Ndshkoni n at mas sa jeni ndshkuar ju”
Shejh Usameh: Kan prmendur hadithin e Muhamedit
(salallahu alejhi ve selem) i cili ndalon vrasjen e fmijve dhe
grave, dhe ky sht hadith i vrtet.

Tejsir: Kjo sht q jam duke pyetur saktsisht?
Shejh Usameh: Por kjo ndales pr vrasjen e fmijve dhe t
pafajshmve nuk sht e prgjithshme, ngase ka argumente
tjera t cilat e veojn at. Thot Allahu (subhanehu ve te’ala):
“Ndshkoni n at mas sa jeni ndshkuar ju”.24 Kan thn
dijetart si Ibn Kajjimi, Sheukani, Kurtubiu n tefsirin e tij, se
nse jobesimtart i vrasin fmijt dhe grat tona me qllim,
ather lejohet q edhe ne t’i trajtojm ata njjt.. Kjo sht
n aspektin e sheriatit. Ndrsa ata t cilt flasin duke mos
pasur dituri t sheriatit, thon: Nuk sht dashur q fmijt t
vriten.. Ndrsa atyre t rinjve q Allahu ua ka hapur rrugn,
ata nuk merren me vrasjen e fmijve (me qllim), por
sulmojn forcat m t mdha ushtarake botrore –
Pentagonin, n t cilin ka m shum se gjashtdhjet e katr
mij puntor – Vend ushtarak dhe baz e fuqis s
ushtrimeve ushtarake