Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 145
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    deshmuesi shkruan:

...Pra gjithshka vjen prej Perendise, dhe Pali te gjithe kete MIRESI te Perendise e quan: DHURATA e Hirit te Perendise Efes:2:8. Ky perfundim biblik e vendos cdo besimtar kristjan perballe nje FAKTI i cili eshte: SHpetimi eshte DHURATE dhe jo MERITE. Pra MENYRA per ta mare kete SHEPTIM nuk vjen prej asnje lloj VERPRE njerezore ( e cfardo lloi qofte ajo) , njeriu nuk mund ta MERITOJE ate. Ai qe eshte nje besimtar i rilindur ne Krisht , i cili e ka PROVUAR Hirin dhe dashurine e Perendise, eshte plotesisht ne gjendje qe te kuptoje kete qe une them.
    Deshmuesi, une mendoj se interpretimi i juaj i fjaleve te Palit eshte i gabuar, pasi ju pa dashur e keni vendosur veten ne rolin e Atit, kur harroni qe ne jemi te Krishtere dhe do ta njohim Atin vetem nepermjet njohjes se Birit dhe marrjes se Shpirtit te Shenjte. Per vete Zotin, SHPETIMI eshte dhurate. Per njerezit, SHPETIMI eshte venia ne vend e vullnetit te Perendise me veprat e tyre. Shpetimi per njerezit eshte SAKRIFICE pasi duhet te humbin ate jete qe kane mbi toke, ne menyre qe te fitojne jeten e ameshuar ne mbreterine e qiellit.

Intepretimi juaj se "asgje qe ne bejme ne nuk na shpeton" ka ne vetvetete nje te vertete, por edhe nje te genjeshtert. E verteta eshte qe Shpetimi eshte DHURATE E MESHIRES SE PERENDISE qe vetem AI e DHURON. E genjeshterta eshte kur ju thoni qe "cfaredo veper qe ne bejme nen driten e diellit, nuk na fal shpetimin". Perkundrazi, eshte teresia e veprave tona ne jeten nen driten e diellit qe zgjon MESHIREN e Zotit per ne. Nese do te mendonim se asnje veprim qe ne mund te ndermernim nuk do te na sillte shpetim, atehere perse duhet te sillemi ashtu sic i pelqen Perendise?!

Ju i meshoni fjales BESIM tek Jezu Krishti, por harroni qe besimi ne vetvete eshte vetem nje fjale goje kur nuk pasohet nga vepra. Besimi i vertete eshte dashuria ne veprim dhe per ata sherbetore qe me perulesi perpara Zotit veprojne ne kete bote sipas urdherimeve te Tij, per ta eshte Trashegimia e Atit.

Shpetimi nje Proces apo nje Moment?

Perseri, ju beni gabimin themelor ne gjykim, duke folur ne pozitat e Zotit. Shpetimi per Zotin qe i shikon te gjitha veprat e njerezve mbi toke, eshte nje Moment. Per Zotin, mund te sherbeje nje lutje apo nje vrojtim i vuajtjes shpirterore dhe fizike te nje sherbetori te tij, per te zgjuar tek Ai Meshiren per kete sherbetor dhe per ti dhuruar Faljen e Mekateve ne formen e nje Bekimi. Shpirti i Shenjte gjen strehe pikerisht ne ato zemra qe u eshte falur mekati. Shpetimi eshte per ata sherbetore qe u jane falur mekatet. Por nese njerezit do ta dinin se u ishin falur mekatet qe ne toke, atehere nuk kishin perse i luteshin Perendise gjate gjithe jetes se tyre per faljen e mekateve, Jezu Krishti nuk kish perse te zbriste per Here te Dyte ne toke, dhe nuk kish perse ne librat e shenjte te shkruhej per "Diten e Gjykimit". Ne diten e gjykimit, te gjithe shpirtrat e njerezve te kesaj bote, te gjalle apo te vdekur, do te zgjohen dhe do te dalin perpara Jezu Krishtit. Eshte Ai qe do tu japi DHURATEN atyre qe i mbajten Besen Perendise, dhe NDESHKIMIN, atyre qe e shkelen ate me jeten e tyre mbi toke. Mjafton shembulli i dishepullit Pjeter kur Ai iu betua Jezusit se ai ishte gati te vdiste per te. Shen Pjetri "besonte" se ai ishte gati te ecte ne te njejten rruge me Jezu Krishtin, por ja qe nuk ndodhi keshtu. Vete Jezu Krishti e vuri ne medyshje besimin e tij duke i bere te qarte qe ai do ta mohonte ate plot 3 here deri ne agim. Une e kam shprehur edhe me lart, te thuash "Une e di qe jam i shpetuar" dhe "Une besoj se Jezusi do te mi fali mekatet ne menyre qe edhe une te shoh jeten e ameshuar", jane dy qendrime shume ndryshe.

Gabimi i dyte i juaj ne gjykim, eshte fakti se ju e shikoni Shpetimin si nje Dhurate qe njerezit e marrin mbi toke. Ky besim qe ju keni nuk eshte aspak i bazuar mbi ungjill pasi ungjilli eshte jeta dhe vepra e Jezu Krishtit. Jezu Krishti ishte Zoti-Njeri, ku Shpirti i Shenjte u trupezua dhe u lind ne trupin e njeriut. Gjate gjithe jetes se tij mbi toke, Jezu Krishti vrojtoi dhe pesoi kupen e vuajtjeve te veteve njerezve, shijoi vdekjen sic e shijojne edhe njerezit, dhe shkeli vdekjen duke hapur keshtu nje rruge per mbreterine e qiellit. Lajmi i Mire qe Shpetimtari solli ne toke ishte nje dhe i vetem, dhe u pembledh shume thjeshte, qarte dhe fuqishem ne vete fjalet e Jezu Krishtit:

"Une jam e Verteta, Rruga, Jeta!"

Ne te gjithe Dhiaten e Re, ky mesazh mbart ne vetvete themelet e mbreterise se qiellit. Nuk mund te pranosh Jezu Krishtin si shpetimtar, pa njohur me pare Fjalen e Tij qe percon te Verteten. (Njerezit pagezon sapo pranojne Jezu Krishtin si shpetimtarin e tyre). Rruga e vetme per te njohur Atin qiellor dhe mbreterine e Tij eshte rruga qe Jezu Krishti hapi me jeten e Tij mbi toke. Dhurata e Perendise per sherbetoret e Tij eshte Jeta e Ameshuar ne Mbreterine Qiellore te Atit.

Besimtaret dhe Shpetimi

Asnjehere ne jeten time nuk i kam bere pyetjen vetes nese jam i shpetuar apo jo dhe asnjehere nuk do tia bej. Kete pyetje e bejne vetem besepaket qe vene ne medyshje pikerisht dashurine e pakushtezuar te Atit Qiellor. E rendesishme per mua si besimtar i krishtere orthodoks nuk eshte te shqetesohem per Shpetimin tim, por te ve ne vend Fjalen e Perendise. Asnje njeri pervec Jezu Krishit ne kete bote nuk ka Lindur i Shpetuar fizikisht, por te gjithe e kerkojne shpetimin nepermjet rilindjes shpirterore me anen e 1) pendimit 2) pagezimit 3) marrjes se shpirtit te shenjte. Njerezit Shpirtin e Shenjte e marrin pikerisht atehere kur clirohen nga mekati. Prandaj eshte jashtezakonisht e rendesishme qe cdo besimtar i krishtere gjate gjithe jetes se tij te perulet me perulesi perpara Atit dhe te kerkoje ne menyre te perseritur faljen e mekateve. Vetem lutja dhe jeta e denje ne syte e Perendise u dhuron njerezve Shpetimin.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Vella Albo!

Kur ne themi se shpetimi eshte teresisht dhurate e hirit shpetues te Perendise, kjo eshte ajo cfare Shkrimet mesojne.Dhe shpetimi ndodh ne nje moment, ky moment eshte casti kur ne kuptojme se jemi mekatare perpara Perendise dhe te pafuqishem te shpetojme vetveten dhe vendosim besimin tone tek Perendia. Kjo eshte pak a shume pendim + besim, por kur pendohemi ne , mos valle ne pendohemi pa e degjuar Fjalen e Perendise? Ne pendohemi ne ate moment kur Fryma e Shenjte ne nje menyre te mrekullueshme na bind ne per mekatin tone, mos harro eshte Fryma e Shenjte qe na bind ne per mekatin tone, eshte thirrja e Peredise, dhe thirrja e Tij eshte e pakthyeshme, Romaket 11:29.sepse dhuntitė dhe thirrja e Perėndisė janė tė pakthyeshme.
    Prej kesaj thirrje ne edhe rilindim se lartmi, behemi bij te Perendise, dhe kjo jo per meriten tone, Gjoni 1:13 :tė cilėt nuk janė lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janė lindur nga Perėndia.
    Ne momentin kur ne rilindim, behemi bij te Perendise nuk me ndarje prej Atij qe na thirri, Romaket 8:38-39: Sepse unė jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjėjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjėrat e tashme as gjėrat e ardhshme,
    39 as lartėsitė, as thellėsitė, as ndonjė tjetėr krijesė, nuk do tė mund tė na ndajė nga dashuria e Perėndisė qė ėshtė nė Jezu Krishtin, Zotin tonė.

Provat qe ne kalojme ne jeten tone tokesore vetem provojme nese ne jemi besimtare te vertete, apo thjesht te ashtuquajtur te krishtere. Besimtari qe ka nje besim te vertete do ti rezistoje cfaredo lloj prove, sepse Zoti do ta beje te mundur qe ai te qendroje, Filipianet 1:6: duke qėnė i bindur pėr kėtė, se ai qė nisi njė punė tė mirė nė ju, do ta pėrfundojė deri nė ditėn e Jezu Krishtit., Juda 24-25:Dhe atij qė mund t’ju ruajė nga ēdo rrėzim dhe t’ju nxjerrė para lavdisė sė tij tė paqortueshėm dhe me gėzim,
    25 tė vetmit Perėndi tė ditur, Shpėtimtarit tonė, i qoftė lavdi, madhėshti, sundim dhe pushtet, tani dhe pėrjetė. Amen.
    . Nese ndokush bie, apo rrezohet, pra sic thuhet ndryshe kryen apostazi, kjo tregon se ai, ose ajo nuk ka patur qysh ne fillim besim te vertete, 1 Gjonit 2:19:19 Mes nesh dolėn, por nuk ishin nga tanėt, sepse, po tė ishin nga tanėt, do tė kishin qėndruar me ne; por kjo ndodhi qė tė dalė se nuk janė tė gjithė nga tanėt.
    Edhe dicka mbi Pjetrin, me te vertete qe Pjetri e mohoi Zotin Jezu Krisht 3 here me radhe, por mos valle kjo gje e beri Pjetrin te ishte i pashpetuar, Pjetri erdhi tek Krishti, jo sepse po e kerkonte Ate, por sepse Krishti e zgjodhi dhe e thirri, dhe vete Krishti ishte Ai qe e forcoi Pjetrin dhe e beri guximtar qe ta shpallte Fjalen me guxim, vetem 50 dite me vone, ne diten e rreshajave, ja cfare i thote Jezusi Pjetrit, Luka 22:31-31:31 Edhe Zoti tha: “Simon, Simon, ja, Satani ka kėrkuar t’ju shoshė ashtu siē shoshet gruri.
    32 Por unė jam lutur pėr ty, qė besimi yt tė mos mpaket; dhe ti, kur tė jesh kthyer, forco vėllezėrit e tu”.

Zoti e dinte se Pjetri do ta mohonte dhe e dinte gjithashtu se ai do ti forconte vellezerit sepse ai do te kthehej nga mekati, nga mohomi qe i beri Zotit.Ishte kjo merita e Pjetrit? Absolutisht jo, Jezusi e paralajmeroi ate dhe ai perseri pati frike dhe e mohoi, Jezusi u lut per te dhe eshte Zoti burimi prej nga ne marrim force per te duruar provat e ndryshme.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    80
    Astrit,

Nga komentet e tua nxjerr konkluzionin qe te gjithe te shpetuarit jane te paraperzgjedhur nga Zoti dhe ato nuk kane shume ne dore te zgjedhin midis besimit dhe jetes pagane. Une besoj ashtu sic thote Albo qe:
    "Shpetimi per njerezit eshte SAKRIFICE pasi duhet te humbin ate jete qe kane mbi toke, ne menyre qe te fitojne jeten e ameshuar ne mbreterine e qiellit." Dhe keshtu ata zgjedhin ose nuk zgjedhin ta ndjekin Krishtin ne kete jete sepse Zoti i ka dhe ne te gjitheve vullnetin e lire per te zgjedhur. Shpirti i shenjte eshte prezenca e Krishtit ketu ne toke dhe ai na mbron kur ne e therrasim ate dhe nuk eshte shpirti i shenjte ai qe percakton vendimet tona. Ai na udheheq ne jete kur nje njeri lutet dhe beson tek Ai. Keshtu ai zbret te kthjelloje mendjen dhe na ben qe ne te veprojme drejt e te shperblehemi sipas zgjedhjeve tona. E kam thene edhe me pare qe ne shpetohemi nga hiri dhe meshira e Perendise, pasi sado qe besimtare te fore Kristiane te jemi, ne perseri mekatojme sepse fizikisht jemi te lindur nga mekati. Por Lindja Shpirterore ne Krisht qe rezulton ne kthjelltesimim e ndergjegjes sone, perpjekjet tona per te ndjekur shembullin e Krishtit ketu ne toke, pendimi i vazhdueshem, e theksoj kete, pendimi i vazhdueshem gjate te gjithe jetes sone dhe perulja ne lutje nga mbajne ne rrugen e shpetimit.

Gjithashtu i bashkengjitem mendimit te Albo's qe:
    "Te gjithe e kerkojne shpetimin nepermjet rilindjes shpirterore me anen e 1) pendimit 2) pagezimit 3) marrjes se shpirtit te shenjte. Njerezit Shpirtin e Shenjte e marrin pikerisht atehere kur clirohen nga mekati. Prandaj eshte jashtezakonisht e rendesishme qe cdo besimtar i krishtere gjate gjithe jetes se tij te perulet me perulesi perpara Atit dhe te kerkoje ne menyre te perseritur faljen e mekateve. Vetem lutja dhe jeta e denje ne syte e Perendise u dhuron njerezve Shpetimin."

Qe nga pagezimi dhe marrja e Shpirtit te Shenjte une perpiqem ta nderoj Krishtin me jeten time mbi toke, por mbeshtetem tek meshira e tij aq e madhe per te marre shpetim ne diten e gjykimit, prej se ciles askush nuk shpeton.
    "Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom and in all your getting, get understanding." (Proverbs 4:7)

"All behaviour is motivated." Sigmund Freud

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56

Smile

I DASHUR ALBO !
    DO TE DESHA TE BEJA DY PYETJE TY.
    KU DO TA KOLOSH TI PERJETESINE? DHE PSE DO TA KALOSH ATJE KU TI DO TA KALOSH?
    DO TE DESHA TE DIJA PERGJIGJEN TENDE. ZOTI TE BEKOFTE, I SHPETUARI.
    html

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga i shpetuari
    I DASHUR ALBO !
    DO TE DESHA TE BEJA DY PYETJE TY.
    KU DO TA KOLOSH TI PERJETESINE? DHE PSE DO TA KALOSH ATJE KU TI DO TA KALOSH?
    DO TE DESHA TE DIJA PERGJIGJEN TENDE. ZOTI TE BEKOFTE, I SHPETUARI.
    Dy pyetjeve te mesiperme, une do tu jap te njejten pergjigje. Une jam i krishtere dhe besoj tek im Zot Jezu Krishti. Kur Jezu Krishti zbriti ne toke, ai predikoi qe mos u shqetesoni se cfare do te hani, mos u shqetesoni se cfare do te vishni por beni gjithcka te mundur qe te jetoni ate jete qe i pelqen Atit tuaj.

Per ti dhene pergjigje pyetjes tuaj, une do te shkoj ne ate vend qe Ati Qiellor ka zgjedhur per mua. Vetem te pafete bejne plane se cfare do te hane, cfare do te pine, ku do te shkojne, a do tu pelqejne ku do te shkojne. Nese une do te mendoja ne te njejten menyre si ta, atehere une nuk do te isha i denje per te qene i krishtere.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    I dashur Astrit,

Ka nje ndryshim te madh midis NJOHJES se Perendise, dhe SHPETIMIT. Nga ajo qe lexova me lart, mu krijua pershtypja se ju besoni se ata qe e njohin madheshtine e Perendise, jane automatikishte te shpetuar. Une nuk mendoj keshtu dhe me poshte do te argumentoj pse.

Citimet e tua nga Bibla vertetojne te njejten gje qe besoj edhe une qe Zoti i ZGJEDH ata njerez te cileve tu shpalosi TE VERTETEN. Secili prej nesh e ka njohur Zotin duke lexuar Fjalen e Perendise ne Librin e Shenjte fale vullnetit te Perendise. Ishte Ai qe na bekoi ne menyre qe ne te kuptonim ate qe lexonim. Ka shume njerez qe e lexojne Biblen dhe nuk gjejne ne te ato te verteta qe gjetem edhe ne.

Bekimi i Zotit per te njohur te VERTETEN, nuk na ben ne TE SHPETUAR. Nga historia ungjillore, shembulli me i mire per te kuptuar kete eshte Jezusi u tradhetua nga Juda Iskarioti. Juda ishte i Zgjedhuri i Krishtit, ishte Dishepull i Tij, ashtu si Satanai ishte Kryengjelli i Perendise. Mbi Birin rendoi i njejti fat si mbi Atin kur krijoi Even dhe Adamin. A mendon ti se Juda Iskarioti ka njohur Shpetimin? A e zgjodhi Jezusi ate per te percjelle Lajmin e Mire apo per te vene ne vend predikimet e shenjta te Dhiates se Vjeter?

Te njohesh Perendine nuk do te thote se je i SHPETUAR. Nuk eshte aspak e nevojshme te citosh dishepujt e tjere pasi Jezu Krishti e tha vete me plot goje:

UNE JAM E VERTETA, RRUGA, JETA !

Jezu Krishti, me shkeljen e vdekjes dhe ringjalljen e Tij te treten dite hapi per ne nje shteg, ne te cilin te gjithe njerezit e botes, hebre apo jo-hebre, jane te lutur qe te ecin. Perpara se njerezit te ndermarrin kete udhetim, ata duhet te njohin PLANIN E PERENDISE qe e gjejne ne Bibel. Gjate jetes se tyre njerezit zgjedhin qe te qendrojne ne RRUGEN e Jezu Krishtit, ose te largohen prej kesaj rruge.

SHPETIMI eshte destinacioni perfundimtar i gjithe atyre qe i mbajten BESEN Perendise duke qendruar ne RRUGEN e Jezu Krishtit. Jane me miliarda besimtaret e Krishtere qe e kane njohur Jezu Krishtin por nuk e kane ndjekur Ate. Shpetimi eshte per te gjithe ata njerez qe e ndjekin Jezu Krishtin edhe ne vdekje. Nuk mund te thuash sot "Une jam i Shpetuar", kur neser mund te mohosh Jezu Krishtin ashtu sic e mohoi edhe Shen Pjetri.

Njerezit duhet te vdesin, perpara se te njohin Ringjallje! Nuk ka Shpetim pa Ringjallje! Ringjallja fillon me pagezimin, vazhdon me vdekjen, per te perfunduar me momentin kur ne do te jemi ne Prani te Tij, per te pare Fytyren e Tij dhe per te mos u ndare me kurre prej Tij.

Zoti qofte me ju!
    Albo

P.S Sill nder mend edhe parabolen e fares se hedhur ne rruge, ne gure e neper ferra.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga Albo

Per vete Zotin, SHPETIMI eshte dhurate. Per njerezit, SHPETIMI eshte venia ne vend e vullnetit te Perendise me veprat e tyre. Shpetimi per njerezit eshte SAKRIFICE .......
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Albo. Ky mendim qe ti ke sjelle nuk eshte aspak i mbeshtetur mbi argumentin biblik. Ju kundershtoni vet mendimin tuaj , ne njeren ane pranoni se Shpetimi eshte DHURATE, dhe ne anen tjeter vendosni VEPRAT e SAKRIFICES qe duhet te beje i krishteri per ta MERITUAR kete DHURATE. Bibla na meson se DHURATA eshte VEPER e HIRIT te Perendise, dhe MARJA e kesaj DHURATE prej te krishterit, vjen jo si rezultat i VEPRAVE te cfardo lloj SAKRIFICE qe ai BEN ne KRishtin, por si rezultat i BESIMIT dhe RPANIMIT qe ai i ka bere Jezusit ne zemer te tij. Efes:2:8-10 e sqaron fare QARTE kete gje.

Pali thote se, ju te dashur besimtare te krishtere nuk jeni te SHPETUAR, ( pra ketu Plai flet per ate qe e ka MARE SHPETIMIN dhe jo qe do ta mare) ne saje te VEPRAVE dhe SAKRIFICAVE qe ju beni si te krishtere, por jeni te Shpetuar ne saje te HIRIT qe u dha me ane te KRishtit dhe qe besimtari e mer kete HIR nepermejt BESIMIT tek KRishti.

Apostulli Pal ne shume raste tregon SAKRIFICAT dhe VUAJTJET e medhaja qe ai ka hequr per emrin e Krishtit, po keshtu ai tregon edhe TORTURAT qe ka hequr per Krishtin, por asnjehere nuk thote se, keto i bej qe te MERITOJ SHpetimin. Me trego qofte edhe nje varg te vogel , ku apostujt ngrehin VEPREN dhe SAKRTIFICEN qe ata bene per emrin e Krishti, si nje MEJT per te MERITUAR dhe MARE Sheptimin? VEPREN dhe SAKRIFICEN per emrin e KRishtit, e ben vetem nje bir i Perendise, i cili eshte kethyer plotesisht tek Ati i tij , dhe te jesht bir do te thote qe me se pari duhet te jesh i SHPETUAR.( shiko kthimin e djalit plangprishes).

Pali tek Efes:2:10, na tregon plotesisht se, i krishteri pasi ka MARE Shpetimin( lexo 2vargjet me siper), ai eshte nje krijese e re ne Kirsht, dhe Pali e krahason kete krijese me nje "POEME" te krijuar prej Perendise( origj. Grek), ku kjo krijese e re tashme pasi eshte Shpetuar, do te ece ne VEPRAT qe Perendia ka pergatitur per te. Pra Pali tregon se, tashme perpara ketij te krishteri( te cilat ai duhet ti BEJE) qendrojne VEPRAT e Perendise ne te cilat ka SAKRIFICE DHE PERNDJEKJE.

Keto VEPRA ne te cilat ecen ky i krishtere, nuk vijne prej AFETSIVE te tij( lexo vargun 10-te ne fund). Pra perdersa nuk jane VEPRA qe rjedhin prej tij, nuk ka mundesi qe ai te MERITOJE Shpetimin me ane te tyre, sepse ato jane VEPRA qe i ka bere Perendia dhe jo njeriu. Pali tek 1Kor:9:16, naj qarteson plotesisht kete gje. Ai thote se, PREDIKIMI i Ungjillit te Krishtit eshte nje DETYRE qe me eshte NGARKUAR prej Perendise qe me Thiri dhe me Perzgjodhi( Vep:9:15), pra une nuk kam se perse te MBUREM. Me fjalen "Mburje", Pali tregon se , kjo eshte VEPER qe Perendia pergatiti per mua , dhe une duhet te EC ne te( efes:2:10.)

---------------------------------------------------------------
    Albo thote:
    Intepretimi juaj se "asgje qe ne bejme ne nuk na shpeton" ka ne vetvetete nje te vertete, por edhe nje te genjeshtert. E verteta eshte qe Shpetimi eshte DHURATE E MESHIRES SE PERENDISE qe vetem AI e DHURON. E genjeshterta eshte kur ju thoni qe "cfaredo veper qe ne bejme nen driten e diellit, nuk na fal shpetimin". Perkundrazi, eshte teresia e veprave tona ne jeten nen driten e diellit qe zgjon MESHIREN e Zotit per ne. Nese do te mendonim se asnje veprim qe ne mund te ndermernim nuk do te na sillte shpetim, atehere perse duhet te sillemi ashtu sic i pelqen Perendise?!
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Qe ne jemi te SHPETUAR jo me ane te VEPRAVe qe ne kryejme, ky nuk eshte mendimi im por i apsostullit Pal. Perseri Efes:2:8:10. eshte nje sqarim i plote prej Palit ku konkretisht ai thote:
    " Sepse me HIR jemi te SHPETUAR ( e kryer e plote) me ane te BESES, dhe kjo nuk eshte prej JUSH por eshte DHURATE e Perendise."

Pali ketu nuk na tregon thjesht se Shpetimi eshte DHURATE dhe vjen vetem prej Perendise, ai na tregon konkretisht per nje besimtar te SHEPTUAR , i cili e ka MARE Shpetimin, i cili ESHTE i Shpetuar . Dhe nese veren me kujdes fjalet e Palit, ai na deklaron dhe deshmon se , kjo DHURATE e cila vjen nga Perendia nuk eshte nje MERITE te cilen ti e FITON me VEPRAT e tua, ( te cfardo lloi qofshin ato), por eshte HIR, dhe ne HIR perjashtohet cdo VEPER. Le te ndalemi tek Romak:3:4-8. Pali tregon ploteisht se cfare eshte HIRI i Perendise per nje te krishtere. Pali thote se, "ai qe PUNON paga nuk i numurohet HIR por DETYRIM (1Kor:9:16:)

Hebrenjte perpiqeshin ta MERITONIN DRETJESIMIN e tyre perpara Perendise, me ane te VEPRAVE te Ligjit. Pra DRETJESINE e tyre para Perendise ata periqeshin qe ta Meritonin nepermejt VEPRES , dhe Pali ju tregon atyre se te PUNOSH ( te besh VERPAT ) per Perendine eshte nje DETYRE te cilen Pernedia ta ka ngarkuar. Por cfare thote me poshte?

" Por ai qe nuk PUNON ( fjala: "nuk PUNON", ka kuptimin qe, ai besimtar nuk kerkon te behet i DREJTE perpara Perendise me ane te VEPRAVE qe ai ben) dhe i BESON Atij ( Perendise) qe nxjer te DREJTE te SHTREMBRIN ( Mekatarin), BESA e tij i numurohet DRETESI".
    Si ta kuptojem kete? Vargu 6-te , na jep nje pergjigje ta plote rreth ketij fakti.
    " sikunder Davidi e quan LUMTURI te atij njeriu , te cilit Perendia ja numuron DREJTEISNE pa PUNERA( dmth. pa vepra).."
    Albo mbase po zgjatem shume, por ju kini nevoje qe te PROVONI konkretisht HIRIN e Perendise. Atje ku eshte HIRI i Perendise, VEPRA behet e kote per Shpetim.

Pali ishte nje Izrailit dhe keshtu ishte nen Ligj. Ai perpara se te behej i krishtere ecte ne ligj, ku VEPRAT e ligjit ishin menyra per tu DREJTESUAR. Por kur Krishti erdhi, DRETJSIMI i Njeriut nuk varej me nga VERPAT qe Izraili bente nen Ligj , por varej ngs BESIMI nen Krisht, pasi Krishti e NXORI njeriun te DREJTE perpara Perendise. Por kur Pali u be i krishtere gjeja e pare qe ai pranoi ishte HIRI i Perendise, ku njeriu me ane te HIRIT qe u refye ne KRishtin doli i DREJTE, duke e perjashtuar cfardo lloje VEPRE te nejriut per ta merituar Sheptimin.

Ja se si thote Pali tek Galat:2:21.
    " nuk e hedhe poshte HIRIN e Perendise, sepse nese te DRETESUARIT ( e njeriut) vjen prej Ligjit ( berja VEPRAVE te ligjit) , atehere Krishti ka vdekur me kot."
    Te jesh nen HIR do te thote te pushosh nga cdo VEPER, nepermejt te cilave ti keron te maresh Shpetimin. Kush keron Shpetimin me ane Verpash, e ben te kote DHURAITEN e Hirit , pasi ai ngre drejtesine e tij para Perendise .

Ju perpiqeni te quani SHPETIM, vetem momentin kur njeriu shkon ne Parajse, dhe keshut e MOHONI Shpetimin e njeriut , i cili fillon qysh ketu ne toke. Bibla na tregon se Shpetimin cdo i krishtere e mer qysh ne MOMENTIN qe ai pranon Krishtin si Shpetimtar te jetes se tij Luk:23:42-43. Me lejo tju jap nje shembull te vogel rreth ketij fakti qe po flasim.

"Nje njeri po bertiste ne mes te nje liqeni duke thene: Ndihme..ndihme...dhe dikush qe voziste aty afer me nje varke, me te shpejte u drejtua drejt tij . Pasi e kapi me te dy duart e terhoqi dhe e futi ne barke, dhe keshtu u nis drejt bregut. Pasi arriti ne Breg ai e hoqi nga varka dhe e shtriu mbi rere . Keshtu shpetoi plotesisht ky njeri nga vdekja."

E njejta gje ndodh edhe me besimtarin e krishtere. Jezusi pasi digjon THIRJET e BESMITARIT te Krishtere, e mer ate dhe e hipen ne BRAKEN e shpetimit, dhe keshtu te dy me Jezusin ata bejne nje "COPE UDHE" se bashku ne kete "BARKE"( Shpetimi qysh ketu ne toke dhe ecja qe besimtari ben se bashku me Krishtin) . Me pas Jezusi e con ate drejt "BREGUT" ( hyrja e besimtarit ne Parajese.

Une ngre nje pyetje ne lidhje me shembullin qe dhashe pak me siper: Qysh ne cilin moment u quajt i SHPETUAR njeriu i mbytur ne liqen? Ai u quajt i SHPETUAR prej VDEKJES ( nga te mbyturit), qysh ne momentin qe ai HIPI ne BARKE, pra qysh ne kete moment ai ISHTE i Shpetuar, po keshtu edhe gajte kohes qe ai LUNDROI se bashku me shpetimtarin e tij ne VARKE , ai persri ISHTE i SHPETUAR.
    Cili ishte perfundimi i tij? Ai pergjate r"rruges " qe pershkoi me shpetimtarin e tij ne barke, kishte SIGURI dhe bindje te plote se po ECTE dhe do te MBRINTE ne BREGUN Shpetimtar. Keshtu ndodh edhe me Besimtarine krishtere. Ai eshte i Sigurt se ka HYPUR ne BARKEN e Shpetimit , ku Krishti eshte Shpetimtari, dhe ka SIGURI te PLOTE se do te Arrije ne "BREGUN"(Parajsa).

Nese nje i krishtere nuk ka kete SIGURI, ne radhe te pare ai deshmoni se nuk ka hipur ne "Varke" dhe se dyti ai nuk e ka njohur Shpetimtarin e "VARKES". Atehere : si ai mund te pretendoje se do te arrij tek "BREGU"matane qe eshte Parajsa.
    Nga pervoja shumevjecare si i krishtere qe jam , por edhe si nje evangjelist i Krishtit, kam vene re se te gjithe ata qe e kerkojne Shpetimin e Perendise me ane te VEPRES, nuk kane Siguri ne vetvete, nuk njohin personalisht Krishtin, si dhe kane rene poshte nga HIRI i Krishtit.

Albo, heres tjeter do te ndalem tek pjesa tjeter e diskutimit juaj. Gjithsesi dua te jem paqesor dhe aspak GJYKUES ne ate qe ju perzgjidhni , ndiqni dhe besoni. Zoti te bekofte dhe lutem qe ai te tregoje ne ju Hirin dhe Dashurine e Krishtit.
    Me respekt Deshmeusi.

Ju i meshoni fjales BESIM tek Jezu Krishti, por harroni qe besimi ne vetvete eshte vetem nje fjale goje kur nuk pasohet nga vepra. Besimi i vertete eshte dashuria ne veprim dhe per ata sherbetore qe me perulesi perpara Zotit veprojne ne kete bote sipas urdherimeve te Tij, per ta eshte Trashegimia e Atit.

Shpetimi nje Proces apo nje Moment?

Perseri, ju beni gabimin themelor ne gjykim, duke folur ne pozitat e Zotit. Shpetimi per Zotin qe i shikon te gjitha veprat e njerezve mbi toke, eshte nje Moment. Per Zotin, mund te sherbeje nje lutje apo nje vrojtim i vuajtjes shpirterore dhe fizike te nje sherbetori te tij, per te zgjuar tek Ai Meshiren per kete sherbetor dhe per ti dhuruar Faljen e Mekateve ne formen e nje Bekimi. Shpirti i Shenjte gjen strehe pikerisht ne ato zemra qe u eshte falur mekati.

Shpetimi eshte per ata sherbetore qe u jane falur mekatet. Por nese njerezit do ta dinin se u ishin falur mekatet qe ne toke, atehere nuk kishin perse i luteshin Perendise gjate gjithe jetes se tyre per faljen e mekateve, Jezu Krishti nuk kish perse te zbriste per Here te Dyte ne toke, dhe nuk kish perse ne librat e shenjte te shkruhej per "Diten e Gjykimit". Ne diten e gjykimit, te gjithe shpirtrat e njerezve te kesaj bote, te gjalle apo te vdekur, do te zgjohen dhe do te dalin perpara Jezu Krishtit. Eshte Ai qe do tu japi DHURATEN atyre qe i mbajten Besen Perendise, dhe NDESHKIMIN, atyre qe e shkelen ate me jeten e tyre mbi toke.

Mjafton shembulli i dishepullit Pjeter kur Ai iu betua Jezusit se ai ishte gati te vdiste per te. Shen Pjetri "besonte" se ai ishte gati te ecte ne te njejten rruge me Jezu Krishtin, por ja qe nuk ndodhi keshtu. Vete Jezu Krishti e vuri ne medyshje besimin e tij duke i bere te qarte qe ai do ta mohonte ate plot 3 here deri ne agim. Une e kam shprehur edhe me lart, te thuash "Une e di qe jam i shpetuar" dhe "Une besoj se Jezusi do te mi fali mekatet ne menyre qe edhe une te shoh jeten e ameshuar", jane dy qendrime shume ndryshe.

Gabimi i dyte i juaj ne gjykim, eshte fakti se ju e shikoni Shpetimin si nje Dhurate qe njerezit e marrin mbi toke. Ky besim qe ju keni nuk eshte aspak i bazuar mbi ungjill pasi ungjilli eshte jeta dhe vepra e Jezu Krishtit. Jezu Krishti ishte Zoti-Njeri, ku Shpirti i Shenjte u trupezua dhe u lind ne trupin e njeriut. Gjate gjithe jetes se tij mbi toke, Jezu Krishti vrojtoi dhe pesoi kupen e vuajtjeve te veteve njerezve, shijoi vdekjen sic e shijojne edhe njerezit, dhe shkeli vdekjen duke hapur keshtu nje rruge per mbreterine e qiellit. Lajmi i Mire qe Shpetimtari solli ne toke ishte nje dhe i vetem, dhe u pembledh shume thjeshte, qarte dhe fuqishem ne vete fjalet e Jezu Krishtit:

"Une jam e Verteta, Rruga, Jeta!"

Ne te gjithe Dhiaten e Re, ky mesazh mbart ne vetvete themelet e mbreterise se qiellit. Nuk mund te pranosh Jezu Krishtin si shpetimtar, pa njohur me pare Fjalen e Tij qe percon te Verteten. (Njerezit pagezon sapo pranojne Jezu Krishtin si shpetimtarin e tyre). Rruga e vetme per te njohur Atin qiellor dhe mbreterine e Tij eshte rruga qe Jezu Krishti hapi me jeten e Tij mbi toke. Dhurata e Perendise per sherbetoret e Tij eshte Jeta e Ameshuar ne Mbreterine Qiellore te Atit.

Besimtaret dhe Shpetimi

Asnjehere ne jeten time nuk i kam bere pyetjen vetes nese jam i shpetuar apo jo dhe asnjehere nuk do tia bej. Kete pyetje e bejne vetem besepaket qe vene ne medyshje pikerisht dashurine e pakushtezuar te Atit Qiellor. E rendesishme per mua si besimtar i krishtere orthodoks nuk eshte te shqetesohem per Shpetimin tim, por te ve ne vend Fjalen e Perendise. Asnje njeri pervec Jezu Krishit ne kete bote nuk ka Lindur i Shpetuar fizikisht, por te gjithe e kerkojne shpetimin nepermjet rilindjes shpirterore me anen e 1) pendimit 2) pagezimit 3) marrjes se shpirtit te shenjte.

Njerezit Shpirtin e Shenjte e marrin pikerisht atehere kur clirohen nga mekati. Prandaj eshte jashtezakonisht e rendesishme qe cdo besimtar i krishtere gjate gjithe jetes se tij te perulet me perulesi perpara Atit dhe te kerkoje ne menyre te perseritur faljen e mekateve. Vetem lutja dhe jeta e denje ne syte e Perendise u dhuron njerezve Shpetimin. [/B]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 16-05-2003 mė 12:21

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    80
    Te dashur bashkebesimtare,

Diskutimit dim desha t'i bashkengjis keto pasazhe nga Bibla. Ju lutem lexojini me vemendje.
    Shpirti i Shenjte qofte me ju!

LETRA DREJTUAR HEBRENJVE 3:7-19

Pushimi (shpetimi perfundimtar) per popullin e Perendise
    7 Prandaj vlen ajo qe thote Shpirti i Perendise: Sot, ne qofte se e degjoni zerin tim, 8 mos jini kaq te pandreqshem sa ishin atehere te paret tuaj, qe ngriten krye kunder meje diten e proves ne shkretetire. 9-10 Me provokuan dhe me vune ne prove, pasi i pane gjate dyzet viteve veprat e mia. Ky brez ngjalli neveri tek une, prandaj i thashe: Gjithshka qe deshirojne, eshte e mbrapshte, ata nuk i kuptuan kurre udhet e mia. 11 Ne fund u perbetova ne zemerimin tim: Ata nuk do te hyjne kurre ne pushimin tim! (d.m.th. ne toke e premtuar, e cila eshte nje pasqyre e qiellit)
    12 Kini kujdes, vellezer te dashur, qe askush nga ju te mos kete zemer te pabindur dhe te mos largohet nga Perendia qe vepron. 13 Nxiteni njeri-tjetrin dita-dites derisa te zgjase kjo "sot". Keshtu do te shmanget mundesia qe dikush te mos doje t'ia dije per thirrjen e Perendise, sepse mekati e con ate ne rruge te gabuar. 14 Ne i takojme Mesise, ne qofte se qendrojme te palekundur ne besimin qe kishim ne fillim. 15 Prandaj thuhet: Sot, ne qofte se e degjoni zerin tim, 8 mos jini kaq te pandreqshem sa ishin atehere te paret tuaj, qe ngriten krye kunder Tij.
    16 Kush e degjoi zerin e Perendise dhe ngriti krye kunder Tij? A thua jo te gjithe ata qe dolen nga Egjipti me ane te Mosheut? 17 Kush ngjalli neveri tek Perendia gjate dyzet viteve? Valle nuk ishin ata qe u rebeluan, kufomat e te cileve rane neper shkretetire? 18 Perenedia tha solemnisht: Nuk do t'i pranoj kurre ne pushimin e mbreterise sime! Ke tjeter ka parasysh, pervec ketyre qe e kundershtuan? 19 Prandaj mund ta shohim perse nuk arriten ne pikesynim: nuk qendruan besnike.

LETRA DREJTUAR HEBRENJVE 4:9-11

Keshtu pushimi per popullin e Perendise gjendet ende ne te ardhmen. 10 Kush pranohet ne kete pushim, ben pushim per veprat e veta (te meritueshme) sic beri pushim edhe Perendia per veprat e veta diten e shtate te. 11 Secili duhet te kujdeset qe te mos bjere ne rrebelim, sic beri ne ate kohe populli izraelit ne shkretetire. Atehere Perendia do te na pranoje ne kete pushim.
    "Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom and in all your getting, get understanding." (Proverbs 4:7)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Thjeshtesia.

Se pari ju uroj gjithe te mirat dhe Zoti ju bekofte. NE lidhje me vargjet qe ju kini sjelle nga letra e Hebrenjve, nuk jane teper korekt simbas perkthimit te bibles, ( mbase ju i kini perkthyer nga ndonje gjuhe tjeter), por me gjithate une nuk di se cfare deshrion te dish. Te lutem ji me e qarte .
    Gjeja tjeter qe dua tju them ne lidhje me keto vargje qe kini sjelle, Fjala "PUSHIM" nuk ka kuptimin " toka e premtuar", por ka kuptimin te pushuarit nga PUNERAT nen MEAKTA, dmth: ai i cili BESON tek Krishti , ka PUSHUAR se punuari PUNERAT e botes, tashme ky njeri nuk jeton me per veten e tij, por jeton per Perendine. Pali thote: Nuk jetoj me per vete, por jetoj per Pernedinie, sepse tani jetoj per Krishtin, Dmth: Kam PUSHUAR nga PUNERAT e botes, dhe kam hyre ne PUSHIMIN e perjteshem te Perendise( qe per Izraelin ne DHJ.V.ishte PUSHIMI i dites se SHTATE).
    Me respekt Deshmuesi.
    Ps. Ki dhe dicka tjeter parasysh: Ju shpeshhere thoni : Shpirti i Shenjte, por ne origjinal eshte : " Agio Pnevma" qe do te thote: Fryma e Shenjte. Pra perpiqu ta thuash simbas origjinalit: Fryma e Shenjte. Me dashuri ne Krisht vellai yt Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    80
    I nderuar Deshmues,

Paqja e bekimet e Zotit qofshin me ju gjithashtu.

Me poshte po i jap sqarim paqartesive qe une kam krijuar tek ju dhe ndoshta te tjere lexues:

Bibla qe une perdor eshte botuar ne vitin @ECM 1993

Tipografia: Jered Publishing
    G. de Stuersstraat 57
    8900 Ieper
    Belgium

Shtypur: Jongbloed, NL-8901 BC Leeuwarden

Pasazhi qe une postova si edhe komenti per pushimin ne parajse vijne identike nga kjo Bibel e perkthyer ne shqip. Me pelqen shume si perkthim dhe kam mbi gjashte vjet qe e perdor rregullisht. Megjithate po i referohem bibles se babit e perkthyer dhe botuar ne Itali e cila thote keshtu per pushimin: Hebrenjte 3:18 "Dhe per cilet beri be se nuk do te hynin ne prehjen e tij, vec se per ata qe qene te pabindur?"

Deshmues, ketu shprehet fare qarte qe autori i Hebrenjve (ndosha Pali) i referohet prehjes ne parajse dhe jo nje pushimi nga punerat e botes, sic eshte dita e shtate e javes.

Rreth Shpirtit/Frymes se Shenjte, une nuk po ju kuptoj se kujt origjinali po i referoheni ju. Do te deshiroja te dija se cfare Bible ju perdorni. Edhe nje here pra dua te theksoj se Bibla qe perdor une eshte ne shqip dhe pjesa qe une postova nga Letra drejtuar Hebrenjve eshte marre fjale per fjale nga ajo Bibel duke perfshire edhe komentin ne kllapa dhe nuk eshte perkthimi im nga ndonje gjuhe tjeter.
    Shpresoj qe t'ju kem qartesuar. Faleminderit qe me pyete sepse ndoshta edhe lexues te tjere mund te kene qene ngaterruar.

Zoti me ju!

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  2. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. A ekziston lufta kundėr Islamit?
    Nga Kryeplaku nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  4. A ekziston flamuri qė u ngrit mė 28 Nėntor 1912 nė Vlorė?!
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 07:57
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •