Njher e nj koh n nj fshat,
zogjt dhe macet bn traktat.

Zogjt n qiell nuk do fluturonin,
glasa maceve nuk do tu lshonin.

Dhe macet zogj nuk do t hanin,
me bar,barkun do ta mbanin.

Traktatin zogjt na e kopsitn,
shkronj m shkronj e cukitn.

Edhe macet,kur e pan ,
pr do shkronj "dakort" u than.

C'u puthn e c'u prqafuan,
mrit e vjetra na i harruan.

Dhe vendosn q at nat,
bashk t flinin pran e pran.

Kur doli hna,macet u mblodhn,
t gjitha tok mbi zogjt u hodhn.

T shkrett,natn hi nuk shihnin,
nuk pan nga van,s'dinin nga iknin.

Dhe macet u ngopn me zogj t vrar,
dhe ran t flinin tok mbi bar.

(Ad'Anderseni, 2020)