MREKULLI/ Zbuloni qytetin ILIR i fundosur n detin SHQIPTAR - Gjurm Shqiptare
•Apr 3, 2021

Kur ne vitet 70, arkeologu i njohur Vasil Bereti perqendroi kerkimet ne kete zone shume afer Zvernecit, te dhenat ishin te pakta...

Ato u vendosen me se shumti ne koder ku dolen ne drite gjymtyre te nje qyteti me fillesa shum t vjetra....

Por rrenojat e vendbanimit , nuk ndodheshin vetem ne pjesen e siperme, por edhe ne breg te detit, madje shumica e tyre humbnin ne thellesite e tij...

Si kurre me pare do te sjellim filmime nen ujore te ketij qyteti per te cilin ende edhe sot arkeologet e studiuesit, kane mendime te ndryshme per emrin...

Cili sht ky qytet dhe far qndron nn uj ?

Ne fakt ai eshte kthyer thuajse ne nje legjende, ne nje gojedhene, sepse masivisht nuk jane shperndare kurre as fotografi e aq me pak video te tij.