TE NDERUAR BASHKEBESIMTARE ORTHODOKSE
Me 24 gusht u perkujtua SHEN KOZMAI ne Kolkondas ku moren pjese drejtuesit e KOASH.
Ne kalenderarin tone orthodoks shenohet:
"+Hierod Kozma Etolosi ne Kolkondas (Fier)".
Me te gjitha nderimet , ikonat, fjalimet.
I perjetshem Kujtimi i tij.
Ne 30 korrik u perkujtua 500 vjetori i Shen Angjelina(Arianiti) shenjtore ne Serbi dhe oshenare ne Shqiperi.
Ne kalendarin orthodoks tonin shenohet:
"Ap.Sila, Silvani, Epeneti etj, nga 70, Angjelina Arianiti shqiptare."
Asnje nderim nga KOASH, asnje ikone, asnje fjalim..
Kjo eshte diferenca per martiret dhe shenjtoret shqiptare nga KOASH.
Justifikimi i tyre eshte sa hipokrit e mashtrues aq edhe per te ardhur keq kur sheh se askush nga drejtuesit e KOASH nuk po ve ujet ne zjarr per te respektuar deshiren e komunitetit orthodoks shqiptar per te vleresuar figurat e ndritura shqiptare te lashta e te sotme.
Promemoria jone e quajne herezi,
Ne intelektualeve te Tiranes na quajne armiq,
FB e Kishes Orthodokse Autoqefale te Shqiperise ka bllokuar Grupin e Intelektualeve Orthodokse te Tiranes,
Disa prifterinj per fat te keq japin informacion te gabuar per argumentat tona dhe Promemorien,
KOASH duhet te kuptoje se ne jemi pjese e komunitetit dhe duam permiresim te gjendjes sepse indiferentizmi, dembellleku, thashethemet per keq necdrejtim tone dhe te gjithe atyre qe kerkojne te vleresohen FIGURAT I NDRITURA SHQIPTARE (ABERORE&EPIROTE) dhe ato klerikale , nuk merren parasysh me gjithe kembenguljen tone.
I kemi kerkuar FORTLUMTURISE SE TIJ ANASTAS te mbledhe Sinodin. Dy Sinode jane mbledhur dhe asnjehere nuk eshte diskutuar PEOMEMORIA JONE qe eshte per te miren e Shqiperise dhe KOASH, sepse eshte e vetmja menyre per te afruar popullin rreth kishes dhe delet e humbura rreth KOASH.
Ka njerez rreth Fortlumturise se tij Anastas qe nxisin armiqesi e urrejtje ne vend te krijimit te nje mundesie dialofu.
Ka njerez rreth Fortlumturise se tij Anastas qe gjenerojne urrejtje ndaj diskutimeve per keto probleme,
Ka njerez rreth Fortlumturise se tij Anastas qe nxisin percarje duke aluduar qe kisha eshte per minoritaret.
Nuk nuk i besojme keta njerez te veshur si prifterinj dhe ahpresojme qe FORTLUMTURIA E TIJ ANASTAS te mbaje premtimin dhe te therrase Sinodin per te shqyrtuar kerkesat e PROMEMORIES SE INTELEKTUALEVE ORTHODOKSE TE TIRANES.
JETE TE GJATE FORTLUMTURISE SE TIJ ANASTAS
Keqardhje per sufleret e kishes qe nxisin urrejtje, tradheti, dhe mosbesim.
Grupi i Intelektualeve Orthodokse te Tiranes.