Emri:  Ramadan-Kareem.jpg

Shikime: 1640

Madhsia:  153.3 KB

Dita 1

O Allah, n kt dit
bje agjrimin tim si agjrimin e t sinqertve,
dhe qndrimin tim n namaz
prej qndrimit t atyre q falen me bindje,
zgjom n t nga gjumi i t pavmendshmit,
e mi shlyej mkatet, o Zot i botrave,
dhe falm mua, o Fals i mkateve.


Dita 2

O Allah, n kt dit
afrom knaqsis Tnde,
mbam larg zemrimit dhe dnimit Tnd,
jepma rastin ti recitoj ajetet e Tua,
me mshirn Tnde, o m i Mshirshmi i mshiruesve.


Dita 3

O Allah, n kt dit,
dhurom urti dhe vetdije,
mbam larg cektsis dhe krekosjes,
jepm pjes n do bekim q zbret,
me bujarin Tnde, o m Bujari i bujarve.


Dita 4

O Allah, n kt dit
forcom n zbatimin e urdhrave t Tuaja,
ma lejo shijimin e mblsis s dhikrit Tnd,
mundsoma, me mirsin Tnde,
q t T falnderoj.
Mbrom, me mbrojtjen dhe mbulesn Tnde,
O m Dalluesi i shikuesve.


Dita 5

O Allah, n kt dit
vendosm me krkuesit e faljes.
vendosm mes shrbtorve t Tu t drejt e t bindur,
dhe evlijave t Tu,
me butsin Tnde, o m i Mshirshmi i mshiruesve.


Dita 6

O Allah, n kt dit
mos m lr t vetposhtrohem duke
Tu mosbindur,
dhe mos m godit me kamzhikun e dnimit Tnd,
mbam larg shkaqeve t zemrimit Tnd,
me mirsin dhe fuqin Tnde,
o dshira e prfundme e dshiruesve.


Dita 7

O Allah, n kt dit,
ndihmom me agjrimin dhe namazet e saj,
dhe m mbaj larg nga gabimet dhe mkatet e saj,
mundsoma t T kujtoj pareshtur gjat saj,
me ndihmn Tnde, o Udhzuesi i atyre q shmangen.


Dita 8

O Allah, n kt dit,
m bj ti mshiroj jetimt,
ti ushqej [t uriturit],
t prhap selamin
dhe t rri me t menurit,
o strehues i shpresuesve.


Dita 9

O Allah, n kt dit,
jepm nga mshira Jote e gjer,
udhzom drejt provave Tuaja ndriuese,
drejtom tek knaqsia Jote gjithprfshirse,
me dashurin Tnde, o shpresa e dshiruesve.


Dita 10

O Allah, n kt dit, m bj,
prej atyre q mbshteten tek Ti,
atyre q Ti i quan t suksesshm
dhe vendosm me ata q jan t afrt me Ty,
me favorin Tnd, o synimi i krkuesve.


Dita 11

O Allah, n kt dit,
m bj ta dua mirsin,
dhe mosplqej zullumin e mosbindjen,
pengom nga zemrimi dhe skterra,
me ndihmn Tnde, o ndihmues i ndihmkrkuesve.


Dita 12

O Allah, n kt dit,
m zbukuro me sinqeritet e ndershmri,
mbulom me rrobn e knaqjes dhe pastrtis,
m bj ti prmbahem drejtsis dhe paansis,
e m ruaj nga ajo q druhem,
me mbrojtjen Tnde, o mbrojts i t friksuarve.


Dita 13

O Allah, n kt dit,
pastrom nga papastrtia e ndytsia,
m bj durimtar ndaj asaj q sht shkruar,
jepm aftsin t bhem i devotshm,
e t shoqrohem me t mirt,
me ndihmn Tnde, o i dashuri i t skamurve.


Dita 14

O Allah, n kt dit,
mos m dno pr rrshqitjet,
m bj ti paksoj gabimet dhe fajet,
mos m bj shnjestr t fatkeqsive dhe halleve,
me nderin Tnd, o nderi i muslimanve.


Dita 15

O Allah, n kt dit,
dhurom bindjen e t nnshtruarve
zgjeroma kraharorin me pendimin e t prulurve,
me sigurimin Tnd, o streh e t friksuarve.


Dita 16

O Allah, n kt dit,
dhurom prputhje me t mirn,
mbam larg ngjitjes me t keqen,
udhzom drejt saj - me mshirn Tnde - n vendqndrimin e prjet,
me qenien tnde Zot, o Zoti i gjith botrave.


Dita 17

O Allah, n kt dit,
udhzom n vepra t mira,
plotsomi nevojat dhe shpresat,
o Ai q si nevojiten as shpjegime as pyetje,
o Ai q di mbajn gjokset e gjith bots.
bekoje Muhammedin dhe Familjen e tij t Pastrt.


Dita 18

O Allah, n kt dit,
m zgjo me bekimet e mngjeseve t tij,
ndrioma zemrn me shklqimin e rrezeve t tij,
bma do pjes t trupit ti ndjek efektet e tij,
me dritn Tnde,
o ndriues i zemrave t atyre q din.


Dita 19

O Allah, n kt dit,
shumfishomi bekimet e saj,
dhe lehtsoma rrugn drejt begative t saj,
mos m privo nga pranimi i veprave t mira n t,
o Udhzuesi n t vrtetn e qart.


Dita 20

O Allah, n kt dit,
hapmi dyert e xhennetit
dhe mbyllmi dyert e skterrs,
ndihmom ta recitoj Kuranin,
o zbritsi i qetsis
n zemrat e besimtarve.


Dita 21

O Allah, n kt dit,
tregoma rrugn pr t fituar knaqsin Tnde,
mos e lr Shejtanin t m mposht,
bj xhennetin vendqndrim dhe prehje pr mua,
o Plotsues i krkesave t nevojtarve.


Dita 22

O Allah, n kt dit,
hapmi dyert e mirsis Tnde,
zbritmi bekimet e saj,
ndihmom drejt shkaktuesve t mshirs Tnde,
e m jep nj vend n rehatit e Parajss,
o Prgjigjsi i thirrjes s t piklluarit.


Dita 23

O Allah, n kt dit,
mi laj mkatet,
pastrom nga do e met,
hetoma zemrn me devotshmrin e zemrave,
o Kaprcyesi i t metave t gjynahqarve.


Dita 24

O Allah, n kt dit,
T lutem pr at q T knaq Ty,
dhe krkoj mbrojtje tek ti nga ajo q T zemron,
po T krkoj t ma japsh mundsin q t T bindem
e jo q t T mosbindem,
o Bujari ndaj krkuesve.


Dita 25

O Allah, n kt dit,
m bj me ata q i duan miqt e Tu,
dhe i urrejn armiqt e Tu,
n Sunnetin e Pejgamberit Tnd t fundit,
o Rojtar i zemrave t pejgamberve.


Dita 26

O Allah, n kt dit,
bmi prpjekjet t denja pr vlersim,
mkatet t falura, veprat t pranuara,
dhe t metat e fshehura,
o m i miri i dgjuesve.


Dita 27

O Allah, n kt dit,
dhuromi bekimet e Lejlet ul-Kadrit,
ndryshomi punt nga t vshtira n t lehta,
pranomi ndjesat,
dhe paksomi gjynahet e ngarkesat,
o i Mshirmshmi ndaj shrbtorve pundrejt.


Dita 28

O Allah, n kt dit,
jepm pjes n nafile,
nderom duke mi qar hallet,
qasmi mjetet pr t Tu afruar, nga t gjitha mjetet,
o i patrazueshm nga krkesat e prgjruesve.


Dita 29

O Allah, n kt dit,
mbulom me mshirn Tnde,
m jep n t sukses dhe mbrojtje,
pastroma zemrn nga errsira e shpifjeve,
o i Mshirshmi ndaj shrbtorve besimtar.


Dita 30

O Allah, n kt dit,
bmi agjrimet t denja pr vlersim dhe pranim,
sipas asaj q T knaq Ty, dhe knaq Pejgamberin,
ku degt forcohen nga rrnjt,
pr hir t prijsit ton, Muhammedit, dhe familjes s tij t pastr.
el-hamdu lil-Lahi, rabbil alemin.