Emri:  Girl-Fitness-Vector-Illustration.jpg

Shikime: 469

Madhėsia:  20.5 KB

Sipas nje studimi te botuar ne revisten British Journal of Medicine nevojiten jo me shume se 11 minuta ushtrime fizike ne dite per te pasur nje jete me te shendetshme dhe te gjate. Ky studim tregon se ushtrimet ulin mundesine qe trupi te zhvilloje semundje te lidhura me moshen, si psh semundjet kardiovaskulare apo diabeti. Nga ana tjeter jeta sedentare dhe pa aktivitet fizik, eshte e lidhur pikerisht me zhvillimin e ketyre semundjeve, qe shpesh jane vdekjeprurese./ZeriOn