimin e Komitetit të Diasporës
    Nga EDLIN në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-01-2013, 08:33
  2. Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 28-04-2011, 22:40
  3. Cështja came, Berisha takon Idrizin: Ok ngritjes së Komitetit të Diasporës
    Nga shigjeta në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:20
  4. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-08-2008, 20:07
  5. Vet)Vrasja e kryetarit të Komitetit Ekzekutiv të Tiranës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 17:09

Fjalët Kyçe për Temën

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •