Ungjilli - Joani 3:1-15.

Edhe ishte nj njeri nga Farisenjt, q e kishte emrin Nikodhim, nj nga t part e Judenjve. Ky erdhi natn tek Jisui dhe i tha: Rabbi, e dim se nga Perndia ke ardhur msues; sepse asnj smund t bj kto shenja q bn ti, n mos qoft Perndia bashk me t.

Jisui u prgjigj e i tha: Me t vrtet, me t vrtet po t them, nse nuk lind dikush prej s larti, smund t shoh mbretrin e Perndis.

Nikodhimi i thot: Si mund t lindet nj njeri duke qen plak? Mos mundet t hyj pr s dyti n barkun e s ms s tij e t lind?

Jisui u prgjigj: Me t vrtet, me t vrtet po t them, nse nuk lind dikush prej uji e prej Fryme, smund t hyj n mbretrin e Perndis. ǒka lindur prej mishit, sht mish, edhe ka lindur prej Fryme, sht frym. Mos u udit pse t thash se duhet t lindni ju prej s larti. Era ku t doj fryn, edhe i dgjon zrin, po sdi nga vjen, e ku vete; kshtu sht edhe kushdo q ka lindur prej Fryme.

Nikodhimi u prgjigj e i tha: Si mund t bhen kto?

Jisui u prgjigj e i tha: Ti je msues i Izraelit, edhe nuk i di kto? Me t vrtet, me t vrtet po t them, se at q dim flasim, edhe pr at q pam dshmojm, po dshmin ton nuk e pranoni. Nse ju thash juve punt e dheut, edhe nuk besoni, si do t besoni, nse ju them punt e qiellit? Edhe asnj ssht ngjitur n qiell, ve ai q ka zbritur nga qielli, i Biri i njeriut, q sht n qiell. Edhe sikurse Moisiu ngriti lart gjarprin n shkrettir, kshtu duhet t ngrihet lart edhe Biri i njeriut; q t ket jet t prjetshme.