Nuk e kuptoj pse njerezit duhet te kene frike nga ferri!!!
dikur ne amerike egzistonte nje kishe tek e cila ishte nje pastor [prift] ku predikimet e te dielave i bazonte vetem te ferri dhe vuajtjet e pameshirshme qe pesojne mekataret kur vene atje , madje per ti nxitur , per ti stimuluar njerezit qe vinin ne ate kishe kishte krijuar nje aparat diku fshehur te podiumi i kishe ,i cili nxirte tym dhe shkendija gjate momentit kur pastori tregonte per ferrin , liqenin e zjarte , ulerimat ,dhe ofshamat kaq therese dhe vuajtjet e perjetshme te miliardave njerezve qe cireshin kafshoheshin e shqyeshin ne ato etje dhe dhimbje perveluese te shpirtit , dhe;
u kishte kallur tmerin te krishtereve te asaj zone duke aritur keshtu te krijonte te ata nje besim dhe adhurim te bazuar ne frike totale dhe jo ne dashurine dhe meshiren kuptim plote te te madherishmit Zot .
nuk kam asgje me mesazhin qe percjell video e diskutuar , perkundrazi perkrah mesazhin e kesaj video dhe eshte nje nxitje per cdo te krishtere te mos ndaloje te lutet te agjeroje dhe tu tregoje njerezve te tjere per ZOTIN JESUS
lutja dhe agjerimi mund te ndryshojne njerez dhe njerez .
video ne fjale eshte nje prodhim amatoresh dhe nuk po e gjykoj as paragjykoj , por kam te drejten ti shtoj dicka si psh;
1-ishte mire te ishte futur nje varg nga bibla
2-pas realitetit te hidhur te ferrit duhej menjehere ne menyre me te theksuar te futej edhe mesazhi i shpetimit te shpirtit , edhe pse e kuptoj qe kjo video u ishjte drejtruar kryesisht te krishtereve , perseri nuk duhej humbur rasti edhe per nje here tjeter te tregohej mesazhi shpetues i JESUS KRISHTIT.
dhe nje korigjim ose sugjerim nese me lejoni ;
te vdekurit nuk ndiejne , mendojne e as nuhasin , por BIBLA SHKRIMI I SHENJTE u jep njerezve ne dukje po ne kete menyre vuajtjet e ferrit qe te mund ti kuptojne si te tmershme , por une mendoj se ferri eshte nje mundim i shpirtit , nje vuajtje e perjetshme ku theksohet ne menyre te qarte pendimi i madh ku ate qe nuk e bene dot gjate jetes se tyre e bejne tani por se eshte i pavlere dhe se nuk mund te egzistojne ne parajse por jane te mbyllur perjete ne ferr , larg nga prania e Zotit .
e verteta eshte se te ungjillzosh , te tregosh JESUSIN njerezve nuk eshte aq e lehte sa duket , pasi duhet tua tregosh me jeten tende te shenjte dhe te paster JESUSIN qe jeton me ty si miku yt me i mire e me pas do kesh te drejten dhe mundesine tua tregosh nepermjet shkrimit te shenjte se kush eshte JESUSI dhe cfare beri AI per njeriun.
urime per videon.
pershendes te krishteret e ketij forumi , kushdo qofshin ata ; katolik ortodoks e ungjillore.
ah more grimche more grimche , je flakerime si shkendijat e vullkanit kur behet fjale per fene , o lumadhi ti .
tolerance , tolerance
Allahut i pelqen shumellojshmeria more azgan djale , prandaj na ka bere te ndryshem ne pamje , karakter , zgjedhje dhe vendime te jetes .
dikujt i pelqen MUHAMEDI dikujt JESUSI , e dikujt BUDA, e keshtu me radhe , por ne fund te gjithe kane nje perfundim dhe ajo cka ngelet eshte shpirti i cdo kujt dhe per baze meret shpirti pas kesaj bote dhe jo se cfare feje ke ti apo une , prandaj mos lejo zemerim , tallje dhe urejtje ne shpirt se te humbet pasandaj ,
ne menyre shoqerore po ti them keto , mos mi mer per ters , he te keqen .
une e di qe ti mund te dish me shume se mua dhe se nuk ke nevoje per ligjeratat e mia , po ja, nuk me rihet kur shoh kesi gjanash .
dhe tash , nje pyetje;
ky eshte nen forumi fetar i protestaneve , c'ne ti si musliman je hedhur kendej nga sofra e fese se huaj?
Faleminderit sepse me ke dhene nje ide shume te mire per ta praktikuar ndonje here.dikur ne amerike egzistonte nje kishe tek e cila ishte nje pastor [prift] ku predikimet e te dielave i bazonte vetem te ferri dhe vuajtjet e pameshirshme qe pesojne mekataret kur vene atje , madje per ti nxitur , per ti stimuluar njerezit qe vinin ne ate kishe kishte krijuar nje aparat diku fshehur te podiumi i kishe ,i cili nxirte tym dhe shkendija gjate momentit kur pastori tregonte per ferrin , liqenin e zjarte , ulerimat ,dhe ofshamat kaq therese dhe vuajtjet e perjetshme te miliardave njerezve qe cireshin kafshoheshin e shqyeshin ne ato etje dhe dhimbje perveluese te shpirtit , dhe;
u kishte kallur tmerin te krishtereve te asaj zone duke aritur keshtu te krijonte te ata nje besim dhe adhurim te bazuar ne frike totale dhe jo ne dashurine dhe meshiren kuptim plote te te madherishmit Zot .
Amen!nuk kam asgje me mesazhin qe percjell video e diskutuar , perkundrazi perkrah mesazhin e kesaj video dhe eshte nje nxitje per cdo te krishtere te mos ndaloje te lutet te agjeroje dhe tu tregoje njerezve te tjere per ZOTIN JESUS
lutja dhe agjerimi mund te ndryshojne njerez dhe njerez .
Patjeter do te sillen shume shpejt vargje nga bibla per te medituar mbi to.video ne fjale eshte nje prodhim amatoresh dhe nuk po e gjykoj as paragjykoj , por kam te drejten ti shtoj dicka si psh;
1-ishte mire te ishte futur nje varg nga bibla
2-pas realitetit te hidhur te ferrit duhej menjehere ne menyre me te theksuar te futej edhe mesazhi i shpetimit te shpirtit , edhe pse e kuptoj qe kjo video u ishjte drejtruar kryesisht te krishtereve , perseri nuk duhej humbur rasti edhe per nje here tjeter te tregohej mesazhi shpetues i JESUS KRISHTIT.
flm per sugjerimin.Edhe pse eshte treguar se Jezusi shpeton.
Ketu them se kemi mendime te kunderta.dhe nje korigjim ose sugjerim nese me lejoni ;
te vdekurit nuk ndiejne , mendojne e as nuhasin , por BIBLA SHKRIMI I SHENJTE u jep njerezve ne dukje po ne kete menyre vuajtjet e ferrit qe te mund ti kuptojne si te tmershme , por une mendoj se ferri eshte nje mundim i shpirtit , nje vuajtje e perjetshme ku theksohet ne menyre te qarte pendimi i madh ku ate qe nuk e bene dot gjate jetes se tyre e bejne tani por se eshte i pavlere dhe se nuk mund te egzistojne ne parajse por jane te mbyllur perjete ne ferr , larg nga prania e Zotit .
Une besoj se ne ferr ashtu si ne parajse c'do kush mund te ndjeje dhe madje edhe te kuptoje.
Shume e vertetee verteta eshte se te ungjillzosh , te tregosh JESUSIN njerezve nuk eshte aq e lehte sa duket , pasi duhet tua tregosh me jeten tende te shenjte dhe te paster JESUSIN qe jeton me ty si miku yt me i mire e me pas do kesh te drejten dhe mundesine tua tregosh nepermjet shkrimit te shenjte se kush eshte JESUSI dhe cfare beri AI per njeriun.
Zoti ju bekofte.urime per videon.
pershendes te krishteret e ketij forumi , kushdo qofshin ata ; katolik ortodoks e ungjillore.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 27-02-2011 mė 18:33
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Krijoni Kontakt