Nj kompani amerikane do t filloj ndrtimin e nj sistemi t ri transporti t quajtur Hyperloop, i cili do t transportoj pasagjer nprmjet tunelesh eliku q do t mundsojn shpejtsi prej 1200 kilometra n or.
Ky sistem mund t ndryshoj prgjithnj transportin publik. Dirk Ahlborn, prfaqsues i kompanis Hyperloop Transportation Technologies, tha se n fillim t vitit 2016 do t filloj puna n Quay Valley, nj qytet i ri q do t ndrtohet n Kaliforni.

Trajektorja e atjeshme do t jet 8 kilometra. Ekspertt thon se qyteti Quay Valley do t funksionoj i gjithi me energji t rinovueshme. Aty do t vendoset edhe projekti i par Hyperloop, nj koncept transporti i paraqitur nga miliarderi Elon Musk.

Sistemi do t ket kosto t ult, nuk dmton mjedisin dhe sht shum i sigurt. Ai do t funksionoj 100% me energji diellore.Nj udhtim 4-orsh me makin nga Los Angelos pr n Las Vegas, do t bhej pr vetm 30 minuta me Hyperloop.Shqip