Sipas lajmeve te televizorit,
jane bere studime qe kane nxjerre perfundimet
qe femrat qe pijne alkol kane shanse shume te larta
per te marre kancer ne gjoks(breast cancer)
Pothuaj 90% e pacienteve femra me kancer ne gjoks
kane qene perdoruse te rregullta te pijeve alkolike.
Konkluzioni i studimit ishte qe pijet alkolike(raki,uiski,birre,
vere,konjak,shampanja, etj) shkaktojne kancerin e gjirit(breast cancer) te femrat.
Duhani dhe alkoli jane gjithashtu shkaktare te kancerit ne zorre(colon cancer).
Duhani njihet edhe si shkaktari kryesor i kancerit ne mushkeri
dhe atakeve ne zemer(heart attacks).
Alkoli mbahet edhe si shkaktari kryesor i kancerit ne melci(liver cancer)
So be smart dhe stay away nga pijet alkolike dhe cigaret me nikotine,
apo cigaret elektronike.