Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 2
    Moderator Maska e arbereshi_niko
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Postime
    3,227
    Faleminderit
    56
    148 falenderime në 128 postime

Republika Nagorni-Karabakh nuk egziston më!

Konflikti për Nagorni-Karabakh ka nisur në fillim të viteve 90'

Ngjarjet e fundit;

Armenët e republikës së Nagorni-Karabak të cilët, të braktisur nga të gjithë, u mundën nga ushtria azere, të mbështetur nga milicitë fondamentaliste islamike siriane dhe nga forcat ajrore turke. Kështu forcat ushtarake azere , të armatosura rëndë nga Turqia (ushtria më e fuqishme e NATO-s pas SH.B.A.) dhe Izraeli, shpartalluan ushtrinë armene dhe milicitë e Karabakut, ato u masakruan, duke humbur rreth 8,000 ushtarë.
    Duke mbajtur parasysh që milicjanët islamikë nuk mbajnë robër, duke u kufizuar në therjen e të gjithë "të pabesëve" të kapur.
    Për armenët, nga popujt e parë që kanë përqafuar krishterimin, padyshim që askujt nuk i intereson, madje as Papës, i cili gjithashtu ndërhyn për të mbrojtur muslimanët bengalezë të Mianmarit ose ujgurët muslimanë të Kinës. Asnjë Qeveri evropiane nuk ndërhyri për të ndaluar turqit ... t'i japin fund gjenocidit që filloi në gjysmën e parë të shekullit të kaluar në heshtjen e botës.
    Tashmë kanë nënshkruar Armëpushimin, i cili nuk është asgjë më shumë se një kapitullim dhe dorëzim i pakushtëzuar. Rusia, e cila nuk e ndjente të bënte luftë me një vend të NATO-s (Turqinë), u bë garantuesi i kapitullimit armen duke dërguar 2,000 ushtarë në territor, me qëllimin e vetëm për të lejuar ushtarët dhe popullatën armene të atij territori të ishin në gjendje të shkonin në Armeni pa u masakruar nga muxhahidanët islamik, të cilët vajtën për të luftuar xhihadin kundër "të pabesëve" armenë.

REPUBLIKA E NAGORNI-KARABAK-ut NUK EKZISTON MË!
    Armenia e mundur nga ushtria Azerbajxhanase dhe milicitë islamike pro-turke u detyruan të nënshkruanin kapitullimin !

.-.-.-.-.-...
    Mjergulla e zezë po përhapet edhe një herë si dikur.....
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Moderator Maska e arbereshi_niko
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Postime
    3,227
    Faleminderit
    56
    148 falenderime në 128 postime

Për: Republika Nagorni-Karabakh nuk egziston më!

Nagorni-Karabakh: bisedim tre palësh në Moskë të hënën Putin, Pashinian, Alijev.

Bisedimet trepalëshe janë planifikuar për të hënën 11/01/2021
    Palët do të diskutojnë zgjidhjen e konfliktit në Nagorni-Karabak dhe hapat e mëtejshme drejt paqes.
    Shërbimi për shtyp i Kremlinit njoftoi se udhëheqësit e Azerbajxhanit, Armenisë dhe Rusisë do të takohen në Moskë për një samit trepalësh nesër.

"Me iniciativën e Presidentit të Federatës Ruse Vladimir Putin, më 11 Janar 2021, bisedimet trepalëshe do të zhvillohen në Moskë midis Presidentit Rus, Presidentit të Republikës së Azerbajxhanit Ilham Alijev dhe Kryeministrit të Republikës së Armenisë Nikoll Pashinian", deklarohet nga shtypi.

Në qendër të bisedimeve do të jetë zbatimi i deklaratës së përbashkët të tre udhëheqësve mbi armëpushimin në rajon, si dhe masat e mëtejshme për paqen.

"Një vlerësim i progresit në zbatimin e deklaratës së udhëheqësve të Azerbajxhanit, Armenisë dhe Rusisë mbi Karabakun e 9 nëntorit 2020 është në rendin e ditës dhe diskuton hapat e mëtejshme për të zgjidhur çështjet ekzistuese në rajon", shtoi shtypi i Kremlinit.
    Armëpushimi në Nagorni-Karabak me ndërmjetësimin rus

Në fund të shtatorit, luftimet rinisën papritmas midis forcave azerbajxhanase dhe pro-armene në Nagorni-Karabak, një rajon autonomist me një shumicë armene që nuk kontrollohej nga Baku. Pas më shumë se një muaji luftimesh, udhëheqësit e Rusisë, Armenisë dhe Azerbajxhanit miratuan një deklaratë të përbashkët mbi armëpushimin në Nagorni-Karabak.

Sipas Presidentit rus Vladimir Putin, një armëpushim i plotë në Nagorni-Karabak filloi në 10 nëntor, Azerbajxhani dhe Armenia premtuan të ndaleshin në pozicionet e okupuara dhe ranë dakord për një shkëmbim të robërve të luftës.

Është vendosur gjithashtu se një kontigjent paqeruajtës nga Federata Ruse e përbërë nga 1,960 ushtarë, 90 automjete të blinduara transporti dhe 380 njësi të pajisjeve ushtarake është vendosur në Nagorni-Karabak.

Burimi: Sputniknews
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Tema të Ngjashme

1. Lulzim Basha: Po lind Republika e vlerave, po bie Republika e krimit
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 05-03-2017, 19:15
  2. A egziston zoti ?
    Nga ardi ht në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 11-06-2010, 05:28
  3. Egziston magjia???
    Nga Glamorous në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 14-12-2007, 10:15
  4. A egziston dashuria?
    Nga Mr_Right në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 10-08-2007, 10:24
  5. Pse egziston vetëvrasja?
    Nga mystery-guy në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 03-03-2006, 20:44

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •