Gjykatësi refuzon vonesën 75-vjeçare të FDA-së në të dhënat e vaksinimit, e shkurton në vetëm 8 muaj
Një gjykatës federal ka refuzuar një kërkesë nga FDA për të prodhuar vetëm 500 faqe në muaj të të dhënave të paraqitura nga Pfizer për të licencuar vaksinën e saj Covid-19 - dhe i ka urdhëruar ata të prodhojnë 55,000 faqe në muaj. Duke supozuar se ka afërsisht 450,000 faqe, kjo do të thotë se do të duhen pak më shumë se tetë muaj që bota të shohë se çfarë mbahet sekret në këto të dhëna.
Avokati Aaron Siri, i cili përfaqëson paditësin në këtë çështje, ka ofruar këtë përditësim mahnitës përmes blogut të tij, Injecting Freedom:
Në emër të një klienti, firma ime kërkoi që FDA të prodhonte të gjitha të dhënat e paraqitura nga Pfizer për të licencuar vaksinën e saj Covid-19. FDA i kërkoi Gjykatës leje që të kërkohej vetëm për të prodhuar me një normë prej 500 faqesh në muaj, gjë që do të kërkonte mbi 75 vjet për të prodhuar të gjitha dokumentet.
Jam i gëzuar të raportoj se një gjykatës federal e refuzoi me vendosmëri kërkesën e FDA-së dhe urdhëroi FDA-në të prodhonte të gjitha të dhënat në një klip prej 55,000 faqesh në muaj!
Kjo është një fitore e madhe për transparencën dhe heq një nga pengesat që kanë pasur autoritetet federale të "shëndetit" mbi të dhënat e nevojshme për shkencëtarët e pavarur për të ofruar zgjidhje dhe për të adresuar çështje serioze me programin aktual të vaksinave - çështje që përfshijnë imunitetin në rënie, variante që shmangin imunitetin e vaksinës , dhe, siç ka konfirmuar CDC, se vaksinat nuk parandalojnë transmetimin.
Asnjë person nuk duhet të detyrohet të përfshihet në një procedurë të padëshiruar mjekësore. Dhe ndërsa është mjaft keq që qeveria shkeli këtë të drejtë bazë të lirisë duke mandatuar vaksinën Covid-19, qeveria gjithashtu donte të fshihte të dhënat duke pritur të prodhonte plotësisht atë në të cilën mbështetej për të licencuar këtë produkt derisa pothuajse çdo amerikan i gjallë sot të ketë vdekur. Kjo formë qeverisjeje është shkatërruese për lirinë dhe në kundërshtim me transparencën e kërkuar në një shoqëri të hapur demokratike.
Duke urdhëruar publikimin e dokumenteve në kohën e duhur, gjyqtari pranoi se publikimi i këtyre të dhënave është i një rëndësie publike parësore dhe duhet të jetë një nga prioritetet më të larta të FDA-së. Ai më pas citoi me vend James Madison të thoshte se një "Qeveri popullore, pa informacion popullor, apo mjete për ta përvetësuar atë, nuk është veçse një prolog për një farsë ose një tragjedi" dhe John F. Kennedy duke shpjeguar se "një komb që ka frikë të lejojë njerëzit e tij të gjykojnë të vërtetën dhe gënjeshtrën në një treg të hapur është një komb që ka frikë nga njerëzit e tij.”
Mund ta lexoni vendimin e plote te gjykatesit ne anglisht ketu.
Burimi: ZeroHedge
Ruaj Lidhjet