Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 2
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    28,641
    Postimet në Bllog
    12

Miliarderi Stephen Deckoff blen ishujt privatë të pedofilit Jeffrey Epstein

Nga Dan Mangan & Agimi Giel

- Një firmë investimi e udhëhequr nga miliarderi Stephen Deckoff ka blerë dy ishuj privatë në Ishujt e Virgjër të SHBA-së, të zotëruara më parë nga krimineli i ndjerë i seksit, Jeffrey Epstein.

- Deckoff, themeluesi i firmës private të kapitalit Black Diamond Capital Management, bleu dy ishujt për 60 milionë dollarë.

- CEO i JPMorgan Chase Jamie Dimon do të thirret të dëshmojë në fund të majit për padi që akuzojnë bankën për përfitim nga trafikimi seksual nga Epstein në ishullin e tij privat.

Emri:  106035234-1563907926369rtx70iam.jpg

Shikime: 117

Madhësia:  41.9 KB
    Ishulli i vogël St. James, një nga pronat e financierit Jeffrey Epstein, shihet në një pamje ajrore pranë Charlotte Amalie, St. Thomas, Ishujt e Virgjër të SHBA, 21 korrik 2019.
    Marco Bello | Reuters

Një firmë investimi e udhëhequr nga miliarderi Stephen Deckoff ka blerë dy ishuj privatë në Ishujt e Virgjër të SHBA-së, të zotëruara më parë nga krimineli famëkeq i seksit, Jeffrey Epstein , konfirmoi Deckoff për CNBC të mërkurën.

Forbes fillimisht raportoi se Deckoff, themeluesi i firmës private të kapitalit Black Diamond Capital Management , bleu dy ishujt për 60 milionë dollarë, më pak se gjysma e çmimit të tyre fillestar të kërkuar.

Një nga ishujt u përdor nga Epstein për të abuzuar seksualisht me të rejat për vite me radhë, sipas dosjeve gjyqësore.

“Z. Deckoff planifikon të zhvillojë një resort luksoz të klasit botëror me 25 dhoma, me pesë yje, i cili do të ndihmojë në nxitjen e turizmit, krijimin e vendeve të punës dhe nxitjen e zhvillimit ekonomik në rajon, duke respektuar dhe ruajtur mjedisi i rëndësishëm i ishujve”, thuhet në një njoftim për shtyp në lidhje me shitjen.

SD Investments, e cila drejtohet nga Deckoff, njoftoi blerjen.

“Një pjesë e konsiderueshme e të ardhurave nga shitja po i paguhet Qeverisë së Ishujve të Virgjër të SHBA-së sipas një marrëveshjeje zgjidhjeje të shpallur më parë midis qeverisë dhe pasurisë së zotit Epstein”, thuhet në njoftim.

Pasuria e Epstein dhe subjektet e lidhura me to në nëntor ranë dakord t’i paguanin qeverisë së Ishujve të Virgjër më shumë se 105 milionë dollarë për të zgjidhur pretendimet për trafikim seksual dhe shfrytëzim të fëmijëve. Kjo marrëveshje kërkonte që pasuria t’u paguante Ishujve të Virgjër gjysmën e të ardhurave nga shitja e ishujve, Little St. James dhe Great St. James, dhe 450,000 dollarë të tjera për të adresuar dëmet në Great St. strukturave që u thanë qindra vjet për të lënë vend për zhvillim.

Gjatë një interviste të shkurtër telefonike me CNBC, Deckoff konfirmoi se kishte blerë ishujt.

“Asnjë koment,” tha ai kur u pyet për planet e tij për të.

Deckoff më pas e mbylli telefonin.

Little St. James mbulon më shumë se 70 hektarë dhe Great St. James është më shumë se dyfishi i madhësisë së fqinjit të tij.

Blerja u raportua në të njëjtën ditë kur CNBC zbuloi se avokatët për Ishujt e Virgjër të SHBA dhe një akuzues i Epstein do të shkarkojnë CEO të JPMorgan Chase Jamie Dimon duke filluar nga 26 maj.

USVI dhe gruaja anonime akuzuan JPMorgan në padi civile federale për përfitim nga trafikimi seksual i grave të reja nga Epstein në pronën e tij në Ishujt e Virgjër. Epstein ishte për vite klient i JPMorgan Chase dhe kishte miliona dollarë depozita atje.

Banka mohon pretendimet në padi. Por kjo e mbajti Epstein si klient deri në vitin 2013, pesë vjet pasi ai u deklarua fajtor në një akuzë të gjykatës shtetërore të Floridës për kërkimin e seksit për para nga një vajzë e mitur.

Shumë gra kanë thënë se janë përdhunuar ose sulmuar seksualisht në Little St. James, ku Epstein kishte një rezidencë. Ata përfshinin Virginia Giuffre, e cila ka pretenduar se ishte abuzuar seksualisht atje, dhe në vende të tjera, nga Princi Andrew , vëllai më i vogël i mbretit Charles të Britanisë së Madhe.

Andrew e ka mohuar pretendimin e saj, por në shkurt 2022 ra dakord për një marrëveshje konfidenciale me Giuffre për t’i dhënë fund një padie civile kundër tij në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Manhattan.

Padia e USVI kundër JPMorgan thekson se Epstein “ishte banor i Ishujve të Virgjër dhe ai mbante një rezidencë në Little St. James, të cilën e fitoi në 1998 dhe në 2016 bleu gjithashtu Great St. James”.

Ishujt u vlerësuan kolektivisht në 86 milionë dollarë pas vdekjes së Epstein në gusht 2019, kur ish-miku i Donald Trump dhe Bill Clinton kreu vetëvrasje në një burg në Manhatan një muaj pasi u arrestua me akuza federale për trafikim seksual të fëmijëve.

“Epstein Enterprise në 1998 bleu Little St. James në Ishujt e Virgjër si strehë dhe strehë e përsosur për trafikimin e grave të reja dhe vajzave të mitura për robëri seksuale, abuzim me fëmijët dhe sulme seksuale,” thotë padia.

“Little St. James është një ishull i izoluar, privat, gati dy milje nga Shën Thomas pa banorë të tjerë”, theksoi padia. “Ai mund të vizitohet vetëm me varkë ose helikopter privat... Epstein kishte qasje të lehtë në St. , dhe të mbajtur atje nuk ishin në gjendje të largoheshin pa lejen dhe ndihmën e tij, pasi ishte shumë larg dhe e rrezikshme për të notuar në Shën Thomas.”

Padia vazhdon duke thënë se në vitin 2016, Epstein përdori një blerës kashte për të fshehur identitetin e Epstein dhe bleu Great St. James ishullin më të afërt me Little St. James.

“Deri atëherë, Epstein ishte një i dënuar për shkelje seksuale,” thotë padia. “Epstein Enterprise e bleu ishullin për më shumë se 20 milionë dollarë, sepse pjesëmarrësit e saj donin të siguroheshin që ishulli të mos bëhej një bazë nga e cila të tjerët mund të shikonin aktivitetet ose vizitorët e tyre.”

Ai shton: “Duke fituar pronësinë dhe kontrollin e Great St. James duke përjashtuar të tjerët, Epstein Enterprise krijoi pengesa shtesë për të parandaluar që ata që mbaheshin në mënyrë të pavullnetshme në Little St. James të arratiseshin ose të merrnin ndihmë nga të tjerët.”

Ish-prokurorja dhe prokuruesja e Epstein për një kohë të gjatë, Ghislaine Maxwell, u dënua qershorin e kaluar me 20 vjet burg për rekrutimin dhe kujdesin e vajzave adoleshente për t’u abuzuar seksualisht nga Epstein.

Burimi: CNBC

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    28,641
    Postimet në Bllog
    12

Për: Miliarderi Stephen Deckoff blen ishujt privatë të pedofilit Jeffrey Epstein

Ferri në parajsë: Si "Ishulli Pedofil" i Epstein - i kompletuar me strofulla nëntokësore, një tempull rrëqethës dhe dush me dhjetë persona për orgji - do të shndërrohet në vendpushim me pesë yje pasi miliarderi pagoi gjysmën e çmimit të kërkuar prej 125 milionë dollarësh

- Investitori dhe sipërmarrësi Stephen Deckoff ka blerë "Ishullin Pedofil" të Jeffrey Epstein si pjesë e një marrëveshjeje prej 60 milionë dollarësh dhe planifikon të ndërtojë një resort luksoz.

- Por sfida kryesore mund të jetë bindja e njerëzve për të pushuar në një vend që tani është sinonim me abuzimin e shtrembëruar të Epstein.

- Epstein bleu Little St James në 1998 dhe e përdori atë për të abuzuar me vajzat e reja dhe për të organizuar festa luksoze për miqtë e tij të pasur dhe të famshëm.

Nga LEWIS PENNOCK

"Ishulli pedofil" i Jeffrey Epstein është rrëmbyer për 60 milionë dollarë nga një miliarder me plane për ta transformuar atë në një resort luksoz me pesë yje.

Stephen Deckoff, sipërmarrësi dhe investitori që qëndron pas projektit, do të zhvillojë një vendstrehim me 25 dhoma nëpër ishujt Little St James dhe Great St James, në Ishujt e Virgjër të SHBA-së, me synimin për një hapje madhështore deri në vitin 2025.

Por Deckoff mund të zbulojë se ndërtimi i resortit të tij të 'ëndërrave' me një afat kohor kaq ambicioz është pjesa e lehtë. Shumë më e vështirë do të jetë bindja e turistëve të pasur për të kaluar kohën e tyre të pushimit në një ishull që dikur përdorej nga Epstein për të përdhunuar dhe dhunuar gratë e reja.

St James i vogël u quajt "Ishulli Pedofil" nga banorët e Ishujve të Virgjër të SHBA-së gjatë abuzimit flagrant, me shumicë të kryer nga Epstein pasi ai bleu ishullin në 1998 për 7.5 milionë dollarë. Ai bleu Great St James, ishullin më të madh pranë tij, në 2016 për 22.5 milionë dollarë për të mbrojtur privatësinë e tij.

U zbulua të mërkurën se Deckoff i ka blerë të dyja për 60 milionë dollarë . Duke shpallur vizionin e tij për ishujt, Deckoff theksoi se ai kurrë nuk e kishte takuar Epstein dhe i vizitoi ishujt për herë të parë pasi ata u renditën për shitje.

Emri:  70585529-12047503-image-a-10_1683228112987.jpg

Shikime: 13

Madhësia:  70.6 KB
    St James i vogël (në foto) dhe ishulli fqinj Great St James janë blerë për 60 milionë dollarë nga miliarderi Stephen Deckoff. Ishujt dikur i përkisnin Jeffrey Epstein dhe Little St James u quajt "ishull pedofil" pasi Epstein e përdorte atë për të abuzuar me vajzat e mitura.

Emri:  70587727-12047503-image-m-12_1683228281720.jpg

Shikime: 14

Madhësia:  43.3 KB
    Epstein organizoi festa për të pasurit dhe të famshëm në Little St James, me të famshëm nga Princi Andrew te Stephen Hawking në mesin e të ftuarve të tij. Në foto: Jeffrey Epstein masazhohet nga asistentja e tij Sarah Kellen në ishullin e tij privat

E kaluara shqetësuese e Little St James është dokumentuar gjerësisht në fotografi, dëshmi të viktimave dhe çështje gjyqësore kundër Epstein dhe bashkëpunëtorëve të tij.

Epstein - me ndihmën e të besuarit dhe fiksuesit të tij Ghislaine Maxwell - trafikoi shumë vajza të reja në ishull, ku ato u përdhunuan dhe abuzuan.

Fotografitë e publikuara më parë nga DailyMail.com tregojnë vajza të reja duke pozuar në ishullin e parajsës, ose duke i bërë masazh Epstein ndërsa bën thirrje telefonike.

Maxwell shihet në foto të tjera duke u pritur nga legjioni i stafit që Epstein rekrutoi për të menaxhuar ishullin.

Epstein thuhet se ka importuar 200 punëtorë pas blerjes së ishullit për të ndërtuar një rezidencë prej guri, dy shtëpi pritëse, një helikopter dhe një strukturë të çuditshme me kupolë ari që i ngjan një tempulli.

Struktura e tempullit u ndërtua midis 2009 dhe 2013, por mbetet e paqartë se për çfarë ishte ndërtesa.

Emri:  70585519-12047503-The_sprawling_property_Epstein_had_built_on_Little_St_James_with-a-30_16832405.jpg

Madhësia:  74.0 KB
    Prona e madhe Epstein kishte ndërtuar në Little St James, me lëndina përreth dhe pishinë. Në sfond, një bankinë shtrihet në ujin e pastër dhe blu

Emri:  70585527-12047503-The_main_property_on_Little_St_James_is_surrounded_by_several_ot-a-31_16832405.jpg

Madhësia:  85.1 KB
    Prona kryesore në Little St James është e rrethuar nga disa struktura të tjera duke përfshirë dhomat e shërbyesve dhe një ndërtesë masive të bardhë në formë katrore në njërën anë të ishullit që disa thonë se është një dhomë muzikore e pajisur me mure akustike.

Emri:  70590873-12047503-image-m-17_1683229966725.jpg

Madhësia:  45.1 KB
    Ghislaine Maxwell është fotografuar duke ngrënë një vakt në rezidencën e Epstein në ishullin Little St James Island në këtë foto pa datë.

Emri:  70587729-12047503-image-a-18_1683230127532.jpg

Shikime: 12

Madhësia:  37.7 KB
    Në një foto tjetër të bërë në ishull, Maxwell ulet në një tavolinë të madhe prej mermeri ndërsa një burrë merr një telefonatë

Disa nga viktimat e Epstein kanë kujtuar abuzimin dhe vuajtjet me të cilat u përballën në ishull.

Sarah Ransome, një viktimë britanike e Epstein, pretendoi se ajo përdhunohej deri në tre herë në ditë gjatë muajve të burgosur atje.

Ajo thotë se ishte aq e vendosur për t'u arratisur, sa kishte krijuar një plan për të notuar në ujërat përreth të infektuar nga peshkaqenët. Megjithatë, ajo u pa në videokamerat që Epstein instaloi në të gjithë ishullin dhe u ndal nga miqtë e tij.

Chauntae Davies, një tjetër akuzues, tha se Epstein e përdhunoi atë përpara se të mburrej për marrëdhënien e tij me Princin Andrew. Davies tha se financuesi i turpëruar u bë një 'përbindësh' pas dyerve të mbyllura.

Princi Andrew ka pranuar se ka vizituar ishullin, por gjithmonë ka pohuar se nuk ka qenë në dijeni të krimeve të Epstein dhe nuk ka marrë pjesë kurrë në ndonjë gjë të paligjshme.

Davies tha se ajo ra në kthetrat e Epstein kur ishte një terapiste masazhiste 21-vjeçare në Los Anxhelos dhe trajtonte Ghislaine Maxwell në hotelin Four Seasons të Beverly Hills.

Davies më vonë punoi si masazhatore e Epstein dhe si mikpritëse në aeroplanin e tij privat "Lolita Express".

Emri:  70589019-12047503-image-a-19_1683230487097.jpg

Madhësia:  87.6 KB
    Një fotografi e publikuar në gjyqin e Ghislaine Maxwell tregon ishullin idilik të Little St James me rezidencën e madhe të Epstein.

Emri:  70591557-12047503-Jeffrey_Epstein-a-28_1683231409271.jpg

Madhësia:  22.6 KBEmri:  70591741-12047503-Ghislaine_Maxwell-m-27_1683231397643.jpg

Madhësia:  21.3 KB
    Epstein abuzoi me vajzat e mitura në ishull me ndihmën e të besuarit të tij Ghislaine Maxwell

Ishulli ka tërhequr disa kërkues emocionesh, të cilët kanë injoruar shenjat e ndalimit të shkeljes për të eksploruar pronën.

Luke Rudkowski i We Are Change dhe Jeff Berwick mundën të hynin në ishull dhe të eksploronin zyrën e Epstein , disa nga strofullat e nëndheshme dhe t'i afroheshin mjaftueshëm tempullit famëkeq të pedofilit në Little St James për të zbuluar se dyert e strukturës janë në fakt i pikturuar në ndërtesë.

Rudkowski eksploroi disa struktura nëntokësore, duke përfshirë një që dukej se strehonte gjeneratorin e ishullit.

Ka pasur gjithashtu pretendime se ishulli ka rrjetin e vet të tuneleve nëntokësore, megjithëse kjo nuk është vërtetuar kurrë.

Vendpushimi i Epstein përfshin gjithashtu një dush me dhjetë persona për orgji , sipas një punonjësi të mirëmbajtjes. Steve Scully tha në vitin 2020 se Epstein instaloi dushin në një banjë, muret e së cilës ishin të mbuluara me fotografi të vajzave të zhveshura.

Epstein e kishte rimodeluar dhomën e tij të gjumit disa herë dhe gjatë këtyre rinovimeve ai vendosi një 'dush me dhjetë koka dushi - për dushe në grup', pohoi Scully.

“Kishte më shumë fotografi në banjë se kudo tjetër – duke përfshirë vajza të reja, mezi të veshura apo gjysmë nudo”, shtoi ai.

Emri:  55700955-12045817-Epstein_s_tropical_hideaways_are_part_of_the_US_Virgin_Islands_a-a-4_168319224.jpg

Madhësia:  55.9 KB
    Dy ishuj privatë të zotëruar më parë nga pedofili Jeffrey Epstein më në fund janë blerë pas më shumë se një viti në treg.

Emri:  55700957-12045817-Great_St_James_Island_above_is_more_than_double_the_size_of_Litt-a-6_168319229.jpg

Madhësia:  97.8 KB
    Ishulli i madh St. James (sipër) është më shumë se dyfishi i madhësisë së Little St James, por është kryesisht i pazhvilluar

Duke njoftuar planet e tij për ishujt, Deckoff tha: "Kam qenë krenar që i quaj Ishujt e Virgjër të SHBA-ve në shtëpi për më shumë se një dekadë dhe jam jashtëzakonisht i kënaqur që jam në gjendje t'i sjell zonës një destinacion të klasit botëror që i përshtatet hirit dhe bukurisë së saj natyrore. .

“Thjesht nuk ka asnjë vend në botë aq të veçantë sa Ishujt e Virgjër të SHBA-së dhe jam i përulur nga mundësia për të ndarë shkëlqimin e tij me vizitorët në një mënyrë që do të sigurojë përfitime ekonomike për rajonin duke respektuar kulturën, historinë dhe bukurinë e tij natyrore.

“Mezi pres të punoj me Ishujt e Virgjër të SHBA-ve për ta bërë realitet këtë ëndërr”.

Deckoff është në proces të mbajtjes së arkitektëve dhe inxhinierëve për të zhvilluar resortin në ishuj.

Burimi: Daily Mail

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-05-2023, 10:13
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2023, 17:21
  3. Bill Klinton 21 numra telefoni,Prince Andrew,Jeffrey Epstein, seksual offender.
    Nga benseven11 në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 09-01-2015, 01:00
  4. Miliarderi kinez që po blen Arktikun
    Nga Vinjol në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-10-2014, 09:13
  5. Tre vjet burg pedofilit te ambasades amerikane
    Nga Xhuxhumaku në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 18:13

Fjalët Kyçe për Temën

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •