Ministrja e Drejtsis, Albulena Haxhiu, ka thn se ministria q ajo udhheq ka vazhduar me mbulimin e shpenzimeve pr ekipet mbrojtse t ish-lufttarve t UK-s t akuzuar nga Zyra e Prokurorit t Specializuar (ZPS).

Ajo n Facebook ka shkruar se nga periudha tetor 2020 dhjetor 2022 nga buxheti i Republiks s Kosovs jan shpenzuar rreth 16 milion euro pr mbrojtjen dhe shpenzimet e vizitave t familjarve t ish-ushtarve t UK-s.

Postimi i saj i plot:

Qeveria e Kosovs, prkatsisht Ministria e Drejtsis ka vazhduar me mbulimin e shpenzimeve pr ekipet mbrojtse t ish-lufttarve t UK-s q jan t akuzuar nga ZPS.

Mbulimi i ktyre shpenzimeve bhet konform Nenit 3, paragrafi 1 t Ligjit nr. 05/L-054 pr mbrojtjen juridike dhe mbshtetjen financiare t personave t akuzuar potencial n proceset gjyqsore pran Dhomave t Specializuara.

Me qllim t ofrimit t transparencs dhe llogaridhnies n lidhje me shpenzimin e paras publike, deri tani pr periudhn tetor 2020 dhjetor 2022 nga buxheti i Republiks s Kosovs jan shpenzuar rreth 16 milion euro pr mbrojtjen dhe shpenzimet e vizitave t familjarve t ish-ushtarve t UK-s.

Si Ministri e Drejtsis mbetemi t prkushtuar n zbatimin e prgjegjsive ligjore.https://www.epokaere.com/haxhiu-treg...eret-e-uck-se/