Dete male t'kene kalu
na kujtojne kur mberrijne
vec se duhet me veru
se harrojne jo ne jete
ketu verim eshte i vertet.
....
se me to lulezoi pranevera
dhe natyra vete ka gezim
afer deti maje mali
gjelberim edhe lulezim
....
Ngado ikin kudo shkojne
dheu i tyre toka jone
ku kane lujte e kane kendu
hape syte e dale ne jete
vend i lindjes se vertet
....
Atje siper ne fole
edhe mema per her t'pare
posi ky ketu ka dale
Atdhe e memedhe
qe te gjith ne nje fole
....
Sado vende te kene pare
fort me malle do i kujtojne
dete larg te kalojne
vec Shqipni e do lotojne.