Njerëzit do të arrijnë pavdekësinë në tetë vjet, thotë ish-inxhinieri i Google, i cili ka parashikuar të ardhmen me 86% saktësi.

- Ray Kurzweil parashikon se nanobotët do të ndihmojnë në arritjen e pavdekësisë njerëzore

- Teknologjia do të riparojë qelizat dhe indet që përkeqësohen ndërsa trupi plaket

Nga STACY LIBERATORE

Një ish- inxhinier i Google ka kuptuar qartë se njerëzit do të arrijnë pavdekësinë në tetë vjet - dhe 86 përqind e 147 parashikimeve të tij kanë qenë të sakta.

Ray Kurzweil foli me kanalin YouTube Adagio , duke diskutuar zgjerimin në gjenetikë, nanoteknologji dhe robotikë, të cilat ai beson se do të çojnë në "nanobotët" që ndryshojnë moshën.

Këta robotë të vegjël do të riparojnë qelizat dhe indet e dëmtuara që përkeqësohen ndërsa trupi plaket dhe na bëjnë imun ndaj sëmundjeve si kanceri .

Parashikimet se një arritje e tillë mund të arrihet deri në vitin 2030 janë pritur me emocione dhe skepticizëm, pasi shërimi i të gjitha sëmundjeve vdekjeprurëse duket shumë i paarritshëm.

Emri:  69212955-11911975-image-a-25_1680021235749.jpg

Shikime: 77

Madhësia:  18.6 KB
Ray Kurzweil kohët e fundit parashikoi se njerëzit do të arrijnë pavdekësinë në tetë vjet

Kurzweil u punësua nga Google në 2012 për të 'punuar në projekte të reja që përfshijnë mësimin e makinerive dhe përpunimin e gjuhës', por ai po bënte parashikime në përparimet teknologjike shumë kohë më parë.

Në vitin 1990, ai parashikoi se shahisti më i mirë në botë do të humbiste nga një kompjuter deri në vitin 2000, dhe kjo ndodhi në vitin 1997 kur Deep Blue mundi Gary Kasparov.

Kurzweil bëri një tjetër parashikim befasues në vitin 1999: ai tha se deri në vitin 2023 një laptop me vlerë 1000 dollarë do të kishte fuqinë kompjuterike dhe kapacitetin e ruajtjes së trurit të njeriut.

Emri:  69212859-11911975-image-m-27_1680021339163.jpg

Shikime: 41

Madhësia:  21.5 KB
Kjo do të jetë e mundur për shkak të zgjerimit të gjenetikës, nanoteknologjisë dhe robotikës, të cilat ai beson se do të çojnë në "nanobotët" që ndryshojnë moshën.

Tani ish-inxhinieri i Google beson se teknologjia do të bëhet aq e fuqishme sa do t'i ndihmojë njerëzit të jetojnë përgjithmonë, në atë që njihet si singulariteti.

Singulariteti është një pikë teorike kur inteligjenca artificiale tejkalon inteligjencën njerëzore dhe ndryshon rrugën e evolucionit tonë, raporton LifeBoat .

Kurzweil, një autor që e përshkruan veten si një futurist, parashikoi se singulariteti teknologjik do të ndodhte deri në vitin 2045, me AI që të kalonte një test të vlefshëm Turing në 2029.

Është një test i aftësisë së një makinerie për të shfaqur sjellje inteligjente ekuivalente ose të padallueshme nga ajo e një njeriu.

Ai tha se makinat tashmë po na bëjnë më inteligjentë dhe lidhja e tyre me neokorteksin tonë do t'i ndihmojë njerëzit të mendojnë më me zgjuarsi.

Ndryshe nga frika e disave, ai beson se implantimi i kompjuterëve në trurin tonë do të na përmirësojë.

“Ne do të kemi më shumë neokorteks, do të jemi më qesharak, do të jemi më të mirë në muzikë. Ne do të jemi më seksi”, tha ai.

"Ne me të vërtetë do të japim shembull të gjitha gjërat që vlerësojmë te njerëzit në një shkallë më të madhe."

Në vend të një vizioni të së ardhmes ku makinat do të marrin përsipër njerëzimin, Kurzweil beson se ne do të krijojmë një sintezë njeri-makinë që do të na bëjë më të mirë.

Koncepti i nanomakinave që futen në trupin e njeriut ka qenë në fantashkencë për dekada.

Emri:  69212863-11911975-image-m-29_1680021407311.jpg

Shikime: 41

Madhësia:  30.3 KB
Këta robotë të vegjël do të riparojnë qelizat dhe indet e dëmtuara që përkeqësohen ndërsa trupi plaket dhe na bëjnë imun ndaj sëmundjeve si kanceri

Në Star Trek, robotë të vegjël molekularë të quajtur nanite u përdorën për të ndihmuar në riparimin e qelizave të dëmtuara në trup.

Më shumë se dhjetë vjet më parë, Fondacioni Kombëtar i Shkencës i SHBA-së parashikoi se 'telepatia e përmirësuar nga rrjeti' - dërgimi i mendimeve përmes internetit - do të ishte praktike deri në vitet 2020.

“Në fund të fundit, kjo do të ndikojë në gjithçka”, tha Kurzweil.

“Ne do të jemi në gjendje të plotësojmë nevojat fizike të të gjithë njerëzve. Ne do të zgjerojmë mendjet tona dhe do të japim shembull këto cilësi artistike që vlerësojmë.'

Procesi filloi shekuj më parë me pajisje të thjeshta si syzet dhe trumbetat e veshit që mund të përmirësonin në mënyrë dramatike jetën e njerëzve.

Më pas erdhën makineritë më të mira, të tilla si aparatet e dëgjimit dhe pajisjet që mund të shpëtonin jetë, duke përfshirë stimuluesit e ritmit dhe aparatet e dializës.

Në dekadën e dytë të shekullit të 21-të, ne jemi mësuar me organet e rritura në laboratorë, kirurgjinë gjenetike dhe foshnjat e dizajnuara.

Burimi: Daily Mail