Pirro Prifti, Tiran
Pershendetje z. Foti Cici,
Disa here keni permendur emrin tim , madje duke me quajtur edhe `spiun` te Janullatosit??!!
E Keni thene ne komentin e fundit se une paskam bere padi kunder Janullatosit.
E si mund te beje nje spiun i Janullatosit padi kunder vete Janullatosit?!
Prandaj lerini keto budallalleqe dhe genjeshtra. Se Perse, Do tu a spjegoj me poshte:
Une ne fakt kam kerkuar te kemi kontakte me ju perkundrejt dogmes Orthodokse.
Aktualisht une nuk kam asnje kontakt zyrtar me KOASH, sepse jam larguar nga Sekretar i Pergjithshem i Lidhjes se Intelektualeve Orthodokse per disa aresye principiale.
As kam marre ndonjehere rroge dhe kush thote te kunderten genjen.
Gjithmone kam dashur qe Komuniteti Orthodoks te jete i bashkuar dhe jo te hedhe gure mbi bashkebesimtaret e tij dhe kunder njeri tjetrit.
Ai qe percan dhe perflet bashkebesimtarin e tij ne fakt ben punen e Djallit dhe te qarqeve ekstremiste greko-serbe.
Po te keni lexuar ne Faqen tone te Tiranes - Grupi i Intelektualeve Orthodokse te Tiranes, ne i kemi kerkuar KOASH-it te zgjidhe kater probleme:
1. Te shpalle Deshmore dhe te vendose ne Kalendarin Orthodoks te Shqiperise te 5 Kryepeshkopet tane nga viti 1922-1967.
2. Te shpalle shenjtor te Orthodoksise `Gjergj Kastrioti Skenderbeu` me 23 Prill, dhe Shenjtore te Shqiperise Angjelina Arianitin e cila e kaditen e nderimit me 31 gusht.
3. Te sponsorizoje dhe te jape fonde per te rregulluar `Pirgu Arbanas` ne Manastirin e Hilandarit, vend ku prehen eshtrat e Gjon Kastriotit vdekur me 6 maj 1437, , Reposh Kastriotit 17 korrik 1431, Kostandin Kastrioti vdeku (?).
4. Vendosja ne Korce e Kishes se SHEN GJERGJIT. SHEN GJERGJI simbolizon Gjergj Kastrioti -SSkenderbeun, dhe eshte mbrojtesi i Korces. Dikujt nuk i intereson nje kishe me kete emer ne Korce sepse simbolizon shqiptarine dhe vendin ku predikoi Fan Noli ne Shqip.
Keto kerkesa i kam derguar edhe ne Stamboll me email, drejtuar Bartholomeut te I Stamboll.
Per ta dokumentuar ju mund te shihni ne google ose ne Forumi shqiptar tek pjesa e Orthodoksise te gjitha materialet qe po ju shkruaj.
Se fundmi.
Nuk desheroj tju kem armik sepse feja Orthodokse nuk e nxit kete ndjenje, prandaj desheroj qe edhe ju te mos beni armiq nga Komuniteti yne orthodoks i percare nga interesa egoiste, e aq
me teper mua, sepse edhe ne po luftojme per shqiptarizimin e KOASH.
Ju sugjeroj qe te pushoni luften kunder Fortlumturise se Tij Anastas. Ai eshte 91 vjecc.
Nese i Madhi Fan Noli e beri Jezu Krishtin te flase shqip- Fortlumturia e tij Anastas e ringjalli Kishen orthodokse te Shqiperise nga varri komunist.
Neve na takon te shqiptarizojme KOASH-in pa arniqesuar komunitetin Orthodoks.
Ju lutem kijeni parasysh kete.
Respekte
Prof. Dr. Pirro Prifti