Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 4
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    27,230
    Postimet në Bllog
    4

Beteja për fjalën e lirë në Internet: Apple kërcënon Twitter me përjashtim nga Apple Store

Fillon: Apple kërcënon të bllokojë Twitter nga App Store: Musk

Pronari dhe CEO i ri i Twitter, Elon Musk tha të hënën se Apple ka kërcënuar se do të bllokojë Twitter nga dyqani i aplikacioneve Apple, por nuk ka dhënë një arsye. Lajmi vjen pas një fushate të bashkërenduar nga aktivistë përparimtarë kundër fjalës së lirë që lobojnë për të detyruar Google dhe Apple të bllokojnë Twitter nga dyqanet e tyre të aplikacioneve në një përpjekje për të shkatërruar faqen pasi Musk hoqi censurën progresive.

Emri:  Elon-Musk-with-sink.jpg

Shikime: 61

Madhësia:  25.9 KB

Një muaj më parë një Musk i gëzuar mbërriti në selinë e Twitter; tani firma është në një luftë për mbijetesë nga progresistët nihilistë që luftojnë fjalën e lirë.

Musk: “Apple gjithashtu ka kërcënuar se do të ndalojë Twitter nga App Store, por nuk do të na tregojë pse”

Një orë më parë Musk njoftoi se Apple kishte hequr pothuajse të gjitha reklamat në Twitter, “Apple kryesisht ka ndaluar reklamat në Twitter. A e urrejnë fjalën e lirë në Amerikë?”, duke shtuar një thirrje për CEO të Apple, Tim Cook, “Çfarë po ndodh këtu @tim_cook?”

Musk vuri re diferencën e lartë që Apple merr në dyqanin e saj të aplikacioneve, "A e dini se Apple vendos një taksë sekrete 30% për gjithçka që blini përmes App Store-it të tyre?"

Musk postoi një meme që tregon gjendjen e tij shpirtërore: "Shko në luftë"

Burimi: TPG

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    27,230
    Postimet në Bllog
    4

Për: Beteja për fjalën e lirë në Internet: Apple kërcënon Twitter me përjashtim nga Apple Store

Elon Musk ka postruar ne Twitter nje foto te tavolines ne dhomen e tij te gjumit:

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    27,230
    Postimet në Bllog
    4

Ron Paul: Teknologjia dhe shteti të ndarë

Emri:  rp-weekly-button.jpg

Shikime: 264

Madhësia:  19.0 KB

Senatori Ed Markey (D-MA) së fundmi ra në kontakt me mafiozin e tij të brendshëm dhe kërcënoi Elon Musk - pronarin e ri të Twitter dhe CEO i kompanisë së makinave elektrike Tesla dhe kompanisë së sipërmarrjeve hapësinore SpaceX. Ai i tha Musk-ut: “Ndreqi kompanitë tuaja” ose “Kongresi do ti ndreqi për ty”. Si pjesë e këtij kërcënimi, Markey iu referua një hetimi në vazhdim të Administratës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) për sistemin e drejtimit autopilot të Tesla-s dhe dekretin e pëlqimit të Twitter të vitit 2011 me Komisionin Federal të Tregtisë (FTC).

Markey ka bërë më shumë sesa të bëjë kërcënime: ai është një nga një grup senatorësh demokratë që i shkruajtën FTC-së duke kërkuar një hetim nëse veprimet e Musk si pronari i ri i Twitter-it shkelën dekretin e pëlqimit ose ligjet për mbrojtjen e konsumatorëve. Meqenëse kryetarja e FTC Lina Khan dëshiron të hetojë sa më shumë biznese të jetë e mundur, ka të ngjarë që ajo t'i përgjigjet në mënyrë të favorshme letrës së senatorëve.

Presidenti Biden ka miratuar gjithashtu një hetim mbi rolin që investitorët e huaj luajtën në financimin e blerjes së Musk në Twitter. Biden mund të jetë i shqetësuar se Musk nuk ka gjasa të ndalojë postimet në Twitter në lidhje me marrëveshjet e biznesit të Hunter Biden.

Shqetësimet se Musk do të lejonte tweet-e që përmbajnë informacione të sikletshme (ose më keq) për administratën e Biden tregojnë arsyen e vërtetë pse shumë politikanë demokratë dhe shkrimtarë dhe aktivistë përparimtarë po sulmojnë Musk. Ata mbështesin përpjekjet për të shtypur fjalimet konservatore, liridashëse dhe të tjera "jo të zgjuar" në mediat sociale. Ata e shohin perspektivën e një platforme madhore që refuzon të mbyllë gojën e atyre që nuk janë të mendimit nga turma e zgjuar ose nga struktura e Partisë Demokratike si një kërcënim për pushtetin e tyre. Musk zemëroi më tej të majtën duke kryer atë që, për shumë demokratë (dhe Liz Cheney), është krimi i fundit i urrejtjes – lejimi i Donald Trump të kthehet në Twitter.

Kërcënimi kundër Musk tregon se kërcënimi ndaj lirisë nuk është vetëm nga teknologjia e madhe; është nga aleanca midis teknologjisë së madhe dhe qeverisë së madhe.

Disa konservatorë mendojnë se rritja e pushtetit të qeverisë mbi mediat sociale është mënyra e duhur për të bërë që teknologjia e madhe të respektojë fjalën e lirë. Megjithatë, rritja e pushtetit të qeverisë amerikane mbi mediat sociale mund të përfundojë duke vënë më shumë pushtet pas kërcënimeve të qeverisë si ato nga Rep. Markey. Kontrolli i zgjeruar i qeverisë mbi mënyrën se si kompanitë e mediave sociale kryejnë biznesin e tyre mund të stimulojë më tej kompanitë që të punojnë me qeverinë federale për të mbyllur fjalën e lirë.

Sapo qeveria të ndërhyjë me rregullore të shtuara, rreziku është që do të pasojë një kontroll më i madh i qeverisë mbi atë që komunikohet në mediat sociale. Pyetja do të jetë vetëm se kush i bën të shtënat në ushtrimin e atij kontrolli. A do të jetë rezultati një rritje e presionit liberal apo “zgjuar” mbi kompanitë e mediave sociale për të heshtur konservatorët, libertarianët, kundërshtarët e mësimit të teorisë kritike të racës dhe transgjinorizmit në shkolla dhe atyre që vënë në dyshim sigurinë dhe efektivitetin e vaksinave kundër Covid? Përndryshe, a do të bëhet dominues një lloj i ri presioni, ndoshta presioni për të respektuar kufizimet e preferuara konservatore ose republikane në të folur? Sido që të jetë, liria humbet.

Kompanitë e mëdha të teknologjisë heshtin përdoruesit e tyre për të fituar favorin e politikanëve dhe burokratëve, shpesh pas "inkurajimit" nga politikanët dhe burokratët. Prandaj, për t'i dhënë fund censurës së teknologjisë së madhe, amerikanët duhet të kërkojnë që të gjithë zyrtarët e qeverisë – përfshirë presidentin – të mos shkelin Amendamentin e Parë. Ne duhet të punojmë për t'i dhënë fund presionit apo edhe “inkurajimit” të zyrtarëve qeveritarë mbi platformat e mediave sociale për të heshtur çdo qytetar amerikan për shkak të opinioneve të tij ose për të minimizuar ose shtypur çdo lajm. Mënyra për të mbrojtur fjalën e lirë në internet është të ndash teknologjinë dhe shtetin.

Burimi: Ron Paul Intitute

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    27,230
    Postimet në Bllog
    4

Për: Ron Paul: Teknologjia dhe shteti të ndarë

CENSURË Apple çaktivizoi mjetin e komunikimit të protestës menjëherë përpara kryengritjes kundër bllokimit në Kinë

Kompania e telefonave inteligjentë ndihmon Pekinin të shtypë mospajtimin

Nga Paul Joseph Watson

Emri:  291122china1.jpg

Shikime: 13

Madhësia:  30.1 KB

Ndërsa mendon të heqë Twitter-in e Elon Musk nga dyqani i aplikacioneve, tani është zbuluar se Apple ka kufizuar përdorimin e AirDrop në Kinë, një lëvizje që dëmtoi përpjekjet organizative të demonstruesve që protestonin kundër bllokimeve të CCP.

Gjatë javës së kaluar, shumë qytete të mëdha në të gjithë Kinën kanë parë protesta masive kundër bllokimeve, me kinezët normalisht të bindur që shpërthejnë në zemërim si përgjigje ndaj politikës së qeverisë së tyre 'zero COVID'.

Pjesa më e madhe e trazirave shpërtheu si përgjigje ndaj një incidenti në kryeqytetin e Xinjiang, Urumqi, ku të paktën 10 njerëz, disa thonë deri në 40, u vranë gjatë një zjarri në apartament sepse rregullat e bllokimit ndaluan banorët të largoheshin nga ndërtesa e djegur.

Shumica e banorëve të qytetit janë penguar të largohen nga shtëpitë e tyre për më shumë se 100 ditë si rezultat i rregullave drakoniane, të cilat janë ende në fuqi gati tre vjet pas fillimit të pandemisë.

Ndërsa Pekini tani përpiqet të përmbajë atë që disa e quajnë kryengritjen masive më serioze që nga sheshi Tiananmen, Apple me sa duket po i ndihmon ata të shtypin mospajtimin.

Në fillim të këtij muaji, Apple kufizoi përdorimin e AirDrop në Kinë, të cilin protestuesit e kishin përdorur për të shmangur censurën.

AirDrop lejon lidhjet lokale midis pajisjeve, që do të thotë se nuk mund të monitorohet ose censurohet nga autoritetet lokale.

Sidoqoftë, Apple lëshoi ​​​​një përditësim të aplikacionit në Kinë që kufizoi përdorimin në vetëm 10 minuta, duke e bërë më të vështirë për protestuesit komunikimin me aktivistë të tjerë, si dhe dërgimin e mesazheve tek kalimtarët e afërt dhe turistët.

AirDrop po përdorej gjithashtu nga protestuesit në Hong Kong, të cilët u shtypën brutalisht nga CCP gjatë muajve të trazirave në 2019.

Kompania e telefonave inteligjentë zgjodhi të përdorë "funksionin" e ri në Kinë vetëm pasi vendi përjetoi demonstratat e tij më të mëdha në dekada, të cilat disa do të sugjeronin se është më shumë se thjesht një rastësi.

"Apple ka ndihmuar Pekinin të shtypë disa herë mospajtimin publik, kryesisht duke përmbushur kërkesat e tij për të hequr aplikacionet e përdorura nga protestuesit për informacion dhe komunikim," raporton Reclaim the Net .

“Apple gjithashtu ndihmon Partinë Komuniste Kineze të parandalojë përdoruesit që të mbeten privatë duke ndaluar VPN-të në rajon.”

Zhvillimi përkon me Elon Musk që zbuloi se Apple po kërcënon të heqë Twitter nga dyqani i aplikacioneve tërësisht për shkak të mbështetjes së tij për - Zoti na ruajt - lirinë e fjalës.

Burimi: Summit News

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-10-2022, 22:22
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2022, 17:48
  3. BE kërcënon Greqinë me përjashtim nga Shengeni
    Nga Vinjol në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-01-2016, 03:24
  4. Cmimet e Apple Store ne Tirane
    Nga Thelinuxmaster në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-02-2010, 02:33

Fjalët Kyçe për Temën

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •